Gruwelijke start voor mysterythriller 'Yellowjackets' seizoen 2

De titel van aflevering 1 bevat een lugubere verwijzing naar een schokkende gebeurtenis.

Valeria Milić, 25-03-2023 19:27

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

De nieuwe Showtime-serie Yellowjackets heeft een dubbele tijdslijn. In de stijl van Lost zien we een groep, tieners in dit geval, die moeten overleven in de bossen nadat hun vliegtuig neerstort. De andere tijdslijn laat de volwassenen zien en hoe zij omgaan met de gebeurtenissen uit het verleden.
De titel van aflevering 1 blijkt een verwijzing te bevatten naar een behoorlijk lugubere gebeurtenis. Specifiek gaat het over Shauna (Sophie Nélisse) en hoe zij omgaat met de dood van haar beste vriendin Jackie (Ella Purnell).

Friends, Romans, countrymen

De regel zelf verwijst naar een toespraak in een toneelstuk. Een Romeinse generaal spreekt zijn troepen toe met de woorden: "Friends, Romans, countrymen, lend me your ears". In het Nederlands kennen wij natuurlijk 'leen mij je oor' wanneer we iemand vragen om te luisteren. Yellowjackets geeft er echter een andere draai aan.

Denkbeeldige ruzie

Shauna worstelt begrijpelijkerwijs met Jackie's tragische dood als gevolg van bevriezing. Ze brengt de nodige tijd bij het lichaam en voert gesprekken met Jackie alsof zij nog leeft. Na een denkbeeldige ruzie breekt Shauna per ongeluk een stuk van het oor af, wat ze vervolgens in haar zak bewaart.

De winter is echter aangebroken en voedsel is schaars. Daarnaast is Shauna ook nog eens zwanger. Alles bij elkaar genomen eindigt 'leen mij je oor' wel erg letterlijk. Aan het einde van de aflevering blijkt het oor een hapje geworden.

Gezien de start van het seizoen is de toon voor meer bizars duidelijk gezet. Yellowjackets kun je zien op Ziggo Movies & Series XL.

Lees meer over: Yellowjackets, Juliette Lewis, Christina Ricci, Melanie Lynskey, Sophie Nelisse, Courtney Eaton

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix