search
Terugkeer geliefde personages in 'You' seizoen 4 was altijd al gepland
Series / Nieuws

Terugkeer geliefde personages in 'You' seizoen 4 was altijd al gepland

Seizoen 4 bracht de nodige verrassingen, de terugkeer van deze personages was echter bewust gepland.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Aflevering 9 van seizoen 4 is door hoofdrolspeler Penn Badgley zelf geregisseerd. Ook is dit de aflevering waarin we we Love Quinn (Victoria Pedretti) en Guinevere Beck (Laila Robins) terugzien. In een interview met de Radio Times vertelt Badgley waarom .

Het terugzien van twee van Joe's slachtoffers is niet alleen voor het schrikeffect. Joe's ware aard wordt op deze manier nogmaals geïllustreerd.

Definitieve afrekening


In de desbetreffende aflevering wordt een vrij lugubere koortsdroom getoond, waarin zowel Guinevere en Love aan het woord komen. Je kunt deze scène onderaan bekijken. Zij maken de ontstelde Joe meer dan duidelijk dat hij het tegenovergestelde is van hetgeen hij zichzelf voorspiegelt.

Terugkeer met een reden


Badgley vertelt dat het terugbrengen van zowel Love als Guinevere gepland was. "We hadden sowieso al het plan om ze terug te brengen. Door deze fantasie-scène word je als kijker geconfronteerd met Joe's slachtoffers en hun verhaal. Dit is belangrijk aangezien zowel de kijker als Joe zelf eraan herinnerd worden hoe hij in werkelijkheid in elkaar steekt," legt Badgley uit.

Niettegenstaande de charme en donkere humor waarmee Badgley het personage neerzet, dit fantasie-bezoek van Joe's slachtoffers heeft het verhaal dat hij zichzelf voorhoudt definitief doorgeprikt.

Kijk You op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen