Indringende beelden uit 'Chimp Empire' met Mahershala Ali van Netflix

Bekijk hier de trailer van de aankomende Netflix-serie Chimp Empire over chimpansees.

Niels Arts, 22-03-2023 16:07

Oscarwinnaar Mahershala Ali is aangesteld door Netflix om een natuurgeschiedenisserie te maken over chimpansees. De serie heet Chimp Empire en komt volgende maand al uit.
De serie gaat diep in op de geschiedenis en het dagelijks doen en laten van de chimpansee. Mahershala Ali, die twee Oscars won als Best Supporting Actor voor Moonlight en Green Book.

Chimp Empire op Netflix

De serie wordt geregisseerd door James Reed, die een Oscar won als coregisseur van My Octopus Teacher op Netflix. Dit wordt niet zijn eerste chimpanseedocumentaire, nadat hij eerder al Rise of the Warrior Apes ontwikkelde voor Discovery.

Chimp Empire focust op de grootste chimpanseesamenleving die ooit is gevonden. In het Ngogo bos van Uganda hebben wetenschappers vijfentwintig jaar lang naast de chimpansees geleefd en toegekeken hoe de beesten met elkaar samenleven.

Wat we kunnen verwachten is dat de chimpansees bondgenootschappen met elkaar vormen, vertrouwen tonen, voor elkaar zorgen, maar ook regelmatig met elkaar op de vuist gaan in hun constante zoektocht naar macht.

Eigenlijk niet anders dan de mensheid, dus.

Chimp Empire verschijnt 19 april op Netflix.


Lees meer over: Chimp Empire, Netflix, James Reed, Mahershala Ali

Populair nieuws