search
Prime Video zou 'Poltergeist' een derde leven willen geven
Films / Nieuws

Prime Video zou 'Poltergeist' een derde leven willen geven

Prime Video is geïnteresseerd in het ontwikkelen van een nieuwe reboot van \'Poltergeist\'.

De originele horrorfilm komt uit 1982 en is geproduceerd door Steven Spielberg. Prime Video zou wel iets zien in een nieuwe reboot van deze klassieker.

Poltergeist


Het iconische spookverhaal bracht een aantal sequels voort, een tv-serie en een slecht ontvangen film reboot. Ter vergelijking, het origineel uit 1982 scoort 88% op Rotten Tomatoes. De reboot uit 2015 een pijnlijke 29%.

De grootste klacht over de reboot uit 2015 was simpelweg dat het de formule ontbrak die de eerste film uit 1982 wel had.

Andere films


Het hielp in 2015 ook niet mee dat er een hoop andere films uitkwamen in dezelfde soort categorie. Denk hierbij aan The Conjuring, Insidious en Paranormal Activity. Dit waren ook nog eens films die enigszins geïnspireerd waren door Poltergeist.

Een nieuw leven voor de film


Zoals gezegd, Amazon lijkt de Poltergeist-franchise een nieuwe kans te willen geven. Entertainment insider Jeff Sneider heeft gemeld op de Hot Mic-podcast dat Amazon de rechten heeft verworven als onderdeel van een grote MGM-aankoop. Complicatie lijkt nu te zijn dat Spielberg, van de originele film, betrokken moet worden als Amazon daadwerkelijk Poltergeist een nieuw leven in wil blazen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen