search

Ons nieuws van zaterdag 25 maart 2023

Op deze dag start seizoen 7 van 'Outlander'!
Series / Nieuws

Op deze dag start seizoen 7 van 'Outlander'!

Eindelijk is bekend wanneer seizoen 7 van deze populaire serie weer te zien is.

Outlander komt terug! IndieWire heeft bericht dat op 16 juni aanstaande het nieuwste seizoen in première gaat op Starz. Wel is het zo dat de zestien afleveringen gesplitst worden uitgezonden.

Sinds de start van de serie is het de eerste keer dat een Outlander-seizoen zestien afleveringen kent. Net zoals dit destijds bij seizoen 1 het geval was wordt seizoen 7 in twee helften uitgezonden.

Nieuwste boek


Vanaf 16 juni zal de eerste helft wekelijks uitgezonden worden. De tweede helft wordt in de loop van 2024 verwacht. Enerzijds is dit jammer, aan de andere kant zitten er zeker voordelen aan deze aanpak.

De fans kunnen op die manier langer genieten van de serie.Verder heeft schrijfster Diana Gabaldon op die manier de tijd om het tiende boek over Jamie (Sam Heughan) en Claire (Caitrí­ona Balfe) af te ronden. Seizoen 8, wat het laatste seizoen wordt, kan dit boek dan meenemen in de verfilming.

Betere verdeling


Tot slot is daar de spin-off Blood of my Blood, over de ouders van Jamie. Wanneer Outlander eindigt dan biedt dit de mogelijkheid om de prequelserie relatief kort daarna te laten starten. Deze verdeling biedt de kijkers een doorlopend geheel waardoor het verhaal uiteindelijk beter tot zijn recht komt.

Outlander kun je bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallend personage gespot op set 'The Walking Dead'-spinoff over Rick & Michonne
Series / Foto's

Opvallend personage gespot op set 'The Walking Dead'-spinoff over Rick & Michonne

Op setfoto's van de spin-off over Rick en Michonne is onverwachts een oude bekende te zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De opnames van de serie over Rick (Andrew Lincoln) en Michonne (Danai Gurira) zijn onlangs van start gegaan in New Jersey. Blijkens de setfoto's op Twitter ziet het er naar uit dat we Jadis (Pollyanna McIntosh) weer tegenkomen. Je kunt de foto's onderaan bekijken.

In het slot van TWD zagen de kijkers Jadis en Rick in een helicopter vertrekken. Uit The Walking Dead: The World Beyond is inmiddels bekend dat Jadis is opgeklommen tot officier binnen de CRM. Rick transporteerde zij destijds naar Philadelphia.

The Walking Dead: Summit


Scott M. Gimple, de showrunner van TWD bevestigde in 2018 al dat Jadis terug zou keren. Toendertijd was het plan om drie films over Rick Grimes te maken. In plaats daarvan wordt nu echter deze serie over Rick en Michonne gemaakt. De voorlopige titel is The Walking Dead: Summit.

Uitbreiding rol


In een interview met Comic Book gaf McIntosh aan dat Jadis een grotere rol gaat spelen in de TWD-wereld. McIntosh: "Ik wist al langer dat hij (Gimple) Jadis terug wilde laten komen. En ik denk dat het perfect aansloot op 'World Beyond'. Voor mij kwam het neer op 'World Beyond' filmen en ik kon gelijk door, zogezegd. De timing had niet beter kunnen zijn".

Naast McIntosh zal ook Lucifer-actrice Lesley-Anne Brandt te zien zijn in de rol van Pearl Thorne. De inhoud van Brandt's rol is momenteel nog niet bekend. Het eerste seizoen van The Walking Dead: Summit heeft zes afleveringen en wordt in 2024 op de Amerikaanse zender AMC verwacht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze serie met Tom Hardy krijgt eindelijk een nieuw seizoen
Series / Nieuws

Deze serie met Tom Hardy krijgt eindelijk een nieuw seizoen

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk lijkt het dan echt te gaan gebeuren.

Meer dan zes jaar nadat de eerste aflevering in januari 2017 werd uitgezonden lijkt er eindelijk beweging te komen rondom het tweede seizoen van de BBC- en FX-dramaserie Taboo met Tom Hardy.

Passieproject


Het eerste seizoen bestond uit acht afleveringen en werd bedacht door Steven Knight, Tom Hardy en zijn vader Chips Hardy.

Het verhaal volgt James Delaney, gespeeld door Hardy, een zakenman die na de dood van zijn vader 12 jaar in Afrika heeft doorgebracht en terugkeert naar Engeland in 1814.

De serie onderzoekt de duistere kant van Londen in die tijd, en richt zich met name op criminele bendes, de corruptie van de East India Company en de klassenmaatschappij.

Topcast


Naast Hardy zagen we in het eerste seizoen Jessie Buckley, Oona Chaplin en Stephen Graham.

Uitvoerende producenten van de serie waren Knight, Tom Hardy, Ridley Scott, Dean Baker en Kate Crowe.

Tijdens de promotie van hun laatste miniserie werden Baker en Crowe gevraagd naar hun samenwerking met Hardy en Scott, waarop Baker antwoordde:

"Momenteel werken we aan een tweede seizoen van Taboo, en hopelijk kunnen we meer Dickens verkennen met Steve, Ridley en Tom."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat vinden de Nederlandse kijkers van de knettergekke thriller 'Swarm'?
Series / Nieuws

Wat vinden de Nederlandse kijkers van de knettergekke thriller 'Swarm'?

De serie over een doorgedraaide fan is van de zotte volgens de kijkers.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Donald Glover's (Atlanta) eerste serie voor Prime Video is een succes gebleken. Swarm heeft op Rotten Tomatoes een waardering van 86%.

Dre (Dominique Fishback) gaat na de dood van haar pleegzus Marissa (Chloe Bailey) op reis door het land, waarbij ze telkens een andere identiteit aanneemt. Ze zoekt namelijk mensen op die op sociale media lelijke dingen zeggen over de fictieve zangeres Ni'Jah (Nirine S. Brown), en vervolgens vermoordt ze hen.

De serie heeft in Nederland zeker indruk gemaakt. Hieronder volgen wat reacties van de kijkers.

Onbetrouwbare hoofdpersoon


Uit het verhaal blijkt dat Dre duidelijk een onbetrouwbare hoofdpersoon is. Je moet als kijker dingen bij elkaar puzzelen tot het moment dat je snapt dat Dre domweg een kick krijgt van het moorden.Donkere humor


Swarm heeft de nodige duistere humor en een flinke dosis satire. Het betreft hier immers een antiheld, te vergelijken met Tony Soprano. De kans op iets constructiefs is bijzonder klein, en op een gitzwarte manier is de serie zeker grappig te noemen.

Nadat Dre Marissa's foute vriendje Khalid (Damson Idris) letterlijk doodslaat duikt ze de koelkast in om met bebloede handen taart te gaan eten.

Op een bepaald moment vermoordt ze zelfs Rashida (Kiersey Clemons), met wie ze een relatie heeft. Ze wilde immers niet mee naar Ni'jah's concert. Nadat ze Rashida's lichaam heeft verbrand kan Dre zich wel voor de kop slaan. De dure concertkaartjes zaten immers in Rashida's zak.

Beide types reactie zijn op Twitter te vinden. Wil je weten of het jouw smaak is, kijk Swarm op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gruwelijke start voor mysterythriller 'Yellowjackets' seizoen 2
Series / Nieuws

Gruwelijke start voor mysterythriller 'Yellowjackets' seizoen 2

De titel van aflevering 1 bevat een lugubere verwijzing naar een schokkende gebeurtenis.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwe Showtime-serie Yellowjackets heeft een dubbele tijdslijn. In de stijl van Lost zien we een groep, tieners in dit geval, die moeten overleven in de bossen nadat hun vliegtuig neerstort. De andere tijdslijn laat de volwassenen zien en hoe zij omgaan met de gebeurtenissen uit het verleden.

De titel van aflevering 1 blijkt een verwijzing te bevatten naar een behoorlijk lugubere gebeurtenis. Specifiek gaat het over Shauna (Sophie Nélisse) en hoe zij omgaat met de dood van haar beste vriendin Jackie (Ella Purnell).

Friends, Romans, countrymen


De regel zelf verwijst naar een toespraak in een toneelstuk. Een Romeinse generaal spreekt zijn troepen toe met de woorden: "Friends, Romans, countrymen, lend me your ears". In het Nederlands kennen wij natuurlijk 'leen mij je oor' wanneer we iemand vragen om te luisteren. Yellowjackets geeft er echter een andere draai aan.

Denkbeeldige ruzie


Shauna worstelt begrijpelijkerwijs met Jackie's tragische dood als gevolg van bevriezing. Ze brengt de nodige tijd bij het lichaam en voert gesprekken met Jackie alsof zij nog leeft. Na een denkbeeldige ruzie breekt Shauna per ongeluk een stuk van het oor af, wat ze vervolgens in haar zak bewaart.

De winter is echter aangebroken en voedsel is schaars. Daarnaast is Shauna ook nog eens zwanger. Alles bij elkaar genomen eindigt 'leen mij je oor' wel erg letterlijk. Aan het einde van de aflevering blijkt het oor een hapje geworden.

Gezien de start van het seizoen is de toon voor meer bizars duidelijk gezet. Yellowjackets kun je zien op Ziggo Movies & Series XL.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix zet geliefde serie toch niet aan de kant
Series / Nieuws

Netflix zet geliefde serie toch niet aan de kant

Netflix zou de seizoen die ze zelf hebben gemaakt van het platform afgooien, maar hun plan liep niet helemaal zoals verwacht.

Netflix cancelt de laatste serie na serie, maar ook veel seizoen worden van de streamingdienst afgehaald. Dit is natuurlijk heel jammer voor alle fans van die series, maar gelukkig blijft Arrested Development (voorlopig) nog op Netflix.

Afgelopen maand kwamen er geruchten dat de serie van Netflix gehaald zou worden. Inclusief de twee seizoenen die door Netflix zijn geproduceerd.

De planning was dat de serie in de loop van maart van Netflix gehaald zou worden. Dit zou dan weer een voorbeeld zijn geweest van Netflix die zijn eigen werk van het platform haalt, want dat wordt nog best vaak gedaan.

De serie is gered


Afgelopen vrijdag kwam er een tweet van het officiele Netflix Twitteraccount met goed nieuws voor alle fans. Arrested Development blijft nog even op Netflix staan!

Het is nog niet zeker hoe lang de serie op Netflix blijft, maar de komende tijd zijn alle seizoenen dus veilig.

Bekijk hieronder de tweet en stream Arrested Development op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In seizoen 3 van 'Shadow and Bone' komt er een mysterieuze bedreiging bij
Series / Nieuws

In seizoen 3 van 'Shadow and Bone' komt er een mysterieuze bedreiging bij

De Crows gaan het nog heel druk krijgen in de toekomst met deze gevaarlijke nieuwe drug.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de Grishaverse ligt altijd wel gevaar op de loer, maar deze drug heeft de macht om de hele wereld te verwoesten. Er is nog heel weinig over bekend, maar natuurlijk weet meesterdief Kaz Brekker alle ins en outs. Dit is dus alles wat we tot nu toe weten over de drug in de serie.

Het einde van Shadow and Bone introduceert een nieuwe drug: Jurda Parem. In één van de laatste scènes infiltreerde namelijk een huurmoordenaar van Fjerda de kroning van Nikolai.

Deze scène liet zien hoe de drug de krachten van een Grisha kunnen versterken. In Kaz' woorden: "Als Grisha het innemen, wordt hun kracht duizend keer versterkt."

Next level gevaarlijk


Het zou in principe voor heel veel goeds kunnen zorgen, als de drug niet ongelofelijk verslavend zou zijn. Bovendien kan de drug in verkeerde handen vallen en zo de hele wereld verwoesten.

Bekijk hieronder de scène en stream Shadow and Bone op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze scènes met Malina in 'Shadow and Bone' zijn hartverscheurend
Series / Nieuws

Deze scènes met Malina in 'Shadow and Bone' zijn hartverscheurend

Dit zijn de meest hartverscheurende en bitterzoete momenten tussen Mal en Alina.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van Shadow and Bone zit vol liefde. Alina en Mal staan in één van de verhaallijnen centraal en ze hebben echt een paar super lieve momenten.

Op de Hummingbird
Het zal best even schrikken zijn om op een vliegende boot te staan, dus Alinas angst is goed te begrijpen. Toch weet Mal haar een veilig gevoel te geven, zodat ze een kijkje durft te wagen over de rand.

Malinas poging om The Fold neer te halen
Mal heeft ongelofelijk veel moed en hij was dan ook meteen bereid om zichzelf op te offeren. Toch probeerden ze eerst Alinas idee om samen The Fold te verwoesten en het was misschien ook wel gelukt als de Darkling hen niet had onderbroken.

Mals opoffering
In een hartverscheurend moment stak Alina een dolk in Mals hart om zo de derde amplifier te bemachtigen. De flashbacks die daarbij te zien waren, waren ongelofelijk bitterzoet.

Alina brengt Mal weer tot leven
Ondanks een waarschuwing van Baghra en zelfs een belofte van Alina om nooit Merzost te gebruiken, doet ze het toch. Ze gaat het gevaar van de magie aan om Mals leven te redden.

Bekijk hieronder een mooi moment tussen Mal en Alina en stream Shadow and Bone op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze easter egg hadden fans van 'The Mandalorian' nog niet opgemerkt
Series / Nieuws

Deze easter egg hadden fans van 'The Mandalorian' nog niet opgemerkt

Dit schip in afgelopen aflevering van 'The Mandalorian' komt je misschien wel heel bekend voor...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De eerste vier afleveringen van The Mandalorian zijn inmiddels uitgekomen op Disney+. Voor de echte Star Wars-fans kan het seizoen al niet meer stuk, want in deze afleveringen zitten meer verwijzingen naar de andere films en series dan ooit tevoren.

De laatste aflevering van The Mandalorian gaf ons onze eerste blik op Kelleran Beq (Ahmed Best), die Grogu redt van de Sith tijdens de gebeurtenissen van Order 66. Best is al geruime tijd betrokken bij Star Wars, en voor degenen die het nog niet wisten: hij is de man achter Jar Jar Binks.

Jar Jar easter egg


De performance van Best in de serie als Kelleran Beq is misschien een belangrijke knipoog naar Jar Jar Binks, maar het blijkt dat er misschien nog een easter egg was dat naar het geliefde Star Wars-personage verwees.

Wanneer Kelleran Beq Grogu van een vroegtijdige dood redt, leidt hij hem naar het schip van een vriend, en dat schip kan fans van Star Wars: The Clone Wars bekend voorkomen. Zoals Forbes opmerkt, wordt het schip waarin we Grogu en Kelleran Beq zien ontsnappen, beschermd door Naboo-bewakers. Het schip in kwestie is (uiteraard niet geheel toevallig) het schip van Jar Jar.

The Mandalorian is te zien op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ambities 'Stranger Things'-actrice rijken verder dan de Netflix-fantasyserie
Series / Nieuws

Ambities 'Stranger Things'-actrice rijken verder dan de Netflix-fantasyserie

Millie Bobby Brown heeft naast het filmen van het laatste seizoen van 'Stranger Things' ook nog andere plannen dit jaar.

Terwijl de voorbereidingen bezig zijn om te beginnen aan het filmproces voor het laatste seizoen van Stranger Things, zijn de meeste leden van de cast al bezig hun toekomstige projecten uit te stippelen.

Finn Wolfhard gaat bijvoorbeeld een film regisseren met de titel Hell of a Summer en Winona Ryder keert terug voor een vervolg op haar hitfilm Beetlejuice. Nu lijkt het erop dat een andere ster aan een nieuw project werkt, maar dit keer in de vorm van een boek.

Tweede Wereldoorlog


Volgens Deadline schrijft Millie Bobby Brown haar eerste roman, Nineteen Steps, voor William Morrow, deel van de legendarische uitgeverij Harper/Collins. Nineteen Steps wordt naar verwachting dit najaar uitgebracht en is geïnspireerd door de grootmoeder van Brown die de Bethnal Green Tube ramp overleefde die plaatsvond in Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De uitgeverij beschrijft het boek als volgt:

"Een episch verhaal over liefde, verlies en geheimen dat het verhaal vertelt van de 18-jarige Nellie Morris, die met haar familie in Bethnal Green woont tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na Nellies toevallige ontmoeting met een Amerikaanse vliegenier die vlakbij gestationeerd is, doet zich tijdens een luchtaanval een vreselijk incident voor met catastrofale gevolgen".

Oma als inspiratie


Brown onthulde zelf het volgende over het verhaal:

"Geïnspireerd door mijn oma Ruth, is dit boek heel persoonlijk en ligt het me nauw aan het hart. Ik ben opgegroeid met het luisteren naar verhalen over haar tijd tijdens het leven in de oorlog. Ik ben vereerd om haar verhaal levend te houden".

Stranger Things seizoen 5 verschijnt waarschijnlijk in 2024 op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze onthulling in het derde seizoen van 'Superman & Lois' zal alles veranderen
Series / Nieuws

Deze onthulling in het derde seizoen van 'Superman & Lois' zal alles veranderen

Wat lijkt op heuglijk nieuws, blijkt een dramatische onthulling voor Lois Lane

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het derde seizoen van Superman & Lois geeft het paar een vijand die de Man van Staal onmogelijk kan bestrijden.Borskanker


Het seizoen leek zo leuk te beginnen, met mogelijk een derde kind voor Clark Kent (Tyler Hoechlin) & Lois Lane (Bitsie Tulloch).

Niets bleek minder waar, de test wees namelijk op borstkanker. Aan het eind van de tweede aflevering vertelden Lois en Clark het slechte nieuws aan hun twee zoons.Interview


In een recent interview met KryptonSite praten Bitsie Tulloch en Tyler Hoechlin over de onthulling.

"Wat interessant is aan zo'n verhaallijn, is dat mensen zich aan zo'n verhaallijn kunnen verhouden, het komt dichtbij. Iedereen kent wel iemand met kanker," zegt Tulloch."Wat ik het interessantst vind is dat kanker een schurk is die niet zomaar door Superman verslagen kan worden. Hij is machteloos."

Ook zegt Tulloch:
"Het is zwaar, absoluut. De fans zullen moeten beslissen of het iets té zwaar is. Maar ik vind persoonlijk dat de schrijvers fantastisch werk hebben geleverd voor dit seizoen."Er is altijd hoop


Superman-ster Tyler Hoechlin voegt daaraan toe:

"Je gaat hem (Clark/Superman) echt zien in een positie die nieuw voor hem is, en waar hij nieuwe manieren moet vinden om mee om te gaan. Dit zal ook tot mooie, dramatische familiemomenten gaat leiden."

Toch is niet alles dramatisch, vindt Hoechlin.

"Wat er ook gebeurt, Superman is nog steeds een symbool van hoop. Wat deze momenten ook met hem zullen doen, de hoop dat alles goed zal komen, blijft."Het derde seizoen van Superman & Lois is nu te zien op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fire Lord Ozai acteur komt met lang verwachte update over 'Avatar: The Last Airbender' live-action serie
Series / Nieuws

Fire Lord Ozai acteur komt met lang verwachte update over 'Avatar: The Last Airbender' live-action serie

"Wanneer [de serie] uitkomt weten we nog niet. Ik kan wel zeggen dat er een hele hoop humor in zit"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is even stil geweest rond de live-action serie Avatar: The Last Airbender. Zeker nu de vijftiende verjaardag van de anime in de buurt komt.

Daniel Dae Kim


Je kunt hem kennen uit The Good Doctor, waar Daniel Dae Kim niet alleen als Dr. Han te zien is, maar ook regisseert en produceert.

In The Last Airbender zal Kim te zien zijn als Vuurheer Ozai, vader van prins Zuko en de ultieme eindbaas van de serie.Wordt aan gewerkt


Als gast in een recente aflevering van de podcast TigerBelly laat Kim iets los over hoe de serie ervoor staat. En wanneer we hem kunnen verwachten.

"Ik weet het nog niet. Ze zijn nu met de visual effects bezig. Ik kan wel zeggen dat er een hele hoop humor in zit," aldus Kim.

Het hele gesprek kun je hieronder zien.Last Airbender cast


Naast Daniel Dae Kim als Vuurheer Ozai heeft The Last Airbender een goede, diverse cast.

Zo zal Gordon Cormier (Lost in Space) te zien zijn als Aang, de laatste Avatar.

De Canadese actrice Kiawentiio (Anne with an E), een lid van een van de Eerste Naties, oorspronkelijke bewoners van Canada en Amerika, zal te zien zijn als Katara.Nog even wachten


Om de serie perfect te maken kost tijd, daarom zal de release datum, die eerst in de zomer van 2023 lag, waarschijnlijk pas later dit jaar - of misschien zelfs volgend jaar zijn.

Ondertussen kun je de drie seizoenen van de Avatar: The Last Airbender anime op Netflix bekijken.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een greep uit wat komen gaat in april op Netflix
Films / Video/clip/featurette

Een greep uit wat komen gaat in april op Netflix

Netflix brengt ons in april weer een hoop gave films. Hieronder een aantal waarvan we zeker weten dat men er naar uit zit te kijken.

Deze vier films moet je zeker aan je watchlist bij Netflix toevoegen.

Chupa


Vanaf vrijdag 7 april kun je bij Netflix de nieuwe fantasyfilm Chupa streamen. Er wordt door velen reikhalzend uitgekeken naar deze prachtige film.

De dertienjarige Alex gaat op familiebezoek in Mexico. In eerste instantie kijkt hij hier niet heel erg naar uit totdat hem iets overkomt wat niemand had kunnen voorspellen. Hij komt hier een jonge chupacabra tegen, een mythisch wezen waar hij mee bevriend raakt. Hij komt erachter dat zijn nieuwe vriend Chupa een geheime geschiedenis heeft met zijn familie. Daarnaast zit er ook een gevaarlijke wetenschapper achter het wezen aan om te proberen zijn krachten te beheersen.Hunger


Vanaf zaterdag 8 april stream je deze Thaise thriller bij de dienst.

Aoy wordt gescout door iemand van het restaurant Hunger. Zij werkt op dat moment bij het Noodles restaurant van haar ouders. Wanneer zij besluit om toch richting restaurant Hunger te gaan, ontmoet zij een chefkok die een niet al te fijne werkwijze heeft. Hoe zal zij zich staande houden?Seven Kings Must Die


Na vijf succesvolle seizoenen van The Last Kingdom komt de afsluiting van het geheel in de vorm van de film Seven Kings Must Die. Vanaf vrijdag 14 april kan je de film streamen bij de dienst.

Na de dood van koning Edward ontstaat er een strijd om de kroon, waarbij rivaliserende erfgenamen en indringers om de macht strijden. Wanneer een alliantie Uhtreds hulp vraagt bij hun plannen, staat Uhtred voor een keuze tussen degenen om wie hij het meest geeft en de droom om een verenigd Engeland te vormen.Chokehold


Deze Turkse film, ook wel bekend als Boga Boga, stream je vanaf vrijdag 21 april bij de dienst.

Een koppel uit Istanbul begint na een schandaal een nieuw leven aan de Egeïsche kust. Maar ze ontdekken al snel dat de bevolking daar hen liever kwijt dan rijk is. Het worden bange en zenuwslopende dagen voor hen. Dit is niet goed voor henzelf en al helemaal niet voor hun relatie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Hasta el Cielo: La Serie'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Hasta el Cielo: La Serie'

Veel actie, weinig inhoud en een criminele 'girlboss' voeren de boventoon in deze Spaanse misdaadserie.

Regie: Daniel Calparsoro | Cast: Asia Ortega (Sole), Louis Tosar (Rogelio), Álvaro Rico (Fernan), Richard Holmes (Poli), Patricia Vico (Mercedes), e.a. | Aantal afleveringen: 7 | Speelduur: 39-49 minuten | Jaar: 2023

Hasta el Cielo: La Serie is een vervolg op de gelijknamige speelfilm uit 2020 van dezelfde makers en is eveneens gesitueerd in de onderwereld van Madrid. Na het dramatische einde van de film, die je niet per se hoeft te hebben gezien om aan deze serie te beginnen, ligt de focus nu op een ander personage: Sole, die zowel dochter als weduwe van criminele kopstukken is. Als alleenstaande moeder heeft zij zich voorgenomen haar eigen boontjes te doppen en neemt daarom de leiding over de bende van haar overleden man Ángel.


Met het zwarte notitieboekje en de contacten van haar man bouwt ze zijn criminele netwerk verder uit. Haar crimineel gepokte en gemazelde vader probeert haar te behoeden voor de risico's die deze wereld met zich meebrengt, maar daar is Sole niet van gediend. Vastberaden om nog succesvoller te worden dan Ángel pakt ze steeds gevaarlijkere klussen aan en handelt ze achter haar vaders rug om. Voeg daar nog een op wraak beluste tiener, een fanatieke rechercheur, een politie-infiltrant, een corrupte agent en een advocaat aan toe en het verhaal is compleet.

Tot zover een weinig inspirerende opzet voor een kostbaar ogend, zeven afleveringen durend seizoen. Wat de makers voorschotelen is een visueel spektakel met snelle actie zonder al te veel opbouw en achtergrondinformatie. Hasta el Cielo: La Serie zit bomvol spannende overvallen, achtervolgingen, intriges en rauw geweld. Dit alles mooi in beeld gebracht met dronecamera's en uitstapjes naar Frankrijk, Portugal en Nigeria. Waar het de serie ook niet aan ontbreekt, is een flinke dosis ongeloofwaardigheid.

Als de kijker moet geloven dat Sole ineens de leiding neemt over een bende criminelen, wil die ook graag meer weten over hoe ze dat doet. Hoe komt ze aan informatie over routes en locaties? Waar haalt ze die bulldozers, politie-uniformen of autotransporters vandaan? Hoe kan het dat haar bende van simpele rauwdouwers plotseling over alle technische vaardigheden beschikt om een museum te beroven? Aan geld lijkt geen gebrek en hoewel de relatie met haar vader als problematisch wordt neergezet, brengt ze haar zoontje toch bijna dagelijks naar haar moeder.

Ook de overgang van ramkraken op juweliers naar ingewikkelde deals met Colombiaanse drugdealers en de Chinese maffia wordt vrij makkelijk gemaakt. Blijkbaar kun je als nieuwkomer zomaar op het internationale toneel van topcriminelen verschijnen. Hoewel het Sole ogenschijnlijk allemaal lukt, dreigt de boel toch in elkaar te storten als blijkt dat bijna iedereen in haar omgeving dubbelspel speelt. Welke motieven daarachter schuilen is niet altijd duidelijk, maar ook dat nemen we maar voor waar aan.

Het scheelt dat Hasta el Cielo: La Serie zichzelf ook niet al te serieus neemt, zoals duidelijk wordt wanneer de bende een vrachtwagen vol Spaanse hammen steelt en de achtervolgende politiewagens met kostbare varkenspoten bekogelt. En blijkbaar is het de normaalste zaak van de wereld dat Sole als alleenstaande moeder overdag een winkel runt en 's nachts een eindbaas is in naveltruitjes met altijd perfect gekruld haar, een handtas en hoge hakken. Het is niet het soort girlpower waarmee je echt een feministisch standpunt maakt, mocht dat de bedoeling zijn geweest.

In hoeverre Hasta el Cielo: La Serie de moeite van het bekijken waard is, hangt ten zeerste af van je verwachtingspatroon. Reken je op een mooi in beeld gebrachte, niet te ingewikkelde misdaadserie met flink wat spectaculaire overvallen, dan kun je je prima een paar uurtjes vermaken. Maar verwacht je diepgang en een foutloos plot, dan is Hasta el Cielo: La Serie niet de serie voor jou.

★★☆☆☆

Hasta el Cielo: La Serie is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
fantasyserie 'Good Omens' geeft rollen voor zoon, vader én opa Tennant!
Series / Nieuws

fantasyserie 'Good Omens' geeft rollen voor zoon, vader én opa Tennant!

De familiebanden worden in het tweede seizoen van 'Good Omens' nog eens extra aangescherpt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van Good Omens heeft twee nieuwe acteurs gecast. Naast Michael Sheen en David Tennant zijn nu ook deze twee bijzondere acteurs te zien.Doctor Who ontmoet House of the Dragon


Ty Tennant, bekend van House of the Dragon zal in het tweede seizoen naast zijn vader David te zien zijn.

Tennant Jr. zal overigens niet het enige familelid zijn dat aan Good Omens is toegevoegd. Ook Peter Davison (Doctor Who) zal een rol in het nieuwe seizoen gaan spelen.Familiebanden


De families Tennant & Davison kwamen bijeen toen acteur David Tennant, toen te zien als Tiende Doctor, verliefd werd en later trouwde met Georgia Moffett, die hij had leren kennen op de set van Doctor Who.

Moffett speelde, om de familierelaties nog iets meer te verwarren, de dochter van de Doctor. Wat ze in werkelijkheid ook is! Georgia Moffett is namelijk de dochter van Peter Davison, de Vijfde Doctor.

David Tennant en Georgia Moffett (later Tennant) hebben vier kinderen samen. Ty is Georgia's zoon uit een eerder huwelijk.Good Omens


Het is niet de eerste keer dat Peter Davison en David Tennant samen voor de camera stonden.

Al eerder stonden ze tegenover elkaar als de Vijfde en Tiende Doctor in een korte Doctor Who aflevering "Time Crash", voor de liefdadigheidsinstelling Children In Need.Zorgen


Ondertussen is er naast veel enthousiasme voor het nieuwe seizoen, ook wat bezorgdheid. Het verlies van Terry Pratchett is daarbij de grootste schakel; kan Good Omens' tweede seizoen net zo goed worden?

Neil Gaiman en Terry Pratchett schreven het boek Good Omens, waar de serie op gebaseerd is, in de jaren negentig.Het tweede seizoen van Good Omens zal in de zomer op Prime Video te zien zijn. In de tussentijd kun je er seizoen 1 nog eens terugkijken.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 2 nieuwe afleveringen online van o.a de megahit 'Star Trek: Picard'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 2 nieuwe afleveringen online van o.a de megahit 'Star Trek: Picard'

Naast de Star Trek-serie komt Prime Video ook met een gloednieuwe serie.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de twee meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Star Trek: Picard (seizoen 3 - aflevering 7)Verschijnt op: 31 maart
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Prime Video

Synopsis: Dit vervolg op de bekende series uit het Star Trek universum draait volledig om Jean-Luc Picard in het volgende hoofdstuk van zijn leven.


The Power (seizoen 1 - aflevering 1)Verschijnt op: 31 maart
Genre: Drama / Fantasie
Kijk op Prime Video

Synopsis: Gebaseerd op de New York Times bestseller gaat The Power over een wereld waarin vrouwen plots over een mysterieuze nieuwe gave komen te beschikken. Ze zijn in staat om iedereen te elektrocuteren naar eigen wil wat leidt tot een buitengewone mondiale verschuiving van de energiebalans.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 2 nieuwe afleveringen waaronder een nieuw seizoen 'Succession'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 2 nieuwe afleveringen waaronder een nieuw seizoen 'Succession'

Waar de ene grote serie eindigt komt HBO Max deze week gelijk met een nieuwe.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de twee meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Succession (seizoen 4)Verschijnt op: 27 maart
Genre: Drama
Kijk op HBO Max

Synopsis: De familie Roy, bestaande uit vader Logan (Brian Cox) en zijn vier kinderen, beheert een van de grootste media- en entertainmentbedrijven ter wereld: Waystar Royco. Als 80-jarige begint vader Logan fouten te maken. De mediamagnaat zal plaats moeten maken voor een opvolger. Maar wie?

Perry Mason (seizoen 2 - aflevering 4)Verschijnt op: 28 maart
Genre: Criminaliteit / Drama / Geschiedenis
Kijk op HBO Max

Synopsis: In het bruisende Los Angeles van 1932 neemt een advocaat met weinig op zijn naam de zaak van zijn leven aan.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hitserie 'Shrinking' krijgt uitstekend nieuws van Apple TV+
Series / Nieuws

Hitserie 'Shrinking' krijgt uitstekend nieuws van Apple TV+

Na goede cijfers, recensies en een verlenging voor een tweede seizoen is er nu weer goed nieuws.

Het was nog niet eens zo lang geleden dat de hitserie Shrinking van Apple TV+ werd verlengd voor een tweede seizoen. De serie met acteurs Harrison Ford en Jason Segel in de hoofdrol krijgen van maker Bill Lawrence wederom goed nieuws.

Lawrence vertelt namelijk dat hij en zijn team schrijvers plannen hebben voor zelfs een derde seizoen van Shrinking. Het eerste seizoen bleek al zo succesvol dat een tweede seizoen onvermijdelijk was, maar volgens Lawrence komt er nog één hoofdstuk bij voordat ze het voor gezien houden. Hij wil namelijk ook niet dat de serie te lang gaat duren.

Therapie is voedzame bodem voor komedie


Het zou kunnen dat Lawrence uit ervaring spreekt. Hij maakte eerder negen seizoenen van de komedieserie Scrubs en daarna nog eens zes seizoenen van Cougar Town. Hij vindt het werken met Ford en Segel zo leuk dat hij in ieder geval drie seizoenen met de heren wilt maken en daarna vindt hij het prima als ieder zijn eigen weg weer kiest.

Shrinking gaat over een rouwende therapeut die regels begint te overtreden en zijn cliënten begint te vertellen wat hij exact op dat moment denkt. Hij gooit hiermee zijn training en ethiek overboord maar merkt dat hij enorme tumultueuze veranderingen in mensen hun leven weet te bewerkstelligen, inclusief zijn eigen.

Kijk alle afleveringen van Shrinking op Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Griezelige 'Friday the 13th'-serie komt mogelijk eerder dan je denkt
Series / Nieuws

Griezelige 'Friday the 13th'-serie komt mogelijk eerder dan je denkt

Na de filmklassieker en alle vervolgen kon een serie natuurlijk niet uitblijven.

Ze zijn er al een tijdje mee bezig maar mondjesmaat komt er meer nieuws uit over de prequelserie Crystal Lake. Gebaseerd op de filmklassieker Friday the 13th geeft actrice Adrienne King eindelijk meer nieuws over wanneer we de serie kunnen verwachten.

De totstandkoming van deze serie heeft jaren geduurd. Eerst zou er toch geen serie komen, het bleek niet houdbaar. Daarna bleek er enorm veel gedoe te zijn geweest rondom allerlei auteursrechtelijke zaken. Maar eindelijk komt de serie naar het kleine scherm en de première komt waarschijnlijk eerder dan verwacht.

Producenten staan te popelen


Nadat bekend werd dat de serie er dus echt aan zat te komen was het voor nagenoeg niemand nog duidelijk wanneer de serie uit zou komen. Sommigen vreesden dat er nog jaren overheen zou kunnen gaan. Maar ster uit de oorspronkelijke film uit 1980 Adrienne King deelt op Instagram dat de serie volgend jaar zal uitkomen.

Ze schrijft er bij: "Fijne vrijdag, campers! Bryan Fuller, onze geniale hoofd productie van de aankomende serie CRYSTAL LAKE, en ik hadden weer een vergadering. Ik kan niet wachten om meer details te delen." In Friday the 13th speelde King de rol van Alice Hardy. In Crystal Lake zal ze wederom haar opwachting maken.

Nog even wachten dus. Kijk nog eens de klassieker Friday the 13th op HBO Max.

Bekijk op instagram

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk heeft Netflix de eerste beelden uit 'To All the Boys' spin-off vrijgegeven
Series / Video/clip/featurette

Eindelijk heeft Netflix de eerste beelden uit 'To All the Boys' spin-off vrijgegeven

Er is een einde gekomen aan de geliefde 'To All the Boys' films, maar Netflix komt nu met de spin-off serie 'XO, Kitty'

Netflix heeft de eerste beelden van de aankomende serie XO, Kitty vrijgegeven en de langverwachte releasedatum aangekondigd.

De nieuwe serie is een spin-off van de populaire To All the Boys films. De serie zal uit 10 afleveringen bestaan en wordt voor het eerst uitgebracht op donderdag 18 mei. In de korte video kunnen we zien hoe Kitty Song Covey naar Korea gaat om de liefde te vinden. Bekijk de video hieronder.Plot


In de spin-off zal Anna Cathcart terugkeren voor haar rol als Kitty, die beter bekendstaat als het jongere zusje van Lara Jean. We hebben allemaal kunnen zien hoe ze haar zus heeft geholpen in de liefde, maar nu is ze klaar voor haar eigen avontuur.

Zo verhuist ze de halve wereld over naar Korea om zich te kunnen herenigen met haar langeafstandsvriendje. Ze komt er echter al snel achter dat relaties veel ingewikkelder zijn als je eigen hart op het spel staat.

Schrijver is enthousiast


De schrijver van de serie, Jenny Han, heeft het volgende gezegd over de spin-off: "We zijn allemaal zo diep verliefd geworden op Lara Jean en haar verhaal. Het voelde dus als een enorme mogelijkheid om Kitty de kans te geven om haar eigen pad te gaan bewandelen als personage en haar niet in de schaduw te stellen van haar zussen."Stream de serie vanaf 18 mei op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.