search
Aangrijpende verhalen in BBC's nieuwe serie over de meest beruchte kindermisbruiker Jimmy Savile
Series / Nieuws

Aangrijpende verhalen in BBC's nieuwe serie over de meest beruchte kindermisbruiker Jimmy Savile

Een van de meest donkere pagina's uit de geschiedenis van de BBC wordt nu in beeld gebracht.

Het kwam voor velen als een schok toen in 2016 bekend werd dat voormalig BBC icoon en presentator Jimmy Savile minstens 72 mensen had misbruikt, waaronder veel kinderen. Over zijn leven wordt nu een serie gemaakt met interviews van slachtoffers.

Het was een kleurrijke en flamboyante man die na zijn sportieve carrière aan de slag ging bij de Britse radio- en televisieomroep BBC. Jarenlang was hij één van de meest bekende gezichten van de omroep en werd hij overladen met onderscheidingen en lof. Later bleek echter dat er achter deze façade veel ergere zaken schuil gingen dan men had verwacht.

Nee, blijf van me weg


In de vierdelige reeks The Reckoning wordt het leven van Savile gevolgd in relatie tot zijn werk bij de BBC. Daarnaast komen meerdere slachtoffers aan het woord om hun verhaal te doen over hun ervaring met de voormalig presentator. Eén van die slachtoffers was Kevin Cook. Hij was een van de eerste mannelijke slachtoffers die openlijk uitkwam over zijn ervaring.

In de serie wordt een van zijn ervaringen weergeven. in een scène die plaatsvindt tijdens en op de set van Jimmy'll Fix It deelt Savile, in de serie gespeeld door acteur Steve Coogan medailles uit aan een groep kinderen. Als de camera's uitstaan vraagt hij een jonge Cook of hij een persoonlijke medaille wilt en neemt hem mee de donkere gangen van de studio in.

De serie staat gepland om later dit jaar uit te komen. Wanneer precies is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen