search
Is het dan nu eindelijk tijd voor dit 'Doctor Who' personage om terug te keren?
Series / Nieuws

Is het dan nu eindelijk tijd voor dit 'Doctor Who' personage om terug te keren?

"Ik zou het geweldig vinden om nu in de show te zitten - het is bijna een film!"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Al jaren gaan er theorieën en geruchten over wat er van de kleindochter van The Doctor geworden is.

Kleindochter Susan


We zagen Susan (Carole Ann Ford) het eerst in de pilot, An Unearthly Child, in 1963. Susan nam een jaar later, na The Dalek Invasion of Earth emotioneel afscheid van de TARDIS en van de Eerste Doctor (William Hartnell).

Sindsdien is er van Susan in de show niks meer vernomen. Wel komt ze voor in de Doctor Who hoorspelen van Big Finish en in de boeken over de serie.Een terugkeer


Dat Susan een indruk heeft achter gelaten is duidelijk. Ook sinds de reboot van de serie in 2005 wordt elk geheimzinnig personage gelinkt aan de kleindochter van de Doctor.

Ook binnen de serie hoopt men al een tijdje op een terugkeer. Toen Peter Capaldi de Doctor was, had hij de wens om Susan te laten terugkeren.

Hierdoor werd zelfs gedacht dat het personage in Twice Upon A Time, Capaldi's laatste aflevering, te zien zou zijn.

In deze aflevering stuit Capaldi immers ook op de Eerste Doctor (gespeeld door David Bradley).Carole Anne Ford


Tot slot, en misschien de belangrijkste reden waarom de Doctor's kleindochter terug moet keren: actrice Carole Ann Ford ziet het helemaal zitten.

"Zij [Susan] zou de ogen en de oren van de jonge kijker zijn," zegt Ford over de introductie van haar personage, "haar reacties zouden die van de kijker zijn, zij zouden zich met haar kunnen identificeren."

"Ze was uniek omdat ze de kleindochter van de Doctor was. Dat gaf haar een speciale band met hem," zegt ze ook.

"Ik zou het geweldig vinden om terug te keren naar de serie zoals hij nu is! Om te zien hoeveel geld ze nu aan de show uitgeven - het is bijna een film! Ik zou het geweldig vinden om nu in de show te zitten."

Jubileum special


Het is niet ondenkbaar dat we Susan en Carole Ann Ford in de zestigste jubileum specials zullen zien. Zij zou dan het laatste oorspronkelijke lid van team TARDIS zijn om terug te keren naar de show.

Zo zagen we Ian Chesterton (William Russell, inmiddels 99 jaar oud), recentelijk terug in Jodie Whittaker's laatste aflevering; The Power of the Doctor.

Of we Carole Ann Ford daadwerkelijk terug zullen zien in Doctor Who is nog onduidelijk.De zestigste verjaardag van Doctor Who zal verspreid worden over drie specials met David Tennant als de Veertiende Doctor. Daarna zal Ncuti Gatwa officieel de rol overnemen.

Doctor Who is te zien via de BBC iPlayer en binnenkort ook op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen