search
'Saving Private Ryan'-acteur Tom Sizemore overleden op de leeftijd van 61 jaar

'Saving Private Ryan'-acteur Tom Sizemore overleden op de leeftijd van 61 jaar

Na een kort ziekbed is acteur Tom Sizemore op 3 maart overleden.

Valeria Milić
Karakteracteur Tom Sizemore, onder andere bekend uit Saving Private Ryan en Black Hawk Down is op vrijdag 3 maart in het Saint Joseph Medical Centre te Burbank, Californië overleden. Dit is door zijn woordvoerder Charles Lago bevestigd aan CNN. Sizemore werd 61 jaar.

Halverwege februari werd Sizemore naar het ziekenhuis gebracht als gevolg van een aneurysma. Dit is een zwakke plek in een bloedvat dat in de hersenen zit. Het aneurysma scheurde, en Sizemore lag in een coma. Aangezien de artsen aangaven dat hij hier niet meer uit zou ontwaken, heeft de familie besloten om de beademing stop te zetten.

Succesvolle carrière, stormachtig privéleven


Sizemore kwam oorspronkelijk uit Detroit, en begon met een kleine rol in Born on the Fourth of July. Van hieruit ontwikkelde hij zich verder, hoewel hij voornamelijk stevige kerels speelde in zijn werkende bestaan. Series waarin hij te zien was zijn onder andere Lucifer, maar ook Twin Peaks, Hawaii Five-0, en Cobra Kai.

Het is een understatement om zijn privé-leven 'avontuurlijk' te noemen. De acteur worstelde jarenlang met zijn drugsverslaving en had een stormachtige relatie met "Hollywood madam" Heidi Fleiss. Hij sprak hierover in de talkshow van Dr. Phil.

Broer en zoons


Bij het afscheid waren Sizemore's broer Paul en zijn tweelingzoons Jayden en Jagger aanwezig, uit zijn relatie met Janelle McIntire.

Paul Sizemore liet in een verklaring weten: "Ik voel een groot verdriet om het verlies van mijn grote broer Tom. Hij was een enorme persoonlijkheid en heeft meer invloed op mij gehad dan wie dan ook in mijn leven. Je was helemaal in de ban wanneer hij verhalen aan het vertellen was. Ik ben er kapot van dat hij er niet meer is".

Aanbevolen artikelen