Review Viaplay - aanbod, prijzen, series en meer

Viaplay is goed op weg om kampioen te worden van het Europese streaminglandschap.

Mitchell van Vuren, 01-03-2023 06:42

De Scandinavische streamingdienst Viaplay is pas net in Nederland om de hoek komen kijken, maar heeft nu al de 1 miljoen Nederlandse abonnees gepasseerd. De sleutel tot hun succes was het inspelen op twee grote voorliefdes van Nederlanders, die nog geen enkele andere streamingdienst in hun catalogus hadden staan: Formule 1 en darten. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!
Opgericht in: 2007
Hoofdkantoor in: Stockholm, Zweden
Focus: Sport
Betalingsvorm: Abonnement
Prijs: €15,99 per maand

De Zweedse streamingdienst zag in 2007 het licht als Viasat on Demand, maar wist pas in latere jaren stevige voet aan de grond te krijgen in Noord-Europese landen onder de naam Viaplay. Sinds maart 2022 is de dienst ook beschikbaar in Nederland met een sterke catalogus aan Nordic Noir en sportevenementen.

Deze combinatie zorgt niet enkel voor succes in Nederland, maar ook in de rest van Europa en daarbuiten met meer dan 7 miljoen abonnees. Het doel van de streamingdienst is, in hun eigen woorden, de Europese streamingkampioen worden, en ze zijn goed op weg.

Aanbod


Viaplay heeft in Nederland meerdere uitzendrechten verkregen van sportevenementen, waaronder die van de Formule 1, 2 en 3, de Bundesliga en de Premier League van mannenvoetbal, en veel types wedstrijden van darten, golf, handbal, hockey, snooker en meer.

Enkele sporten hebben ook hun eigen pagina. Daarop zijn huidige uitzendingen en schema's voor aankomende wedstrijden te vinden. Bij de Formule 1 en andere grote sporten worden zelfs enkele grote namen in de schijnwerper gezet met een eigen documentaire.

Daarnaast heeft de dienst een behoorlijk aanbod aan Viaplay Originals, internationale films en series, Nederlandstalig cabaret en zelfs een kinderhoek. Hun Scandinavische titels zijn daartussen zeker noemenswaardig, die zoals verwacht in de misdaad- en thrillerhoek zitten.

Vijf van de bekendste series op Viaplay zijn:
1. Billy the Kid
2. Below Deck
3. MasterChef Nederland
4. Furia
5. CalifornicationBeschikbaarheid


Viaplay is ondertussen beschikbaar in veel Noord- en West-Europese landen en enkele landen daarbuiten, waaronder Canada en de Verenigde Staten.

Verder is de applicatie beschikbaar op het merendeel van de Smart TV's en op Android en iOS. Ook kan je de dienst bereiken via praktisch elke webbrowser.

Prijzen en abonnementen


Viaplay lanceerde met een aantrekkelijke prijs van een tientje per maand in 2022 met hun abonnementendienst. Ondertussen zijn de prijzen gestegen naar €15,99 per maand.


Onze tip


Voor livesport is Viaplay bij uitstek dé beste keuze tussen de streamingdiensten, die meespelen in Nederland. Het overige aanbod is acceptabel, maar veel spannende nieuwe releases qua series of films hoef je er niet op te verwachten.

Ben je een sportfanaat, wees dan niet beschaamd om een wat hoger prijsje te moeten betalen voor de beste wedstrijden. Maar als je het voor de films of series doet, trapt Viaplay al gauw naast de bal in vergelijking met zijn hoogstaande tegenstanders.


Ga zelf naar ViaplayLees meer over: viaplay, review, beoordeling, beste, vod, streamingdienst, platform, prijzen, aanbod, catalogus, beste, sport, nordic noir, tarieven, abonnement, goed

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-ster had nog nooit van serie gehoord

'Doctor Who'-ster had nog nooit van serie gehoord

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in