search

Ons nieuws van maandag 13 maart 2023

James Spader verklaart waarom 'The Blacklist' nu moet stoppen
Series / Nieuws

James Spader verklaart waarom 'The Blacklist' nu moet stoppen

De hoofdrolspeler legt uit waarom het goed is dat 'The Blacklist' nu eindigt.

Hoofdrolspeler James Spader heeft veel lof ontvangen voor zijn rol als Raymond Reddington. Tevens is The Blacklist door de jaren heen positief beoordeeld en was stabiel wat de kijkcijfers betreft.

Een kijkje op Rotten Tomatoes leert ons dat de serie een score heeft van 91%. Desondanks gaf de acteur in een interview met NBC aan dat het goed is om nu te stoppen. Hieronder lees je waarom.

Vormvrije serie


The Blacklist kende geen strakke formule. Spader: "Qua toon was de serie erg gevarieerd. Per aflevering verschilt het al, en persoonlijk vind ik dat het verhaal al een paar keer een aparte richting is ingeslagen". Deze aanpak houdt kijkers begrijpelijkerwijs geboeid, maar je kunt zomaar met een totaal onherkenbare serie eindigen. "Als we nog veel langer waren doorgegaan, dan had ik de serie uiteindelijk niet meer herkend," licht de acteur toe.

Drastische verandering


The Blacklist veranderde vrij drastisch na seizoen 8, toen Liz (Megan Boone) omkwam. Tot die tijd was de relatie tussen de Red en Liz het grootste raadsel, en werden de nodige hints gedropt door de jaren heen.

Vanaf seizoen 9 richt het verhaal zich op Red's zwarte lijst en het aanpakken van de figuren die hier op staan. In seizoen 10 is dit een oude bekende uit het eerste seizoen. Qua einde zal The Blacklist dus zeker herkenbaar blijven.

Kijk The Blacklist op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met maar liefst 15 nieuwe series waaronder het avontuurlijke 'Shadow and Bone'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met maar liefst 15 nieuwe series waaronder het avontuurlijke 'Shadow and Bone'

Deze week een nieuw seizoen van 'Shadow and Bone' en daarnaast een hele hoop reality-tv.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Below Deck (seizoen 6)



Verschijnt op: 15 maart
Genre: Reality-TV
Kijk op Netflix

Synopsis: In deze serie wordt de bemanning van een ontzettend dure boot gevolgd als ze de Caraïben aandoen.





Keeping Up with the Kardashians (seizoen 11)



Verschijnt op: 15 maart
Genre: Reality-TV
Kijk op Netflix

Synopsis: Een blik in het roemruchte en geprivilegieerde leven van de familie Kardashian-Jenner, waaronder de zussen Kim, Kourtney, Khloé, Kendall en Kylie.






Shadow and Bone (seizoen 2)



Verschijnt op: 16 maart
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Netflix

Synopsis: Donkere krachten zweren samen tegen de wees en cartograaf Alina Starkov als ze een uitzonderlijke kracht loslaat dat het lot van haar door oorlog verscheurde land kan veranderen.






Overige series nieuw op Netflix



Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

13 maart: Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 9) - Animatie / Actie / Avontuur - Thorfinn gaat op een zoektocht naar de moordenaar van zijn vader om wraak te nemen en met hem in duel te gaan en zijn leven te beëindigen in een poging een eervolle strijder te zijn en zijn vader te eren.

14 maart: Ariyoshi Assists (seizoen 1) - Komedie / Reality-TV - Normaliter is hij de presentator, maar dit keer laat Ariyoshi een wisselende groep bekendheden de MC van de show zijn terwijl hij de rol aanneemt van de amuserende assistent.

15 maart: La ley de la selva (seizoen 1) - Reality-TV - Twaalf atleten worden in de jungle achtergelaten en moeten als team samenwerken of elkaar saboteren voor een deel van de jackpot. Elke deelnemer heeft zijn prijs. Wat is de jouwe?

15 maart: Million Dollar Listing New York (seizoen 5) - Reality-TV - In deze serie wordt een groep van de meest ongenadige makelaars van Manhattan gevolgd als ze deals waarmee miljoenen zijn gemoeid sneller sluiten dan een taxi door rood rijdt.

15 maart: The Real Housewives of Beverly Hills (seizoen 7) - Reality-TV - Hier worden een aantal van de meest welvarende vrouwen in de VS gevolgd als ze hun genieten van hun luxe leven dat alleen Beverly Hills kan bieden.

15 maart: The Interest of Love (seizoen 1 - aflevering 15-16) - Drama / Romantiek - Vier mannen en vrouwen werken samen bij een bank en raken verstrikt in een gecompliceerde romantische verhouding als ze ontdekken hoe ver ze willen gaan voor de liefde.

17 maart: Agent Elvis (seizoen 1) - Animatie / Actie / Komedie - Elvis veruilt zijn kostuum voor een jetpack als hij zich aansluit bij een geheim spionnenprogramma om de donkere krachten tegen te gaan die het land bedreigen.

17 maart: Dance 100 (seizoen 1 - aflevering 1) - Spelshow / Reality-TV - Een streetdance competitie die in het leven is geroepen om de volgende superster-choreograaf te vinden.

17 maart: Hasta el cielo: La serie (seizoen 1) - Actie / Avontuur / Criminaliteit - Om onafhankelijk van haar vader te blijven, die een handelaar is in gestolen goederen, besluit een alleenstaande moeder en weduwe zich bij de criminele bende van haar wijlen echtgenoot aan te sluiten.

17 maart: Maestro in Blue (seizoen 1) - Criminaliteit / Drama / Mystery - Orestes reist gedurende de pandemie naar een klein eilandje om een muziekfestival vanaf de grond op te zetten.

17 maart: Pui Pui Molcar (seizoen 2) - Animatie / Komedie / Familie - Pui Pui Molcar begeeft zich in een wonderbaarlijk zachte wereld waar de auto's cavia's zijn, en de mensen soms plastic poppen zijn. Deze stop-motion animatie geeft je alles wat wat je ooit hebt verlangd van een TV serie.

19 maart: Crash Course in Romance (seizoen 1 - aflevering 13-14) - Komedie / Romantiek - Een voormalig nationale handbalspeelster is tegenwoordig een winkeleigenaar om zo voor haar familie te zorgen terwijl ze worstelt met de eetstoornis van haar dochters leraar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Bang Theory'-fans eisen dat de serie terugkeert na opvallende foto
Series / Nieuws

'The Big Bang Theory'-fans eisen dat de serie terugkeert na opvallende foto

Nostalgie naar iets wat nog maar net is afgelopen viert nu al weer hoogtij!

Het is nog geen vier jaar geleden dat een van de meest succesvolle sitcoms The Big Bang Theory eindigde. Ster van de serie Mayim Bialik postte onlangs een foto van haar en medespeler Jim Parsons op social media en fans eisten gelijk een terugkeer.

De populariteit rondom de serie is zeker nog niet afgenomen. De enorme status die het had ten tijde van uitzenden blijft onverminderd aanwezig. Zeker ook gezien de hoeveelheid herhalingen die uitgezonden worden, de aanwezigheid op streamingdiensten en een spin-off over het jonge leven van personage Sheldon Cooper in de serie Young Sheldon.

Een reünie is zeker wel mogelijk


Op het hoogtepunt van de populariteit kwam het besluit om de serie te cancelen nogal onverwacht. De rest van de cast had nog wel zin om verder te gaan met de serie na seizoen 12, alleen was het acteur Parsons die ermee wilde stoppen. Uiteindelijk hebben ze gezamenlijk besloten om de serie met een mooi en waardige laatste aflevering af te sluiten.

Omdat het nog maar relatief kort geleden is dat The Big Bang Theory eindigde zit een reünie er voorlopig niet in. Veel van de castleden zijn momenteel ook druk bezig met hun eigen individuele carrière. Meerdere van de castleden hebben echter wel aangegeven geïnteresseerd te zijn om een reünie te maken in de nabije toekomst.

Kijk nog eens alle afleveringen van The Big Bang Theory op HBO Max.

Bekijk op instagram





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Unprisoned'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Unprisoned'

Een dramedy over een familie om verliefd op te worden.

Regie: Shiri Appleby, Nastaran Dibai, Numa Perrier, e.a. | Cast: Kerry Washington (Paige Alexander), Marque Richardson (Mal), Faly Rakotohavana (Finn), Jordan McIntosh (Little Paige), Delroy Lindo (Edwin Alexander), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 26-31 minuten | Jaar: 2023

Unprisoned gaat over een vrouw waarvan de vader (voor de zoveelste keer) net uit de gevangenis komt. De serie concentreert zich hiermee op de moeizame periode na gevangenistijd, waar volgens hoofdrolspeelster Kerry Washington maar weinig aandacht aan wordt besteed. Een erg serieus onderwerp, waar de serie goed mee omgaat zonder verlies van de vrolijke noot. Unprisoned is dan ook eerder een dramedy dan een komedie te noemen.

Hoofdpersoon Paige is alleenstaand moeder en therapeute. Naast de verplichte Instagram-wijsheid waarmee ze advies geeft over mentale gezondheid "“ zonder dat zelf op te volgen "“ hebben de makers een erg leuke manier gevonden om Paige wat concreter met haar innerlijke kind te laten communiceren: dat kind komt letterlijk in beeld. Vertolkt door de licht overacterende doh erg innemende Jordan McIntosh zegt deze Little Paige waar het op staat en helpt de trauma's van volwassen Paige vormgeven.

De trauma's van Paige en de andere personages worden zonder schroom en toch met humor neergezet. Dit maakt dat de personages oprecht overkomen, zonder dat het verhaal erg zwaar wordt. Er wordt openhartig over raciale ongelijkheid en maatschappelijke problematiek verteld, zoals alleen Amerikanen dat kunnen. We leren termen als 'nigrescence' en zien hoe moeilijk het mensen wordt gemaakt als ze na een gevangenisstraf een eerlijk leven willen leiden.

Voorafgaand aan elke aflevering zien we in beeld de tekst "Inspired by some truly crazy shit". Dat bedenkster Tracy McMillian haar eigen ervaringen gebruikte om de serie te schrijven is merkbaar. De personages komen oprecht over en de therapeutische adviezen geloofwaardig, evenals de moeilijkheidsgraad om het juiste advies op te volgen. Dit maakt het verhaal uit het leven gegrepen en zeer menselijk. Het sterke acteerwerk van vrijwel alle acteurs vormt de kers op de taart.

Tegen de tijd dat de laatste afleveringen zich aandienen zijn kijkers vast en zeker verliefd geworden op deze unieke familie. In spanning hopen we dat Edwin, gespeeld door de sympathieke Delroy Lindo, er ondanks de schrijnende omstandigheden in slaagt op het rechte pad te blijven. Niet terugvallen in oude patronen, crimineel of therapeutisch, is echter een levenslang proces. Dat belooft nog veel meer seizoenen van deze hartverwarmende serie.

★★★★☆

Unprisoned is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jenna Ortega baalt best wel een beetje van 'Wednesday'-hype
Series / Nieuws

Jenna Ortega baalt best wel een beetje van 'Wednesday'-hype

Het dansje van 'Wednesday' ging al snel viraal op het internet, maar Ortega is er zelf niet zo blij mee.

Jenna Ortega kaart de online trend aan die ontstond nadat het Wednesday-dansje te zien was op Netflix. Ze hoopte namelijk dat het dansje niet viraal zou gaan.

Een deel van de dans was voor het eerst al te zien in een Netflix teaser trailer, en daarna natuurlijk helemaal in aflevering 4 van Wednesday. Het dansje werd meteen razend populair, maar Ortega is daar zelf niet zo blij mee.

TikTok trend


We hebben gezien hoe Wednesday alle aandacht pakte toen ze begon te dansen tijdens het schoolfeest op Nevermore Academy. Nadat de aflevering voor het eerst online stond op Netflix, werd de dans al snel een grote trend op TikTok. Duizenden gebruikers maakten korte filmpjes waarin ze het dansje nadeden.

De trend was zelfs zo groot, dat Netflix het niet kon laten om het te benoemen in de aankondiging voor het tweede seizoen van Wednesday.



Ortega niet blij


Maar in een recent interview met The Times vertelt Ortega hoe ze echt denkt over het dansje dat viraal ging over het hele internet.

Zo probeerde ze eerst om positief te reageren op het nieuws, maar uiteindelijk vond ze dat de scène veel te veel aandacht opeiste. Ook gaf ze toe dat ze de kijkers "verbijsterend" vond die zoveel op de choreografie focusten.

"Nee. Toen ze me vertelden [dat het viraal ging] probeerde ik opgewekt over te komen, zoals, 'Oh, wow!'. Maar mentaal, in mijn hoofd, hoopte ik dat mensen niet zoveel zouden focussen op dat deel. Het is verbijsterend. Ik denk niet dat mensen ontworpen zijn om zoveel ogen op zich gericht te hebben," aldus Ortega.



Bekijk seizoen 1 van Wednesday op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Biedingsoorlog om film levert Netflix als winnaar op
Films / Nieuws

Biedingsoorlog om film levert Netflix als winnaar op

De film 'I Am Not Alone' met Jessica Chastain gaat naar Netflix na een heuse biedingsoorlog.

Netflix heeft diep in de buidel moeten tasten maar wist uiteindelijk de biedingsoorlog te winnen en liet onder andere Warner Bros achter zich.

Jessica Chastain


Afgelopen nacht was ze nog aanwezig bij de Oscars om er eentje uit te reiken. Zelf won ze vorig jaar een Oscar voor beste actrice voor haar rol in The Eyes of Tammy Faye. Recentelijk is ze ook te zien geweest in The Good Nurse en George & Tammy.

Misha Green


Zij is betrokken bij de film en zij zal het script van de film gaan schrijven. Tevens zal de regie door haar gedaan worden. Haar ken je onder meer van het bekende Lovecraft Country en Underground.

Er waren vijf bieders welke het project probeerde te bemachtigen. Uiteindelijk ging het tussen Netflix en Warner Bros. Netflix kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus omdat Green wilde dat I Am Not Alone gelijk naar een streamer ging.

Het verhaal


I Am Not Alone volgt de moeder van een jonge dochter wiens leven ontrafelt als ze lijdt aan migraine waardoor ze wezens hallucineert. Uiteindelijk is het een sciencefictionverhaal over een vrouw die haar familie moet verdedigen tegen krachten die alleen zij kan zien.

Het verhaal is van origine een kort verhaal van 22 pagina's, geschreven door Chris Hicks.

Productie


De film wordt geproduceerd door Simon Kinberg en Audrey Chon van Genre Films, Craig Flores van Bread & Circuses Entertainment, Scott Glassgold en Peter Katz samen met Chastain en haar Freckle Pictures-partner Kelly Carmichael en Misha Green. Dit is niet de eerste samenwerking tussen Kinberg en Chastain. Zij werkten eerder samen aan The Martian en Dark Phoenix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-heldin denkt terug te keren in aankomende 'Agatha: Coven of Chaos'
Series / Nieuws

Marvel-heldin denkt terug te keren in aankomende 'Agatha: Coven of Chaos'

Er gaan enkele enthousiaste geruchten rond over een eventuele terugkeer van Elizabeth Olsen.

In een aantal interviews geeft Elizabeth Olsen gemixte signalen. Zal ze in de toekomst te zien zijn in Agatha: Coven of Chaos?.

Olsen mag dan bezig zijn met enkele spannende projecten, veel fans wachten nog steeds op haar toekomst in het Marvel Cinematic Universe. Hoewel er nog niets bekend is over wanneer en of we Wanda Maximoff/Scarlet Witch weer zullen zien, heeft Olsen onlangs naar haar terugkeer gehint.

Een twijfelachtige terugkeer


De voor de hand liggende keuze voor haar volgende optreden is Agatha: Coven of Chaos, de komende WandaVision spin-off met Kathryn Hahn in de hoofdrol. Olsen zei eerder dat ze niet betrokken was bij de nieuwe Disney+ serie, maar ze veranderde van mening tijdens een gesprek met Deadline op SXSW.

"Ik weet nooit hoe ik deze vragen moet beantwoorden, behalve dat ik... Ik denk dat ik terug kom," zei Olsen lachend. Hoewel ze ook naar het grotere MCU had kunnen verwijzen, leek de vraag specifiek over Coven of Chaos te gaan, dus hopelijk betekent dit dat we Wanda weer in Westview zullen zien. Een clip van het interview kun je hieronder bekijken:



Erg zeker blijkt het echter niet te zijn. "Ik bedoel, nee, maar ik zou graag weer opduiken," zei Olsen in september tegen Entertainment Tonight toen haar gevraagd werd naar Coven of Chaos. "Ik hou van Kathryn, ik wil nooit van haar zijde wijken, ik ben zo dankbaar dat ze hier vanavond is," zei Olsen.

Hoop jij ook dat Olsen terugkeert?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie SkyShowtime-serie '1923'
Recensie

Recensie SkyShowtime-serie '1923'

Deze uitstekend zelfstandig te volgen tweede prequel van de westernserie Yellowstone is gezegend met een glansrol van Helen Mirren.

Regie: Ben Richardson, Guy Ferland | Cast: Helen Mirren (Cara Dutton), Harrison Ford (Jacob Dutton), Brandon Skenlar (Spencer Dutton), Julia Schlaepfer (Alexandra), Jerome Flynn (Banner Creighton) Darren Mann (Jack Dutton), Isabel May (Els Dutton), Aminah Nieves (Teonna Rainwater), Robert Patrick (Sheriff McDowell), Timothy Dalton (Donald Whitfield), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 47-109 minuten | Jaar: 2022-2023

In 1923, dat na 1883 fungeert als een tweede prequel van de hedendaagse westernserie Yellowstone, heeft hoofdrolspeler Helen Mirren een opvallende tongval. Het was de Britse actrice van Russische komaf een doorn in het oog (of eigenlijk oor) dat in de meeste klassieke westerns de personages veelal knauwende Amerikaanse accenten hebben. Onrealistisch, zo verklaarde Mirren, want Amerika is een land van immigranten, dus heeft haar personage Cara Dutton een fors Iers accent.

Het is altijd prettig wanneer een prequel, of het nu een serie of film is, niet compleet aan je voorbijgaat en weleens zou kunnen fungeren als opstapje naar de oorspronkelijke serie. In deze opzet slagen de makers van 1923 ruimschoots. Ook als je geen enkele (voor)kennis hebt van de Dutton-familie en hun ranchimperium in de staat Montana is deze serie uitstekend te volgen. Het westernepos geeft een treffend tijdsbeeld van de Verenigde Staten dat bolstond van de strijd, geloofsfanatisme, racisme tegenover de inheemse bevolking, de naderende recessie en de moderne vooruitgang.

Bij aanvang gaat het niet bepaald van een leien dakje met het veebedrijf van Jacob Dutton, een verre voorvader van Kevin Costners personage John Dutton in Yellowstone. Het land is kaalgevreten en het wordt steeds moeilijker voor de Duttons om nog vruchtbare grond te vinden om hun vee op te laten grazen. Hierbij wedijvert de familie met de schaapboeren aangevoerd door de brute en norse Banner Creighton. Terwijl in Montana de spanningen hoog oplopen wordt er in Afrika een geheel andere strijd gevoerd.

In het verre continent hangt een neef van de familie, Spencer Dutton, de ontdekkingsreiziger en de held uit wanneer hij een moordzuchtig luipaard probeert uit te schakelen. Ondertussen heeft hij geen idee van de noodkreten die zijn tante Cara Dutton stuurt met het verzoek de familie te hulp schieten in Montana.

Tijdens zijn reis door Afrika ontmoet Spencer de verveelde adellijke Britse Alexandra. De vrouw staat op het punt in het huwelijk te treden met een saaie verloofde. Als ze Spencer ontmoet besluit ze met hem mee te gaan, omdat ze de dood wel eens in de ogen wil kijken en zo het gevoel te krijgen echt te leven.

1923 begint met een shot waarin Cara Dutton een vluchtende man op de hielen zit met een geweer en uiteindelijk naar de andere wereld helpt. Het duurt enkele afleveringen voor er op deze scène wordt teruggegrepen, juist wanneer je je afvraagt waarom de makers een titaan als Mirren hebben aangetrokken maar bitter weinig gebruikmaken van haar aanwezigheid.

Het lukt Mirren al snel om tegenspeler Harrison Ford, in de rol van haar echtgenoot, compleet naar de achtergrond te spelen, waarbij een dramatische gebeurtenis als katalysator fungeert. Hoewel de serie zich exact een eeuw geleden afspeelt, is Cara Dutton een opvallend moderne verschijning, die niet onderdoet voor de mannetjesputters in haar omgeving.

Dit geldt voor vrijwel alle vrouwenrollen. Parallel aan de verwikkelingen van de Duttons in zowel Amerika als Afrika zien we de aangrijpende ontsnappingspoging van de inheems Amerikaanse Teonna Rainwater. Het meisje is gevangengenomen en wordt door wrede nonnen met harde hand het christelijke geloof bijgebracht. Ook bij dit personage zien we een sterke feministische inslag. Teonna dient bovendien als bikkelharde illustratie voor de wijze waarop de Amerikaanse immigranten omgaan met de oorspronkelijke bevolking, waarbij ze halsstarrig hun eigen hypocriete moraal en waarden proberen bij te brengen.

De thematiek is op subtiele wijze verweven met drama, intriges en geweld. Vooral de komst van de sadistische Donald Whitfield, gespeeld door voormalig James Bond-vertolker Timothy Dalton, gooit er behoorlijk wat sjeu in. Ook als je geen enorme westernfan bent, zoals ondergetekende, kan je onmogelijk koel blijven onder de intense familieverwikkelingen van de Duttons. Er zijn in twee seizoenen gepland van het schitterend gefilmde 1923, waarvan dit eerste seizoen werkt als een grote opmaat naar groter drama en intensere thematiek. Dat is misschien wel het enige minpunt, omdat het verlangen naar wat nog komen gaat haast ondraaglijk is.

★★★★★

1923 is te zien bij Sky Showtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Om deze reden weigerde Jenna Ortega bijna haar 'Wednesday'-rol
Series / Nieuws

Om deze reden weigerde Jenna Ortega bijna haar 'Wednesday'-rol

Jenna Ortega weigerde bijna de rol die haar tot de meest viral actrice van het moment maakte...

Hoewel Jenna Ortega al een paar rollen had gehad voor ze de hoofdrol speelde in de Netflix-serie Wednesday, was het haar rol als Wednesday die zorgde voor haar grote doorbraak. Nu heeft Ortega in een interview uitgelegd waarom ze de rol bijna niet had aangenomen.

Wednesday was een belangrijk startpunt voor de carrière van Ortega, aangezien ze in korte tijd van een opkomende actrice naar een begrip ging. Bovenop haar iconische rollen in de Netflix-serie en de nieuwe film Scream VI, maakte Ortega afgelopen weekend ook haar debuut als Saturday Night Live-host.

Liever film dan tv


In een recent interview beschrijft Ortega hoe ze bijna de rol van Wednesday Addams afwees, vanwege haar groeiende filmcarrière:

"Ik had de e-mail ontvangen, maar wees het af. Ik had zoveel tv gedaan in mijn leven, het enige wat ik ooit heb willen doen is film. Ik was bang dat door mee te doen aan een ander televisieprogramma, dit me zou kunnen belemmeren om andere rollen te doen die ik echt wilde en waar ik om geef".

Ortega was voor haar break-out-rol inderdaad vooral op tv te zien. Na verschillende eenmalige rollen als kind, speelde Ortega als tiener in de Disney Channel-serie Stuck in the Middle. Ze speelde ook de jonge Jane in 30 afleveringen van de CW-serie Jane the Virgin, voordat ze begon met drama- en horrorfilms, als The Fallout, X en Scream VI.

Volgens Ortega is de aantrekkingskracht van de visionaire regisseur Tim Burton wat haar er uiteindelijk toe heeft aangezet om de rol van Wednesday te accepteren. Wednesday is te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bedenker 'The Sopranos' komt met nieuwe serie
Series / Nieuws

Bedenker 'The Sopranos' komt met nieuwe serie

De makers van 'The Sopranos' beloven weer spannende avonturen op de buis te brengen.

Voor fans van The Sopranos ligt er wellicht iets heel leuks in het verschiet. De makers van de serie zijn namelijk druk in de weer met een nieuwe serie!

The Sopranos is een Amerikaanse misdaaddrama televisieserie gemaakt door David Chase. Het verhaal draait om Tony Soprano (James Gandolfini), een Italiaans-Amerikaanse gangster uit New Jersey, die zijn moeilijkheden in beeld brengt wanneer hij probeert een evenwicht te vinden tussen het gezinsleven en zijn rol als leider van een criminele organisatie.

Een nieuw project


The Sopranos bedenker David Chase en A Teacher regisseur Hannah Fidell ontwikkelen een nieuwe show voor FX. Volgens een nieuw bericht heeft FX het nog naamloze project, gebaseerd op een script van Fidell dat gebaseerd is op een eerder niet-geproduceerd script van Chase, een pilot-toezegging gegeven.

Het script van Fidell is naar verluidt transformerend en Variety meldt dat het een "eigentijdse kijk" is op het origineel van Chase. De twee worden gecrediteerd als co-schrijvers en co-creators, en Fidell regisseert de pilot.

Er zijn echter nog geen plotdetails beschikbaar, en er is nog geen datum vastgesteld waarop de productie van de pilot zal beginnen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat vindt Nederland van 'Luther: The Fallen Sun'?
Films / Featured

Wat vindt Nederland van 'Luther: The Fallen Sun'?

Niet alleen mensen zijn bang bij het kijken van deze film.

Na lang wachten komt er eindelijk een vervolg op de serie Luther genaamd The Fallen Sun. Deze keer geen serie-afleveringen maar een film van twee uur. Hoe is deze ontvangen in Nederland?

Idris Elba


Met de BBC-serie Luther werd acteur Idris Elba bekend bij het grote publiek. Inmiddels kennen we hem als mogelijke opvolger van James Bond en als filmster van films als Fast & Furious: Hobbs & Shaw, Beast en Three Thousand Years of Longing.

Ongrijpbaar


In deze nieuwe film moet Luther het opnemen tegen een manipulerende tegenstander die ongrijpbaar lijkt. Wat het extra moeilijk maakt is dat Luther in de gevangenis zit voor zijn eerdere misdragingen.

Tijdje geleden


De laatste nieuwe serie van Luther dateert alweer van ruim drie jaar geleden. Geen wonder dat sommige mensen erg hebben uitgekeken naar deze nieuwe film:



Veel kijkers vonden de film spannend. En niet alleen mensen zijn bang tijdens het kijken van The Fallen Sun.





'Wat een goede film', concludeert een andere kijker. En er is een cliffhanger aan het einde. Deze zullen we hier maar niet uit de doeken doen.



Nummer 1 bij Netflix


The Fallen Sun staat momenteel op nummer 1 in Nederland bij de best bekeken films van Netflix. Heb je de film nog niet gezien? De serie en de film zijn te bekijken via Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Blonde' met Ana de Armas pakt grote prijs tijdens jaarlijkse Razzies
Films / Nieuws

'Blonde' met Ana de Armas pakt grote prijs tijdens jaarlijkse Razzies

De fictieve film over het leven van Marilyn Monroe won 2 Razzies.

De film Blonde met Ana de Armas is in de prijzen gevallen. Niet bij de Oscars, maar bij de beruchte tegenhanger: de Razzies. Blonde won de prijs voor de slechtste film.

De prijs is beter bekend als de Golden Raspberry Award. Deze awards zetten de slechtste producties en prestaties op het witte scherm in het zonnetje.

Zat eraan te komen


De fictieve film over het leven van Marilyn Monroe won in totaal 2 Razzies: voor de slechtste film en het slechtste scenario. De prijzen die niemand wil hebben zaten er wel een beetje aan te komen.

Kritiek


De Armas reageerde eerder op de kritiek op de film Blonde. Zo zou het leven van de filmster te negatief worden weergegeven.

Ana blijft populair


Ana de Armas kan rustig ademhalen. Ze was niet genomineerd voor een Razzie voor slechtste actrice en is en blijft een bekende naam in Hollywood.

Bekijk op instagram


Netflix


Wil je zelf een oordeel vellen? Blonde is te bekijken via streamingdienst Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ onthult entree van superster in 'Only Murders in the Building' seizoen 3
Series / Trailer

Disney+ onthult entree van superster in 'Only Murders in the Building' seizoen 3

Naast een nieuwe moordzaak, zien we in seizoen 3 van 'Only Murders in the Building' ook een bekende actrice verschijnen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwste teaser voor het derde seizoen van de geliefde Disney+-serie Only Murders in the Building is uitgekomen. De serie is momenteel in productie, maar de teaser werd zondagnacht tijdens de Oscars al uitgezonden.

In de trailer zien we ook voor het eerst een wel heel bekende actrice verschijnen, die dit seizoen een rol in de serie speelt. De teaser belooft een "verrassing die je nooit zag aankomen", waarna we een geschokte Meryl Streep zien.

Nieuwe moordzaak


Het grootste deel van de clip lijkt te zijn gericht op repetities van het toneelstuk dat we zagen in de laatste momenten van het tweede seizoen. De personages waren allemaal aan het repeteren voor de openingsavond van het toneelstuk, waarbij Ben Glenroy stierf op het podium.

Het derde seizoen begint met onze vaste true-crime podcasters Charles, Oliver en Mabel (Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez) die weer bij elkaar komen om erachter te komen wie Ben heeft vermoord.

Het is momenteel niet duidelijk wanneer het derde seizoen wordt uitgezonden. De vorige seizoenen kwamen uit in augustus, maar nu lijkt het erop dat het eerder oktober zal worden.

Only Murders in the Building is te zien op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oorlogsfilm van Netflix pakt meerdere Oscars, 'Blonde' blijft met lege handen achter
Films / Nieuws

Oorlogsfilm van Netflix pakt meerdere Oscars, 'Blonde' blijft met lege handen achter

'All Quiet on the Western Front' pakt een aantal Oscars, deze werden afgelopen nacht uitgereikt.

Blonde wist geen Oscar te verzilveren, Everything Everywhere All at Once werd de grote winnaar en All Quiet on the Western Front van Netflix wist een aantal Oscars in de wacht te slepen.

All Quiet on the Western Front


De film van Netflix was genomineerd in negen categorieën en wist er vier te verzilveren. De film pakte de Oscars voor beste originele scenario, beste buitenlandse film, beste cinematografie en beste productie design.



Verhaal van de film


De zeventienjarige Paul gaat in de Eerste Wereldoorlog naar het westfront, maar zijn enthousiasme maakt al vlug plaats voor de harde realiteit van het leven in de loopgraven.

Bekijk de film op Netflix als je dit nog niet gedaan hebt.

De overige winnaars


Everything Everywhere All at Once pakte de Oscar voor beste film, beste regisseur, beste actrice (Michelle Yeoh), beste acteur in bijrol (Ke Huy Quan), beste actrice in bijrol (Jamie Lee Curtis), beste originele scenario en de beste editing.
The Whale pakte de Oscar voor beste acteur (Brendan Fraser) en beste make up en haar.

Women Talking pakte de Oscar voor beste aangepaste scenario, Guillermo Del Toro's Pinocchio verzilverde de Oscar voor beste animatiefilm, Navalny werd de winnaar bij beste documentaire en Black Panther: Wakanda Forever pakte de Oscar voor beste kostuums.

De Oscar voor het beste geluid ging naar Top Gun: Maverick, RRR verzilverde de Oscar voor het beste liedje, beste korte animatiefilm ging naar The Boy, the Mole, the Fox and the Horse, An Irish Goodbye sleepte de Oscar voor beste kortfilm (live action) binnen en de laatste Oscar voor beste korte documentaire ging naar The Elephant Whisperers.

Blonde


Helaas wist Blonde geen Oscar te bemachtigen. Wel kreeg de film twee Razzies toebedeeld voor worst picture en worst screenplay.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Poker Face'-ster wil 'The Last of Us'-topper in seizoen 2
Series / Nieuws

'Poker Face'-ster wil 'The Last of Us'-topper in seizoen 2

Deze The Last of Us-actrice heeft zometeen misschien wel een reünie van een oude film.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De hitserie The Last of Us heeft niet alleen een hele grote indruk gemaakt op fans, maar ook op andere acteurs. Het talent van velen is dan ook zeker niet onopgemerkt gebleven.

In de seizoensfinale van Poker Face ging Charlie (Natasha Lyonne) naar haar zus Emily (Clea DuVall) voor hulp. Het duo heeft al een lange geschiedenis samen, die lang voor Poker Face begon.

Ze speelden namelijk samen in de komedie But I'm a Cheerleader uit 1999. Het lijkt DuVall leuk om in het tweede seizoen een soort But I'm a Cheerleader te hebben, met nog één talent erbij.

De laatste actrice


Het gaan om niemand minder dan Melanie Lynskey die de gehate Kathleen speelde in The Last of Us.

Dit is wat DuVall over Lynskey zei: "Ja, ik zou graag zien dat Melanie Lynskey meedoet om de But I'm a Cheerleader-trifecta te halen. Ik probeer eigenlijk alleen maar te denken aan de mensen die we kennen die leuk zouden zijn om mee te spelen en het is Melanie. "

Bekijk hieronder de trailer en stream Poker Face op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Afscheid van 'Fear the Walking Dead' is voor acteurs erg emotioneel
Series / Nieuws

Afscheid van 'Fear the Walking Dead' is voor acteurs erg emotioneel

Het einde van Fear the Walking Dead valt deze acteurs heel erg zwaar.

Het filmen van seizoen 8 van Fear the Walking Dead is eindelijk klaar, maar het einde kwam eigenlijk veel te snel voor de cast en crew. Vooral de acteurs hebben heel erg moeite met het emotionele afscheid.

Wanneer je met een fijne groep mensen 8 seizoenen lang heel nauw samen moet werken, worden deze mensen vaak een soort familie. Het is daarom ook erg logisch dat afscheid nemen dan zwaar valt.

Niet alleen moet je als acteur afscheid nemen van je co-sterren, maar ook van je personage. De persoon die je tot leven hebt gebracht en waar je een deel van jezelf in gestopt hebt.

Emotioneel afscheid


De sterren namen op sociale media afscheid van Fear the Walking Dead. Ze postten beelden van achter de schermen met lange afscheidsberichten.

Colman Domingo, Danay Garcia, Jenna Elfman en Karen David plaatsen allemaal een bericht op instagram om op een speciale manier afscheid te nemen van de serie.

Bekijk hieronder de posts en stream Fear the Walking Dead op Prime Video.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze week stream je een hoop nieuwe films bij de diensten, waaronder 'Noise' en 'Boston Strangler'
Films / Nieuws

Deze week stream je een hoop nieuwe films bij de diensten, waaronder 'Noise' en 'Boston Strangler'

Netflix, Disney+ en SkyShowtime geven ons een aantal mooie nieuwe filmopties om te streamen deze maand.

Of je nou fan bent van animatie, thrillers, muziek of actie. Deze week heeft voor ieder wat te bieden. Kijk hieronder en je ziet dat er weer keuzes genoeg zijn om aan je watchlist toe te voegen.

Netflix


Vanaf 15 maart kijk je Money Shot: The Pornhub Story bij Netflix.

In deze documentaire worden de successen en schandalen besproken met betrekking tot Pornhub. Je ziet interviews met oud-werknemers, acteurs en activisten.



Op vrijdag 17 maart zijn er een aantal nieuwe films bij Netflix. Je ziet vanaf deze dag In His Shadow, Noise en The Magician's Elephant

In His Shadow stream je hier vanaf aanstaande vrijdag. In deze thriller volgen we twee halfbroers die tegenover elkaar komen te staan na het overlijden van hun vader.

Op deze zelfde dag krijgen we van Netflix de Vlaamse psychologische thriller Noise. Deze stream je hier.

Wanneer een man met zijn familie verhuisd naar de plek waar hij is opgegroeid, komen er meer duistere familiegeheimen naar boven dan hij had gehoopt.



The Magician's Elephant sluit het rijtje op vrijdag 17 maart. Deze prachtige animatiefilm gebaseerd op het boek van Kate DiCamillo stream je hier.



Op zondag 19 maart komt Netflix met een pareltje van eigen bodem. April, May en June stream je vanaf deze dag hier.

April, May en June zijn dochters van dezelfde moeder, maar met verschillende vaders. Ze krijgen het nieuws dat hun moeder erg ziek is en niet lang meer te leven heeft en ze worden allemaal dringend geroepen om haar te zien. Naast het trieste nieuws leren de jonge vrouwen dat ze de verantwoordelijkheid op zich moeten nemen om voor John te zorgen, hun autistische broer die bij zijn moeder woont.



Disney+


Disney + geeft ons deze week twee nieuwe films, één daarvan is Boston Strangler. Velen hebben wel uitgekeken naar deze film. Deze film focust zich niet zozeer op de dader zelf maar wel naar de journalisten die onderzoek naar hem deden. In deze film zie je onder andere Keira Knightley. Kijk de film hier vanaf vrijdag 17 maart.



Ook op vrijdag 17 maart kijk je bij Disney+ U2 Bono And "The Edge": A Sort Of Homecoming With Dave Letterman.

In deze muzikale docu volgen we David Letterman, Bono en The Edge naar Dublin en zien we nog nooit eerder vertoond materiaal.



SkyShowtime


SkyShowtime brengt ons op dinsdag 14 maart Mr Malcolm's List. Deze film scoort goed op Rotten Tomatoes. Zowel onder het publiek als onder de recensenten scoort hij een mooie 82%. Kijk de film hier vanaf dinsdag.



Alles op een rij


Een hoop nieuwe films welke toegevoegd worden aan het aanbod van de verschillende diensten. Hieronder het complete overzicht.

Netflix
Woensdag 15 maart Money Shot: The Pornhub Story
Vrijdag 17 maart In His Shadow
Vrijdag 17 maart Noise
Vrijdag 17 maart The Magician's Elephant
Zondag 19 maart April, May en June

Disney+
Woensdag 17 maart Boston Strangler
Woensdag 17 maart U2 Bono And "The Edge": A Sort Of Homecoming With Dave Letterman

SkyShowtime
Dinsdag 14 maart Mr Malcolm's List

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NPO Plus deze week tjokvol nieuwe series als 'Arcadia' en 'Without Sin'
Series / Nieuws

NPO Plus deze week tjokvol nieuwe series als 'Arcadia' en 'Without Sin'

Het Nederlandse platform barst van de nieuwe programma's en series de komende dagen.

NPO Plus biedt deze week een hoop nieuwe series en programma's aan van verschillende omroepen, zoals Down the Road en CAST. Check ze allemaal hieronder.

Down the Road | BNNVARA | Vanaf 14 maart wekelijks op NPO3 of bingen op NPO Plus



Twee begeleiders gaan samen met zes jongvolwassen met het syndroom van Down op reis en maken de leukste avonturen mee.

Without Sin | KRO-NCRV | Vanaf 25 maart wekelijks op NPO2 of bingen, vanaf 16 maart bingen op NPO Plus



Drie jaar na de moord op haar dochter wil de moordenaar dat Stella hem opzoekt in de gevangenis. Wanneer ze ingaat op zijn verzoek, heeft hij een verhaal dat aanleiding geeft om op onderzoek uit te gaan. Het is het begin van een bloedstollende jacht naar de waarheid.



CAST | NTR | Vanaf 16 maart op NPO3 of bingen op NPO Plus



Een disfunctioneel castingbureau moet in het reine komen met hun eigen verleden van seksueel grensoverschrijdend gedrag om hun status van 'gecanceld' te overkomen.

Last Family Standing | BNNVARA | Vanaf 18 maart op Zapp of vooruitkijken op NPO Plus



In de wildernis van Kroatië worden vier families overgeleverd aan de elementen. Ze trekken langs verschillende kampen en moeten lastige opdrachten voltooien om uiteindelijk The Last Family Standing te worden.

Arcadia | BNNVARA | Vanaf 19 maart op NPO3 of bingen op NPO Plus



In de wereld van Arcadia heeft iedereen een score. Hoe hoger de score, hoe beter je leven. Als blijkt dat vader Pieter fraudeert met de scores van zijn dochters, heeft dat ernstige gevolgen…

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Abrupte tegenvaller voor 'Law & Order: Organized Crime'
Series / Nieuws

Abrupte tegenvaller voor 'Law & Order: Organized Crime'

Het lijkt wel alsof er een vloek op de positie van showrunner ligt, aangezien niemand dit werk vol kan houden.

Door het vertrek van een zeer belangrijk persoon heeft Law & Order: Organized Crime een grote opschudding gekregen. Opvallend genoeg is dit niet de eerste persoon met deze functie die stopt.

Eerder verlieten al drie showrunners de serie en met het vertrek van voormalig showrunner Sean Jablonski staat dit nummer op vier. Jablonski vertrok vanwege creatieve meningsverschillen die niet opgelost konden worden.

Er zijn nog drie afleveringen die gefilmd moeten worden voor dit seizoen. Deze zullen overgenomen worden door David Graziano. Hij kwam dit seizoen bij Law & Order: SVU en is dus een stuk nieuwer.

Moeilijke taak als showrunner


Het werk van een showrunner is een moeilijke positie in elke serie. Zo blijkt maar weer toen voormalig showrunner Ilene Chaiken overgenomen werd door Barry O'Brien.

Daarna hield Bryan Goluboff het een klein jaar vol, totdat Jablonski het van hem overnam. Waarom Law & Order er zo'n groot probleem mee heeft, is niet bekend. Bovendien heeft producent Dick Wolf nog geen officiële opmerkingen gemaakt over de situatie.

Bekijk hieronder de trailer voor seizoen 3 en stream Law & Order; Organised Crime op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terugkeer geliefde personages in 'You' seizoen 4 was altijd al gepland
Series / Nieuws

Terugkeer geliefde personages in 'You' seizoen 4 was altijd al gepland

Seizoen 4 bracht de nodige verrassingen, de terugkeer van deze personages was echter bewust gepland.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Aflevering 9 van seizoen 4 is door hoofdrolspeler Penn Badgley zelf geregisseerd. Ook is dit de aflevering waarin we we Love Quinn (Victoria Pedretti) en Guinevere Beck (Laila Robins) terugzien. In een interview met de Radio Times vertelt Badgley waarom .

Het terugzien van twee van Joe's slachtoffers is niet alleen voor het schrikeffect. Joe's ware aard wordt op deze manier nogmaals geïllustreerd.

Definitieve afrekening


In de desbetreffende aflevering wordt een vrij lugubere koortsdroom getoond, waarin zowel Guinevere en Love aan het woord komen. Je kunt deze scène onderaan bekijken. Zij maken de ontstelde Joe meer dan duidelijk dat hij het tegenovergestelde is van hetgeen hij zichzelf voorspiegelt.

Terugkeer met een reden


Badgley vertelt dat het terugbrengen van zowel Love als Guinevere gepland was. "We hadden sowieso al het plan om ze terug te brengen. Door deze fantasie-scène word je als kijker geconfronteerd met Joe's slachtoffers en hun verhaal. Dit is belangrijk aangezien zowel de kijker als Joe zelf eraan herinnerd worden hoe hij in werkelijkheid in elkaar steekt," legt Badgley uit.

Niettegenstaande de charme en donkere humor waarmee Badgley het personage neerzet, dit fantasie-bezoek van Joe's slachtoffers heeft het verhaal dat hij zichzelf voorhoudt definitief doorgeprikt.

Kijk You op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.