search
Will Smith's Oscar-klap in Chris Rock's Netflix-special 'Selective Outrage'
Series / Nieuws

Will Smith's Oscar-klap in Chris Rock's Netflix-special 'Selective Outrage'

Na een jaar doorbreekt Chris Rock de stilte over het beruchte Oscar-incident in 'Selective Outrage'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Chris Rock's nieuwe special is vanaf nu op Netflix te streamen. Dit is de eerste special die live over de hele wereld te streamen was. Er is echter nog een reden waarom Selective Outrage bijzonder is.

De komiek spreekt voor het eerst over het Oscar-incident. Rock was hierbij presentator en maakte een grapje over Will Smith's echtgenote Jada. Dit viel dusdanig verkeerd dat Smith het podium op liep en Rock een klap in zijn gezicht gaf.

Kritiek op de Academy


Velen bekritiseerden de organisatoren dat ze Smith gewoon zijn Oscar in ontvangst lieten nemen. De acteur kreeg een staande ovatie voor zijn toespraakje waarin hij met een betraand gezicht over het beschermen van zijn naasten sprak.

Smith heeft sindsdien zijn excuses aangeboden, maar kampt met de nodige imago-schade. Hij is geen lid meer van de Academy en mag de komende tien jaar ook niet meer aanwezig zijn bij Academy-gerelateerde publieke evenementen. Hier vallen de Oscars uiteraard ook onder.

Rock's kant van het verhaal


Eindelijk horen we nu Rock's kant van het verhaal. Sommige Youtube-commentatoren grappen dat de komiek het slim heeft aangepakt. Nikki Ervin Music: "Ik ben zo blij dat hij eindelijk zijn kant van het verhaal kan doen, op zijn voorwaarden, en er nog voor betaald krijgt ook".

De komiek doet zeker zijn verhaal. Volgens hem ervaart Smith de nodige stress in zijn turbulente huwelijk met Jada Pinkett Smith. Het echtpaar hangt regelmatig de vuile was buiten. Jada schroomt hierbij niet om Smith voor de camera te vragen hoe hij zich voelde toen zij vreemdging. Deze opgekropte stress kwam er volgens Rock op het verkeerde moment uit.

Makkelijke prooi


De komiek meent dat Smith in hem een makkelijke prooi zag. Dit betreft zowel hun verschil in roem, maar ook het verschil in lengte en spiermassa. Rock verwoordt het als volgt: "Hij [Smith] doet films met ontbloot bovenlijf, ik niet. Hij heeft Muhammad Ali gespeeld, denk je dat ik auditie heb gedaan voor die rol? Hij speelde Ali, ik speelde Pookie in 'New Jack City'! Zelfs in animatiefilms is hij groter dan ik, ik speelde een zebra, hij was een haai!"

Het incident stemt niet vrolijk, maar Rock weet zeker zijn punt te maken. Hij sluit als volgt af: "Mensen hebben me gevraagd waarom ik niks terugdeed, waarom ik niet terugsloeg. Ik heb een opvoeding gehad, en mijn ouders hebben me geleerd 'vecht nooit in het bijzijn van witte mensen'," aldus Rock.

Wit of niet, menigeen zal ongetwijfeld Selective Outrage willen streamen, en dat kan op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen