search
Maker 'The Last of Us' belooft meer Clickers en Infected in 2e seizoen
Series / Nieuws

Maker 'The Last of Us' belooft meer Clickers en Infected in 2e seizoen

Een wereld geplaagd door een pandemie maar volgens sommige met wel erg weinig geïnfecteerden.

Het eerste seizoen The Last of Us zit er op en de eerste reacties zijn bijna alleen maar positief te noemen. Critici zijn lovend, het publiek loopt er mee weg en het is een van de meest bekeken series ooit. Er is echter wel één puntje van kritiek.

Sommige kijkers hadden als voornaamste kritiek het gebrek aan geïnfecteerden. Waar aflevering één, twee maar vooral vijf vrij veel geïnfecteerden bevatten waren er in de rest van de afleveringen nagenoeg geen 'Runners', 'Clickers' of 'Bloaters' te zien.

Showrunner Craig Mazin heeft vooruitlopend op het volgende seizoen alvast goed nieuws voor de fans.

Niet alleen meer geïnfecteerden, ook meer verschillende typen


Mazin benadrukt dat hij dieper in de oorsprong en verloop van de infectie wilt duiken, meer verschillende typen geïnfecteerden wilt introduceren en het Cordyceps 'hive mind'-concept verder wilt uitwerken.

Dit concept houdt in dat al het aanwezige Cordyceps fungeert als één centraal brein en alle geïnfecteerden en Cordyceps-sporen met elkaar in connectie staan. Hij vertelt hierover:

"Dat is echt iets wat verder willen verkennen in het volgende seizoen. Ik denk omdat het de eerste keer is dat we het doen, we zoveel leren over hoe we de Infected maken en hoe we ze op het scherm weten te krijgen zodat het spannend wordt en niet raar, grappig of nep.

Ik denk dat we daar nu wel achter zijn. Die interconnectiviteit van hen, en het risico om op iets verkeerd te stappen, dat gaan we zeker meer naar voren laten komen volgend seizoen."


Kijk nu het hele eerste seizoen The Last of Us op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen