search

Ons nieuws van maandag 22 juni 2015

NBC cancelt 'Hannibal' na drie seizoenen
Series / Nieuws

NBC cancelt 'Hannibal' na drie seizoenen

Meneer Lecter moet zijn kannibalistische praktijken elders voortzetten.

NBC heeft besloten niet langer door te gaan met Hannibal, de grimmige misdaadshow rondom de fictieve psychopaat Hannibal Lecter. De show, waarin de titelrol wordt vertolkt door Mads Mikkelsen, bevindt zich momenteel in het derde seizoen en hier zal het wat NBC betreft ook bij blijven. Bryan Fuller, de man achter Hannibal, zegt er het volgende over:

"NBC heeft ons toegestaan een tv-serie te maken waar elk ander netwerk ver vandaan zou blijven. Ze hebben ons ondanks de wisselende kijkcijfers drie seizoenen lang onze gang laten gaan. Hannibal komt deze zomer ten einde, maar een hongerige kannibaal kan altijd weer een keer gaan dineren. Ik kijk in ieder geval uit naar mijn volgende maaltijd met NBC."

In het derde seizoen, dat momenteel wordt uitgezonden in de VS, reizen Hannibal en Bedilia (Gillian Anderson) door Europa. Hannibals oude gewoontes komen weer bovendrijven als hij met een nieuwe identiteit en een nieuw leven in Florence, Italië, werkt in het Palazzo Capponi museum.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
John Barrowman in vierde seizoen 'Arrow'
Series / Nieuws

John Barrowman in vierde seizoen 'Arrow'

En hij onthulde iets over de Canary zusters.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Het vierde seizoen van Arrow zal in de herfst van start gaan en gaandeweg leren we steeds meer over wat we mogen verwachten. Nu bevestigde John Barrowman dat zijn personage, Malcolm Merlyn, een rol gaat spelen in het seizoen. Daarnaast liet hij weten dat de Canary zusters een rol gaan spelen in het seizoen.

"We beginnen in juli met de opnames van seizoen vier," vertelde Barrowman. "Ik heb een week geleden mijn deal getekend. Het ging vooral om de data prikken en andere van dat soort zaken. Ik kijk er naar uit om terug te keren. Ik kan je verder niks vertellen, want ik weet ongeveer wat er gaat gebeuren. Maar als je van Malcolm Merlyn, als je van Oliver Queen, als je van Thea Queen en de Canary Zusters houdt… Nou ja, wat ik zeg is met een twist en een grap, want je gaat houden van wat er te gebeuren staat in de DC-wereld."

Er is nog niet veel bekend over het vierde seizoen van de serie. Vermoedelijk gaat de boel op creatieve manier op de schop en zal Oliver Queen toch weer in het groene pak ten tonele verschijnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste stuk concept art Neil Gaimans 'American Gods'
Series / Nieuws

Eerste stuk concept art Neil Gaimans 'American Gods'

Starz gaf vorige week nog het groene licht voor de ambitieuze tv-serie.

Showrunner Bryan Fuller heeft via zijn Twitter-account het eerste stuk concept art van American Gods vrijgegeven. De afbeelding geeft nog niet veel weg, maar de toon voor de serie is er wel mee gezet. De afbeelding komt uit het potlood van Jim Carson. Fuller gaf daarnaast dat ze momenteel druk bezig zijn met het zoeken van een acteur die hoofdpersonage Shadow kan spelen.

American Gods, gebaseerd op het gelijknamige boek van Neil Gaiman, gaat over een conflict tussen de goden, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen een oude en een nieuwe factie. Het speelt zich af in de huidige Verenigde Staten en we kijken mee met een ex-gevangene genaamd Shadow. Voorheen werd er gewerkt aan een American Gods serie bij HBO, maar dit kwam uiteindelijk niet van de grond. Nu gaat Freemantle Medi er mee aan de slag en zal het worden uitgezonden op Starz.

De pilot van de show wordt geschreven door Fuller (Hannibal, Pushing Daisies, Heroes) en Michael Green (The River, Heroes). Green zal tevens fungeren als showrunner en uitvoerend producent. Dit laatste doet hij samen met Fuller en Gaiman.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan mag 'Star Trek'-serie pitchen bij studio
Series / Nieuws

Fan mag 'Star Trek'-serie pitchen bij studio

De serie geeft een nieuwe moderne draai aan de franchise.

Paramount Pictures heeft de bijzondere zet gemaakt een fan uit te nodigen om een hele nieuwe televisieserie te pitchen. Star Trek-fan Michael Gummelt mag langskomen om een nieuwe serie voor in de franchise te pitchen. Hij bedacht Star Trek Uncharted en CBS en Paramount zien dat idee wel zitten.

"Ik mag nu officieel bekend maken dat ik een uitnodiging heb om Star Trek Uncharted komende zomer bij Paramount te pitchen," schrijft Gummelt op zijn website. "Voor zover ik weet, is dit de eerste keer dat een fan (geen insider uit de industrie) een Star Trek tv-serie mag pitchen. Dit is, natuurlijk, extreem opwindend en ik ga mijn best doen om er steun voor te werven bij professionals. Een van mijn concept castleden heeft het scenario gelezen en is erg enthousiast!"

Op zijn website is veel te vinden over het concept voor de serie, waaronder onderstaande verhaallijn.

Er wordt een mysterieus signaal vanuit het Andromeda Sterrenstelsel verzonden, claimend dat het afkomstig is van de scheppers van het leven in de Melkweg. In het signaal verborgen: een uitnodiging om hen te komen ontmoeten. Een nieuwe ruimtevouwende technologie wordt ontwikkeld "“ een Hyperwarp Gate om een warpsprong van 2,5 miljoen lichtjaar te maken naar het Andromeda Sterrenstelsel. Een succesvolle missie met sondes keert terug met data over Andromeda.

Een nieuwe USS Enterprise wordt gebouwd, het eerste schip dat de naam draagt sinds de originele Enterprise in de Galactische Oorlog vernietigd werd. Het is ook het eerste schip dat op verkenningstocht moet in het nieuwe sterrenstelsel. Zijn missie:

Om vreemde, nieuwe werelden te verkennen.
Om nieuw leven en nieuwe beschavingen te vinden.
Om het Andromeda Sterrenstelsel en zijn inwoners in kaart te brengen.
Om eerste contact te leggen.
Om allianties en diplomatieke relaties te vormen.
De Enterprise keert zo nu en dan terug naar de Melkweg, voor wisselingen van de bemanning en vrije tijd.

Ondertussen wordt Starbase A-1 gebouwd, dat tegen het eerste jaar compleet is. Twee andere schepen voegen zich bij de expeditie. Admiraal Oviedo San Lagos wordt commandant van Starbase A-1.


Als je naar de website surft, tref je nog veel meer informatie aan over de serie. Zo vind je een castlijst, met namen als Scott Eastwood, Jay Baruchel en Natalie Portman. Het is echt de eerste keer dat een fan een serie mag pitchen bij een studio, en als je kijkt naar zijn website, zie je waarom de keus op Gummelt viel.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recap 'True Detective': The Western Book of the Dead
Recensie

Recap 'True Detective': The Western Book of the Dead

Houdt de serie van Nic Pizzolatto zich staande na de grote hype voor dit tweede seizoen?

Vorig jaar wist HBO indruk te maken met zijn nieuwe serie True Detective. Het dialoog was vaak filosofisch van insteek en dat paste goed bij het donkere sfeertje dat scenarist Nic Pizzolatto creëerde. En dan was er nog het sterke spel van hoofdrolspelers Matthew McConaughey en Woody Harrelson. Geen wonder dus dat HBO een tweede seizoen bestelde, dat vandaag in première ging. De komende weken hebben we elke maandag een recap van de nieuwste aflevering van de serie, met vandaag The Western Book of the Dead.

Lees hier de recap van aflevering 2, Night Finds You
Lees hier de recap van aflevering 3, Maybe Tomorrow
Lees hier de recap van aflevering 4, Down Will Come
Lees hier de recap van aflevering 5, Other Lives
Lees hier de recap van aflevering 6, Church in Ruins
Lees hier de recap van aflevering 7, Black Maps and Motel Rooms
Lees hier de recap van aflevering 8, Omega Station


Waar het vorige seizoen van True Detective van start ging met de vondst van een lichaam, is dat nu anders. Eerst laat Pizzolatto ons zien hoe moeilijk de levens van de vier hoofdpersonen wel niet zijn. We ontmoeten eerst Ray Velcoro (Colin Farrell), een alcoholistische vader en politieagent van het kleine stadje Vinci, die gescheiden is van zijn vrouw. De voogdij over zijn zoontje, dat geboren werd nadat zijn vrouw verkracht was, ligt bij haar, maar vandaag mag hij hem naar school brengen. Het jonge kind wordt gepest en dat merkt Velcoro. Hij is overigens niet bepaald vriendelijk tegen zijn zoon en oogt dronken.

Daarna ontmoeten we de gangster die op het rechte pad probeert te komen, Frank Semyon (Vince Vaughn). Semyons advocaat helpt Velcoro bij het krijgen van meer voogdijrechten, in ruil waarvoor Velcoro wat vuile klusjes opknapt. Daar komt nog eens bij dat Semyon Velcoro ooit aan de naam van de man die zijn vrouw verkrachtte hielp. Duidelijk is dat hij flink corrupt is, want hij krijgt de opdracht een kritische journalist in elkaar te slaan en zijn onderzoeksmateriaal te stelen. Verder heeft Semyon via zijn zakenpartner Ben Caspar een manier gevonden om een legaal imperium op te bouwen. Dat zou via een project van de California Central Rail Corridor zijn. Er is echter één probleempje: Caspar wordt vermist.

Naast Semyon en Velcoro zijn er nog twee andere hoofdpersonen. Het betreft Detective Ani Bezzerides (Rachel McAdams) en de onlangs geschorste motoragent Paul Woodrugh (Taylor Kitsch). Ook zij hebben de nodige problemen. Ani heeft een vader die de baas is van een cult en haar zus zit in de porno-industrie. En Woodrugh is niet alleen net geschorst wegens vermeende seksuele intimidatie van een burger, maar heeft ook een moeilijk verleden gezien de grote brandwond op zijn schouder. Hij vindt tijdens een motorrit het verminkte lichaam van de vermiste Salman vindt.

Omdat Salman inwoner van Vinci is (en het lichaam in Ventura gevonden wordt), worden Ani en Ray ook bij de zaak gehaald. Drie agenten, elk met hun eigen problemen, die elkaar nog niet kenden, moeten de moord zien op te lossen. Mocht je nu denken: als dat maar goed gaat, dan zit je waarschijnlijk juist. Gezien de grote verscheidenheid in karakters, zullen er waarschijnlijk snel onderlinge problemen ontstaan.

De vraag is echter of Pizzolatto het succes van het eerste seizoen weet te herhalen. Het is nog wat vroeg om daar al over te oordelen, maar we kunnen wel al zeggen dat de boel in elk geval totaal anders is. Weg zijn de filosofische monologen van Rust Cohle. In plaats daarvan mag Colin Farrell de pestkop van zijn zoon aanpakken door zijn pa in elkaar te slaan. Waarop hij zegt: "Als je hem ooit nog pest, neuk ik je vader in z'n kont met het onthoofde lijk van je moeder." Subtiliteit hoeven we in elk geval niet te verwachten dit seizoen.

Storen doet dat overigens niet, mede door het sterke spel van Farrell en Vince Vaughn. Vooral die laatste is sterk; hij staat vooral bekend als komedieacteur, die nu dan eens een zeer serieuze rol speelt. In de eerste aflevering is dat met overtuiging. En verder zit de sfeer er ook meteen lekker in dit seizoen, met veel shots van transportnetwerken van Californië, met op de achtergrond wat onrustige muziek. Een echte punch ontbreek aan het begin van de aflevering, maar als je even doorzet, zie je vanzelf hoe interessant het kan worden. Het valt verder te hopen dat er snel wegbewogen wordt van de clichés die nu geschetst zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'- regisseur over die scène
Series / Nieuws

'Game of Thrones'- regisseur over die scène

Noemt dode personage: 'Deader than dead."

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Het mag dan een week geleden zijn dat de Game of Thrones seizoensfinale werd uitgezonden, de schok rond de ontwikkelingen in de serie blijft. Nu heeft de regisseur van de serie David Nutter ook een boekje open gedaan om duidelijkheid te verschaffen. Hieronder kan je lezen wat hij te zeggen had. Dat bevat echter spoilers, dus mocht je de aflevering nog niet gezien hebben, kan je beter niet verder lezen.

Fans proberen al een week uit te vissen wat de mogelijkheden zijn, dat Jon Snow toch nog zou kunnen leven, ondanks het feit dat we hem bruut aan een einde zagen komen in de seizoensfinale. Op Reddit waren al verschillende threads vol met uiteenlopende theorieën die varieerden van de verandering van oogkleur van Jon Snow, de mogelijkheid dat hij een Targarian is en verbrandt zou moeten worden, de aanwezigheid van Melisandre die hem wellicht weer tot leven kan wekken en ga zo maar door.

Eerder deed de producent al een boekje open over het feit dat Jon toch echt dood is, nu heeft de regisseur van de serie David Nutter dat ook bevestigd. "Zijn personage is doder dan dood," zei hij volgens The Independent. Kit Harrington bevestigde dit nieuws ook. "Ik heb gehoord dat ik dood ben, dus ik ga

Of hiermee een einde komt aan de speculatie is echter nog maar de vraag.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.