search
Fan mag 'Star Trek'-serie pitchen bij studio
Series / Nieuws

Fan mag 'Star Trek'-serie pitchen bij studio

De serie geeft een nieuwe moderne draai aan de franchise.

Paramount Pictures heeft de bijzondere zet gemaakt een fan uit te nodigen om een hele nieuwe televisieserie te pitchen. Star Trek-fan Michael Gummelt mag langskomen om een nieuwe serie voor in de franchise te pitchen. Hij bedacht Star Trek Uncharted en CBS en Paramount zien dat idee wel zitten.


"Ik mag nu officieel bekend maken dat ik een uitnodiging heb om Star Trek Uncharted komende zomer bij Paramount te pitchen," schrijft Gummelt op zijn website. "Voor zover ik weet, is dit de eerste keer dat een fan (geen insider uit de industrie) een Star Trek tv-serie mag pitchen. Dit is, natuurlijk, extreem opwindend en ik ga mijn best doen om er steun voor te werven bij professionals. Een van mijn concept castleden heeft het scenario gelezen en is erg enthousiast!"

Op zijn website is veel te vinden over het concept voor de serie, waaronder onderstaande verhaallijn.

Er wordt een mysterieus signaal vanuit het Andromeda Sterrenstelsel verzonden, claimend dat het afkomstig is van de scheppers van het leven in de Melkweg. In het signaal verborgen: een uitnodiging om hen te komen ontmoeten. Een nieuwe ruimtevouwende technologie wordt ontwikkeld "“ een Hyperwarp Gate om een warpsprong van 2,5 miljoen lichtjaar te maken naar het Andromeda Sterrenstelsel. Een succesvolle missie met sondes keert terug met data over Andromeda.

Een nieuwe USS Enterprise wordt gebouwd, het eerste schip dat de naam draagt sinds de originele Enterprise in de Galactische Oorlog vernietigd werd. Het is ook het eerste schip dat op verkenningstocht moet in het nieuwe sterrenstelsel. Zijn missie:

Om vreemde, nieuwe werelden te verkennen.
Om nieuw leven en nieuwe beschavingen te vinden.
Om het Andromeda Sterrenstelsel en zijn inwoners in kaart te brengen.
Om eerste contact te leggen.
Om allianties en diplomatieke relaties te vormen.
De Enterprise keert zo nu en dan terug naar de Melkweg, voor wisselingen van de bemanning en vrije tijd.

Ondertussen wordt Starbase A-1 gebouwd, dat tegen het eerste jaar compleet is. Twee andere schepen voegen zich bij de expeditie. Admiraal Oviedo San Lagos wordt commandant van Starbase A-1.


Als je naar de website surft, tref je nog veel meer informatie aan over de serie. Zo vind je een castlijst, met namen als Scott Eastwood, Jay Baruchel en Natalie Portman. Het is echt de eerste keer dat een fan een serie mag pitchen bij een studio, en als je kijkt naar zijn website, zie je waarom de keus op Gummelt viel.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen