'The Last of Us' verslaat 'House of the Dragon' op HBO Max

'The Last of Us' verslaat 'House of the Dragon'

De serie is al sinds de première razend populair en verbreekt record na record, en daar komt er nu nóg eentje bij.

Nienke Sterken, 14 maart 2023 17:55

De seizoensfinale van The Last of Us seizoen 1 heeft ondanks de concurrentie van de Oscars opnieuw een hoogtepunt aan kijkcijfers behaald.
Hierdoor heeft de serie nu meer kijkers dan House of the Dragon. Sinds de première in januari is The Last of Us steeds populairder geworden en de serie blijft een van de meest bekeken series op televisie.

De finale

De laatste aflevering van seizoen 1 van The Last of Us "Look for the Light" werd op zondagavond door gemiddeld 8,2 miljoen kijkers bekeken op alle HBO-platforms. Dit is meer dan het vorige record van 8,1 miljoen kijkers voor aflevering 8.

In de eerste zes afleveringen van seizoen 1 keken gemiddeld 30,4 miljoen mensen per aflevering, wat meer is dan het gemiddelde van 29 miljoen kijkers per aflevering van House of the Dragon.Record na record

Het is best indrukwekkend dat de finale van The Last of Us opnieuw een kijkcijferrecord heeft verbroken, omdat het tegelijkertijd werd uitgezonden met de Oscars op ABC.

Eerder werd er al een kijkersrecord met 7,5 miljoen kijkers verbroken toen aflevering 4 werd uitgezonden tijdens de Grammy Awards op CBS.

Strijd om kijkers

Sinds de première van The Last of Us wordt de serie al vergeleken met House of the Dragon omdat het allebei series zijn van hoge kwaliteit en ze veel kijkers trekken.

Voor lange tijd werd House of the Dragon net iets meer bekeken dan The Last of Us, maar de rollen zijn nu omgedraaid. The Last of Us heeft momenteel meer kijkers en is ook de meest bekeken serie op HBO sinds het laatste seizoen van Game of Thrones, die gemiddeld 44 miljoen kijkers per aflevering had.

Daarnaast heeft HBO al aangekondigd dat er een tweede seizoen van The Last of Us zal komen. De serie krijgt hierdoor de kans om in seizoen 2 ook het aantal kijkers van Game of Thrones te overtreffen.

Bekijk seizoen 1 van The Last of Us op HBO Max.

Lees meer over: The Last of Us, HBO, HBO Max, House of the Dragon, Game of Thrones

Populair nieuws