Woody Harrelson in hilarische trailer 'The White House Plumbers' over mega-schandaal in de VS

De makers van 'Succession' komen met een miniserie over het Watergate-schandaal.

Valeria Milić, 31-03-2023 08:30

HBO Max komt met een miniserie over het schandaal dat Richard Nixon destijds zijn presidentschap kostte. De twee heren die hier mede verantwoordelijk voor waren, E. Howard Hunt en G. Gordon Liddy, werkten echter in opdracht van het Witte Huis.
Hoe het heeft kunnen gebeuren dat deze 'masterminds' het tegenovergestelde bereikten, wordt met een vrolijke noot in deze nieuwe productie getoond.

Hotel Watergate

De makers hebben publieke bronnen geraadpleegd alsook het boek Integrity. Dit is geschreven door advocaat Egil Krogh, die zelf gevangen heeft gezeten voor zijn aandeel in dit schandaal.

Hunt (Harrelson) en Liddy (Theroux) worden in eerste instantie ingehuurd om te voorkomen dat geheime informatie van de Amerikaanse overheid uitlekt. Uiteindelijk krijgen zij de opdracht om afluisterapparatuur te plaatsen in hotel Watergate, hetgeen in opdracht was van de overheid onder de Republikein Nixon. Hier was namelijk het Democratisch Nationaal Comité gevestigd.

De trailer meldt duidelijk dat "geen namen zijn veranderd, aangezien bijna iedereen schuldig werd bevonden".

Wil je weten hoe het allemaal is gelopen, vanaf 1 mei kun je The White House Plumbers streamen op HBO Max.Lees meer over: The White House Plumbers, Woody Harrelson, Justing Theroux, Lena Headey

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix