search
Miley Cyrus na jaren afwezigheid voor één keer terug bij Disney voor 'Endless Summer Vacation' special
Series / Nieuws

Miley Cyrus na jaren afwezigheid voor één keer terug bij Disney voor 'Endless Summer Vacation' special

Cyrus wilde iets anders, zich richten op een andere doelgroep -en vooral haar eigen vrijheid

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Dat Miley Cyrus als kindster in de Disney serie Hannah Montana bekend werd weet iedereen. Dat Cyrus daarna er alles aan deed om van haar Disney-imago af te komen is ook geen geheim.

Zomerspecial


Toch is de zangeres weer terug bij Disney voor een muzikale samenwerking, namelijk een zomerspecial, een concert naar aanloop van de release van Cyrus' nieuwe album: Endless Summer Vacation (Backyard Sessions).

In de special zal Cyrus muziek uitbrengen van haar achtste studio album dat op dezelfde dag als de special zal verschijnen.

Bekijk op instagram


Groot verschil


Disney heeft vaker muziekvideo's uitgebracht. Het grote verschil met Endless Summer Vacation (Backyard Sessions) is echter de inbreng van Cyrus in het hele proces.

Zeker gezien ze jarenlang niks met Disney te maken wilde hebben en er alles aan deed om niet met het bedrijf en haar verleden als kindster geassocieerd te worden.



Doei Disney


Cyrus werd bekend als jonge country-ster Hannah Montana in de gelijknamige Disney-serie. Toen de serie afgelopen was deed Cyrus er alles aan om zich van de rol en van Disney te verwijderen.

Waarom Cyrus jarenlang niets meer met Disney te maken wilde hebben was oner meer de cultuur. De verwachting dat de jonge acteurs professioneel, op school en privé altijd op hun best moeten zijn.

Dat ze specifieke kleding moeten dragen en dat ze te allen tijde aan de strikte morele Disney-code moesten voldoen.

Cyrus, die vanaf haar dertiende aan Disney verbonden was, wilde iets anders. Zich richten op een andere, oudere, doelgroep. En ze wilde vooral haar eigen vrijheid.



De special Endless Summer Vacation (Backyard Sessions) verschijnt op 10 maart op Disney+.

Het gelijknamige album is vanaf die dag ook overal te koop en te beluisteren via Spotify en Apple Music.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen