Wat vinden de Nederlandse kijkers van de knettergekke thriller 'Swarm'?

De serie over een doorgedraaide fan is van de zotte volgens de kijkers.

Valeria Milić, 25-03-2023 22:17

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Donald Glover's (Atlanta) eerste serie voor Prime Video is een succes gebleken. Swarm heeft op Rotten Tomatoes een waardering van 86%.
Dre (Dominique Fishback) gaat na de dood van haar pleegzus Marissa (Chloe Bailey) op reis door het land, waarbij ze telkens een andere identiteit aanneemt. Ze zoekt namelijk mensen op die op sociale media lelijke dingen zeggen over de fictieve zangeres Ni'Jah (Nirine S. Brown), en vervolgens vermoordt ze hen.

De serie heeft in Nederland zeker indruk gemaakt. Hieronder volgen wat reacties van de kijkers.

Onbetrouwbare hoofdpersoon

Uit het verhaal blijkt dat Dre duidelijk een onbetrouwbare hoofdpersoon is. Je moet als kijker dingen bij elkaar puzzelen tot het moment dat je snapt dat Dre domweg een kick krijgt van het moorden.Donkere humor

Swarm heeft de nodige duistere humor en een flinke dosis satire. Het betreft hier immers een antiheld, te vergelijken met Tony Soprano. De kans op iets constructiefs is bijzonder klein, en op een gitzwarte manier is de serie zeker grappig te noemen.

Nadat Dre Marissa's foute vriendje Khalid (Damson Idris) letterlijk doodslaat duikt ze de koelkast in om met bebloede handen taart te gaan eten.

Op een bepaald moment vermoordt ze zelfs Rashida (Kiersey Clemons), met wie ze een relatie heeft. Ze wilde immers niet mee naar Ni'jah's concert. Nadat ze Rashida's lichaam heeft verbrand kan Dre zich wel voor de kop slaan. De dure concertkaartjes zaten immers in Rashida's zak.

Beide types reactie zijn op Twitter te vinden. Wil je weten of het jouw smaak is, kijk Swarm op Prime Video.Lees meer over: Swarm, Dominique Fishback, Donald Glover, Janine Nabers, Chloe Bailey, Nirine S Brown, Billie Eilish

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix