search
Makers 'South Park' gebruikten ChatGPT om aflevering te schrijven
Series / Nieuws

Makers 'South Park' gebruikten ChatGPT om aflevering te schrijven

Een 'South Park'-aflevering over A.I., met A.I. en door A.I.

Voor een South Park-aflevering over A.I. gebruikten schrijvers Matt Stone en Trey Parker ChatGPT om het werk voor hen te doen. Het resultaat is niet de beste aflevering van de afgelopen jaar, maar wel een snijdende reflectie op wat ChatGPT teweeg aan het brengen is in de wereld.

South Park staat er bekend om recente ontwikkelingen in de wereld flink op de hak te nemen. ChatGPT is nu aan de beurt als een slimme manier om saai werk uit de handen van scholieren én werkenden te nemen.

Matt Stone en Trey Parker, de makers van de satirische animatieserie, hebben de openbare A.I. nu ingezet om samen met hen de aflevering Deep Learning te schrijven. En moge de aflevering nu zelf ook gaan over de ontdekking van ChatGPT door de personages uit South Park.De nieuwe aflevering


Het gaat hier om de vierde aflevering van seizoen 26, die nu wekelijks wordt uitgezonden. Daarin ontdekken de bekende vrienden ChatGPT als handig middel om hun huiswerk voor hen te doen. Het leidt tot de welbekende formule uit de serie, die ChatGPT klakkeloos kon overnemen uit eerdere afleveringen.

Alle clichés uit de animatieserie zijn in de aflevering te vinden, wat niet verbazingwekkend is als een A.I. het heeft geschreven. In de rest van de afleveringen van het nieuwe seizoen is het een stuk beter gesteld met de karakteristieke humor uit het kleine stadje.

Bekijk de aflevering zelf via de website van South Park.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen