Guinness World Records brengt met eigen kanaal baanbrekende stunts naar tv

Vele recordbrekende prestaties zullen nu naar jouw eigen televisiescherm gaan komen.

Mitchell van Vuren, 22-03-2023 07:15

Guinness World Records heeft zijn eerste televisiekanaal gelanceerd in samenwerking met Atmosphere, een Amerikaans streamingplatform. Het iconische instituut, bekend van zijn bier én zijn wereldrecords, zal met deze keuze nieuwe manieren zoeken om meer shows rondom het verbreken van sport- en fitnessrecords te delen met de wereld.
Het Britse instituut bestaat ondertussen al bijna zeventig jaar en heeft voor vele jaren wereldrecords bijgehouden in het bekende boek The Guinness Book of Records. De laatste jaren zoekt het instituut andere manieren om winst te maken, en deze zender gaat er een van worden.

Guinness World Records heeft namelijk hun diensten uitgebreid met de lancering van GWR Studios. Het nieuwe televisiekanaal zal programma's uitzenden zoals het originele Guinness World Records: Gone Viral en shows gericht op het verbreken van wereldrecords.


Een nieuwe hoogtepunt

Kathryn Hubbard, hoofd licenties bij Guinness World Records, noemde de lancering van het televisiekanaal een "hoogtepunt voor zowel GWR Studios als Guinness World Records in het algemeen".

Ze voegde eraan toe: "Het biedt een geweldige kans om het allerbeste van onze content te cureren en te laten zien in samenwerking met Atmosphere, een branchevernieuwer die uitblinkt in het ontdekken en bereiken van een nieuw publiek over de hele wereld."

Binnen aanzienlijke tijd zullen dus programma's van Guinness World Records te zien zijn via de dienst Atmosphere. Hoe in Nederland deze shows te zien zullen zijn zal nog moeten blijken.

Lees meer over: guinness world records, The Guinness Book of Records, atmosphere, channel, kanaal, zender, sport, records, wereldrecord

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix