search
Wat vinden de Nederlandse kijkers van de knettergekke thriller 'Swarm'?
Series / Nieuws

Wat vinden de Nederlandse kijkers van de knettergekke thriller 'Swarm'?

De serie over een doorgedraaide fan is van de zotte volgens de kijkers.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Donald Glover's (Atlanta) eerste serie voor Prime Video is een succes gebleken. Swarm heeft op Rotten Tomatoes een waardering van 86%.

Dre (Dominique Fishback) gaat na de dood van haar pleegzus Marissa (Chloe Bailey) op reis door het land, waarbij ze telkens een andere identiteit aanneemt. Ze zoekt namelijk mensen op die op sociale media lelijke dingen zeggen over de fictieve zangeres Ni'Jah (Nirine S. Brown), en vervolgens vermoordt ze hen.

De serie heeft in Nederland zeker indruk gemaakt. Hieronder volgen wat reacties van de kijkers.

Onbetrouwbare hoofdpersoon


Uit het verhaal blijkt dat Dre duidelijk een onbetrouwbare hoofdpersoon is. Je moet als kijker dingen bij elkaar puzzelen tot het moment dat je snapt dat Dre domweg een kick krijgt van het moorden.Donkere humor


Swarm heeft de nodige duistere humor en een flinke dosis satire. Het betreft hier immers een antiheld, te vergelijken met Tony Soprano. De kans op iets constructiefs is bijzonder klein, en op een gitzwarte manier is de serie zeker grappig te noemen.

Nadat Dre Marissa's foute vriendje Khalid (Damson Idris) letterlijk doodslaat duikt ze de koelkast in om met bebloede handen taart te gaan eten.

Op een bepaald moment vermoordt ze zelfs Rashida (Kiersey Clemons), met wie ze een relatie heeft. Ze wilde immers niet mee naar Ni'jah's concert. Nadat ze Rashida's lichaam heeft verbrand kan Dre zich wel voor de kop slaan. De dure concertkaartjes zaten immers in Rashida's zak.

Beide types reactie zijn op Twitter te vinden. Wil je weten of het jouw smaak is, kijk Swarm op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen