search

Ons nieuws van zaterdag 4 maart 2023

Nieuwe 'Alien'-film trekt opvallende actrice aan
Films / Nieuws

Nieuwe 'Alien'-film trekt opvallende actrice aan

Isabela Merced heeft zich aangesloten bij de cast voor de nieuwe 'Alien' film, welke los zal staan van de Alien-franchise.

De nieuwe 'Alien film' welke los staat van de franchise zal op Hulu komen, grote kans dat deze dan ook naar Disney+ komt.

Isabela Merced


Merced brak door met haar rol in 100 Things to Do Before High School. Haar meest recente films zijn Rosaline en Father of the Bride. Ze heeft haar stem ook uitgeleend voor een rol in Spirit Untamed en was ook te zien in Transformers: The Last Knight.

Fede Alvarez


Alvarez maakte zijn idee voor deze film een aantal jaar terug bekend aan Ridley Scott welke de film zal gaan produceren. De regisseur, bekend van Evil Dead en Don't Breathe, werd eind 2021 gecontact door Scott of hij klaar was om te starten aan het project.

Andere castleden


Naast Merced is er ook een hoofdrol weggelegd voor Cailee Spaeny. Haar kan je eerder gezien hebben in The First Lady of Unlimited World. Verder is bekend dat we Archie Renaux, Spike Fearn, David Johnson en Aileen Wu in de film gaan zien.

Hulu


De film zal uiteindelijk te zien zijn bij Hulu. De kans is dus erg groot dat hij dan ook naar Disney+ zal gaan komen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is waarom aflevering 8 van 'The Last of Us' Bella Ramsey's favoriet is
Series / Nieuws

Dit is waarom aflevering 8 van 'The Last of Us' Bella Ramsey's favoriet is

Als we Bella Ramsey moeten geloven is aflevering 8 de beste en meest emotionele aflevering.

Het filmen van een grote serie zoals The Last of Us is voor de cast en crew een zware opgave. Toch heeft de 19-jarige Bella Ramsey door alle druk veel mooie herinneringen aan de shoots.

Bella Ramsey onthulde dat aflevering 8 haar favoriete aflevering was om te filmen. In aflevering 7 sprong de serie terug in de tijd om meer over Ellies leven te vertellen.

Hierdoor kwam er meer aandacht op Bella, maar ondanks dat was aflevering 7 toch niet haar favoriet. De jonge actrice houdt juist meer van de spannende en emotionele aflevering die ons nog te wachten staat.

De leukste aflevering om te filmen


In een interview met Vogue vertelde Bella dat ze aflevering 8, "When we Are in Need" het leukste vond om te filmen, omdat de aflevering heel erg emotioneel is. Dit is wat ze over het filmen zei:

"[Het filmen van aflevering 8] was vermoeiend, maar dat waren mijn favoriete dagen op de set. Dat klinkt echt masochistisch, maar het zijn de scènes die me breken waar ik het meest van hou."

Bekijk hieronder de trailer van aflevering 8 en stream The Last of Us op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe Amazon-serie 'Daisy Jones & The Six' doet alles voor extra drama
Series / Nieuws

De nieuwe Amazon-serie 'Daisy Jones & The Six' doet alles voor extra drama

Amazon wijkt van het boek af om meer drama in hun nieuwe serie te stoppen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwe Amazon serie Daisy Jones & The Six introduceert een onverwachte wending in het verhaal. De serie speelt namelijk met de gevoelens van één specifiek personage.

Daisy Jones & The Six blijft redelijk trouw aan het bronmateriaal, namelijk het gelijknamige boek van Taylor Jenkins Reid. Toch zijn er wel wat opmerkelijke veranderingen in de serie.

Zo was al bekend dat de tekst van sommige liedjes zijn veranderd, maar nu begint Amazon ook wendingen te bedenken rondom personages.

Een nieuwe liefdesdriehoek


De relatie tussen Billy (Sam Claflin) en Camila (Camila Morrone) staat in zowel het boek als in de serie centraal. De miniserie introduceert echter een derde persoon die interesse blijkt te hebben in hun relatie.

Het lukt de serie in de eerste drie afleveringen om de relaties tussen de personages in balans te houden. En hoewel Eddie in het boek nooit iets wilde met Camila, suggereert de serie toch echt iets anders.

Bekijk hieronder de trailer en stream Daisy Jones & The Six op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysteriethriller 'Florida Man' krijgt een veelbelovende trailer van Netflix
Series / Trailer

Mysteriethriller 'Florida Man' krijgt een veelbelovende trailer van Netflix

Er komt een een mysteriethriller aan maar zo te zien wel met een vleugje humor.

Jason Bateman, oftewel Marty uit Ozark is tegenwoordig ook goed bezig achter de camera. Deadline bericht dat hij een goede overeenkomst heeft afgesloten met Netflix. Bateman gaat meerdere series ontwikkelen, en Florida Man kunnen we binnenkort bekijken.

Na populaire series als Ozark en Arrested Development gaat Bateman's bedrijf Aggregate nu een stap verder. Aggregate heeft de handen ineengeslagen met de ervaren producent Michael Costigan (Prometheus). De trailer van hun serie Florida Man kun je hieronder bekijken.

Teruggaan zodat je kunt vertrekken


De hoofdrol wordt gespeeld door Edgar Ramí­rez (Domino) als Mike Valentine. Door zijn gokverslaving is hij zijn baan bij de politie kwijtgeraakt en moest Florida verlaten. Wanneer een vage boef uit Philadelphia hem de opdracht geeft om zijn vriendin terug te vinden, neemt Mike de opdracht aan.

De enige reden die Mike opgeeft voor zijn bezoekje aan Florida is "om weer mijn biezen te kunnen pakken". Natuurlijk blijkt er een luchtje aan deze zaak te zitten, en Mike komt veel meer tegen dan het gangsterliefje. Dit is inclusief bepaalde familiegeheimen waarvan je niet zeker weet of je daar wel achter wilt komen.

Florida Man is vanaf 13 april te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Disney+ film wordt na release van trailer aardig afgekraakt
Films / Nieuws

Nieuwe Disney+ film wordt na release van trailer aardig afgekraakt

Laatst kwam Disney+ met de eerste trailer voor 'Peter Pan & Wendy', de eerste kritieken zijn naar voren gekomen.

Vanaf 28 april mogen we genieten van de nieuwe film op Disney+ met onder andere Jude Law. Men komt na de eerste trailer wel met een aantal kritische noten.

Kritisch


Wat voor kritische noten horen we momenteel rondgaan? Men heeft het over generieke dialogen, te algemene muziek, slechte grappen en dat weinig echt positief opvalt. Niet de beste woorden die je hoopt te horen na het releasen van een trailer.

Op zich zijn er wel een aantal zaken die de kritische punten ondersteunen. Goede Disney films zijn altijd goede fondsenwervers en soms ook goede melkkoeien. De keuze de film dus niet eerst in de bioscoop te laten zien, geeft geen extra vertrouwen in een nieuwe topfilm.

Trailer te middelmatig


Men vindt de trailer erg donker en is van mening dat hij erg middelmatig is. Is dit een slecht voorteken van de film of laat dat juist iets te wensen over? Is het klassieke plot van de film niet meer wat het was? Mensen uit het Pan-fandom stellen zelfs dat als de film goed genoeg zou zijn, hij wel naar de bioscoopschermen zou komen.

David Lowery


De andere opmerkingen die gehoord worden zijn dat men toch erg verheugd is om nieuw werk te zien van David Lowery. Lowery is ook wel bekend van Peter en de Draak en The Green Knight. De optimisten onder de mensen zijn van mening dat deze films goed waren en zijn dus ook enthousiast over Peter Pan & Wendy, welke ook van zijn hand komt.

Straks op Disney+


We kunnen nu eenmaal niet een film beoordelen op alleen de trailer dus we gaan het nog even afwachten tot en met 28 april. Vanaf die dag kan je de film bekijken op Disney+. Daarna kunnen we pas weten of de film top is of toch in een lage categorie thuishoort.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze topacteur zat bijna in 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Deze topacteur zat bijna in 'The Last of Us'

Door de jaren heen zijn er veel verschillende ideeën geweest voor \'The Last of Us\', waaronder een rol voor deze topacteur.

Hoewel de The Last of Us-serie pas tien jaar na de game uitkwam, begon de ontwikkeling voor de serie al kort na de release van de game zelf. Nu blijkt dat deze Oscar-winnende acteur eigenlijk eerst de rol van Joel zou spelen in de serie.

De ontwikkelingen voor The Last of Us begonnen al een erg lange tijd geleden. Er zijn door de jaren heen dan ook veel verschillende visies op het project geweest. Zo was de serie bijvoorbeeld eerst bijna een film geweest.

Mahershala Ali


Acteur Jeffrey Pierce, die soldaat Perry speelde in de HBO-serie en Joels broer Tommy speelde in de originele game, werd in een interview met The Direct gevraagd of hij enige hoop had om zijn rol als Tommy opnieuw te spelen in de HBO-serie.

In zijn antwoord onthulde Pierce dat een Oscarwinnaar eerst de hoofdrol zou gaan spelen, voordat Pedro Pascal hem uiteindelijk op zich nam:

"Ik denk dat ze aanvankelijk met Mahershala Ali hadden gesproken over het spelen van Joel, wat een voor de hand liggend teken is dat ik Tommy niet ga spelen..."

"En toen ze Pedro castten, wist ik van, ja, dat zal zeker niet gebeuren. Hoe dan ook, ik ben ouder dan Pedro Pascal. Dus daar maakte ik me zeker geen illusies over"
.

De rol van Tommy ging uiteindelijk naar Gabriel Luna. Pierce's rol van Perry zat niet in de games, een van de vele veranderingen die de serie maakte en die over het algemeen goed werden ontvangen.

De laatste aflevering van The Last of Us seizoen 1 is vanaf maandag te zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verwacht voorlopig niet meer 'Game of Thrones'-series
Series / Nieuws

Verwacht voorlopig niet meer 'Game of Thrones'-series

Voor meer 'Game of Thrones'-series zullen we nog even geduld moeten hebben.

Er zullen voorlopig geen Game of Thrones-spin-offs meer verschijnen, ondanks het feit dat er verschillende in ontwikkeling zijn. Dat klinkt misschien als slecht nieuws, maar eigenlijk is dat juist een goede zaak voor de franchise.

Zelfs voordat Game of Thrones eindigde, had HBO grote toekomstplannen voor meerdere potentiële spin-offs. Tot nu toe is er echter maar één daadwerkelijk op het scherm verschenen: House of the Dragon. De spin-off Bloodmoon filmde wel een pilotaflevering, maar werd geannuleerd.

Spin-off over Jon Snow?


Er zijn momenteel wel vijf spin-offs in ontwikkeling, waaronder een vervolgserie voor Jon Snow (waarin Kit Harington al gecast is). Daardoor zou je denken dat er in de toekomst veel aankomt, maar niets is minder waar. Zelfs House of the Dragon seizoen 2 zal pas in 2024 verschijnen.

Het zal hoogstwaarschijnlijk nog lang na seizoen 2 van House of the Dragon duren voordat een van de andere series arriveert. Hoewel er dus veel ideeën voor series ontwikkeld zijn, heeft HBO er nog geen enkele van besteld. Er zijn geen castings en niets wijst erop dat ze binnenkort gemaakt zullen worden.

Die series zullen dus niet eerder dan 2025 uitkomen. De verwatering van kwaliteit is waarschijnlijk de reden dat HBO erg kieskeurig is binnen de franchise. Het platform wil graag kwaliteit boven kwantiteit als het om de franchise gaat, wat uiteindelijk natuurlijk alleen maar positief is.

Game of Thrones en House of the Dragon zijn te zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Entreví­as' seizoen 2
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Entreví­as' seizoen 2

De serie over de armste buurt van Madrid krijgt een heftig tweede seizoen.

Regie: Iñaki Mercero, Alberto Ruiz Rojo, Oriol Ferrer, Luis Oliveros | Cast: Jose Coronado (Tirso Abantos), Nona Sobo (Irene), Felipe Londoño (Nelson), Laura Ramos (Gladys), Manolo Caro (Sanchí­s), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 71-75 minuten | Jaar: 2022

De Spaanse serie Entreví­as, over een beruchte buurt in Spanje, is toe aan zijn tweede seizoen. Aan het einde van seizoen één kregen we al een vooruitblik van wat er mogelijk zou komen. Gaat het Romeo en Julia-achtige paar Irene en Nelson echt uit elkaar? Eindigen Gladys en Tirso nu samen of niet? En zal Tirso eindelijk zijn racistische opmerkingen inperken?

Entreví­as speelt zich af in de armste buurt van Madrid en is een lofzang op de veerkracht van de bewoners. Wanneer Irene en Nelson de liefde bedrijven bovenop een leegstaande treinwagon wordt de symboliek van de aan de spoorwegen gelegen wijk prachtig weergegeven want om de een of andere reden ligt een door armoede en discriminatie geteisterde buurt altijd aan de andere kant van het spoor. Wegen die samenkomen en tegelijkertijd scheiden, de kloof tussen arm en rijk; het wordt allemaal op emotionele wijze uitgewerkt in Entreví­as.

Het racisme in de serie is soms moeilijk te verteren "“ zeker gezien het feit dat het overgrote deel van hoofdpersoon Tirso komt, wat het moeilijk maakt om sympathie voor hem te voelen. Om de zoveel zinnen worden woorden als 'panchito' en 'telenovela' rondgeslingerd "bedoeld voor de Latijnse Amerikanen" en meestal is Colombiaanse Gladys daar het meest door van streek. Wat ze dan ook ziet in Tirso is onbegrijpelijk, maar als we de vooruitblikken mogen geloven zullen die twee het eindelijk met elkaar aanleggen en niet meer om elkaar heen draaien.

Naast de lang uitgestelde actie tussen Gladys en Tirso is er een verrassende romance tussen Amanda en Jimena, die zo irritant chemieloos is dat het beledigend wordt. Blijkbaar is er lastminute een diversiteitsbeleid geforceerd voor een snelle coming-out, maar wanneer Irene haar moeders onvriendelijkheid toeschrijft aan haar ontkende geaardheid komt dat allerminst oprecht over. De echt interessante relatieontwikkelingen kunnen beter worden overgelaten aan andere personages, gespeeld door betere acteurs.

In het eerste seizoen konden we genieten van een aantal interessante personages, zoals de kleurrijke Nata. Begrijpelijk dat er in het nieuwe seizoen meer van haar te zien is. Echter, het personage is compleet veranderd. Nata is volledig doorgeslagen, wat de verhaallijnen soms behoorlijk verstoort. Desondanks leef je mee met de personages, tot aan de overemotionele maar passende finale aan toe. Of er een derde seizoen komt is onbekend; er is na de laatste aflevering geen vooruitblik te zien. De laatste scène suggereert een nieuwe verhaallijn, dus er is een sprankje hoop voor de fans van gevoelig Spaans drama.

★★★☆☆

Entreví­as is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kost Netflix straks twee keer zo veel?
Series / Nieuws

Kost Netflix straks twee keer zo veel?

De Europese Unie overweegt belastingen op Big Tech-bedrijven, is dit eerlijk naar de consument?

Internetgebruik is een deel van ons dagelijks leven geworden, en dit zal voorlopig zeker zo blijven. Wel is het zo dat er kosten verbonden zijn aan het verder uitbouwen van de wereldwijde netwerken. De vraag rijst hierdoor wie deze kosten voor zijn rekening gaat nemen.

De EU overweegt een zogeheten internetbelasting voor de Big Tech-bedrijven, zoals bijvoorbeeld Netflix, Google, Apple en Amazon. Diverse grote EU-telecombedrijven hebben hier de laatste jaren om gevraagd. De Nederlandse minister van Economische Zaken, Micky Adriaansens, waarschuwt hier echter voor.

Belasten infrastructuur


De gedachte hierachter is dat het grootste deel van het netwerkverkeer immers komt door gebruik van de diensten van Big Tech-bedrijven. Het zou dus logisch moeten zijn dat deze bedrijven belast worden voor hun bijdrage aan het belasten van deze infrastructuur. Deze wordt nu immers door telecom-bedrijven onderhouden.

In een interview met Reuters geeft Adriaansens echter het volgende aan: "Je riskeert hiermee dat de consumenten gestraft worden. Big Tech zou zo'n belasting doorberekenen aan de consumenten. Enerzijds betalen mensen dus aan telecombedrijven, anderzijds aan de streaming-platforms en de diverse abonnementen die hieraan vastzitten".

Resultaten onderzoek


De bewindsvrouw heeft deze informatie uit het rapport van economisch consultancy-bedrijf Oxera. Dit bedrijf heeft een onderzoek uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse overheid.

Uit dit rapport blijkt tevens dat telecombedrijven de laatste jaren niet meer kosten hebben gemaakt wat het onderhoud van hun netwerk betreft, ondanks het toenemende dataverkeer. Verder heeft men juist meer winst gemaakt als gevolgen van moderniseren van de infrastructuur.

Nederland spreekt zich uit


"Onze analyse laat zien dat een voorstel voor een dergelijke belasting laat zien dat dit geen hogere economische efficiëntie brengt," aldus het rapport. Nederland is hiermee het eerste EU-land dat zich tegen een dergelijke belasting heeft uitgesproken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zoveel seizoenen 'Yellowjackets' kun je verwachten
Series / Nieuws

Zoveel seizoenen 'Yellowjackets' kun je verwachten

De makers van de serie weten precies waar ze mee bezig zijn.

Nu de verwachtingen rondom het naderende tweede seizoen van Yellowjackets een kookpunt bereiken, hebben de makers van de serie laten weten hoeveel seizoenen we nog kunnen verwachten.

De serie, die deels een overlevings-epos is en deels een psychologische dramaserie, gaat over een meidenvoetbalteam, wiens vliegtuig in 1996 neerstort in de Canadese wildernis.

Geen uitmelkerij


In een nieuw interview met Entertainment Weekly, hebben bedenker Ashley Lyle en Bart Nickerson losgelaten hoeveel seizoenen er waarschijnlijk nog volgen. Aldus Lyle:

"Het oorspronkelijke idee was vijf seizoenen, en we hebben het gevoel dat het daar nog steeds op zal neerkomen. Er zijn series die eeuwig door kunnen gaan, maar wij willen zorgen voor een bevredigende conclusie en zaken niet onnodig uitmelken. Dit is niet het type show waar je alle kanten mee op kunt."

Het eerste seizoen kon op heel wat goede kritieken rekenen, kreeg zeven Emmy-nominaties en werd wekelijks door zo'n vijf miljoen Amerikaanse huishoudens bekeken. Het is daarmee de op een na meest gestreamde serie van Showtime ooit.

Yellowjackets seizoen 2 is vanaf 26 maart a.s. te streamen via SkyShowtime.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Saving Private Ryan'-acteur Tom Sizemore overleden op de leeftijd van 61 jaar
Series / Nieuws

'Saving Private Ryan'-acteur Tom Sizemore overleden op de leeftijd van 61 jaar

Na een kort ziekbed is acteur Tom Sizemore op 3 maart overleden.

Karakteracteur Tom Sizemore, onder andere bekend uit Saving Private Ryan en Black Hawk Down is op vrijdag 3 maart in het Saint Joseph Medical Centre te Burbank, Californië overleden. Dit is door zijn woordvoerder Charles Lago bevestigd aan CNN. Sizemore werd 61 jaar.

Halverwege februari werd Sizemore naar het ziekenhuis gebracht als gevolg van een aneurysma. Dit is een zwakke plek in een bloedvat dat in de hersenen zit. Het aneurysma scheurde, en Sizemore lag in een coma. Aangezien de artsen aangaven dat hij hier niet meer uit zou ontwaken, heeft de familie besloten om de beademing stop te zetten.

Succesvolle carrière, stormachtig privéleven


Sizemore kwam oorspronkelijk uit Detroit, en begon met een kleine rol in Born on the Fourth of July. Van hieruit ontwikkelde hij zich verder, hoewel hij voornamelijk stevige kerels speelde in zijn werkende bestaan. Series waarin hij te zien was zijn onder andere Lucifer, maar ook Twin Peaks, Hawaii Five-0, en Cobra Kai.

Het is een understatement om zijn privé-leven 'avontuurlijk' te noemen. De acteur worstelde jarenlang met zijn drugsverslaving en had een stormachtige relatie met "Hollywood madam" Heidi Fleiss. Hij sprak hierover in de talkshow van Dr. Phil.

Broer en zoons


Bij het afscheid waren Sizemore's broer Paul en zijn tweelingzoons Jayden en Jagger aanwezig, uit zijn relatie met Janelle McIntire.

Paul Sizemore liet in een verklaring weten: "Ik voel een groot verdriet om het verlies van mijn grote broer Tom. Hij was een enorme persoonlijkheid en heeft meer invloed op mij gehad dan wie dan ook in mijn leven. Je was helemaal in de ban wanneer hij verhalen aan het vertellen was. Ik ben er kapot van dat hij er niet meer is".

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 4 nieuwe seizoenen online van o.a de megahit 'Star Trek: Picard'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 4 nieuwe seizoenen online van o.a de megahit 'Star Trek: Picard'

Amazon zet tussen mysterieuze fantasie, muziek en avontuur flink in op science-fiction.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Star Trek: Picard (seizoen 3 - aflevering 4)Verschijnt op: 10 maart
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Prime Video

Synopsis: Dit vervolg op de bekende series uit het Star Trek universum draait volledig om Jean-Luc Picard in het volgende hoofdstuk van zijn leven.

Carnival Row (seizoen 2 - aflevering 7-8)Verschijnt op: 10 maart
Genre: Criminaliteit / Drama / Fantasie
Kijk op Prime Video

Synopsis: Een menselijke rechercheur blaast samen met een elfje nieuw leven in een gevaarlijke zaak in een Victoriaanse sprookjeswereld als een reeks aan moorden een onvoorstelbaar monster onthult.


Daisy Jones & The Six (seizoen 1 - aflevering 4-6)Verschijnt op: 10 maart
Genre: Drama / Muziek
Kijk op Prime Video

Synopsis: Deze serie gaat over de glorietijden van rockband Daisy Jones and The Six gedurende de muziekwereld van Los Angeles in de jaren 70 en hun tocht naar een wereldwijde iconische status.

Overige series nieuw op Prime VideoHieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

10 maart: Island (seizoen 1 - aflevering 11-12) - Actie / Avontuur / Drama - De arrogante en egoïstische houding van Won Mi Ho zorgt er voor dat haar vader haar verbandt naar het Jeju-eiland. Ze weet echter niet dat het eiland is waar het kwaad heerst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 4 nieuwe series en afleveringen waaronder de megahit 'The Last of Us'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 4 nieuwe series en afleveringen waaronder de megahit 'The Last of Us'

Het is deze week tijd voor lekker veel drama, feel-good en een berg geïnfecteerden.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Last of Us (seizoen 1 - aflevering 8)Verschijnt op: 6 maart
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op HBO Max

Synopsis: Joel en Ellie zijn door omstandigheden uit een post-apocalyptische wereld bij elkaar gekomen en moeten als koppel door een verscheurd landschap vol met gevaren trekken in de hoop een oplossing voor de wereldwijde pandemie te vinden.

Perry Mason (seizoen 2)Verschijnt op: 7 maart
Genre: Criminaliteit / Drama / Geschiedenis
Kijk op HBO Max

Synopsis: In het bruisende Los Angeles van 1932 neemt een advocaat met weinig op zijn naam de zaak van zijn leven aan.

Rain Dogs (seizoen 1)Verschijnt op: 7 maart
Genre: Komedie / Drama

Synopsis: Een ongewoon liefdesverhaal tussen een alleenstaande moeder uit de arbeidersklasse, haar jonge dochter en een geprivilegieerde homoseksuele man

Overige series nieuw op HBO MaxHieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

4 maart: Jade Armor (seizoen 1) - Animatie / Actie / Avontuur - Als een echte fan van vechtsporten probeert Lan Jun, een onwaarschijnlijke tienerheldin, de eeuwenoude geheimen van haar familie te ontdekken en het onverwachte te onthullen terwijl ze haar leven als tiener probeert te leven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze scène in 'The Last of Us' aflevering 6 toont een belangrijk personage in seizoen 2
Series / Video/clip/featurette

Deze scène in 'The Last of Us' aflevering 6 toont een belangrijk personage in seizoen 2

Het is subtiel gedaan, maar 'The Last of Us' onthult een belangrijk personage uit seizoen 2!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er komt een tweede seizoen van The Last of Us, maar een schijnbaar onbelangrijke scène onthult iemand die erg belangrijk wordt in het komende seizoen.

De desbetreffende scène duurt ongelooflijk kort. Je kunt hem onderaan nogmaals bekijken. Hierin is namelijk Dina te zien, die in het tweede seizoen een belangrijke rol gaat spelen.

Afgesnauwd


De reis heeft inmiddels naar Jackson geleid. Wanneer Ellie (Bella Ramsey), Joel (Pedro Pascal), Tommy (Gabriel Luna) en Maria (Rutina Wesley) zitten te eten, ziet Ellie een meisje aan de andere kant van de ruimte staan. In de gemeenschap van Jackson zijn er weinig meisjes zoals Ellie, wat waarschijnlijk de reden is dat het meisje geïntrigeerd raakte. Ellie raakt hierdoor geïrriteerd en roept "Wat?!" naar het starende meisje, dat zich vervolgens omdraait en wegloopt.

Lijn naar het vervolg


Dit is Dina's eerste verschijning, en in het tweede seizoen zal zij een belangrijke rol spelen in Ellie's leven. Het tweede deel van de game pakt vier jaar later de draad weer op, Ellie en Dina zijn in die tijd samen opgegroeid. De serie heeft dus op een subtiele manier al een lijn uitgezet naar het vervolg van het verhaal van Joel en Ellie.

Kijk The Last of Us op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Finale van 'The Last of Us' wordt bijzonder controversieel
Series / Nieuws

Finale van 'The Last of Us' wordt bijzonder controversieel

Zonder al te veel weg te geven zal de laatste aflevering een behoorlijke verdeeldheid creëren.

Er zijn gelukkig nog twee afleveringen te zien van HBO's megasucces The Last of Us maar actrice Bella Ramsey loopt alvast vooruit op de zaken en geeft een tipje van de sluier wat verwacht kan worden van de grote finale over ongeveer twee weken.

In de serie speelt Ramsey al zeven afleveringen lang de rol van de 14-jarige, strijdlustige en grofgebekte Ellie. In de gelijknamige videogame heeft Ellie een enorm grote rol die zelfs doorloopt in een tweede The Last of Us-game. Logischerwijs zal zij er tijdens de grote finale bij zijn en weet in een interview te vertellen dat het behoorlijk controversieel wordt.

Veel lol, leuke kleren maar enorm vermoeiend


In het interview vertelde Ramsey over haar tijd op de set. Dat ze erg veel lol had en een enorme hoeveelheid outfits. De voorlaatste aflevering, aflevering acht, was volgens haar een van de meest uitputtende en tegelijk de leukste dagen op de set. Specifieke details kan ze natuurlijk niet geven maar over de laatste, negende aflevering zei ze het volgende:

"Ja aflevering acht was echt uitputtend, maar de leukste tijden op de set. Ik weet dat klinkt een beetje masochistisch, maar het zijn de scènes die mij het meest afmatten waar ik het meeste van hou. De finale gaat de kijkers echt enorm verdelen, echt enorm!". In welke hoedanigheid die verdeeldheid zich zal manifesteren is nog even afwachten.

Kijk ondertussen alle aflevering van The Last of Us op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze acteurs verdedigen controversiële serie 'The Idol' na stevige kritiek
Series / Nieuws

Deze acteurs verdedigen controversiële serie 'The Idol' na stevige kritiek

"Werken met Sam Levinson is een ware samenwerking in elke vorm"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie The Idol, van The Weeknd en co-producent Sam Levinson, ligt onder vuur. Toch blijven The Weeknd, die doorgaans gewoon Abel Tesfaye heet, en actrice Lily-Rose Depp de serie en Sam Levinson verdedigen.

Van streek gemaakt?


Rapper, acteur en producent The Weeknd reageerde op het artikel van het blad Rolling Stone, dat de toestanden bij The Idol aan het licht bracht, met spot en een korte clip uit de show.

"Hebben we jullie van streek gemaakt?" vraagt Tesfaye aan Rolling Stone.Noah Shachtman van Rolling Stone heeft daarop gereageerd met "Helemaal niet" en twee covers van het tijdschrift waarop The Weeknd staat afgebeeld met koppen die verwijzen naar het wilde leven van de rapper met seks, drugs en rock & roll.Lily-Rose Depp


Ook actrice Lily-Rose Depp, die Jocelyn speelt in The Idol, komt op voor de show en voor Sam Levinson.

"Sam is, om zoveel redenen, de beste regisseur waar ik ooit mee gewerkt heb.
Nooit heb ik me meer gesteund of gerespecteerd gevoeld in een creatieve ruimte, nooit werd mijn inbreng en mijn mening meer gewaardeerd,"
vindt de actrice.

Werken met Sam is op elke manier een ware samenwerking. Hij huurt mensen in wiens werk hij bewondert en heeft altijd een omgeving gecreëerd waarin ik me gezien, gehoord en gewaardeerd voelde," concludeert Depp.The Idol zal later dit jaar op HBO verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 De 'Dune' tv-serie 'The Sisterhood' achtervolgd door problemen
Series / Nieuws

De 'Dune' tv-serie 'The Sisterhood' achtervolgd door problemen

Filmen begon in november, maar de prequelserie zit zonder showrunner, regisseur, en hoofdrolspeelster.

Denis Villeneuve's Dune werd prima ontvangen. De film is cinematografisch strak, de cast is sterk en Timothée Chalamet (Paul Atreides) is perfect gecast. Jammer genoeg gaat het met de prequelserie Dune: The Sisterhood minder goed.

HBO Max is bezig met een miniserie over het ontstaan van de Bene Gesserit, de mysterieuze orde waar Paul's moeder Jessica lid van is (Rebecca Ferguson). De serie is voorlopig stopgezet aangezien leden van de cast en crew telkens vertrekken.

Wisselen van showrunners


The Hollywood Reporter berichtte dat showrunner Jon Spaihts werd vervangen. Spaihts had mede met Dune-regisseur Denis Villeneuve het script voor de eerste film geschreven. Van hogerhand werd beslist dat hij zich daar beter op kon concentreren, aangezien zijn werk voor de serie niet helemaal naar wens was. In Spaight's plaats werden Diane Ademu-John en Alison Schapker aangesteld.

Toen stapte Ademu-John echter op, en Deadline wist te melden dat Schapker als gevolg hiervan de nodige druk voelde. Zij was nu de enige showrunner terwijl het filmen op het punt stond te beginnen, in Budapest.

Regisseur en hoofdrolspeelster weg


Verder moest Dennis Villeneuve afzien van het regisseren van de eerste twee afleveringen. Het productieschema overlapte namelijk met zijn verplichtingen van het regisseren van de tweede 'Dune'-film. Johan Renck (Chernobyl) trad aan als regisseur in de plaats van Villeneuve.

Deadline wist verder te melden dat Renck inmiddels ook vertrokken was als regisseur. Dit als gevolg van creatieve meningsverschillen met HBO Max. Tevens heeft Shirley Henderson zich teruggetrokken uit het project, en wel om dezelfde reden.

Voortzetting filmen


In een verklaring heeft HBO Max laten weten dat het project voorlopig even stilligt. Tula Harkonnen zal niet langer door Henderson gespeeld worden, en Renck gaat verder met andere projecten.

Het is momenteel nog niet bekend wanneer de opnames weer opgepakt worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nu al kritiek op 'The Idol' op HBO; serie zou "chaotische martelporno" zijn
Series / Nieuws

Nu al kritiek op 'The Idol' op HBO; serie zou "chaotische martelporno" zijn

De productie werd door anonieme bronnen beschreven als een shitshow

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Euphoria op HBO wordt alom geprezen om zijn personages en camerawerk. Of de opvolger van maker Sam Levinson, The Idol, net zo populair wordt is nog maar de vraag.

The Idol


The Idol, is een serie door rapper The Weeknd. Op zijn geboortepapieren overigens gewoon bekend als Abel Tesfaye en producer en Euphoria-bedenker Sam Levinson.

De serie volgt Jocelyn (Lily-Rose Depp) een opkomend artiest die na een zenuwinzinking weer terug wil komen. Op deze weg raakt ze in de ban van een sekteleider, gespeeld door The Weeknd.Een shitshow


The Idol dreigt helaas al voor dat de serie goed en wel op televisie is, ten onder te gaan aan problemen, zo luidt een onderzoek in het blad The Rolling Stone.

Zo zouden dertien anonieme bronnen het gebeuren achter de schermen van The Idol "...een shitshow" hebben genoemd. Het filmen ligt achter op schema, de scripts zijn vaak nog niet af.

Producer Amy Seimetz (She Dies Tomorrow) was oorspronkelijk betrokken bij het project, maar verliet de productie in 2022 toen Levinson uitgebreide reshoots wilde doen.Opnieuw schrijven, opnieuw filmen


Met alle veranderingen was ook de focus compleet van het personage van Lily Rose Depp af.

De serie zou eerst vanuit het vrouwelijk perspectief geschoten zou zijn, maar de veranderingen van Levinson maakten er iets compleet anders van.

"Wat lees ik nou hier? Dit leek op seksuele martelporno," vertelt een bron.

Seksuele aard


Een van de veranderingen van Levinson was dus de seksuele aard van de serie.

"Het was als elke verkrachtingsfantasie van iemand met giftige mannelijkheid in de show - en dan komt de vrouw terug voor meer omdat hij haar muziek beter maakt," aldus een bron.Drama bij Euphoria


Het lijkt er dus op dat Levinson niet alleen bij The Idol mensen tegen zich in het harnas jaagt. Ook vanaf de set van Euphoria klonken al eerder verontrustende berichten.

Lange uren, scripts die te laat kwamen en geschrapte naaktscènes waren slechts een greep uit de berichten van de set van de hit serie van HBO.

Welk effect dit alles gaat hebben op het derde seizoen van Euphoria weet niemand. Het blijft voor zowel The Idol als Euphoria seizoen drie nog onbekend wanneer de shows te zien zullen zijn.

Voor Euphoria moeten we waarschijnlijk op zijn minst tot 2024 wachten. Wanneer er nieuws is over The Idol of Euphoria zullen we het je laten weten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aangrijpende verhalen in BBC's nieuwe serie over de meest beruchte kindermisbruiker Jimmy Savile
Series / Nieuws

Aangrijpende verhalen in BBC's nieuwe serie over de meest beruchte kindermisbruiker Jimmy Savile

Een van de meest donkere pagina's uit de geschiedenis van de BBC wordt nu in beeld gebracht.

Het kwam voor velen als een schok toen in 2016 bekend werd dat voormalig BBC icoon en presentator Jimmy Savile minstens 72 mensen had misbruikt, waaronder veel kinderen. Over zijn leven wordt nu een serie gemaakt met interviews van slachtoffers.

Het was een kleurrijke en flamboyante man die na zijn sportieve carrière aan de slag ging bij de Britse radio- en televisieomroep BBC. Jarenlang was hij één van de meest bekende gezichten van de omroep en werd hij overladen met onderscheidingen en lof. Later bleek echter dat er achter deze façade veel ergere zaken schuil gingen dan men had verwacht.

Nee, blijf van me weg


In de vierdelige reeks The Reckoning wordt het leven van Savile gevolgd in relatie tot zijn werk bij de BBC. Daarnaast komen meerdere slachtoffers aan het woord om hun verhaal te doen over hun ervaring met de voormalig presentator. Eén van die slachtoffers was Kevin Cook. Hij was een van de eerste mannelijke slachtoffers die openlijk uitkwam over zijn ervaring.

In de serie wordt een van zijn ervaringen weergeven. in een scène die plaatsvindt tijdens en op de set van Jimmy'll Fix It deelt Savile, in de serie gespeeld door acteur Steve Coogan medailles uit aan een groep kinderen. Als de camera's uitstaan vraagt hij een jonge Cook of hij een persoonlijke medaille wilt en neemt hem mee de donkere gangen van de studio in.

De serie staat gepland om later dit jaar uit te komen. Wanneer precies is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Gotham Knights' te licht bevonden door de critici
Series / Nieuws

'Gotham Knights' te licht bevonden door de critici

'Gotham Knights' is verre van perfect, heeft wel mogelijkheid tot groei

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De eerste recensies voor CW's Gotham Knights zijn binnen en ze zijn niet mals.

Gotham Knights is de nieuwste CW serie die afspeelt in de wereld van Batman. De serie is geen vervolg of spin-off van de Batwoman serie, ook is Gotham Knights géén onderdeel van het Arrowverse.Rommelig


Helaas krijgt de serie geen vliegende start. Overal stromen de negatieve recensies binnen. Maar wat is er dan precies mis met Gotham Knights?

De recensent van CBR (Comic Book Resources) noemde het een "formulaic teen drama", een tienerdrama volgens een het boekje.Comicbook.com steunt deze gedachte, maar benoemt ook dat er groei in de serie zit.

"Gotham Knights is verre van perfect, maar de show is dan ook anders dan wat de CW ooit heeft geprobeerd," zegt de recensent van Comicbook.com.

The Streamer zegt dat de show

"...niet erg goed is, maar daar kan verandering in komen als er ook maar iemand om de show zou geven.Riverdale


Gotham Knights wordt in veel reviews vergeleken met het tienerdrama Riverdale op Netflix.

Hiermee doelende op vaak onnodig, langdurig en vaak onzinnig drama tussen personages en bizarre plotwendingen.

Voorzichtig positief


Toch zijn de meeste recensenten naast alle kritiek ook voorzichtig positief. Zo prijst The Cosmic Circus de casting en noemt de show "...misschien wat rommelig, maar wel leuk."

Ook is de hoop dat de show in een eventueel tweede seizoen boven het CW-jasje uitstijgt en zijn eigen show kan worden, zoals bijvoorbeeld ook Legends of Tomorrow dat deed.

Bekijk op instagram


Een tweede seizoen?


Of Gotham Knights een tweede seizoen krijgt weet nog niemand. De veranderingen de CW en DC zouden dat zomaar in de weg kunnen staan.

Ook de populariteit van shows kan ze niet altijd redden. Neem bijvoorbeeld Legends of Tomorrow en Batwoman.

Gotham Knights is vanaf 14 maart te zien bij The CW. Hoe en waar je de serie in Nederland kunt bekijken laten we je nog weten!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-reboot van 'True Lies' wordt met de grond gelijk gemaakt
Series / Nieuws

Tv-reboot van 'True Lies' wordt met de grond gelijk gemaakt

De eerste aflevering van de tv-reboot van 'True Lies' is bedroevend ontvangen.

Op 1 maart ging het eerste seizoen van True Lies van start, als hervertelling van de komische actiefilm uit 1994. De film was een hit, waarbij Arnold 'Arnie' Schwarzenegger en Jamie Lee Curtis hun komisch talent konden laten zien.

De eerste recensies zijn te zien op Rotten Tomatoes. Critici en kijkers zitten niet helemaal op één lijn. De critici geven 36% terwijl de kijkers op 67% uitkomen.

Vlees noch vis?


De film uit 1994 werd gewaardeerd doordat de actie, de stunts en de special effects een leuke popcornfilm opleverden. Helen (Curtis) komt erachter dat haar echtgenoot Harry (Schwarzenegger) een spion is. Beide hoofdrolspelers hebben talent voor komedie. Arnie is de bombastische spierbundel en Curtis heeft een droge humor.

De critici valt het vooral op dat de serie dit mist. Het blijft allemaal nogal formulaïsch. Hollywood Reporter merkt op: "De ene wapenhandelaar is dezelfde als de andere, en er is nooit iets dat daar bovenuit stijgt". RogerEbert.com maakt hetzelfde punt: "De missies zijn gewoon ontzettend saai". CNN.com is wat milder: "Een luchtige terugblik op een andere tijd. Voorlopig is nog niet helemaal hard gemaakt waarom deze reboot er moest komen".

De kijkers beviel de serie beter, aangezien zij bijna een twee keer zo hoge score geven. True Lies is momenteel te zien op CBS-Paramount+, wellicht komt deze in de toekomst ook naar SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.