search
Deze 3 gloednieuwe films boeren bijzonder goed op Netflix en Disney+
Films / Featured

Deze 3 gloednieuwe films boeren bijzonder goed op Netflix en Disney+

Een hilarische klopgeest, een goudkleurige zomervakantie en een comfort film van Japanse makelarij.

Er zijn deze week weer meerdere mooie films uitgekomen bij Netflix en Disney+. Lees hieronder 3 tips van de recensenten van FilmTotaal en bepaal vast welke film jij op gaat zetten.

We Have A Ghost | Netflix



Deze feelgoodfilm over een behekst huis vinkt praktisch alle filmclichés af van de horrorkomedie, wat volgens recensent Sjoerd van Wijk een heerlijk vermakelijke film oplevert.

Hij gaf daarom de grappige film met David Harbour en Jahi Di'Allo Winston 3 sterren. Hij stelde: "'We Have a Ghost' jakkert wel in aangenaam tempo door net zoals de dialogen vlot vallen. Daarom slaagt 'We Have a Ghost' wel als attractie."

Lees de rest van de recensie.

Bruiser | Disney+



Tiener Darious keert na maanden op een kostschool te hebben gezeten terug naar huis voor een goudkleurige zomervakantie. De trage film heeft even tijd nodig om op te warmen, maar de cinematografie en muziek geven de film een ambiance die daar goed tegen opweegt volgens Femke van Kooten.

De film beloonde zij met 3.5 sterren. Ze concludeerde: "Dit onoriginele verhaal en de lome sfeer maken 'Bruiser' vooral in het begin ook heel traag." Als de lome sfeer halverwege plaatsmaakt voor een gespannen en afstandelijke sfeer, versnellen ook de dialogen, maar dat maakt het begin niet minder saai."

Lees de rest van de recensie.

Call Me Chihiro | Netflix



De Japanse dramafilm geeft prachtig invulling aan het leven van een marktvrouw, die is gepensioneerd van haar baan als sekswerker. De rustige film focust bijna geheel op de interacties tussen mensen, wat volgens Jacoline Maes doet denken aan de films van Hirokazu Kore-eda.

Zij achtte de dramafilm 4 sterren waard. Ze beargumenteerde: "'Call me Chihiro' geeft vertrouwen in de mensheid en mag daarom zeker als een comfort film bestempeld worden. Maar als de aftiteling over het scherm rolt blijft er wel een bitterzoet gevoel over."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen