search

Ons nieuws van woensdag 1 maart 2023

HBO verwijdert stilletjes flinke filmblunder uit 'The Last of Us'
Series / Nieuws

HBO verwijdert stilletjes flinke filmblunder uit 'The Last of Us'

Na kritiek van de fans kon HBO Max niks anders doen dan geluidloos de fout corrigeren.

De laatste hitserie van HBO, The Last of Us, wordt wereldwijd door miljoenen kijkers gretig gekeken, en soms zelfs ietsjes te goed. Enkele fans ontdekten al gauw een fout in aflevering 6: een cameraploeg verscheen plots in de postapocalyptische wereld. Nu heeft HBO de fout stilletjes hersteld.

Op internet kon de aflevering al vlak na lancering rekenen op commentaar. Oplettende fans hadden namelijk al gauw de fout gespot in de zesde aflevering van de hitserie over twee overlevers (Joel en Ellie) in een zombiewereld.

Aan het begin van de aflevering is een overhead-shot te vinden, waarin een aantal crewleden te zien zijn die aan de rand van de scène staan. De editors zullen die logischerwijs over het hoofd moeten hebben gezien.


De reactie van HBO op de blunder


Met minder dan twaalf uur op de klok voor de komende aflevering heeft HBO stilletjes de fout hersteld. Dit merkte Twitter-account Naughty Dog Central op.

Ook een andere fout werd meteen hersteld. De hand van een crewlid was namelijk te zien in beeld, die het hoofd van het paard Shimmer ondersteunde tijdens een scène met Ellie.


Bekijk The Last of Us nu bij HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe HBO Max de nieuwe 'The Last of Us'-aflevering veranderde
Series / Nieuws

Hoe HBO Max de nieuwe 'The Last of Us'-aflevering veranderde

Lees hier wat aflevering 7 van The Last of Us anders deed dan een eerdere versie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De adaptatie van The Last of Us is behoorlijk trouw, maar hier en daar hebben de makers toch wat aangepast. Lees hier de veranderingen in aflevering zeven, "Left Behind".

Het grootste deel van aflevering zeven, die ongeveer een uur duurt, wordt besteed aan een flashback met Ellie en Riley. We beginnen en eindigen echter met Ellie en een zwaargewonde Joel.

The Last of Us aflevering 7


"Left Behind" is geschreven door co-showrunner Neil Druckmann, die ook de game en de dlc schreef waar deze aflevering op gebaseerd is. Joel zagen we hier en daar dus, op sterven na dood, in de aflevering verschijnen. Maar dat was origineel niet het plan.

In de op de nieuwste aflevering aansluitende podcast van The Last of Us heeft Druckmann het over een alternatieve versie van aflevering zeven die overwogen werd, maar waar ze uiteindelijk toch niet voor gekozen hebben.

"HBO stelde ons op een heel slimme manier voor - dit was oorspronkelijk niet het plan. Oorspronkelijk zou deze aflevering volledig spelen als Ellie's verhaal met Riley. En een van de dingen die HBO sterk suggereerde, en ze hadden volkomen gelijk, was om het meer terug te koppelen aan het verhaal dat voorhanden was, en dat is hoe het was in [de Left Behind DLC]."

Eigenlijk zouden we Joel dus helemaal niet zien. Dan wisten kijkers die het spel nooit gespeeld hadden, nu nog steeds niet of Joel uberhaupt wel leefde. Gelukkig heeft HBO daar een stokje voor gestoken, en kregen we het verhaal dat we uiteindelijk gekregen hebben.

The Last of Us is nu te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het cancelen van series door Netflix en HBO Max leidt tot forse kritiek
Series / Nieuws

Het cancelen van series door Netflix en HBO Max leidt tot forse kritiek

Bekende filmmakers leveren kritiek op de manier waarop streamingdiensten hun series cancellen.

Steeds meer streamingdiensten zijn de laatste tijd bezig met het opschonen van hun bibliotheek. Series verdwijnen links en rechts van de online platformen, tot ongenoegen van zowel kijkers als de makers.

Dat de abonnees van services als Netflix en HBO Max niet blij zijn met het verdwijnen en annuleren van hun favoriete content, spreekt voor zich. Maar ook enkele bekende filmmakers hebben zich over deze ontwikkeling uitgelaten.

Forse kritiek


Projecten als Batgirl, Snowpiercer, Scoob!: Holiday Haunt en Westworld; ze zijn er allemaal de dupe van geworden. The Hollywood Reporter heeft de tijd genomen om een beetje rond te vragen, en ze horen dat slechts weinigen blij zijn met het nieuwe beleid in de industrie.

Rian Johnson, bekend van vele projecten, waaronder Knives Out, Star Wars: The Last Jedi, Breaking Bad en onlangs ook Poker Face, deelde zijn ongenoegen:

"Het was afschuwelijk. Het feit dat het normaal begint te worden, is verschrikkelijk en draagt "‹"‹bij aan de verschrikkelijkheid. In de geschiedenis van de industrie is er een constante evolutie van vreselijke dingen geweest."

Jerry Bruckheimer is het met Johnson eens. De producent van onder andere Top Gun: Maverick zei het volgende:

"It's always about the work, and if the work's good, it'll be on the air. That's how it works. We all have had movies that don't quite work sometimes, and hopefully the movies that they pull will get out there somewhere, on some platform, in the future."

Maar uiteindelijk is Johnson toch vooral positief gestemd:

"Het enige wat je kunt doen als iemand die dingen maakt, is uiteindelijk je vertrouwen stellen in het idee dat als je iets maakt, het zijn publiek zal vinden."

Of er iets gaat veranderen de komende tijd, blijft natuurlijk de vraag.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon in rep en roer door nieuwe 'The Lord of the Rings'-films?
Series / Nieuws

Amazon in rep en roer door nieuwe 'The Lord of the Rings'-films?

Is Amazon geschrokken van het nieuws dat er nieuwe The Lord of the Rings-films ana zitten te komen?

Het lijkt erop dat er genoeg ruimte is in Middle-earth voor iedereen. Ondanks dat Warner Bros. onthuld heeft nieuwe The Lord of the Rings-films te gaan maken, is Amazon niet bang dat het hun kijkers verliest.

Amazon Studios is natuurlijk het bedrijf achter de peperdure The Lord of the Rings-serie The Rings of Power, waarvan het eerste seizoen sinds vorig jaar op Prime Video staat.

The Lord of the Rings-films


Maar The Rings of Power is de komende jaren niet de enige nieuwe The Lord of the Rings-content om naar uit te kijken. Onlangs kondigde Warner Bros. aan dat ze aan meerdere The Lord of the Rings-projecten werken.

Wellicht geeft dat Amazon de nodige zorgen voor hun toekomst met de franchise, maar als dat zo is geven ze het niet toe. Op de vraag hoeveel LOTR te veel is voor de fans, antwoordde ze als volgt:

"We zullen zien. We houden van onze originele serie. We zijn er enorm trots op en hebben voor de lange termijn geïnvesteerd. Dus we denken zeker dat er genoeg fanliefde is om de onze serie lang vol te houden."

Een beetje competitie is natuurlijk nooit verkeerd. Het eerste seizoen van The Rings of Power werd niet geweldig ontvangen, en nu met de komst van een aantal extra The Lord of the Rings-films van Warner Bros. zal de druk alleen maar verhogen om een extra sterk tweede seizoen aan te leveren.

The Lord of the Rings: The Rings of Power is nu te checken op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gave beelden 'Gotham Knights' tonen stad in chaos na dood van Bruce Wayne
Series / Trailer

Gave beelden 'Gotham Knights' tonen stad in chaos na dood van Bruce Wayne

In de nieuwe promo krijgt de kijker een glimp te zien van de uitdagingen voor de 'knights'.

Wat zou Gotham zijn zonder Batman? Deze nieuwe DC-serie zoekt uit hoe een groep nieuwe superhelden de stad moet redden zonder de hulp van The Dark Knight. Bekijk de nieuwe promotievideo van Gotham Knights hieronder.

De superheldenserie is ontwikkeld door The CW en is gecreëerd door James Stoteraux, Natalie Abrams en Chad Fiveash. De hoofdrollen zijn weggelegd voor leden van de Batman-familie en andere personages van de DC Comics, die klaarstaan om (wederom) Gotham te moeten redden.

In 2022 kwam er een gelijknamige videogame uit, die tevens verhaalt over meerdere personages na de dood van Batman. Daarin moeten Nightwing, Batgirl, Robin en Red Hood samen een manier vinden om de horde aan schurken in Gotham te verslaan.



Wat is het plot van Gotham Knights?


De synopsis van de serie is kort maar krachtig: "In de nasleep van de moord op Bruce Wayne smeedt zijn rebelse geadopteerde zoon een onwaarschijnlijke alliantie met de kinderen van Batmans vijanden als ze er allemaal ingeluisd worden voor de moord op de Caped Crusader."

Vanaf 14 maart 2023 zal de superheldenserie Gotham Knights worden uitgezonden door The CW. Check de promo hieronder.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk startdatum en teaser voor 'The Walking Dead: Dead City'
Series / Trailer

Eindelijk startdatum en teaser voor 'The Walking Dead: Dead City'

De nieuwe spin-off van de zombieserie komt steeds dichter- en dichterbij.

Waar de eerdere teaser voor The Walking Dead: Dead City enkel meldde dat de serie er "snel" aan kwam, is nu met een nieuwe teaser een meer exacte datum gedeeld. In juni 2023 zal de spin-off eindelijk uit gaan komen. Bekijk de teaser hieronder.

Eli Jorné, die al voor langere tijd betrokken was bij de originele serie The Walking Dead, zal voor de spin-off optreden als showrunner. Daarin volgt de kijker de omzwervingen van Maggie en Negan, die hen naar het postapocalyptische New York brengen.

De bekende stad is gevuld met ondoden, brute overlevenden en natuurlijke gevaren, die een eigen anarchistische wereld vormt. De nieuwe promo lijkt uit te leggen waarom Maggie Negan laat meegaan op deze reis, en waarom ze überhaupt naar Manhattan moeten. De serie zal naar verluidt enkele jaren na de originele serie plaatsvinden.



Waar gaat de rest van The Walking Dead naartoe?


De rest van de originele cast gaat niet bij de pakken neerzitten. Ook Daryl krijgt zijn eigen spin-off, die zich in Frankrijk zal afspelen. Ook Rick en Michonne gaan samen op pad voor een nieuw avontuur.

In juni zal dus The Walking Dead: Dead City uitkomen. Bekijk hieronder de teaser.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stevige trailer voor 'Sky High: The Series' van Netflix
Series / Trailer

Stevige trailer voor 'Sky High: The Series' van Netflix

De trailer voor de opvolger van 'Hasta El Cielo' belooft de nodige actie en spanning.

Voor de liefhebbers van La Casa de Papel komt er een nieuwe actieserie aan. Sky High: The Series is de opvolger van de gelijknamige film uit 2020. Netflix wist de rechten daarvan al snel te verschalken, en komt nu met een gelikte opvolger.

In de film maakten we kennis met Angel (Miguel Herran) en zijn vrouw Sole (Asia Ortega). De serie vertelt daarentegen Sole's verhaal. Zij besluit namelijk zelf crime boss te worden.

Zit in de familie


Sole heeft het niet van een vreemde. Haar vader Rogelio (Luis Tosar) is namelijk een heler. Dochterlief vindt echter dat zij het beste weet wat goed is voor haarzelf en haar kind. En dat is het runnen van haar eigen operaties, en als dit haar vader in de weg zit, dan is dat jammer.

Aan de trailer te oordelen zal de kijker zich geen minuut vervelen. De nodige achtervolgingen, actie en snelheid tonen een stijlvolle opvolger van de succesvolle bioscoopfilm.

Sky High: The Series is vanaf 17 maart te bekijken op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Erotische serie 'Fatal Attraction' krijgt eerste teaser trailer
Series / Trailer

Erotische serie 'Fatal Attraction' krijgt eerste teaser trailer

De eerste trailer voor de 'Fatal Attraction'-miniserie is nu online te bekijken.

De film Fatal Attraction uit 1987, met Michael Douglas en Glenn Close, wordt nu als miniserie gebracht. De thriller gaat over een getrouwde man die een avontuurtje heeft met een labiele vrouw, hetgeen helemaal uit de hand loopt.

De teaser trailer kun je onderaan bekijken. Het leuke is dat de miniserie zich afspeelt in de jaren 80, waardoor de sfeer van de film opgeroepen wordt.

Pyschologisch machtsspel


Dan Gallagher (Joshua Jackson) is een keurige huisvader die een spannend avontuurtje heeft met de hartstochtelijke Alex Forrest (Lizzy Caplan). Hij peinst er echter niet over om hier een buitenechtelijke relatie van te maken. Alex denkt hier anders over, en wil geen 'nee' horen. Zij wurmt zich in Dan's leven en dit is de start van een psychologisch machtsspel.

Andere invalshoek?


Destijds bekritiseerde men de portrettering van Alex. Zij werd als 'doorgedraaide vrouw' neergezet en dit werd als nogal simplistisch ervaren. Middels een hervertelling in acht afleveringen is er nu meer ruimte om de personages verder uit te diepen, inclusief Alex.

In 2014 werd al een toneelstuk naar de film gemaakt, zij het met een ander einde. Met deze miniserie op komst zal er hopelijk nog een boeiende versie aan het rijtje toegevoegd worden.

Fatal Attraction gaat op 1 mei in première op Paramount+. Het is op dit moment nog niet bekend of en zo ja wanneer de serie naar SkyShowtime komt.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto's uit de Prime Video-monsterserie 'Citadel' met Priyanka Chopra Jonas
Series / Foto's

Eerste foto's uit de Prime Video-monsterserie 'Citadel' met Priyanka Chopra Jonas

De makers van 'Stranger Things' komen met een spannende nieuwe scifi-serie.

Prime Video heeft in een bijzondere nieuwe scifi-serie geïnvesteerd. Zij zijn in zee gegaan met de gebroeders Russo, die na Stranger Things opnieuw een spannend verhaal hebben ontwikkeld.

Om in scifi-termen te blijven, Citadel is bedoeld als een 'moederschip'. Prime Video gaat spin-offs ontwikkelen in andere talen, allemaal verbonden aan de organisatie genaamd Citadel.

Geheugenverlies


De mysterieuze spionage-organisatie is aan geen één specifiek land verbonden. De hoofdrollen zijn voor Richard Madden en Priyanka Chopra Jonas als Mason Kane en Nadia Sinh. Na het fragmenteren van Citadel lijdt Kane aan geheugenverlies en moeten hij en zijn partner, tevens ex-vriendin, zien te achterhalen wat er precies gebeurd is.

Citadel kostte maar liefst $250 miljoen en belooft het nodige spektakel. In gesprek met WWD zei Chopra Jonas: "Ik heb een spionageserie gemaakt voor Amazon [Prime Video]. Het is een indrukwekkende serie, en het was behoorlijk wat werk. Mijn littekens zijn het bewijs".

Seizoen 1 bestaat uit 6 afleveringen, en op de dag van de première zijn de eerste twee afleveringen te streamen.

Citadel gaat op 28 april aanstaande van start op Prime Video.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jennifer Hoffman ziet er wel heel gek uit in fantasyserie 'Panduloria'
Series / Nieuws

Jennifer Hoffman ziet er wel heel gek uit in fantasyserie 'Panduloria'

Jennifer Hoffman heeft de eerste gedeeld uit de fantasyserie Panduloria.

Een fantasyserie van Nederlandse bodem, dat hoor je niet vaak. Maar nu wel. Via Instagram heeft Jennifer Hoffman de eerste beelden gedeeld van deze fantasy-sitcom.

Panduloria is de naam van deze serie, die Hoffman omschrijft als "fantastisch, belachelijk en even zou geweldig." Het gaat over een avonturengilde die nooit op avontuur gaat.

Panduloria op Prime


Ze gaan nooit op avontuur, maar houden er wel van om erover te praten. Ze vergaderen zich suf, maar daar blijft het ook bij. Een aantal bekende Nederlanders doen mee aan de serie.

De serie is geschreven door Emilio Guzman en Thijs van Domburg, die zelf ook meespelen. Verder zijn rollen weggelegd voor Henry van Loon, Alex Klaasen, Alex Ploeg, Jan Paul Buijs, Korneel Evers en Wimie Wilhelm.

Iedere aflevering heeft daarnaast ook nog gastrollen, bijvoorbeeld voor Arjen Lubach, Theo Maassen, Bas Hoeflaak, Rick Paul van Mulligen, Jennifer Hoffman, Georgina Verbaan en Bram Krikke.

Het hele eerste seizoen van Panduloria zal vanaf 22 maart in één keer te zien zijn op Amazon Prime Video.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jennifer Coolidge emotioneel tijdens awardshow om prijs 'The White Lotus'-rol
Series / Nieuws

Jennifer Coolidge emotioneel tijdens awardshow om prijs 'The White Lotus'-rol

Jennifer Coolidge neemt de acteerprijs voor 'The White Lotus' op een grappige manier in ontvangst.

De SAG Awards zijn een belangrijke categorie acteerprijs. Deze wordt uitgereikt door het Screen Actors Guild oftewel de acteursvakbond in de VS. De sympathieke karakteractrice Jennifer Coolidge won voor haar rol in The White Lotus.

Coolidge brak door in de rol van 'Stifler's mom' in de American Pie-komediefilms. Ook was zij te bewonderen in Legally Blonde. Nu was haar grappige kant te zien in haar toespraakje toen ze haar prijs in ontvangst nam.

Liefde voor acteren


Je kunt het filmpje onderaan bekijken. Voor haar rol van Tanya McQuoid kreeg Coolidge vorig jaar al een Emmy. Ze was zichtbaar geëmotioneerd en deelde op het podium haar liefde voor acteren.

Coolidge schakelt vervolgens over op een schijnbaar totaal ander onderwerp, namelijk een gebeurtenis uit haar jeugd. Uiteindelijk wordt het duidelijk wat ze wilde zeggen, en hierin ligt een deel van Coolidge's charme. Ze maakt haar punt maar middels wollig taalgebruik en op een manier die je niet verwacht.

In de luwte


In haar carrière heeft Coolidge gestaag gewerkt maar bevond zich om één of andere reden voornamelijk in de luwte. The White Lotus is een rol die geknipt voor haar was. Tanya kan kwetsbaar overkomen maar tegelijkertijd is zij een stevige tante.

Zoals Jon R in de commentaren opmerkt: "Het is leuk te zien dat ze nu door vakgenoten erkend wordt". De prijs is dan ook welverdiend.

Kijk The White Lotus op HBO Max




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 7 van 'Billions' ziet vertrokken ster terugkeren
Series / Featured

Seizoen 7 van 'Billions' ziet vertrokken ster terugkeren

We hebben Bobby Axelrod moeten missen na zijn vertrek in seizoen 5, maar hij is nu terug van weggeweest.

Damian Lewis keert terug als Bobby 'Axe' Axelrod in het zevende seizoen van Billions.

Het is bevestigd dat Lewis in zes van de twaalf afleveringen zal verschijnen in het nieuwe seizoen. De opnames zijn momenteel bezig in New York en er wordt verwacht dat het nieuwe seizoen later dit jaar te streamen is.



Vertrek van Axelrod


Op het eind van seizoen 5 zagen we Axelrod vluchten naar Zwitserland om buiten het juridisch bereik van aanklager Chuck Rhoades (Paul Giamatti) te blijven. Ook hebben we de topacteur moeten missen in alle afleveringen van seizoen 6.

Maar Lewis komt nu dus met een comeback in seizoen 7. Hij heeft na de finale van seizoen 5 al eens gesproken over een mogelijke terugkeer: "Er is misschien een mogelijkheid dat ik terugkeer. Maar voor nu is Axe grotendeels verslagen''.

Waarom stopte Lewis?


Lewis had verschillende redenen om te stoppen met Billions na het vijfde seizoen. Hij had ten eerste maar een contract voor vijf seizoenen en hij koos ervoor om deze niet te verlengen.

Daarnaast wilde hij ook meer tijd doorbrengen met zijn twee zonen en andere familie in het Verenigd Koninkrijk, nadat zijn vrouw was overleden in 2021.

Wat kunnen we verwachten in seizoen 7?


De synopsis van seizoen 7 van Billions luidt zo: "Allianties worden op het spel gezet. Oude wonden worden gebruikt als wapens. Banden worden getest op loyaliteit. Verraad zit in een klein hoekje. Vijanden worden vrienden, en Bobby Axelrod keert terug nu de inzet van Wall Street naar heel de wereld woekert.



Bekijk de eerste 6 seizoenen van Billions op Showtime.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames 'The Last of Us' seizoen 2 beginnen mogelijk dit jaar nog
Series / Nieuws

Opnames 'The Last of Us' seizoen 2 beginnen mogelijk dit jaar nog

Maar eerst volgen er nog twee afleveringen van het lopende eerste seizoen.

De opnames van het tweede seizoen van HBO's met lof ontvangen post-apocalyptische dramaserie The Last of Us zouden dit jaar nog kunnen beginnen.

Althans, dat is de indicatie die acteur Pedro Pascal gaf toen hem ernaar werd gevraagd door Collider tijdens de promotieronde voor het derde seizoen van The Mandalorian.

Aldus Pascal:

"In het jaar 2023? In welk seizoen zitten we nu? Het is al bijna lente? Maar ja, er is een kans. Zeker."

Geduld is een schone zaak
De opnames van het eerste seizoen begonnen in juli 2021. Deze duurden bijna een volledig jaar tot juni 2022. En ruim een half jaar erna verscheen het resultaat.

Als het commentaar van Pascal klopt, dan zal het tweede seizoen niet eerder dan 2025 verschijnen. Twee jaar dus na het eerste seizoen.

Er volgen nog twee afleveringen van het eerste seizoen van The Last of Us. Volgende week maandag aflevering 8 en de maandag erna de seizoensfinale.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur uit 'Stranger Things' solliciteert naar grote filmrol
Films / Nieuws

Acteur uit 'Stranger Things' solliciteert naar grote filmrol

Jamie Campbell Bower uit 'Stranger Things' ziet zichzelf erg graag de schurk Scarcrow spelen in een Batman project.

Nu James Gunn bezig is met het plannen van nieuwe DC Universe projecten komt Bower alvast naar voren met de mededeling dat hij wel één van de schurk-rollen op zich zou willen nemen.

Wat sprak Bower aan?


Geek House Show vroeg Bower welke rollen hem aan zouden spreken in DC of in Marvel. Hij gaf daar grijzend het volgende antwoord op.

"Er is de laatste tijd veel gepraat over Scarecrow, dat zou erg cool zijn. Om zo'n rol te vervullen, dat zou leuk zijn. Hoe griezelig en geweldig zou dat zijn!"



Batman project


James Gunn heeft onthuld dat het eerste Batman project The Brave and the Bold zal zijn. Het zal een versie bevatten van de Dark Knight die samenwerkt met Damian Wayne en de rest van de Wayne familie. Uiteindelijk zal er nog steeds een populaire schurk nodig zijn om het hele project te verankeren. Scarecrow zou in dit geval een goede optie kunnen zijn als slechterik.

Vecna van 'Stranger Things'


Vecna's fysieke uiterlijk is sterk beïnvloed door Dungeons and Dragons. Bower legde vorig jaar het langdurige proces uit om zichzelf te transformeren. Nadat de eerste leessessie voor deze rol niet helemaal goed geland was, werkte Bower aan de rol voor Vecna. Hij deed hiervoor veel naslagwerk en focuste zich vooral op Hellraiser en Doug Bradley.

En nu?


Of we Bower terug gaan zien in een komend Batman project zal de tijd gaan uitwijzen. Na zijn rol als Vecna in Stranger Things maar ook bijvoorbeeld zijn rol als de jonge versie van Gellert Grindelwald in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zien wij dat wel zitten.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Drive to Survive' is gelijk een monsterhit op Netflix
Series / Nieuws

'Drive to Survive' is gelijk een monsterhit op Netflix

Binnen een mum van tijd staat de serie bovenaan de lijst van meest bekeken series.

Het zijn op Netflix vaak de spannende, maar vooral fictieve series die geregeld op de eerste plaats van meest bekeken series belanden. Onder het Nederlandse publiek blijkt echter ook sport en racen goed te kunnen scoren in het vijfde seizoen over de Formule 1.

Het is nog maar een paar dagen geleden dat de docuserie Formula 1: Drive to Survive op Netflix uitkwam en nu al voert het de top 10 aan van meest bekeken series op het moment. De populariteit van de sport zit al een aantal jaar in de lift, mede door het succes van Max Verstappen, wat kan verklaren waarom de serie het op Netflix zo goed doet.

Een behoorlijke blik achter de schermen


Inmiddels alweer bezig aan het vijfde seizoen, Formula 1: Drive to Survive is een docuserie die gedurende meerdere seizoenen het kampioenschap van het FIA Formule 1 racen volgt. In de serie komen coureurs, teambazen, en monteurs aan het woord en krijgt de kijker een blik achter de schermen van alles wat in deze racewereld omgaat.

De fans moesten in het vorige seizoen helaas de Nederlandse trots Verstappen missen. Hij weigerde mee te werken aan de serie vanwege de werkwijze van de producenten. Hij vond vooral dat hij in interviews niet goed neergezet werd. Na goede gesprekken en de belofte dat Verstappen goed neergezet zou worden is ook hij in seizoen vijf weer van de partij.

Kijk nu het vijfde seizoen van Formula 1: Drive to Survive op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pathé Thuis komt in maart met heel wat topfilms
Films / Nieuws

Pathé Thuis komt in maart met heel wat topfilms

Van misdaad en actie tot aan romantiek en drama. Deze maand kan je weer nieuwe gave films bekijken bij Pathé Thuis.

Bekijk in maart The Batman en Uncharted bij Pathé Thuis. Meerdere kaskrakers en topfilms worden deze maand toegevoegd aan het aanbod.

The Batman


Vanaf vrijdag 3 maart kan je The Batman zien bij Pathé Thuis. Robbert Pattinson neemt de rol van Batman op zich in deze film.

In de film zien we Batman, die al twee jaar de misdaad in Gotham City bestrijdt en corruptie probeert te ontmaskeren terwijl hij de Riddler achterna zit. Deze seriemoordenaar die het op Gothams corrupte elite heeft gemunt.



Cyrano


Vrijdag 10 maart komt de romantische drama Cyrano beschikbaar bij Pathé Thuis met Peter Dincklage in de hoofdrol, ook wel bekend van Game of Thrones.

Cyrano de Bergerac verblindt iedereen met zijn woeste woordspelingen en briljante zwaardgevechten. Hij is er echter van overtuigd dat zijn uiterlijk hem niet helpt om de mooie Roxanne voor zich te winnen. Zij is verliefd op iemand anders.



Uncharted


Nathan Drake (Tom Holland) is een schatzoeker die de hele wereld rondreist en daarbij allerlei mysteries ontrafelt. Hij ontmoet de oudere zakenman Victor Sullivan (Mark Wahlberg), eveneens schatzoeker, die de jongen onder zijn hoede neemt. De twee gaan samen op avontuur en moeten het daarbij opnemen tegen de meedogenloze man Santiago Moncada (Antonio Banderas).

Uncharted kijk je vanaf 17 maart bij Pathé Thuis.



Ambulance


Deze thriller bekijk je vanaf vrijdag 24 maart op de dienst. De film, geregisseerd door Michael Bay, scoort redelijk goed. Bij Rotten Tomatoes zijn de recensenten wel kritischer met 68%. Het publiek geeft de film namelijk een dikke 88%. Deze recensent was in ieder geval positief.

"Een van de betere actiethrillers van Michael Bay in jaren! Yahya & Gyllenhaal verkopen het verhaal over hun broederlijke relatie en elke beslissing die ze vanaf het begin nemen. Het is boeiend, vermakelijk en boordevol actie met een finishlijn die in het voordeel van Bay werkt."



Sonic The Hedgehog 2


Sonic beleeft een spectaculair nieuw avontuur in deze film. Sinds Sonic in Green Hills woont, wil hij maar wat graag laten zien dat hij een echte held is. Deze kans krijgt hij als Dr. Robotnik terugkeert samen met zijn nieuwe partner Knuckles. Zij zijn op zoek naar een smaragd met een allesvernietigende kracht. Samen met zijn eigen sidekick Tails reist Sonic de wereld over om de smaragd te vinden voordat deze in de verkeerde handen valt.

Ingesproken in de Nederlandse versie o.a. door Najib Amhali, Carolina Dijkhuizen, Huub Dikstaal en Joshua Albana. Vanaf donderdag 30 maart kijk je deze film bij Pathé Thuis.



Complete overzicht


Alle films die je in maart kan bekijken bij Pathé Thuis op een rij.

Vanaf 1 maart:
- Blind Ambition
- Piggy
- R.M.N.
Vanaf 2 maart:
- Close
- De Notenkraker en de Toverfluit
- Hotel Sinestra
- The Offering
Vanaf 3 maart:
- The Batman
Vanaf 7 maart:
- LeoLeo: Het Alpacafeest!
Vanaf 8 maart:
- M3GAN
- Casa Coco
- One Piece Film: Red
Vanaf 10 maart:
- Cyrano
- The Devil's Drivers
- The Ritual Killer
Vanaf 14 maart:
- Plus Que Jamais
Vanaf 15 maart:
- Triangle of Sadness
Vanaf 16 maart:
- Faithfully yours
- Sputum
Vanaf 17 maart:
- Uncharted
Vanaf 22 maart:
- Living
Vanaf 23 maart:
- Babylon
- De Acht Bergen
- Meet Cute
Vanaf 24 maart:
- Ambulance
Vanaf 30 maart:
- Sonic The Hedgehog 2



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple TV+-serie 'Real Madrid: Until the End' met David Beckham is een voltreffer
Series / Trailer

Apple TV+-serie 'Real Madrid: Until the End' met David Beckham is een voltreffer

Het verhaal van een legendarisch team wordt verteld door enkele legendarische spelers.

Apple TV+ komt met een nieuwe sportdocumentaire over de iconische club Real Madrid. In een nieuwe trailer introduceert niemand minder dan David Beckham de serie Real Madrid: Until the End. Bekijk de video gauw hieronder.

Het ongelooflijke seizoen van 2021-2022 wordt in de driedelige documentaire uitgediept, onder andere via gesprekken met belangrijke spelers. In de trailer vertelt ex-speler David Beckham dat de weg naar de cup nog nooit "zo steil" was geweest, maar toch is het het team miraculeus gelukt.

Apple vond dit wonder een eigen serie waard, maar zo gek is dat nog niet. Naast deze sportdocumentaire zet Apple TV+ ook in op voetbal met de series Ted Lasso, de documentaire Super League: The War for Football en meer.

Wat staat de kijker van Real Madrid: Until the End te wachten?


De logline van de serie luidt: "Aangewakkerd door hun fervente fans, trotseren ze de kansen en sceptici op hun weg naar een van de meest memorabele finales in de voetbalgeschiedenis, met als hoogtepunt een veertiende titel van de Champions League - een record."

Vanaf 10 maart is Real Madrid: Until the End te streamen op Apple TV+. Bekijk hieronder de trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Review Viaplay - aanbod, prijzen, series en meer
Series / Streaming-diensten

Review Viaplay - aanbod, prijzen, series en meer

Viaplay is goed op weg om kampioen te worden van het Europese streaminglandschap.

De Scandinavische streamingdienst Viaplay is pas net in Nederland om de hoek komen kijken, maar heeft nu al de 1 miljoen Nederlandse abonnees gepasseerd. De sleutel tot hun succes was het inspelen op twee grote voorliefdes van Nederlanders, die nog geen enkele andere streamingdienst in hun catalogus hadden staan: Formule 1 en darten. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!

Opgericht in: 2007
Hoofdkantoor in: Stockholm, Zweden
Focus: Sport
Betalingsvorm: Abonnement
Prijs: €15,99 per maand

De Zweedse streamingdienst zag in 2007 het licht als Viasat on Demand, maar wist pas in latere jaren stevige voet aan de grond te krijgen in Noord-Europese landen onder de naam Viaplay. Sinds maart 2022 is de dienst ook beschikbaar in Nederland met een sterke catalogus aan Nordic Noir en sportevenementen.

Deze combinatie zorgt niet enkel voor succes in Nederland, maar ook in de rest van Europa en daarbuiten met meer dan 7 miljoen abonnees. Het doel van de streamingdienst is, in hun eigen woorden, de Europese streamingkampioen worden, en ze zijn goed op weg.

Aanbod



Viaplay heeft in Nederland meerdere uitzendrechten verkregen van sportevenementen, waaronder die van de Formule 1, 2 en 3, de Bundesliga en de Premier League van mannenvoetbal, en veel types wedstrijden van darten, golf, handbal, hockey, snooker en meer.

Enkele sporten hebben ook hun eigen pagina. Daarop zijn huidige uitzendingen en schema's voor aankomende wedstrijden te vinden. Bij de Formule 1 en andere grote sporten worden zelfs enkele grote namen in de schijnwerper gezet met een eigen documentaire.

Daarnaast heeft de dienst een behoorlijk aanbod aan Viaplay Originals, internationale films en series, Nederlandstalig cabaret en zelfs een kinderhoek. Hun Scandinavische titels zijn daartussen zeker noemenswaardig, die zoals verwacht in de misdaad- en thrillerhoek zitten.

Vijf van de bekendste series op Viaplay zijn:
1. Billy the Kid
2. Below Deck
3. MasterChef Nederland
4. Furia
5. Californication



Beschikbaarheid



Viaplay is ondertussen beschikbaar in veel Noord- en West-Europese landen en enkele landen daarbuiten, waaronder Canada en de Verenigde Staten.

Verder is de applicatie beschikbaar op het merendeel van de Smart TV's en op Android en iOS. Ook kan je de dienst bereiken via praktisch elke webbrowser.

Prijzen en abonnementen



Viaplay lanceerde met een aantrekkelijke prijs van een tientje per maand in 2022 met hun abonnementendienst. Ondertussen zijn de prijzen gestegen naar €15,99 per maand.



Onze tip



Voor livesport is Viaplay bij uitstek dé beste keuze tussen de streamingdiensten, die meespelen in Nederland. Het overige aanbod is acceptabel, maar veel spannende nieuwe releases qua series of films hoef je er niet op te verwachten.

Ben je een sportfanaat, wees dan niet beschaamd om een wat hoger prijsje te moeten betalen voor de beste wedstrijden. Maar als je het voor de films of series doet, trapt Viaplay al gauw naast de bal in vergelijking met zijn hoogstaande tegenstanders.


Ga zelf naar Viaplay


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 spannende thrillerseries zie je nu bij NPO Plus
Series / Featured

Deze 3 spannende thrillerseries zie je nu bij NPO Plus

Ook op NPO Plus is er veel spanning en en sensatie te vinden.

Op NPO Plus weten ze wel van wanten op het vlak van politieseries en internationale thrillers. Check hieronder 3 tips van de beste internationale thrillerseries, die je op het betaalde platform van de NPO kan vinden.

The Collapse | BNNVARA | 8 afleveringen



In deze Franse serie ziet de kijker hoe het land eruit komt te zien als de overheid omvalt. Acht mensen moeten zien te overleven in een wereld, waar bestaansmiddelen schaars zijn geworden en medeburgers wreed.



Showtrial | BNNVARA | 5 afleveringen



De verdwijning van een jonge studente leidt enkele onderzoekers naar de verwende dochter van een steenrijke vastgoedmagnaat. Aan haar advocate Cleo Roberts de taak om haar naam te zuiveren te midden van alle media-aandacht, maar de dochter lijkt de ernst van de situatie niet in te zien.



The Tourist | VPRO | 6 afleveringen



Een man wordt zonder enige herinnering aan wat er is gebeurd wakker in een Australisch ziekenhuisbed. Wat volgt is een klopjacht op hem en op zijn verleden, waar een duister geheim in begraven ligt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gruwelijke serie 'Dead Ringers' krijgt veelbelovende trailer
Series / Trailer

Gruwelijke serie 'Dead Ringers' krijgt veelbelovende trailer

David Cronenberg's macabere thriller 'Dead Ringers' nu als serie met Rachel Weisz.

Cronenberg's gelijknamige film uit 1988 met Jeremy Irons in de hoofdrol wordt nu een gruwelijke serie met topactrice Rachel Weisz. Net zoals Irons destijds speelt Weisz een tweeling.

Ook het beroep en de voornamen van de tweeling zijn hetzelfde als in de film. Beverly en Elliott Mantle zijn beiden werkzaam als gynaecoloog. De showrunner is Alice Birch (Succession).

Bizarre verbondenheid


In de filmversie waren Beverly en Elliot op een bizarre manier met elkaar verbonden. Zij deelden alles, inclusief romantische relaties, alleen waren de partners daar niet van op de hoogte. In Cronenberg's film gaat het mis wanneer vriendin Claire (Geneviève Bujold) ontdekt dat ze, naast Beverly, ook met zijn broer Elliot een relatie heeft.

De plot is niet in detail bekend. De zussen delen alles, en de dames zijn niet vies van medische experimenten. In de teaser zien we Beverly en Elliott in de hal van een ziekenhuis zitten. Eén is duidelijk zwanger, de ander zit naast haar met een bebloed gezicht.

Of er nu sprake is van ruzie om de 'baby daddy' of dat er een meer lugubere reden speelt, vaststaat dat er een macabere psychologische thriller aankomt.

Dead Ringers gaat op 21 april van start op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.