Fan van 'Breaking Bad'? Vergeet deze film en serie niet te kijken

In september 2013 kwam alweer de laatste aflevering van 'Breaking Bad' uit. Na vijf succesvolle seizoenen zag je de serie tot een einde komen. Gelukkig is er nog meer te zien.

Patricia Koning, 27-03-2023 14:06

Omdat de serie Breaking Bad zo'n groot succes was kwam er daarna nog een film en een spin-off serie.
Breaking Bad liep voor maar liefst vijf seizoenen. Na deze vijf seizoenen volgde de film en daarna de spin-off. Deze laatste liep maar liefst zes seizoenen en zag vorig jaar zijn laatste aflevering.

Breaking Bad

Het is lastig om alles in de juiste volgorde te kijken (als je alles in chronologisch wilt zien) al zijn er zeker wel lijstjes te vinden. Het beste advies is om gewoon te beginnen met Breaking Bad. Ook deze nog niet gezien? Hier gaat de serie over en je streamt deze bij Netflix.

Een terminaal zieke scheikundeleraar probeert samen met een oud-leerling de toekomst van zijn gezin veilig te stellen door de productie en verkoop van crystal meth.


El Camino: A Breaking Bad Movie

Na deze serie kan je starten aan de film El Camino. Ook deze stream je bij Netflix.

Nadat hij weet te ontsnappen aan Jack en zijn bende slaat Jesse Pinkman op de vlucht voor de politie. Hij kijkt terug op zijn gevangenschap, waarbij de gemene Todd steeds zijn bewaker was.


Better Call Saul

Als laatste moet je zeker beginnen aan Better Call Saul. De spin-off serie van Breaking Bad. Uiteraard stream je deze ook bij Netflix.

Better Call Saul wordt verankerd door twee 'Breaking Bad'-stamgasten: Saul zelf en Michael Ehrmantraut, een voormalige agent die een fixer wordt voor een machtig Mexicaans kartel en zijn leven op een koers zet die uiteindelijk zal kruisen met dat van Jimmy en zijn meest beruchte toekomstige klant.


Hoe scoren ze allemaal?

Breaking Bad scoort op Rotten Tomatoes een bijna perfecte score met 96% onder de recensenten en een 97% onder het publiek. Op IMDB pakt de serie een hele gave 9.5/10.

De film El Camino scoort een mooie 7.3/10 op IMDB en op Rotten Tomatoes een 92% onder de recensenten.

El Camino: A Breaking Bad Movie is een waardige editie in de Breaking Bad-canon. Het gaat verder met het verhaal van een personage dat het morele middelpunt van de show was - of in ieder geval iemand die ervoor doorging - en voltooit zijn boog op een bevredigende manier.

Better Call Saul scoort maar liefst een dikke 8.9/10 op IMDB en op Rotten Tomatoes een 98% onder de recensenten en een 96% onder het publiek.

Deze scores zeggen eigenlijk maar één ding. Deze moet je gezien hebben. Stream ze allemaal bij Netflix.
Lees meer over: Netflix, Breaking Bad, El Camino, Better Call Saul, El Camino A Breaking Bad Movie

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix