search

Ons nieuws van zondag 5 maart 2023

'Unprisoned'-ster Kerry Washington vindt haar nieuwe serie Amerikaans verhaal over helen
Series / Nieuws

'Unprisoned'-ster Kerry Washington vindt haar nieuwe serie Amerikaans verhaal over helen

Het is volgens haar een serie waar veel mensen zich mee kunnen identificeren.

De gloednieuwe serie Unprisoned is vanaf komende week te streamen op Disney+. Tijdens de première van de serie in de Verenigde Staten vertelde hoofdrolspeelster Kerry Washington over waarom deze serie zo herkenbaar is voor vele kijkers.

Oorspronkelijk geproduceerd door Hulu gaat de serie Unprisoned over de relatietherapeute en alleenstaande moeder Paige, gespeeld door Washington, wiens leven op zijn kop komt te staan als haar vader, gespeeld door acteur Delroy Lindo, vrijgelaten wordt uit de gevangenis en bij haar en haar tienerzoon komt intrekken.

Vergelijkbaar in verschillende omstandigheden


Washington vertelt in een interview: "We vertellen veel verhalen over hoe het is om de gevangenis in te gaan en hoe het er van binnen uitziet. Maar echt de reis onderzoeken hoe het is om terug in de maatschappij te komen en het verhaal te vertellen over iemand lief te hebben die een voormalig gevangene is geweest is zo ontzettend belangrijk."

Maker van de serie Tracy McMillan gaat hierop door: "Ik wilde een familie laten zien waar iedereen zich mee kan identificeren, ook al gaan ze hele specifieke omstandigheden aan. Dit is in de kern een vader-dochter verhaal. Het is een verhaal over een vrouw die de relatie met haar vader probeert te herstellen en iedereen kan zich daarin herkennen."

Stream vanaf 10 maart de nieuwe serie Unprisoned op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Joseph Gordon-Levitt over zijn enorme hufter in de topserie 'Poker Face'
Series / Nieuws

Joseph Gordon-Levitt over zijn enorme hufter in de topserie 'Poker Face'

Acteur Joseph Gordon-Levitt verteld over zijn ervaring met zijn onuitstaanbare personage in 'Poker Face'.

De nieuwkomer serie Poker Face kent veel spraakmakende personages. Zo hebben ze niet allemaal een sympathiek karakter. Acteur Joseph Gordon-Levitt doet een boekje open over hoe het is om zo een van de vreselijke personages te mogen spelen.

In de serie organiseert een technologie miljardair een pokerspel met hoge inzet tussen vrienden, maar de avond neemt een wending wanneer lang gekoesterde geheimen worden onthuld, een uitgebreid wraakcomplot zich ontvouwt en dieven inbreken.



Een bijzondere rol


In de aflevering speelt Gordon-Levitt een extreem onaangename rijke man met huisarrest die een joy ride maakt als zijn enkelband niet meer werkt, waardoor hij nog meer misdaden veroorzaakt. Tijdens een interview met Variety vertelde Gordon-Levitt over het spelen van de nieuwste schurk van de serie.

"Of we het nu willen toegeven of niet, er is een deel van ons dat van binnen een egoïstisch verwend nest is," legde Gordon-Levitt uit. "En dan zijn er degenen onder ons die ernaar streven aardig te zijn omdat we geleerd hebben het beest in ons te overwinnen. En deze man is dus gewoon door en door een klootzak. Dat is het leuke aan acteren, het slechtste deel van de menselijke natuur naar boven laten komen."

De serie is helaas alleen te bekijken bij de streamingdienst Peacock die nog niet in Nederland beschikbaar is.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Andor'-ster is blij dat de 'Star Wars'-serie straks afgelopen is
Series / Nieuws

'Andor'-ster is blij dat de 'Star Wars'-serie straks afgelopen is

Deze acteur uit de geliefde serie lijkt niet al te somber te zijn over het laatste seizoen.

Hoewel velen het jammer vinden dat Andor afgelopen is na het tweede seizoen lijkt deze acteur erg blij met het einde van de serie. Maar geen zorgen dit is gelukkig niet zo erg als het klinkt.

Andor is de vierde live-action serie in de Star Wars franchise, evenals een prequel op zowel de spin-off film Rogue One (2016) en de originele Star Wars film (1977). De serie volgt rebelspion Cassian Andor tijdens de vijf jaar die leiden tot de gebeurtenissen van de twee eerder genoemde films.

Een opluchting


De serie zal slechts twee seizoenen duren en het lijkt erop dat Luna blij is dat hij na het filmen van het tweede seizoen klaar is. In een nieuw interview met Variety onthult Luna zijn opluchting over dat de serie afloopt.

"Dit is het laatste seizoen voor Andor," onthulde Luna. "Het is maar een show van twee seizoenen, die echt belangrijk is voor mijn mentale gezondheid. Maar omdat ik weet dat dit het einde is, wil ik ervan genieten en het beste uit deze ervaring halen."

Na het grote succes van de serie lijken fans wel wat meer moeite te hebben met de korte duur van de serie. Zo denken velen dat de kans klein is dat de franchise nog eens zo een goede serie zal uitbrengen.



Andor is te streamen op Disney +.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de rol die Keanu Reeves wil hebben in de MCU
Series / Nieuws

Dit is de rol die Keanu Reeves wil hebben in de MCU

Marvel heeft de macht om de droom van Keanu Reeves uit te laten komen.

De Marvel Cinematic Universe is ongelofelijk hard gegroeid in de laatste jaren. Bijna elke acteur zou het dan ook geweldig vinden om een rol te krijgen in deze franchise.

Iedereen weet dat de Matrix- en John Wick-ster Keanu Reeves een grote rol kan spelen. En hij zou zeker de MCU een stuk interessanter maken.

Reeves heeft zelf ook al een paar keer gedroomd over een rol in de MCU. De acteur weet dan ook precies wie hij wil spelen.

Keanu Reeves als Avenger


Er werd aan Reeves bij de promotie van John Wick: Chapter 4 gevraagd welke rol hij heel graag had willen spelen, maar voor is afgewezen.

Reeves vertelde dat dat nooit het geval is geweest, maar dat hij "altijd Wolverine [heeft] willen spelen".

Dit zou heel misschien nog ergens naartoe kunnen gaan. Marvel heeft nu namelijk de rechten op de X-Men-franchise. Hierdoor zullen er langzaamaan meer mutanten in de MCU te zien zijn. Misschien krijgt Reeves toch nog een kans om zijn droom een beetje uit te laten komen.

Bekijk hieronder de trailer voor John Wick: Chapter 4.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Will Smith's Oscar-klap in Chris Rock's Netflix-special 'Selective Outrage'
Series / Nieuws

Will Smith's Oscar-klap in Chris Rock's Netflix-special 'Selective Outrage'

Na een jaar doorbreekt Chris Rock de stilte over het beruchte Oscar-incident in 'Selective Outrage'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Chris Rock's nieuwe special is vanaf nu op Netflix te streamen. Dit is de eerste special die live over de hele wereld te streamen was. Er is echter nog een reden waarom Selective Outrage bijzonder is.

De komiek spreekt voor het eerst over het Oscar-incident. Rock was hierbij presentator en maakte een grapje over Will Smith's echtgenote Jada. Dit viel dusdanig verkeerd dat Smith het podium op liep en Rock een klap in zijn gezicht gaf.

Kritiek op de Academy


Velen bekritiseerden de organisatoren dat ze Smith gewoon zijn Oscar in ontvangst lieten nemen. De acteur kreeg een staande ovatie voor zijn toespraakje waarin hij met een betraand gezicht over het beschermen van zijn naasten sprak.

Smith heeft sindsdien zijn excuses aangeboden, maar kampt met de nodige imago-schade. Hij is geen lid meer van de Academy en mag de komende tien jaar ook niet meer aanwezig zijn bij Academy-gerelateerde publieke evenementen. Hier vallen de Oscars uiteraard ook onder.

Rock's kant van het verhaal


Eindelijk horen we nu Rock's kant van het verhaal. Sommige Youtube-commentatoren grappen dat de komiek het slim heeft aangepakt. Nikki Ervin Music: "Ik ben zo blij dat hij eindelijk zijn kant van het verhaal kan doen, op zijn voorwaarden, en er nog voor betaald krijgt ook".

De komiek doet zeker zijn verhaal. Volgens hem ervaart Smith de nodige stress in zijn turbulente huwelijk met Jada Pinkett Smith. Het echtpaar hangt regelmatig de vuile was buiten. Jada schroomt hierbij niet om Smith voor de camera te vragen hoe hij zich voelde toen zij vreemdging. Deze opgekropte stress kwam er volgens Rock op het verkeerde moment uit.

Makkelijke prooi


De komiek meent dat Smith in hem een makkelijke prooi zag. Dit betreft zowel hun verschil in roem, maar ook het verschil in lengte en spiermassa. Rock verwoordt het als volgt: "Hij [Smith] doet films met ontbloot bovenlijf, ik niet. Hij heeft Muhammad Ali gespeeld, denk je dat ik auditie heb gedaan voor die rol? Hij speelde Ali, ik speelde Pookie in 'New Jack City'! Zelfs in animatiefilms is hij groter dan ik, ik speelde een zebra, hij was een haai!"

Het incident stemt niet vrolijk, maar Rock weet zeker zijn punt te maken. Hij sluit als volgt af: "Mensen hebben me gevraagd waarom ik niks terugdeed, waarom ik niet terugsloeg. Ik heb een opvoeding gehad, en mijn ouders hebben me geleerd 'vecht nooit in het bijzijn van witte mensen'," aldus Rock.

Wit of niet, menigeen zal ongetwijfeld Selective Outrage willen streamen, en dat kan op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zou 'Poltergeist' een derde leven willen geven
Films / Nieuws

Prime Video zou 'Poltergeist' een derde leven willen geven

Prime Video is geïnteresseerd in het ontwikkelen van een nieuwe reboot van \'Poltergeist\'.

De originele horrorfilm komt uit 1982 en is geproduceerd door Steven Spielberg. Prime Video zou wel iets zien in een nieuwe reboot van deze klassieker.

Poltergeist


Het iconische spookverhaal bracht een aantal sequels voort, een tv-serie en een slecht ontvangen film reboot. Ter vergelijking, het origineel uit 1982 scoort 88% op Rotten Tomatoes. De reboot uit 2015 een pijnlijke 29%.

De grootste klacht over de reboot uit 2015 was simpelweg dat het de formule ontbrak die de eerste film uit 1982 wel had.

Andere films


Het hielp in 2015 ook niet mee dat er een hoop andere films uitkwamen in dezelfde soort categorie. Denk hierbij aan The Conjuring, Insidious en Paranormal Activity. Dit waren ook nog eens films die enigszins geïnspireerd waren door Poltergeist.

Een nieuw leven voor de film


Zoals gezegd, Amazon lijkt de Poltergeist-franchise een nieuwe kans te willen geven. Entertainment insider Jeff Sneider heeft gemeld op de Hot Mic-podcast dat Amazon de rechten heeft verworven als onderdeel van een grote MGM-aankoop. Complicatie lijkt nu te zijn dat Spielberg, van de originele film, betrokken moet worden als Amazon daadwerkelijk Poltergeist een nieuw leven in wil blazen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash' brengt een geüpgrade schurk terug uit seizoen 1
Series / Nieuws

'The Flash' brengt een geüpgrade schurk terug uit seizoen 1

'The Flash'-schurk Roy G. Bivolo is sterker terug dan ooit tevoren...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In het laatste seizoen van The Flash keren er een hoop oude bekende gezichten terug. Zo ook Roy G. Bivolo in de afgelopen aflevering, "Mask of the Red Death, Part 1", waarin bleek dat hij een echte upgrade heeft gekregen.

Roy G. Bivolo, de schurk die bekend staat als zowel Prism als de Rainbow Raider, keerde triomfantelijk terug in seizoen 9 van The Flash. En niet zomaar, maar met nieuwe krachten. Bivolo is niet meer op beeld verschenen sinds seizoen 1, maar zijn optreden in dit seizoen heeft bevestigd dat hij gevaarlijker is dan ooit.

Rainbow Raider


In seizoen 1 flitsten de ogen van Bivolo rood wanneer hij zijn krachten gebruikte. In de afgelopen aflevering flitsten ze in plaats daarvan geel. Dit had een groot effect op The Flash, die zelfs flauwviel. Dit wijst erop dat de krachten van Bivolo sterker zijn geworden.

Door de upgrade van Bivolo lijkt hij veel meer op het personage in de comics, die misdaden pleegde onder de codenaam Rainbow Raider. Deze Roy G. Bivolo was een kleurenblinde kunstenaar wiens vader zijn leven wijdde aan het genezen van de toestand van zijn zoon.

In plaats daarvan gaf de speciale bril die hij voor zijn zoon maakte hem de kracht om gekleurde lichtstralen te projecteren die de emoties van andere mensen veranderden, zoals blauw voor verdriet en geel voor angst. Hij kon ook solide lichtconstructies maken van regenbogen.

Een nieuwe aflevering van het laatste seizoen van The Flash is iedere vrijdag te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste spin-off van 'The Batman' gestart met opnames
Series / Nieuws

Eerste spin-off van 'The Batman' gestart met opnames

'The Penguin' met Colin Farrell is begonnen met filmen.

Na de release van The Batman vorig jaar, zijn er ook een aantal spin-offs in de maak. De opnames van The Penguin met Colin Farrell zijn nu officieel begonnen.

De film The Batman was een succes, dus is maker Matt Reeves begonnen met het uitbreiden van het universum. Niet alleen is The Batman - Part II in de maak, maar de filmmaker produceert ook verschillende spin-off-series. Een daarvan is The Penguin, waarin Farrell de rol van Oswald Cobblepot opnieuw vertolkt. Lauren LeFranc werkt aan de serie als schrijver en showrunner.

Miniserie


The Penguin is nu dus officieel begonnen met filmen. Kalina Ivanov, die als productie-ontwerper werkt aan de serie, onthulde op Instagram dat de serie officieel klaar was met de eerste filmdag. Waar de serie precies over zal gaan is niet duidelijk, maar wel weten we dat de serie gaat dienen als brug tussen de eerste en tweede film.

Hoewel een premièredatum voor The Penguin nog moet worden onthuld, zal seizoen 1 acht afleveringen hebben. Het wordt beschreven als een miniserie, maar de tijd zal ons leren of er eventueel ook een seizoen 2 gaat komen.

The Penguin zal te zien zijn op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uiterst coole poster voor 'Tetris'-film met Taron Egerton
Films / Posters

Uiterst coole poster voor 'Tetris'-film met Taron Egerton

Apple TV+ released de film 'Tetris' op 31 maart op de dienst. Na een gave trailer hebben ze nu ook een coole poster vrijgegeven.

Tetris is gebaseerd op een waar verhaal. Dit verslavende spelletje heeft een hele rijke geschiedenis. Vanaf 31 maart kan je bij Apple TV+ zien wat het verhaal achter dit ogenschijnlijk simpele spel is.

Het verhaal van 'Tetris'


Geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van hoe een man zijn leven riskeerde om de KGB te slim af te zijn en Tetris samen met Nintendo's Gameboy tot een wereldwijde sensatie te maken.

Gave poster


Apple TV+ is naar voren gekomen met een gave poster. Hierop is Taron Egerton te zien, hij vertolkt de hoofdrol in de film als Henk Rogers.



Cast van 'Tetris'


Egerton speelt de hoofdrol in de film, hij is ook wel bekend als Elton John in Rocketman. Verder zien we ook Toby Jones (The Pale Blue Eyes), Sofya Lebedeva (Vikings: Valhalla), Ben Miles (The Crown) en Rick Yune (Jiu Jitsu).

31 maart


Vanaf 31 maart is de film te streamen bij Apple TV+.

Bekijk hier de gave trailer van Tetris.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 10 nieuwe afleveringen online, van o.a. de hitserie 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 10 nieuwe afleveringen online, van o.a. de hitserie 'The Mandalorian'

De streamingdienst pakt deze week flink uit met een behoorlijke hoeveelheid series.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Mandalorian (seizoen 3 - aflevering 2)



Verschijnt op: 8 maart
Genre: Actie / Avontuur / Fantasy
Kijk op Disney+

Synopsis: In The Mandalorian volgen we de avonturen van een solitaire premiejager in de buitenste regionen van het universum, ver verwijderd van de autoriteit van de New Republic.






Alaska Daily (seizoen 1 - aflevering 6)



Verschijnt op: 8 maart
Genre: Drama
Kijk op Disney+

Synopsis: Een journaliste wil helemaal opnieuw beginnen en gaat in Alaska aan de slag voor de plaatselijke krant in Anchorage.






Big Sky (seizoen 3 - aflevering 12)



Verschijnt op: 8 maart
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Disney+

Synopsis: Een privédetective en een voormalig politieagent proberen misdaadzaken op te lossen in de Amerikaanse staat Montana.






Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

8 maart: 9-1-1 (seizoen 6 - aflevering 4) - Actie / Drama / Thriller - Een blik in het leven van de hulpdiensten die het eerste op de plaats van ongeval zijn en de mensen die in de meest angstaanjagende, schokkende en penibele situaties terecht komen.

8 maart: 9-1-1: Lone Star (seizoen 4 - aflevering 2) - Actie / Drama / Thriller - Een brandweerman uit New York wordt overgeplaatst naar Austin, Texas waar hij de levens van mensen probeert te redden terwijl hij zijn eigen persoonlijke problemen probeert op te lossen.

8 maart: Call It Love (seizoen 1 - aflevering 5-6) - Drama - Deze romantische melodrama gaat over een man en een vrouw die betrokken zijn in een wraakplot waarbij zij de wraak vergeten en de verdriet omarmen als ze sympathie voor elkaar beginnen te ontwikkelen.

8 maart: Star Wars: The Bad Batch (seizoen 2 - aflevering 12) - Animatie / Avontuur / Actie - Een groep van experimentele elite-klonen proberen hun weg te vinden in het almaar veranderende universum na de gebeurtenissen van de Clone Wars.

8 maart: The Great North (seizoen 3 - aflevering 8) - Animatie / Komedie - De avonturen van een alleenstaande vader en zijn vreemde Alaskaanse familie.

8 maart: Big Bet (seizoen 2 - aflevering 6) - Actie / Drama / Criminaliteit - Een drama over een casinobaas die grote risico's neemt om weer terug in het spel te komen.

8 maart: El grito de las mariposas (seizoen 1) - Drama - Drie ontzettend moedige vrouwen strijden tegen een van de meest gewelddadige dictators in de geschiedenis van Latijns-Amerika.

10 maart: Unprisoned (seizoen 1) - Komedie - Een therapeut en alleenstaande moeder wiens leven op haar kop komt te staan als haar vader uit de gevangenis komt om bij haar en haar tienerzoon in te trekken.

11 maart: Tokyo Revengers (seizoen 2 - aflevering 10) - Animatie / Actie / Drama - Hanagaki Takemichi realiseert zich aan het einde van zijn leven dat hij een onbevredigend leven heeft gehad. Plots wordt hij 12 jaar jaar terug in de tijd wakker en probeert alle noodlottige gebeurtenissen die staan te wachten te voorkomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt er mogelijk nog een vervolg voor deze hitserie van HBO?
Series / Nieuws

Komt er mogelijk nog een vervolg voor deze hitserie van HBO?

De mediagigant had oorspronkelijk maar een op zichzelf staande serie voor ogen.

De serie over de advocaat in het bruisende Los Angeles van 1932 Perry Mason krijgt mogelijk meerdere seizoenen. De acteur Matthew Rhys die in de serie de hoofdrol speelt vertelt in een interview dat ze nog lang niet klaar zijn met het verhaal.

Toen de serie in 2020 in première ging was het aanvankelijk de bedoeling dat het gewoon een serie zou worden zonder verder vervolg, en dat het verhaal over één reeks afleveringen zou spannen. Nu het tweede seizoen over een paar dagen uitkomt vertelt Rhys dat er mogelijk nog meer seizoenen in het verschiet liggen. "The sky's the limit" aldus de acteur.

Zo'n hele opbouw en dan niks?


Hij vertelt hier verder over: "Men had het er over dat de serie zou kunnen werken als een gelimiteerde standalone. Maar ik dacht echt je hebt zo'n hele opbouw gemaakt. Het is helemaal nieuw en vers. Je bent net betrokken bij niet alleen hem (Perry Mason) maar ook zijn team. Waar je kan gaan vanaf hier, de mogelijkheden zijn onbeperkt."

Het tweede seizoen gaat verder waar de zaak Dodson werd afgesloten. Als een officier van justitie naar de Hoovervilles van de stad gaat om een van de meest vanzelfsprekende verdachten te kiezen vinden Perry, Della en Paul zich middenin een zaak die verstrekkende complotten onthult en hen confronteert met wat het echt betekent om schuldig te zijn.

Kijk vanaf 7 maart naar het tweede seizoen van Perry Mason HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze drie scifi-series moet je echt gezien hebben volgens Ranker
Series / Nieuws

Deze drie scifi-series moet je echt gezien hebben volgens Ranker

Deze drie scifi-series zijn volgens Ranker meer dan de moeite waard!

De website Ranker heeft het goed voor elkaar: men laat namelijk de kijkers beslissen welke de beste films en series zijn. Onlangs verscheen er een lijst met hierop de beste scifi-series volgens de kijkers zelf.

Op het gebied van scifi zijn er genoeg klassiekers, en je komt deze zeker tegen op de lijst. Hieronder lees je over een drietal series die wellicht op weg zijn klassiekers te worden.

The Expanse


De serie bestaat uit zes seizoenen en is gebaseerd op de boeken van James S.A. Corey. Het bijzondere is dat de schrijvers (Corey is een pseudonym gebruikt door een schrijversduo) en de makers daadwerkelijke wetenschappelijke principes in het verhaal verwerkt hebben.

Een aantal eeuwen in de toekomst heeft de mensheid het zonnestelsel gekoloniseerd. De grootmachten zijn de Verenigde Naties van Aarde en Luna, de Martiaanse Republiek en de Alliantie van de Buitenste Planetenring.

Rotten Tomatoes: 92%

De onderstaande video legt je, zonder spoilers, meer uit over de wereld van The Expanse.



Kijk op Prime Video.

Stargate SG-1


In dit vervolg op de gelijknamige film uit 1994 gaat SG-1, een militaire elite-eenheid op pad om de aarde te verdedigen tegen allerhande intergalactisch gespuis. Het Amerikaanse leger is er namelijk achtergekomen dat de zogeheten 'stargate', een type mechanische poort, er slechts één van velen is. Er zijn diverse poorten waardoor je naar andere sterrenstelsels kunt reizen. Jammer genoeg kunnen ongewenste bezoekers natuurlijk ook naar jou toekomen.

Rotten Tomatoes: 89%



Kijk op Prime Video.

The Orville


Deze komische scifi-serie is gemaakt door Seth MacFarlane (Family Guy) en Jon Favreau (The Mandalorian). The Orville speelt zich af in de 25e eeuw. McFarlane neemt ook de hoofdrol voor zijn rekening als captain Edward "Ed" Mercer. Ed's huwelijk liep op de klippen omdat zijn vrouw vreemdging.

Aangezien hij daarna net iets te vaak met een kater op het werk verscheen wordt hij benoemd tot captain van de USS Orville. Het is een middelmatig schip, maar het heeft nu eenmaal een captain nodig. Liefhebbers zullen merken dat de serie een parodie op Star Trek is maar tegelijkertijd ook een hommage aan deze serie.

Rotten Tomatoes: 89%



Kijk op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is het dan nu eindelijk tijd voor dit 'Doctor Who' personage om terug te keren?
Series / Nieuws

Is het dan nu eindelijk tijd voor dit 'Doctor Who' personage om terug te keren?

"Ik zou het geweldig vinden om nu in de show te zitten - het is bijna een film!"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Al jaren gaan er theorieën en geruchten over wat er van de kleindochter van The Doctor geworden is.

Kleindochter Susan


We zagen Susan (Carole Ann Ford) het eerst in de pilot, An Unearthly Child, in 1963. Susan nam een jaar later, na The Dalek Invasion of Earth emotioneel afscheid van de TARDIS en van de Eerste Doctor (William Hartnell).

Sindsdien is er van Susan in de show niks meer vernomen. Wel komt ze voor in de Doctor Who hoorspelen van Big Finish en in de boeken over de serie.



Een terugkeer


Dat Susan een indruk heeft achter gelaten is duidelijk. Ook sinds de reboot van de serie in 2005 wordt elk geheimzinnig personage gelinkt aan de kleindochter van de Doctor.

Ook binnen de serie hoopt men al een tijdje op een terugkeer. Toen Peter Capaldi de Doctor was, had hij de wens om Susan te laten terugkeren.

Hierdoor werd zelfs gedacht dat het personage in Twice Upon A Time, Capaldi's laatste aflevering, te zien zou zijn.

In deze aflevering stuit Capaldi immers ook op de Eerste Doctor (gespeeld door David Bradley).



Carole Anne Ford


Tot slot, en misschien de belangrijkste reden waarom de Doctor's kleindochter terug moet keren: actrice Carole Ann Ford ziet het helemaal zitten.

"Zij [Susan] zou de ogen en de oren van de jonge kijker zijn," zegt Ford over de introductie van haar personage, "haar reacties zouden die van de kijker zijn, zij zouden zich met haar kunnen identificeren."

"Ze was uniek omdat ze de kleindochter van de Doctor was. Dat gaf haar een speciale band met hem," zegt ze ook.

"Ik zou het geweldig vinden om terug te keren naar de serie zoals hij nu is! Om te zien hoeveel geld ze nu aan de show uitgeven - het is bijna een film! Ik zou het geweldig vinden om nu in de show te zitten."

Jubileum special


Het is niet ondenkbaar dat we Susan en Carole Ann Ford in de zestigste jubileum specials zullen zien. Zij zou dan het laatste oorspronkelijke lid van team TARDIS zijn om terug te keren naar de show.

Zo zagen we Ian Chesterton (William Russell, inmiddels 99 jaar oud), recentelijk terug in Jodie Whittaker's laatste aflevering; The Power of the Doctor.

Of we Carole Ann Ford daadwerkelijk terug zullen zien in Doctor Who is nog onduidelijk.



De zestigste verjaardag van Doctor Who zal verspreid worden over drie specials met David Tennant als de Veertiende Doctor. Daarna zal Ncuti Gatwa officieel de rol overnemen.

Doctor Who is te zien via de BBC iPlayer en binnenkort ook op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Miley Cyrus na jaren afwezigheid voor één keer terug bij Disney voor 'Endless Summer Vacation' special
Series / Nieuws

Miley Cyrus na jaren afwezigheid voor één keer terug bij Disney voor 'Endless Summer Vacation' special

Cyrus wilde iets anders, zich richten op een andere doelgroep -en vooral haar eigen vrijheid

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Dat Miley Cyrus als kindster in de Disney serie Hannah Montana bekend werd weet iedereen. Dat Cyrus daarna er alles aan deed om van haar Disney-imago af te komen is ook geen geheim.

Zomerspecial


Toch is de zangeres weer terug bij Disney voor een muzikale samenwerking, namelijk een zomerspecial, een concert naar aanloop van de release van Cyrus' nieuwe album: Endless Summer Vacation (Backyard Sessions).

In de special zal Cyrus muziek uitbrengen van haar achtste studio album dat op dezelfde dag als de special zal verschijnen.

Bekijk op instagram


Groot verschil


Disney heeft vaker muziekvideo's uitgebracht. Het grote verschil met Endless Summer Vacation (Backyard Sessions) is echter de inbreng van Cyrus in het hele proces.

Zeker gezien ze jarenlang niks met Disney te maken wilde hebben en er alles aan deed om niet met het bedrijf en haar verleden als kindster geassocieerd te worden.



Doei Disney


Cyrus werd bekend als jonge country-ster Hannah Montana in de gelijknamige Disney-serie. Toen de serie afgelopen was deed Cyrus er alles aan om zich van de rol en van Disney te verwijderen.

Waarom Cyrus jarenlang niets meer met Disney te maken wilde hebben was oner meer de cultuur. De verwachting dat de jonge acteurs professioneel, op school en privé altijd op hun best moeten zijn.

Dat ze specifieke kleding moeten dragen en dat ze te allen tijde aan de strikte morele Disney-code moesten voldoen.

Cyrus, die vanaf haar dertiende aan Disney verbonden was, wilde iets anders. Zich richten op een andere, oudere, doelgroep. En ze wilde vooral haar eigen vrijheid.



De special Endless Summer Vacation (Backyard Sessions) verschijnt op 10 maart op Disney+.

Het gelijknamige album is vanaf die dag ook overal te koop en te beluisteren via Spotify en Apple Music.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Yellowjackets' seizoen twee belooft nog veel ergere dingen dan kannibalisme
Series / Nieuws

'Yellowjackets' seizoen twee belooft nog veel ergere dingen dan kannibalisme

"Kannibalisme zal voor deze groep vrouwen in de wildernis slechts het topje van de ijsberg zijn"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Yellowjackets, de serie over een groep gestrande jongeren die moet overleven na een vliegtuigcrash, heeft de kijker al eerder geschokt - in seizoen twee wordt het nog erger.

Kannibalisme


De schokkende onthulling dat de gestrande Yellowjackets gedwongen waren om over te gaan op kannibalisme is er een waar nog lang over gepraat werd.



Een duistere toekomst


Bedenker van Yellowjackets Ashley Lyle liet al eerder weten dat de serie nog duisterder wordt.

"We gaan zien hoe duister we het kunnen maken, waar de grens ligt," zegt ze.

Mede-showrunner Jonathan Lisco hintte ook al naar ergere dingen dan kannibalisme:

"Als we ons werk goed hebben gedaan zal kannibalisme niet het meest grensoverschrijdende dat deze vrouwen in de wildernis moeten doen. Dat is slechts het topje van de ijsberg."



Seizoen 2


Het tweede seizoen van Yellowjackets komt er razendsnel aan. Uiteraard probeert mede-showrunner Lisco de spanning nog wat te verhogen.

"Elk van hen moet keuzes maken die ze nooit voor mogelijk hadden gehouden. 25 jaar in de toekomst komen de consequenties van hun acties terug om hun leven onherroepelijk te veranderen."

Vanaf 24 maart kun je de eerste aflevering van Yellowjackets op Showtime bekijken. In Nederland kun je Yellowjackets vanaf 10 maart bij Ziggo zien.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze momenten uit de game moeten nog gebeuren voor de finale van 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Deze momenten uit de game moeten nog gebeuren voor de finale van 'The Last of Us'

De serie is helaas bijna afgelopen, maar er zijn nog een paar belangrijke momenten uit de game die nog moeten gebeuren.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie The Last of Us blijft redelijk trouw aan de game, maar toch zijn er kleine (of grote, zoals in aflevering 3) details die veranderd zijn. Bovendien zijn er nog een paar belangrijke momenten uit de game die nog moeten komen voor de finale.

Ellie ontmoet David en zijn kannibalistische groep


Als de serie de game netjes blijft volgen, zal Ellie deze groep tegenkomen kort na het verzorgen van Joel. Ze vertrouwt de groep voor geen meter. Ze gaat toch met hen mee, omdat ze antibiotica hebben die Joel kan helpen.

Ellie vermoordt David


David is echter geen personage dat lang blijft rondhangen in de game. Wanneer Ellie probeert te ontsnappen van David en zijn groep, ontstaat er een meedogenloos gevecht. Ellie moet dan David vermoorden om haar vrijheid terug te krijgen.

Joel vermoordt Fireflies om Ellie te redden


We weten ondertussen allemaal dat Joel de wereld op zijn kop zou zetten voor Ellie. Wanneer Joel en Ellie gevangen genomen zijn door Fireflies, moet Joel met Ellie's bewusteloze lichaam ontsnappen. Dan wordt hij geconfronteerd door een bekende Firefly en Joel moet haar neerschieten om Ellie te redden.

Joel liegt tegen Ellie over de oplossing voor het virus


Dit is een somber moment in de game, want Ellie's vertrouwen in Joel wordt op dit moment beschadigd. Joel vertelt Ellie namelijk niet de waarheid over de remedie voor het virus.

Ellie en Joel zien een giraf


Naast alle heftige gebeurtenissen, is het tijd voor wat leukers. Wanneer Joel en Ellie op zoek zijn naar het Firefly-ziekenhuis, worden ze onderweg verrast voor een giraf.

Bekijk hieronder de trailer van aflevering 8 en stream The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.