search

Ons nieuws van woensdag 15 maart 2023

Netflix onthult eerste trailer 'BEEF' over een vete tussen opgefokte types
Series / Trailer

Netflix onthult eerste trailer 'BEEF' over een vete tussen opgefokte types

Een nieuwe komische dramaserie over een aanvaring op de weg en de vete die hieruit ontstaat.

Dat de huidige maatschappij een hoog tempo kent staat buiten kijf. Mensen kunnen hierdoor nogal eens in de stress schieten. De nieuwe Netflix-serie BEEF gaat over wederzijdse verkeersaggressie die behoorlijk uit de hand loopt.

De hoofdrollen worden gespeeld door Steven Yeun (The Walking Dead) en Ali Wong (Baby Cobra) als Danny en Amy. De twee komen elkaar tegen op de weg, en de ontmoeting blijft hen beiden bij.

'Road rage'


Beide personages hebben schijnbaar normale levens maar lopen beiden op hun tenen. Danny heeft zich altijd een slag in de rondte gewerkt om het hoofd maar boven water te houden. Aan de andere kant voelt Amy zich verstikt door haar leven als brave huismoeder.

Na een verkeersincident ervaren beiden de zogeheten 'road rage' en vanaf dat moment richten ze het vizier op elkaar. Gezien de blokletters in de titel, wat in internetgebruik schreeuwen aanduidt, is het al snel duidelijk welke kant het verhaal uit gaat. Danny en Amy hebben een uitlaatklep hebben voor de spanningen in hun leven. Dit is namelijk door elkaar het leven zuur te maken.

Je kunt BEEF vanaf 6 april streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jenna Ortega wil een hoop veranderen in seizoen 2 van 'Wednesday'
Series / Nieuws

Jenna Ortega wil een hoop veranderen in seizoen 2 van 'Wednesday'

In seizoen 1 was Ortega de grote ster op beeld, maar grote kans dat ze nu ook achter de camera aan het werk gaat.

Het is al weer een tijdje geleden dat Wednesday op Netflix verscheen, maar de serie en hoofdrolspeler Jenna Ortega krijgen nog steeds veel aandacht.

Er gaan nu zelfs verschillende geruchten rond dat Ortega een van de uitvoerend producenten gaat zijn in seizoen 2 van Wednesday. Dit zal echter niks nieuws voor haar zijn, aangezien ze momenteel ook bezig is met een romantische komedie waar ze al een van de uitvoerende producenten is.

Perfecte kandidaat


Ortega is erg toegewijd aan haar Wednesday personage, en daardoor is ze de perfecte kandidaat om de serie te leiden als uitvoerend producent. In een recent interview met Armchair Expert liet Ortega al weten dat ze regelmatig aanpassingen maakte in het script van seizoen 1 om ervoor te zorgen dat haar personage zo nauwkeurig mogelijk bleef.

Dit werd door anderen gezien als "onprofessioneel", maar volgens Ortega hadden sommige verhaallijnen simpelweg geen zin. Hiermee bedoelt ze onder andere de liefdesdriehoek tussen Wednesday en de twee jongens in seizoen 1.

Ortega heeft dus zeker een sterke mening over de serie en vindt haar personage erg belangrijk. Dit laat zien hoe vastberaden ze is om het beste uit Wednesday en de hele serie te halen.

Wat te verwachten?


In de afgelopen jaren heeft Ortega in verschillende horrorfilms en -series gespeeld, waardoor ze al erg veel ervaring heeft binnen het genre. Er is dus een grote kans dat de serie nog enger zal worden als Ortega een van de producenten wordt van Wednesday.

Natuurlijk kwamen er al een hoop enge elementen voor in Wednesday, maar als het aan Ortega ligt worden er nog meer enge scènes toegevoegd om dichter bij de klassieke Addams-familie sfeer te blijven. Grote kans dat we meer bloed te zien krijgen, en minder van de liefdesdriehoek die niet bij haar personage past.



Er is echter nog niet officieel bevestigd dat Ortega daadwerkelijk gaat werken als uitvoerend producent, dus op dat nieuws moeten we nog even wachten. Gelukkig weten we wel al zeker dat we haar terug gaan zien in het tweede seizoen van Wednesday.



Bekijk seizoen 1 van Wednesday terug op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keiharde survival serie scoort kneiterhard op Netflix
Series / Nieuws

Keiharde survival serie scoort kneiterhard op Netflix

De reality surivial serie 'Outlast' scoort geweldig in haar eerste week op Netflix.

De nieuwe realityserie Outlast is een grote hit op Netflix. De serie staat in de lijst met de 10 meest bekeken series van het moment.

Outlast


In Outlast worden er 16 deelnemers de ijskoude wildernis van Alaska ingestuurd, de winnaar van de survivalserie kan maar liefst 10 miljoen Euro in de zak steken.

Samenwerking


De deelnemers zijn veelal introverte figuren die uitstekend in staat zijn om in hun eentje te overleven. Echter, in het programma worden zij gedwongen om samen te werken om te kunnen winnen.

Niet alleen over de finish


In de achtdelige serie begint het met een groep die plezier heeft, maar die al snel uit elkaar valt. De regel van de programmamakers is: "wees niet alleen als je over de finish komt".

Lord of the Flies


Het is interessant te zien welke vaardigheden deze mensen hebben om te overleven maar het is net zo interessant om te zien hoe ze elkaar het leven zuur proberen te maken. In de media is de serie al vergeleken met het boek 'Lord of the Flies' waar na een tam begin iedereen elkaar naar het leven begint te staan op een onbewoond eiland.

Kijken dus deze serie op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix-thriller 'Unseen' krijgt trailer
Series / Trailer

Nieuwe Netflix-thriller 'Unseen' krijgt trailer

Van de makers van 'Blood and Water' komt nu een nieuwe thrillerserie naar Netflix.

Gail Mabalane zien we nu in Unseen als de schoonmaakster Zenzi Mwale. Op zoek naar haar verdwenen echtgenoot komt ze ongelooflijk in de moeilijkheden in deze nieuwe Zuid-Afrikaanse thriller.

Zenzi is op zoek naar haar man, die op de dag van zijn vrijlating niet thuiskomt. Niemand kan haar vertellen waar hij gebleven is, en zijn vrouw besluit op onderzoek uit te gaan.

Zoektocht


Het spoor leidt Zenzi echter naar een misdaadsyndicaat. Onbedoeld doodt zij een belangrijk onderwereldfiguur, en dit betekent dat ze nu zowel de politie als het misdaadsyndicaat achter zich aan heeft. Naast het volbrengen van haar zoektocht moet zij ook nog eens het vege lijf zien te redden.

De trailer weet de nieuwsgierigheid te prikkelen. Door achter elkaar korte scènes te monteren krijgt de kijker een indruk van hetgeen speelt zonder dat er teveel over de plot verklapt wordt.

Wie wil weten wat er gebeurt, je kunt Unseen streamen vanaf 29 maart op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote scifi-serie 'Extrapolations' krijgt indrukwekkende beelden
Series / Video/clip/featurette

Grote scifi-serie 'Extrapolations' krijgt indrukwekkende beelden

Grootse beelden voor het vertellen van menselijke verhalen in deze nieuwe scifi-serie.

De nieuwe scifi-serie Extrapolations heeft een indrukwekkende cast. We zien onder andere veteranen als Meryl Streep, Edward Norton en Diane Lane, tevens maakt Kit Harington zijn opwachting. De serie beslaat een periode van 33 jaar en vertelt losstaande verhalen die desondanks een connectie met elkaar hebben.

Schrijver en producent Scott Z. Burns werkte eerder aan de documentaire An Inconvenient Truth met als onderwerp klimaatverandering. In Extrapolations benadert Burns de materie vanuit een fictieve invalshoek.


Lange termijn


De serie begint in 2037 en eindigt in 2070. Als gevolg van drastische klimaatveranderingen heerst er een globale chaos. De makers streven ernaar om de effecten van deze omwentelingen op de levens van gewone mensen te tonen. Zaken zoals bijvoorbeeld luchtvervuiling zijn dan iets waar letterlijk iedereen dagelijks mee te maken krijgt. Over een periode van ruimt 30 jaar krijgt de kijker een idee wat er nu eigenlijk op lange termijn gebeurt.

De video toont spectaculaire beelden, zowel van de natuur zelf als van de toekomstige technologie, aangezien de mens in Burns' verhaal al wel voet heeft gezet op Mars. De cinematografie vormt een mooie illustratie van een verhaal dat zich op de grootst mogelijke schaal afspeelt.

Extrapolations gaat op 17 maart van start op Apple TV+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe clip Prime Video-horrorserie 'Dead Ringers' met Rachel Weisz
Series / Trailer

Nieuwe clip Prime Video-horrorserie 'Dead Ringers' met Rachel Weisz

Een tipje van de sluier wordt opgelicht in de nieuwe tease trailer voor deze serie.

In de reboot van David Cronenberg's film zien we topactrice Rachel Weisz als de tweeling Beverly en Elliot Mantle. Deze keer betreft het twee vrouwelijke gynaecologen. Afgezien van het verschil in sekse lijken de dames net zo bizar als de mannelijke tweeling uit de film.

De zussen zijn aan elkaar verknocht. Beiden hebben hetzelfde beroep, maar delen ook een bizarre kijk op de werkelijkheid.

Eigen aanpak


In de tease clip, die je hieronder kunt bekijken, eten Beverly en Elliot samen een hapje. Uit hun gesprek blijkt dat ze hun werk wat saai vinden. Immers, de rest van je werkende bestaan baby's op de wereld zetten is niet echt opwindend.

De zussen willen voor zichzelf beginnen en een eigen verloskliniek opzetten. Op deze manier werken ze middels hun eigen aanpak, wat volledige controle oplevert. En dat is uiteraard inclusief het laboratorium.

Op het oog is dit geen raar gesprek, ware het niet dat Beverly en Elliot zo hun eigen invulling willen geven aan het runnen van een kliniek.

Dead Ringers gaat op 21 april van start op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaaf gedaan: 'Family Guy' als een echte jaren 80 tv-serie gaat viraal
Series / Video/clip/featurette

Gaaf gedaan: 'Family Guy' als een echte jaren 80 tv-serie gaat viraal

AI begint terrein te winnen op social media, en 'Family Guy' is een recente kandidaat.

In het verleden zijn animatieseries wel eens als live-action films vormgegeven. The Flintstones is hier een voorbeeld van. Met ChatGPT and andere AI-programma's kunnen mensen echter zelf creatief aan de slag gaan.

Recentelijk heeft Youtuber Lyrical Realms Family Guy omgetoverd tot een komedieserie. De stijl is die van de jaren 80, toen dit soort series erg populair was. Het filmpje is inmiddels meer dan 5 miljoen keer bekeken.

Afwijkende details


Vergezeld van een passend deuntje zien we alle leden van het Griffin-huishouden. Het AI-programma heeft er duidelijk wat leuks van gemaakt. Stewie lijkt niet echt op de animatieversie, maar de verhoudingen van het gezichtje maken dat hij desondanks opvalt.

Wel zijn er afwijkende details te zien. Zoals meerdere commentaren onder het filmpje aangeven, worstelt het programma met vingers: Peter heeft er acht, Stewie weliswaar vijf maar met veel te lange vingers. Ook is AI gul met het uitdelen van tanden. De personages hebben er teveel, waardoor hun brede lach ietwat ongemakkelijk overkomt.

AI zal in de toekomst waarschijnlijk een grotere rol gaan spelen. Dit zal uiteraard ook de nodige grappige bewerkingen van bekende series en films met zich meebrengen.

Kijk Family Guy op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Herdenking van de gestorven Maeve uit 'The Boys' í  la filmpje in Oscars-stijl
Series / Video/clip/featurette

Herdenking van de gestorven Maeve uit 'The Boys' í  la filmpje in Oscars-stijl

Het satirische 'The Boys' parodieert de Oscars-uitreiking met een Maeve-herdenking.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Queen Maeve (Dominique McElligott) heeft aan het einde van seizoen 3 haar eigen dood in scène gezet. Ze raakte haar vermogens kwijt en besloot om met haar vriendin Elena (Nicola Correia-Damude) elders een nieuw leven te beginnen.

Het fictieve Twitter-account van Vought heeft een In Memoriam-filmpje gepost. Dit soort filmpjes zijn te zien bij de jaarlijkse Oscar-uitreiking. Het filmpje is duidelijk een parodie gezien de portrettering van Queen Maeve.

Verzonnen persoon


Je kunt de In Memoriam onderaan bekijken. Deze toont een montage van Maeve's leven. Dit is echter niet een weergave van wie zij was, maar eerder een verzonnen persoon. Vought wil zichzelf op die manier als altruïstisch en sociaal bewogen neerzetten.

Maeve wordt neergezet als een Supe die voor samenwerking met het leger is, tevens is zij een zogeheten 'trotse lesbiënne'. In werkelijkheid had Maeve een halfslachtige relatie met The Seven, ook was zij biseksueel in plaats van lesbisch. Op deze manier wordt Hollywood op de hak genomen, gezien de neiging van de laatstgenoemde om luidkeels stelling te nemen in maatschappelijke kwesties, onder andere via films.

Of Maeve terugkeert in seizoen 4 is momenteel niet bekend. De mogelijkheid is uiteraard daar aangezien je als kijker weet dat ze nog steeds ergens rondloopt.

Kijk The Boys op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 5 meest misselijkmakende scènes uit 'Game of Thrones' volgens de fans
Series / Nieuws

De 5 meest misselijkmakende scènes uit 'Game of Thrones' volgens de fans

Een overzicht van de 5 meest gruwelijke scènes uit \'Game of Thrones\'.

Game of Thrones zit vol met gruwelijke scènes. De hoeveelheid wreedheden en misselijkmakende scènes in de serie is redelijk ongekend. In een recente poll op Reddit deelden de Game of Thrones-fans de 5 meest gruwelijke scènes met elkaar.

The Red Wedding


The Red Wedding was een zeer heftige scène waarbij de geliefde familie Stark werd afgeslacht door de onbetrouwbare Frey's. De meest gruwelijke beelden waren die waarbij een zwangere vrouw in haar baarmoeder werd gestoken.

Shireens dood


De verbranding van Shireen op bevel van haar eigen vader is een van de meest gruwelijke scènes uit Game of Thrones.

Shireen was ondanks alles een aardig en lief klein meisje gebleven. Ze hield van haar vader en was gelukkig bij hem in de buurt en het was dan ook ondraaglijk om te zien hoe ze aan haar einde kwam.

De marteling van Theon


De marteling van Theon nam meerdere afleveringen in beslag. We hebben toe moeten kijken hoe Theon wekenlang werd gemarteld totdat zelfs zijn identiteit niet meer bestond.

Sansa's verkrachting


Sansa was een klein verwend meisje aan het begin van de serie, die al snel werd geconfronteerd met Joffrey's sadisme.

Uiteindelijk werd ze bruut mishandeld en verkracht door opper-engerd Ramsi.

Oberins dood


Oberin Martell was een charmante en zelfverzekerde man die de clown besluit uit te hangen tijdens een duel met 'The Mountain'. Vervolgens wordt hij op zeer brute wijze vermoord. Deze beelden zijn -ook ons- ons nog lang bijgebleven.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Bekijk op instagram
Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-regisseur ingehuurd voor 'Blade Runner 2099'
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-regisseur ingehuurd voor 'Blade Runner 2099'

Amazon Prime Video geeft hoge prioriteit aan de grootschalige scifi-serie van Ridley Scott.

Tv-veteraan Jeremy Podeswa is ingehuurd om de pilot-aflevering van de nieuwe Prime Video-serie Blade Runner 2099 te regisseren.

Podeswa zal de serie tevens produceren in samenwerking met showrunner Silka Luisa (Shining Girls), scenarist Tom Spezialy (The Leftovers) en Blade Runner-regisseur Ridley Scott.

Het project wordt geproduceerd door Scott Free en Alcon Entertainment en betreft het derde grote deel in de franchise in navolging op Scotts film Blade Runner uit 1982 en Denis Villeneuve's vervolg Blade Runner 2049 uit 2017.

In goede handen
Zoals de titel al doet vermoeden, speelt de serie zich 50 jaar na Villeneuve's film af, maar over de verhaallijn en de personages is nog niks bekend. Eerder deze week werd wel al gemeld dat Jodie Comer mogelijk een van de hoofdrollen zal spelen.

Podeswa is trouwens niet de minste naam. Als regisseur maakte hij minimaal één aflevering van o.a. de volgende series (en dat zijn er nogal wat): Game of Thrones, Boardwalk Empire, True Detective, Carnivale, True Blood, Rome, The Pacific, The Newsroom, Six Feet Under, Homeland, The Borgias, Dexter, The Tudors, The Handmaid's Tale, The Walking Dead, American Horror Story en de nog te verschijnen Netflix-serie The Three-Body Problem.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fantasyfilm 'CHUPA' van Netflix krijgt trailer waar velen van zullen smelten
Films / Trailer

Fantasyfilm 'CHUPA' van Netflix krijgt trailer waar velen van zullen smelten

Prachtige beelden in de trailer van de nieuwe Netflix-film CHUPA. Deze kan je vanaf 7 april streamen bij de dienst.

Netflix hoopt ons harten weer te doen veroveren met de komende fantasyfilm CHUPA. Een poster en een trailer zijn door de dienst gereleased.

Mythisch verhaal


De dertienjarige Alex gaat op familiebezoek in Mexico. In eerste instantie kijkt hij hier niet heel erg naar uit totdat hem iets overkomt wat niemand had kunnen voorspellen. Hij komt hier een jonge chupacabra tegen, een mythisch wezen waar hij mee bevriend raakt. Hij komt erachter dat zijn nieuwe vriend Chupa een geheime geschiedenis heeft met zijn familie. Daarnaast zit er ook een gevaarlijke wetenschapper achter het wezen aan om te proberen zijn krachten te beheersen.



Regie en cast


De film is geregisseerd door Jonás Cuarón, hij is onder meer bekend van Desierto en Gravity.
De cast bestaat onder andere uit Evan Whitten, Alex Knight, Julio Cesar Cedillo, Krystin Goodwin en Christian Slater.

Op Netflix


Vanaf 7 april kan je deze magische fantasyfilm streamen bij Netflix.

Voor een eerste blik met prachtige beelden, zie de trailer hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maker 'The Last of Us' belooft meer Clickers en Infected in 2e seizoen
Series / Nieuws

Maker 'The Last of Us' belooft meer Clickers en Infected in 2e seizoen

Een wereld geplaagd door een pandemie maar volgens sommige met wel erg weinig geïnfecteerden.

Het eerste seizoen The Last of Us zit er op en de eerste reacties zijn bijna alleen maar positief te noemen. Critici zijn lovend, het publiek loopt er mee weg en het is een van de meest bekeken series ooit. Er is echter wel één puntje van kritiek.

Sommige kijkers hadden als voornaamste kritiek het gebrek aan geïnfecteerden. Waar aflevering één, twee maar vooral vijf vrij veel geïnfecteerden bevatten waren er in de rest van de afleveringen nagenoeg geen 'Runners', 'Clickers' of 'Bloaters' te zien.

Showrunner Craig Mazin heeft vooruitlopend op het volgende seizoen alvast goed nieuws voor de fans.

Niet alleen meer geïnfecteerden, ook meer verschillende typen


Mazin benadrukt dat hij dieper in de oorsprong en verloop van de infectie wilt duiken, meer verschillende typen geïnfecteerden wilt introduceren en het Cordyceps 'hive mind'-concept verder wilt uitwerken.

Dit concept houdt in dat al het aanwezige Cordyceps fungeert als één centraal brein en alle geïnfecteerden en Cordyceps-sporen met elkaar in connectie staan. Hij vertelt hierover:

"Dat is echt iets wat verder willen verkennen in het volgende seizoen. Ik denk omdat het de eerste keer is dat we het doen, we zoveel leren over hoe we de Infected maken en hoe we ze op het scherm weten te krijgen zodat het spannend wordt en niet raar, grappig of nep.

Ik denk dat we daar nu wel achter zijn. Die interconnectiviteit van hen, en het risico om op iets verkeerd te stappen, dat gaan we zeker meer naar voren laten komen volgend seizoen."


Kijk nu het hele eerste seizoen The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Non gaat strijd aan met A.I. in waanzinnige scifi-serie 'Mrs. Davis'
Series / Trailer

Non gaat strijd aan met A.I. in waanzinnige scifi-serie 'Mrs. Davis'

De wereld is nog niet toe aan deze gevaarlijke A.I. volgens non Simone.

De premisse van de aankomende Peacock-serie Mrs. Davis is om een puntje aan te zuigen: de non Simone gaat tot het uiterste om de A.I. Mrs. Davis de wereld uit te helpen. Bekijk de trailer vlug hieronder.

In de serie gaan Betty Gilpin en Jake McDorman de strijd aan tegen de machtige vorm van artificiële intelligentie, die ook wel Mrs. Davis wordt genoemd. Gilpin speelt de non Simone, terwijl McDorman haar ex-vriend speelt. Samen proberen ze de toekomst van de mensheid te veranderen voordat Mrs. Davis werelddominantie heeft verkregen.

Margo Martindale zal verschijnen als de moeder-overste van Simone's orde. Ook zijn er nog enkele geheime bijrollen weggelegd voor David Arquette, Ashley Romans, Andy McQueen en Katja Herbers.

Wat is het plot van Mrs. Davis?


Over het plot is nog maar weinig bekendgemaakt. De mysterieuze synopsis luidt: "Mrs. Davis is 's werelds krachtigste A.I.. Simone is de non die haar wil vernietigen. Wie wint?"

De eerste vier afleveringen van Mrs. Davis zullen op 20 april uitkomen op de Amerikaanse dienst Peacock.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rampzalig grappige 'Hockeyvaders' bijna te zien bij Videoland
Series / Trailer

Rampzalig grappige 'Hockeyvaders' bijna te zien bij Videoland

Hun midlifecrisis brengt deze middelbare hockeyvaders flink in de penarie.

Videoland komt met de volgende Nederlandstalige dramaserie Hockeyvaders, die het drama in het leven van drie hockeyvaders volgt. Check al het drama op het hockeyveld in de trailer hieronder.

Naast vele dramaseries over voetbal is nu ook de sport met een stokkie aan de beurt - hockey. Drie middelbare vaders, die in hetzelfde hockeyteam spelen, willen graag nog één keer vlammen voordat ze zich moeten neerleggen naast hun saaie vaderschap.

De hockeyhelden uit de titel van de Videoland-serie worden gespeeld door Walid Benmbarek, Tijn Docter en Remko Vrijdag. Ook hebben Annet Malherbe, Sanne Wallis de Vries en Fockeline Ouwerkerk een rolletje te pakken. De serie is bedacht door Beau van Erven Dorens, die ook in de serie zelf te zien is.

Bekijk op instagram

Wat is het plot van Hockeyvaders?


Het naderende jubileum van de hockeyclubclub lijkt de perfecte kans voor de drie vaders om nog een laatste keer te laten zien wat ze waard zijn. Het daadwerkelijk organiseren ervan blijkt een uitdaging, waar ze echter niet echt tegen opgewassen zijn. Het plan valt al snel in duigen met een hoop hilariteit en drama als gevolg.

Vanaf 17 maart is Hockeyvaders in zijn totaliteit te vinden bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Review Pathé Thuis - aanbod, prijzen, films en meer
Series / Streaming-diensten

Review Pathé Thuis - aanbod, prijzen, films en meer

Als een bijzonder goedgevulde videotheek kan je als filmfan haast niet om Pathé Thuis heen.

Behoefte aan een vrijblijvende streamingdienst met een gigantisch aanbod aan actuele films? Pathé Thuis is de enige Nederlandse streamingdienst met het complete aanbod actuele films van alle filmstudio's, waarbij gebruikers gewoon per film kunnen afrekenen. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!

Opgericht in: 2011
Hoofdkantoor in: Amsterdam, Nederland
Focus: Recente bioscoopreleases
Betalingsvorm: Betalen per film
Prijs: -

Op 5 december 2011 zag Pathé Thuis het licht als een initiatief van het bioscoopketen Pathé om de VOD-markt te betreden. Pathé Nederland is onderdeel van de Franse bioscoopgroep Les Cinémas Pathé Gaumont, dat werd opgericht in 1896 en werkzaam is in Frankrijk, Nederland, België, Tunesië en Zwitserland.

In 2014 werd Pathé Thuis zelfstandig en draaide het steeds meer omzet. Zeker tijdens de coronacrisis bleek de dienst een goudmijn, mede doordat er alternatieve thuispremières erop konden worden gehouden voor bijvoorbeeld Wonder Woman 1984. Begin 2022 werd bekendgemaakt dat Pathé Thuis weer deel uit zou gaan maken van Pathé Theatres.


Aanbod



Pathé Thuis onderscheidt zich van andere diensten door recente bioscoopreleases enkele maanden na hun première aan te bieden online. Zo kan Pathé voor een langere tijd omzet realiseren met dezelfde films.

Naast vele nieuwe titels heeft Pathé ook een enorm aanbod aan oudere films met grote en minder grote naamsbekendheid. Ook hun Nederlandse catalogus is fors, met zelfs de Pathé Original Suriname uit 2020.

Vijf van de bekendste films op Pathé Thuis zijn:
1. The Banshees of Inisherin
2. Top Gun: Maverick
3. No Time To Die
4. Ome Cor
5. De Marathon



Beschikbaarheid



De dienst werkt in Nederland en andere lidstaten van de EU, maar daarbuiten niet. Let erop dat voor het aanmaken van een account je wel in Nederland moet zijn.

Pathé Thuis heeft er werk van gemaakt bijzonder gebruiksvriendelijk te zijn op Smart TV's en in browsers om een ideale bioscoopervaring thuis te bieden. Ook op smartphones en op consoles is de dienst beschikbaar.

Prijzen en abonnementen



De kosten kunnen per film variëren. Sommige gloednieuwe titels kunnen oplopen tot €7,99, terwijl bij een aanbieding een oudere film soms voor €0,99 over de plank gaat. Een film kan gehuurd of gekocht worden. De laatste optie is uiteraard een stuk duurder, maar kan lonen als de film thuis een favoriet is.

Gebruikers kunnen hun account opwaarderen met bankoverschrijvingen via iDeal, PayPal creditcard of met een tegoedbon. Van dit bedrag kunnen vervolgens films worden gehuurd of gekocht.



Onze tip



Pathé Thuis kan het beste worden gezien als een vervanger voor de videotheek om de hoek, die ervoor zorgt altijd de laatste films in de schappen te hebben liggen. Mocht je dus op een avond op zoek zijn naar een leuke film, zit je bij Pathé Thuis bijna altijd goed.

De dienst is volstrekt vrijblijvend en dat moedigt enkel aan om geregeld te komen kijken wat er allemaal aangeboden wordt. Hierbij spelen de aantrekkelijke aanbiedingen ook natuurlijk een rol.

Kortom, de doorsnee filmfan kan er bijna niet omheen om wat tegoed bij Pathé Thuis te hebben staan. Daarmee ben je veiliggesteld om alsnog een gemiste film te kunnen kijken, die alweer even de bioscoop uit is.


Ga zelf naar Pathé Thuis


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Winnaar van Oscar voor Beste Documentaire kan je nu gratis streamen
Films / Nieuws

Winnaar van Oscar voor Beste Documentaire kan je nu gratis streamen

De bijzonder actuele documentaire wordt nu gratis aangeboden voor een breed publiek.

De Oscars zijn net vergeven met veel buzz rondom de grote winnaars. Het is een belanghebbend jaar voor Aziatische representatie op het witte doek, maar ook op andere vlakken zijn er relevante verhalen langsgekomen. De winnaar voor Beste Documentaire was bijvoorbeeld de film Navalny over Ruslands grootste oppositieleider.

De documentaire verhaalt over het politieke en persoonlijke leven van Alexei Anatolievich Navalny, een belangrijke oppositieleider uit Rusland. Vooral actief op sociale media voelt hij politiek gevoelige onderwerpen aan de tand en is hij een van de weinigen die in het openbaar Poetin bevraagt.

De man is ondertussen in gevangenschap beland, wat de docuemntaire over zijn strijd des te relevanter maakt. Het is dus ook niet vreemd dat de documentaire in de prijzen is gevallen bij de Oscars van dit jaar.

Andere mededingers naar de prijs waren All That Breathes, All the Beauty and the Bloodshed, Fire of Love en A House Made of Splinters.


Nu gratis te zien bij NPO Start


Eerder kwam Navalny onder andere uit bij HBO Max, maar voor geïnteresseerden die de documentaire nog niet hebben gezien is de film nu uitgekomen via 2Doc bij NPO Start.

Via NPO Start is de documentaire Navalny nu gratis te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.