search

Ons nieuws van vrijdag 31 maart 2023

Waarom 'Citadel' zo'n risico is volgens hoofdrolspeelster Priyanka Chopra Jonas
Series / Nieuws

Waarom 'Citadel' zo'n risico is volgens hoofdrolspeelster Priyanka Chopra Jonas

In een interview met Variety vertelt de ster waarom de spionageserie een enorm risico is.

De spionageserie Citadel is met recht Amazon's grootste en tevens meest ambitieuze project. Het gaat immers niet alleen om de Engelstalige serie, maar ook om diverse spin-offs die zich in andere landen afspelen. Tevens zijn deze in andere talen opgenomen.

De Engelstalise Citadel is hier het zogeheten moedership. Nadia Sinh (Chopra Jonas) en Mason Kane (Richard Madden) moeten uit zien te vinden wie de organisatie een loer heeft gedraaid.

Sociaal experiment


Naar de mening van Chopra Jonas betreft het hier een sociaal experiment. Zij had hierover het volgende te zeggen: "Het verhaal gaat over een internationale organisatie. Dus je begint met de Amerikaanse serie, en onlangs zijn de opnames van de Italiaanse spin-off afgerond. Ook is er een Indiase versie, die in het Hindi is opgenomen. Al deze verhalen zijn met elkaar verbonden, dus het wordt erg spannend met betrekking tot de reacties van de kijkers".

"Het is letterlijk een globale serie en past dus prima bij het internationale karakter van Amazon. De grote vraag is of een Italiaanse kijker, die het gewend is om programma's in het Italiaans te zien, naar een spin-off in Hindi gaat kijken," besluit Chopra Jonas.

Het idee van Citadel past prima in de moderne tijd, waarbij streaming-platforms een podium bieden voor internationale producties. Amazon heeft nu het voortouw genomen middels deze nieuwe stap in het maken van series.

Citadel gaat op 28 april aanstaande van start op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
We zijn nog lang niet af van 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

We zijn nog lang niet af van 'House of the Dragon'

De makers kijken vooruit en willen vroeg beslissen over het totale aantal seizoenen.

Onlangs berichtte Deadline dat seizoen 2 van House of the Dragon acht afleveringen krijgt in plaats van tien. Het zou om een creatieve reden gaan en niet vanuit het oogpunt van bezuinigingen. Ook is HBO aan het kijken of seizoen 3 niet alvast goedgekeurd kan worden.

Showrunner Ryan Condal en schrijver George R.R. Martin zijn mede hierdoor in bespreking over het aantal seizoenen dat de serie gaat duren. Naar verluidt willen ze drie of vier seizoenen gebruiken voor House of the Dragon.

Belangrijke veldslag


Martin heeft in een eerdere blogpost van hem aangegeven dat de serie tenminste vier seizoenen nodig heeft om zijn boek Fire & Blood recht te doen. Per seizoen zou het om tien afleveringen gaan. Als gevolg van de recente inkorting van seizoen 2 is een belangrijke veldslag nu naar seizoen 3 verplaatst.

Op zich is het een positief bericht om in een redelijk vroeg stadium het verhaal uit te plannen. Het teleurstellende einde van Game of Thrones ligt velen nog vers in het geheugen. Door in een vroeg stadium knopen door te hakken begin je vanuit het totaaloverzicht te werken. Je maakt op die manier ook duidelijke keuzes wat het bronmateriaal betreft.

Deze benadering kan vervelende verrassingen voorkomen, waaronder een anti-climactisch einde. Tot slot is bij deze ook duidelijk dat, ongeacht het uiteindelijke aantal seizoenen, we voorlopig nog niet af zijn van deze populaire serie.

Je kunt House of the Dragon zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bo-Katan-actrice beantwoordt belangrijke vraag over 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Bo-Katan-actrice beantwoordt belangrijke vraag over 'The Mandalorian'

Heeft Bo-Katan de Darksaber nog wel nodig om over de Mandalorians te heersen? Katee Sackhoff beantwoordt de vraag.

Bo-Katan Kryze-actrice Katee Sackhoff heeft een erg belangrijke rol gekregen in de nieuwste aflevering van The Mandalorian. In een interview beantwoorde ze een cruciale vraag over de toekomst van de serie.

In 'Chapter 21: The Pirate' van The Mandalorian krijgt Bo-Katan toestemming van de Armorer om haar helm af te zetten in het bijzijn van anderen.

Bo-Katan in The Mandalorian


Dat is voor de andere Mandalorians die de 'Way' bewandelen verboden. Bo-Katan krijgt echter de taak om haar helm af te zetten zodat ze de Way op beide manieren kan lopen, om andere Mandalorians aan hun kant te krijgen.

Het lijkt erop dat Bo-Katan uitgekozen is om de Mandalorians naar hun oude glorie te doen herstellen. Maar één aspect wordt hierin vergeten: de Darksaber! Heeft Bo-Katan het legendarische wapen nog wel nodig om haar lot in vervulling te brengen? Comic Book vroeg het aan Katee Sackhoff:

"Oh, weet je, wat ik wel weet is dat waar we haar in het begin van het seizoen zagen, dat ze verslagen en gebroken was. Ik denk dat zij dat was, weet je, dat was haar dieptepunt, als je wilt, om zichzelf weer op te bouwen in een nieuw imago."

"Ze heeft alles geprobeerd wat ze kon waarvan ze dacht dat het de juiste manier was om te regeren en het heeft niet gewerkt... of leiden. 'Regeren' is het verkeerde woord... Het past niet bij haar. Weet je wat ik bedoel? Alsof ze een krijger is. Ze wil leiden... dat is wat ze wil. En ik denk dat hoe misleid ze ook is geweest met veel van haar middelen, ik denk dat wat ze altijd al wilde, in het beste belang was van de Mandalorians."

En verder:

"Maar ik denk dat ze op dit moment in haar leven bereid is om te volgen, mogelijk voor het eerst in haar leven... En op dit moment zien we haar The Armorer volgen. Ik denk dat een deel van de reden dat ze dat doet, is dat ze zich meteen geaccepteerd voelde en ik denk dat dit een van de dingen is die ze nog niet heeft geprobeerd, en ik denk dat het voor haar een interessante plek is om het gevoel te hebben dat ze er eindelijk bij hoort."

Een 'ja' of 'nee' was voldoende geweest op de Darksaber-vraag, maar Sackhoff danste er mooi omheen door een uitgebreid verslag te geven over Bo-Katans leven.

Wellicht is het een spoiler om te veel te zeggen over de Darksaber op dit moment, omdat het wapen ongetwijfeld nog een grotere rol gaat spelen richting het einde van het seizoen.

The Mandalorian is nu te zien op Disney Plus.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Review KIJK - aanbod, prijzen, series en meer
Series / Streaming-diensten

Review KIJK - aanbod, prijzen, series en meer

Haal met KIJK veel Nederlandse programma's en enkele topfilms gratis in huis.

​​Het gratis bekijken van het gros van de prgoammering op SBS6, Net5, Veronica en SBS9 doe je met KIJK. Met deze streamingdienst van Talpa zie je tot enkele dagen na uitzending op tv verschillende soorten programma's en films in ruil voor het bekijken van enkele reclames. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!

Opgericht in: 2011
Hoofdkantoor in: Laren, Nederland
Focus: Nederlandse programma's
Betalingsvorm: Reclames
Prijs: -

KIJK is ontstaan uit een samenwerking tussen Sanoma Media Netherlands (nu DPG Media) en Talpa in 2010 onder de naam Jij en KIJK. Met de gratis streamingdienst kunnen televisieprogramma's en films, uitgezonden op televisie, voor langere tijd digitaal worden aangeboden voor kijkers die geen problemen hebben met reclameblokken.

In 2017 nam Talpa het belang van Sanoma over en werd KIJK volledig eigendom van Talpa Network. Sindsdien heeft het platforms des te meer content en functies gekregen, inclusief een speciale sectie met grappige clips uit Nederlandse programma's.

AanbodOp KIJK staan voornamelijk veel programma's van de commerciële zenders, die vaak overlappen met wat er te vinden is op NLZiet. Verder zijn er veel programma's te vinden van online merken zoals LINDA., StukTV en Gierige Gasten.

Iedere week wordt er een nieuwe selectie aan gratis films online gezet. Daarnaast worden er geregeld livestreams uitgezonden van sportevenementen, en kunnen er programma's worden teruggekeken die eerder in de week zijn uitgezonden op tv.

Vijf van de bekendste programma's op KIJK zijn:
1. Chateau Meiland
2. Lingo
3. NCIS: Los Angeles
4. Gotham
5. Lang Leve de LiefdeBeschikbaarheidKIJK kan enkel worden bekeken vanaf een Nederlands IP-adres, oftewel binnen de eigen landsgrenzen.

Op Smart TV's Samsung, Web OS en Android TV kan KIJK worden bekeken, en anders lukt het vaak ook via Chromecast. Ook is de app in de Android en de Apple Store te vinden.

Prijzen en abonnementenHet gebruiken van KIJK is geheel kosteloos, aangezien het streamingplatform inkomsten krijgt uit reclames. Wel is het aan te raden om een eigen account aan te maken om toegang te krijgen tot livestreams en een persoonlijke kijklijst.

Ook zijn gratis vele korte clips uit het gros van de beschikbare programma's te vinden op het kanaal van KIJK op YouTube.

Onze tipMet KIJK is de consument geen cent kwijt en kunnen er alsnog veel programma's, die afkomstig zijn van Talpa, worden bekeken. Echt concurreren met grote VOD-platformen met eigen series en films doet KIJK niet, maar het biedt wel een aardig alternatief op een duur televisieabonnement.


Ga zelf naar KIJK


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De cirkel is rond in 'Fear the Walking Dead' voor Rick Grimes en Morgan
Series / Nieuws

De cirkel is rond in 'Fear the Walking Dead' voor Rick Grimes en Morgan

Voor het einde van 'Fear the Walking Dead' komt de cirkel tussen Morgan en Rick gelukkig nog rond.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het achtste en laatste seizoen van Fear the Walking Dead zit eraan te komen. Het seizoen zal in ieder geval de cirkel rondom Morgan Jones en Rick Grimes rondmaken.

Voordat AMC's originele Walking Dead-spin-off eindigt met zijn achtste seizoen, keert de serie terug naar waar het allemaal begon voor Morgan (Lennie James): King County, Georgia. Co-showrunner Ian Goldberg merkte het volgende op:

"We hadden het over conclusies en we hadden het over het begin. Alles draait om personages die op deze reis gaan: waar zijn ze begonnen en waar eindigen ze?"

Volledige reis


"Je ziet het een beetje in de trailer met Morgan en dat bord voor King County, en hij houdt het pistool vast dat Rick hem gaf," vervolgde Goldberg.

"Het is echt een volledige reis voor al onze personages, en zo gaan we zien hoe ver ze zijn gekomen als ze worden geconfronteerd met veel geesten en littekens uit hun verleden die naar boven komen op verschillende manieren".

Pistool


De trailer van seizoen 8 eindigt met Morgan, Grace (Karen David) en hun nu achtjarige geadopteerde dochter Mo (Zoey Merchant) in de wijk King County, Georgia. Daar ontmoette Morgan 12 jaar eerder Rick Grimes (Andrew Lincoln) in de aflevering "Days Gone Bye".

Toen Rick terugkeerde en het verlaten huis van de familie Grimes aantrof, ontmoette hij Morgan, die zich had verschanst in het verlaten huis ernaast met zijn gezin.

Ook horen we Grace in de trailer tegen Morgan zeggen: "Rick, hij heeft je dit pistool met een reden gegeven. Gebruik het". Daarmee moest hij in "Days Gone Bye" Jenny omleggen, waar hij zichzelf niet toe kon brengen. In de trailer zegt hij Ricks advies op te willen volgen door niet meer weg te vluchten.

Fear the Walking Dead is vanaf mei te zien op Amazon Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De stekker gaat toch alweer uit de nieuwe 'X-Files'-serie
Series / Nieuws

De stekker gaat toch alweer uit de nieuwe 'X-Files'-serie

De 'X-Files'-animatieserie die Fox had aangekondigd gaat uiteindelijk toch niet door.

Bijna drie jaar kondigde Fox aan dat er een spin-off animatieserie van The X-Files in ontwikkeling was. De meeste fans waren niet erg enthousiast, omdat de serie maar weinig te maken had met de originele serie. Nu meldt TVLine dat de serie er toch niet zal komen.

Schrijvers Rocky Russo en Jeremy Sosenko van de Netflix-serie Paradise PD schreven de pilot-aflevering van The X-Files: Albuquerque, die slechts een losse connectie had met de originele serie.

Andere reboot


In plaats van een mythologie van buitenaardse en bovennatuurlijke wezens, zou de focus hebben gelegen op "een kantoor vol buitenbeentjes die X-Files-zaken onderzoeken die te maf, belachelijk of ronduit dom zijn voor Mulder en Scully om zich mee bezig te houden".

TVLine heeft geen verklaring gegeven waarom de serie gecanceld is. Er zijn echter twee waarschijnlijke redenen. Ten eerste is The X-Files nu eigendom van Disneys 20th Century Studios, wat betekent dat Fox geen aandeel meer heeft in de franchise.

Bovendien heeft 20th Century Studios zijn eigen revival van de franchise in gedachten, met Ryan Coogler de serie opnieuw op wil starten met een diverse cast. Chris Carter, de maker van The X-Files, is als producer verbonden aan de reboot. De serie zal naar verwachting ook niet op Fox uitgezonden worden. Dat maakt Hulu een waarschijnlijke kandidaat om het op te pakken.

Alle seizoenen van The X-Files zijn te zien op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fascinerende thrillerserie op Netflix trekt in eerste dagen stortvloed aan kijkers
Series / Nieuws

Fascinerende thrillerserie op Netflix trekt in eerste dagen stortvloed aan kijkers

De nieuwe thrillerserie 'Unseen' scoort enorm in haar eerste week op Netflix.

De thrillerserie Unseen is een groot succes op Netflix. In de eerste week na het verschijnen, behoort de serie gelijk tot de tien meest bekeken series op de streamingdienst.

Plot


De Zuid-Afrikaanse thrillerserie gaat over een arme schoonmaakster die het aan de stok krijgt met levensgevaarlijke criminelen nadat haar man vermist is. Het gaat om Zenzi Mwale, gespeeld door Gail Mabalane, die haar man Max wil ophalen uit de gevangenis, maar die blijkt een dag eerder al te zijn vrijgelaten en is plots spoorloos.

Politie doet niks


De politie is nauwelijks geïnteresseerd in zijn verdwijning en Zenzi moet dus zelf op onderzoek uit. Ze moet hierbij door de nodige duistere Zuid-Afrikaanse straten en naargeestige publieke gelegenheden.

Geheimen


Al snel blijkt dat Max de nodige geheimen heeft en nog schulden heeft uitstaan bij grote criminelen. Als Max er niet is, dan moet Zenzi die schulden maar ophoesten. Hoe redt zij zich hieruit en kan zij haar man terugvinden?

Kijk de serie hier op Netflix.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe 'My Adventures With Superman' animatieserie vindt nieuw thuis op Adult Swim netwerk
Series / Nieuws

De nieuwe 'My Adventures With Superman' animatieserie vindt nieuw thuis op Adult Swim netwerk

'My Adventures With Superman' heeft een geweldige stemmencast, waaronder Jack Quaid als Clark Kent.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Man van Staal is terug, dit keer in een animatieserie getiteld My Adventures With Superman.

Adult Swim


De serie zou eerst te zien zijn op HBO Max, maar door de overname van Warner Brox. Discovery, heeft My Adventures With Superman nu een nieuw thuis: Adult Swim.Avontuurtje met Superman


De animatieserie zal groots van start gaan met niemand minder dan Jack Quaid als de stem van Clark Kent/Superman.

De serie zal de komst van Clark Kent naar Metropolis laten zien, zijn eerste stappen als Superman en natuurlijk de ontmoeting en relatie met Lois Lane (stem van Alice Lee (Zoeys Extraordinary Playlist).

"Het is een uitdaging, maar ik zie het ook als kans," vindt Jack Quaid.

Bekijk op instagram


"Ik vind het gewoon gaaf dat ik in al deze universums mag spelen. Het feit dat ik in [i]Star Trek, Superman en deze bizarre wereld waar superhelden echt zijn, maar gedrogeerd vanaf hun geboorte om "Super" te worden, is bizar,"[/i] zegt Quaid, doelend op zijn rol in The Boys.

Romantisch avontuur


My Adventures With Superman zal een romantisch avontuur worden, geïnspireerd door Christopher Reeve (bekend van zijn rol in de eerste drie Superman films, kreeg een dwarslaesie en overleed uiteindelijk in 2004).

"In onze versie moet Clark nog wennen aan zijn krachten, het is een soort 'coming of age' story voor iedereen," aldus Tom Ascheim, president van Warner Bros'.

My Adventures With Superman zal later dit jaar op Adult Swim te zien zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste deel 'Manifest' bijna op Netflix; niet alleen passagiers maar gehele mensheid in gevaar
Series / Nieuws

Laatste deel 'Manifest' bijna op Netflix; niet alleen passagiers maar gehele mensheid in gevaar

Het tweede deel van het superspannende vierde seizoen van 'Manifest' is aanstaande.

Het tweede deel van het vierde seizoen van Manifest zal nog dit voorjaar te zien zijn op Netflix. Het gaat hierbij om de afleveringen 11 tot en met 20. Nog eens tien afleveringen Manifest-raadsels dus voordat de serie toch echt tot een einde komt.

NBC


De serie werd eerder al na drie seizoenen stopgezet door NBC maar Netflix verraste door de rechten van hen over te nemen en er doodleuk nog een vierde seizoen van maar liefst 20 afleveringen aan vast te plakken.

De opnames voor het tweede deel van seizoen 4 hebben in de periode van juni tot en met oktober 2022 plaatsgevonden.

Cal moet het gaan doen


Op weg naar de nieuwe laatste reeks afleveringen, is het duidelijker dan ooit: Cal is de sleutel die zowel de passagiers als de mensheid zal moeten redden van de ondergang. Uit de cliffhanger van het eerste deel van seizoen 4 bleek uitdrukkelijk dat het niet alleen om de passagiers gaat maar om de hele wereldbevolking.

Bekijk op instagram


Kun je niet wachten? Kijk bijvoorbeeld nog eens de laatste aflevering van het eerste deel van het 4e seizoen terug op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ted Lasso' seizoen drie introduceert eerste homoseksuele relatie
Series / Nieuws

'Ted Lasso' seizoen drie introduceert eerste homoseksuele relatie

Niemand van zijn teamgenoten weet nog van Colin Hughes' geaardheid

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de derde aflevering van Ted Lasso's laatste seizoen leren we meer over het privé leven van Colin Hughes, een voetballer van AFC Richmond.Vriend


De aflevering opent met Colin (Billy Harris) die zich klaar maakt om naar de club te gaan voor training. Hier maken we ook kennis met Michael, Colin's vriend.

De twee kussen als afscheid, en ook later in de aflevering zien we ze zoenen in een steegje.In de kast


Wat al snel duidelijk wordt, is dat niemand van zijn team-genoten weet dat Colin Hughes homoseksueel of queer is. Dit kan een verhaallijn worden, zeker omdat journalist Trent Crimm (James Lance) er achter komt.Zava


Hoewel de wereld, waaronder Colin's teamgenoten, nog niets weet van zijn geaardheid, durft Colin er wel grappen over te maken. Bijvoorbeeld in relatie tot de nieuwe topspeler Zava (Maximilian Osinski).


Vooruitzicht


Nu Trent Crimm het weet, ligt het eraan wanneer de wereld zal weten dat Colin homoseksueel of queer is.

Dit zal een grote druk leggen op het team. Of misschien wel niet, want aanwijzingen zijn er dat het team van AFC Richmond over het algemeen vrij positief reageert op dingen die te maken hebben met seksuele geaardheid.Het zal interessant worden om te zien hoe men in Ted Lasso omgaat met homoseksualiteit in de voetbalwereld.

De derde aflevering van Ted Lasso is nu te zien op Apple TV+Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populaire Netflix serie 'Narcos' krijgt toch weer een vervolg
Series / Nieuws

Populaire Netflix serie 'Narcos' krijgt toch weer een vervolg

Er zit weer een nieuwe spin-off van 'Narcos' in het vat bij Netflix.

De populaire serie Narcos en de even zo populaire opvolger Narcos: Mexico zijn al weer een tijdje afgelopen. Maar nu, zo ongeveer 2,5 jaar nadat Narcos: Mexico is afgelopen, is bekend geworden dat Netflix bezig is met een vervolg.

El Chapo


Het gaat hierbij om een serie waarin drugsbaas Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán zal worden gevolgd. Hij speelt ook al een flinke rol in Narcos: Mexico maar zal in deze serie veel nadrukkelijker gevolgd worden. Als het goed is, neemt acteur Alejandor Edda wederom de rol van El Chapo op zich.

Vervolg op Narcos: Mexico


Aan het einde van Narcos: Mexico is El Chapo in de gevangenis belandt. Uit de historie van de waargebeurde maar enigzins gedramatiseerde serie weten wij dat hij in de gevangenis zijn macht alleen maar verder uitbreidde en dat hij uiteindelijk samen met 'El Mayo' de baas zou worden van het Sinaloa-kartel.

Wasmand


El Chapo ontsnapte in 2001, enkele dagen voor zijn uitlevering aan de Verenigde Staten, door zich te verstoppen in een wasmand! Uiteindelijk zou hij pas in 2014 weer worden gearresteerd.

Genoeg verhaallijn dus voor een aparte serie. De serie zit nu dus in de pijplijn maar liefhebbers moeten echt nog wel even wachten want de opnames zijn helaas nog niet eens begonnen.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Extraction 2' van Netflix wordt een keiharde actiefilm
Films / Nieuws

'Extraction 2' van Netflix wordt een keiharde actiefilm

Chris Hemsworth is terug als Tyler Rake voor 'Extraction 2'. Dit tweede deel van de franchise krijgt officieel een R-rating.

Netflix maakt zich op om Extraction 2 te releasen op de dienst. De film is officieel beoordeeld en heeft een R-rating gekregen.

Een R-rating


Waarom de film deze rating heeft gekregen? Precies om de redenen die je zou denken. Volgens FilmRating.com van de MPA krijgt de film deze classificatie vanwege 'sterk en veel bloederig geweld en vanwege de taal die in de film gebruikt wordt'.

Officiële beschrijving voor 'Extraction 2'


In 2020 ontmoet de wereld een nieuwe held: Tyler Rake, een onverschrokken huursoldaat op de zwarte markt die aan de dodelijkste missie van zijn carrière begint. Maar wat verloren lijkt, kan nog steeds terug gehaald worden. De film is geregisseerd door Sam Hargrave. Deze actievolle, op het puntje van je stoel zittende franchise is geschreven door Joe en Anthony Russo, de visionaire regisseurs van Avengers: Endgame.

Chris Hemsworth


De acteur, die we niet alleen kennen als Tyler Rake maar ook van de Marvel-films waarin hij de rol van Thor vertolkt, had zelf ook nog een aantal uitspraken over de film. Eerder zei hij al dat de training voor Extraction 2 de meest gedetailleerde en uitputtende vechttraining heeft waar hij ooit aan deel heeft genomen. Nu vervolgt hij daarop.

"Dat heeft iets zo bevredigend. Niet om iets weg te nemen van Marvel-films vol met speciale effecten, maar je hebt daar veel hulp bij de postproductie. Ik kan natuurlijk niet vliegen, dus daar wordt je mee geholpen. Terwijl in deze film, de actie is gebaseerd op de realiteit, en zoveel ervan echt is. Het is dus een andere energie en de voorbereiding is veel uitgebreider."

De Russo Brothers


De broers hadden aan Comicbook.com ook nog een uitspraak welke we jullie niet willen onthouden.

"Wij zijn super enthousiast, Hemsworth is super enthousiast en Netflix is ook enthousiast. Het vinden van gepassioneerde motoren achter verhalen vereist ongelooflijk veel levensbloed om een ​​film gemaakt te krijgen. Je hebt een creatieve motor nodig, je hebt iemand nodig die enthousiast is. En dat is Sam Hargrave, we hebben bijna tien jaar met hem samengewerkt aan de Marvel-films."

16 juni


Het lijkt allemaal nog erg ver weg maar Netflix brengt de film naar de dienst op vrijdag 16 juni.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-schurk van formaat keert terug in 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

'Star Wars'-schurk van formaat keert terug in 'The Mandalorian'

Fans zijn door het dolle heen door de terugkeer van Moff Gideon.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een groot en gevaarlijk kwaad zal zijn terugkeer maken in Star Wars: The Mandalorian. Binnenkort is hij te zien en fans kunnen niet wachten.

Fans zijn ongelofelijk enthousiast over de onthulling van zijn terugkeer, aangezien zij al lange tijd op hem gewacht hebben. Het gaat over niemand minder dan Moff Gideon (Giancarlo Esposito).

Gideon is de leider van een gevallen Galactic Empire. Of eigenlijk is hij de leider van alles wat daarvan overgebleven is. Hij doet er alles aan om de alien Grogu in handen te krijgen.

Heel veel actie


Met de terugkeer van Gideon, zal heel veel actie komen. Esposito is al maanden de brute actie voor dit seizoen aan het plagen.

Dit is wat hij zei: "Er wordt aangenomen dat hij achter de tralies zit. Ik denk dat we de kans krijgen om hem te zien ontsnappen aan de kettingen die hem binden. We willen een man zien die een meesterbrein is die een idee heeft voor de toekomst dat niemand anders heeft. En dus willen we weten wat dat is en we willen weten of dat goed of slecht is."

Bekijk hieronder een gevecht tussen Moff Gideon en Mando en stream The Mandalorian op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wednesday' probeert te veel zoals 'Harry Potter' te zijn
Series / Nieuws

'Wednesday' probeert te veel zoals 'Harry Potter' te zijn

Wednesday haalt in één specifieke scène iets te veel letterlijke inspiratie uit Harry Potter.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De iconische Harry Potter films waren een grote inspiratiebron voor de hitserie Wednesday. Helaas heeft de serie deze ene regel iets te letterlijk overgenomen.

Wednesday wordt door haar ouders naar Nevermore Academy gestuurd. Eenmaal aangekomen is Wednesday al meteen verstrikt in twee mysteries: een moordpartij en een oud mysterie uit de tijd dat haar ouders op Nevermore zaten.

Dit komt heel erg overeen met Harry die naar Hogwarts gaat en elke film weer een mysterie op moet lossen en tegelijk meer van zijn ouders probeert te weten te komen.

Te veel inspiratie


Helaas heeft Wednesday iets te veel inspiratie gehaald uit een gesprek tussen Professor McGonagall en Ron. In de zesde film vraagt McGonagall "Waarom is het als er iets gebeurt, het altijd jullie drieën zijn?". Waarop Ron reageert: "Geloof me, professor, ik stel mezelf al zes jaar dezelfde vraag."

In Wednesday vraagt Weems: "Hoe slaag je erin om in het middelpunt te komen van al het vreselijke dat hier gebeurt?". Wednesday antwoordt met een sarcastische opmerking die Ron zo gezegd had kunnen hebben: "Ongelooflijk veel geluk."

Bekijk hieronder een interview met de cast en stream Wednesday op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'Avengers: Endgame'-regisseurs komen met 'Citadel': grote actieserie op Prime Video [trailer]
Series / Trailer

'Avengers: Endgame'-regisseurs komen met 'Citadel': grote actieserie op Prime Video [trailer]

Prime Video zet flink in op de peperdure serie, die binnenkort is te streamen.

Prime Video pakt uit met dikke actie in een nieuwe trailer voor zijn originele serie Citadel.

Nieuwe beelden
We zijn iets minder dan een maand verwijderd van de spionage-serie met Richard Madden en Priyanka Chopra Jonas, die exclusief op de Amazon-streamingdienst te zien zal zijn, en fans krijgen nu dus een tweede trailer.

De serie komt uit de koker van Joe en Anthony Russo, de regisseurs van Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame, die produceren via hun productiebedrijf AGBO, met David Weil als showrunner.

Terwijl eerdere trailers nog mysterieus van aard waren, beantwoordt de nieuwste Citadel-trailer enkele zeer belangrijke vragen voor de kijkers/

Veel vertrouwen
Het is verder duidelijk geworden dat Prime Video flink inzet op Citadel. Volgens The Hollywood Reporter is de serie nu al goed voor een tweede seizoen, en dat meer dan een maand voor de geplande première van seizoen 1.

Bekijk hieronder de nieuwste trailer van Citadel.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult grote namen voor 'Scott Pilgrim. The Anime.'
Series / Nieuws

Netflix onthult grote namen voor 'Scott Pilgrim. The Anime.'

Ook regisseur Edgar Wright keert terug als producer voor de anime

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed nieuws voor Scott Pilgrim fans! Netflix maakt een anime film gebaseerd op de film. Belangrijker nog: recentelijk is de cast is bekend gemaakt.

Scott Pilgrim


Scott Pilgrim vs. The World begon als een stripreeks uit de hand van de Canadese schrijver en striptekenaar Bryan Lee O'Malley.

In 2010 kwam de film Scott Pilgrim vs. The World uit. De film was gebaseerd op de stripreeks en werd geregisseerd door niemand minder dan Edgar Wright, die toen al bekend was om zijn satirische films als Hot Fuzz en Shaun of the Dead.Tegen de wereld


Zowel de stripreeks als de film gaan over het titelpersonage Scott Pilgrim (Michael Cera). Hij drumt in een band en wordt verliefd op een nieuwe, mysterieuze vrouw, Ramona Flaowers (Mary Elizabeth Winstead).

Maar voordat ze een relatie kunnen beginnen moet hij eerst haar kwaadaardige ex-vriendjes verslaan.

De film deed het in de Box Office helaas niet zo best. De film heeft in de loop der jaren toch een grote schare fans verzameld door de vlotte citaten en hilarische personages.Stemmencast


Dat de film een onuitwisbare indruk heeft achter gelaten blijkt nu ook uit de nieuwe anime serie op Netflix. De stemmencast van de serie is namelijk bekend gemaakt.

Deze zal uit niemand minder bestaan dan de originele filmcast. Michael Cera is terug als Scott Pilgrim, Mary Elizabeth Winstead is weer Ramona Flowers, Bree Larson is terug als Scott's ex Nataly "Envy" Adams.

Ook Chris Evans, Anna Kendrick, Brandon Routh en Aubrey Plaza zijn terug. Kortom, de gehele cast van de film zal hun personages inspreken.Edgar Wright


Ook regisseur Edgar Wright keert terug om de anime te produceren.

"We hebben uit het niets een anime 'getoverd' die niet alleen het Scott Pilgrim universum uitbreidt, maar ook... Nou ja, je moet het zien," zegt Wright.Scott Pilgrim. The Anime. heeft nog geen officiële verschijningsdatum op Netflix, maar we houden je op de hoogte.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een blijer seizoen van 'Eurphoria' zou alles verpesten
Series / Nieuws

Een blijer seizoen van 'Eurphoria' zou alles verpesten

Storm Reid wil een blijer seizoen voor haar personage, maar dit zou de essentie van de hele serie verpesten.

Euphoria staat bekend om de donkere verhaallijnen en de verontrustende personages. Castlid Storm Reid hoopt echter op een veel blijer derde seizoen, maar dat zou een hele grote fout zijn.

In een interview vertelde Reid dat ze hoopt dat haar personage, Gia, in het volgende seizoen meer kan lachen en blijer kan zijn. Lees hieronder wat ze nog meer zei:

"Ik denk dat we het hele spectrum van emoties in Euphoria de afgelopen twee seizoenen hebben behandeld, dus hopelijk is seizoen 3 iets minder hartverscheurend."

Het verpesten van de serie


Hoewel het natuurlijk heel fijn zou zijn voor de personages als alles er wat hoopvoller uit zou zien, zou het de serie helemaal verpesten. De reden waarom Euphoria zo populair is geworden, is juist door de traumatische inhoud.

Het is een serie die kijker shockeert en hier is Euphoria heel consistent in gebleven. Deze hartverscheurende gebeurtenissen zijn de essentie van de serie en zonder dat zou het niet meer Euphoria zijn. Door de verontrustende inhoud kan Euphoria zich onderscheiden van andere series die over scholieren gaan.

Bekijk hieronder de videoclip voor "Still Don’t Know My Name" en stream Euphoria op Hbo Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft de knalharde actiethriller 'AKA' vette trailer
Films / Trailer

Netflix geeft de knalharde actiethriller 'AKA' vette trailer

Kneiterharde actie in deze trailer voor 'AKA' van Netflix. De film stream je vanaf vrijdag 28 april bij de dienst.

Netflix weet weer te boeien met een ogenschijnlijk gave misdaad-actiefilm. De film is van Franse komaf en als we de beelden van de trailer bekijken, belooft het weer een groot spektakel.

Franstalige film


Netflix breidt het Franstalige aanbod verder uit na het succes van de serie Braquers: La Série. Voor AKA hebben zij de volgende synopsis vrijgegeven.

Een geharde special ops-agent wordt op de proef gesteld als hij infiltreert in een misdaadsyndicaat en onverwacht een band krijgt met de jonge zoon van de baas.

Cast en regie


In deze film zien we voormalig stuntman Alban Lenoir en voetballegende Éric Cantona. Verder zijn er rollen voor Sveva Alviti, Saïdou Camara, Eric Cantona en Kevin Layne.

De regie is in handen geweest van Morgan S. Dalibert, die eerder de serie Les Emmerdeurs en de korte film Haiku heeft geregisseerd.

Te zien bij Netflix


Het is nog even wachten maar vanaf vrijdag 28 april stream je de film bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Woody Harrelson in hilarische trailer 'The White House Plumbers' over mega-schandaal in de VS
Series / Trailer

Woody Harrelson in hilarische trailer 'The White House Plumbers' over mega-schandaal in de VS

De makers van 'Succession' komen met een miniserie over het Watergate-schandaal.

HBO Max komt met een miniserie over het schandaal dat Richard Nixon destijds zijn presidentschap kostte. De twee heren die hier mede verantwoordelijk voor waren, E. Howard Hunt en G. Gordon Liddy, werkten echter in opdracht van het Witte Huis.

Hoe het heeft kunnen gebeuren dat deze 'masterminds' het tegenovergestelde bereikten, wordt met een vrolijke noot in deze nieuwe productie getoond.

Hotel Watergate


De makers hebben publieke bronnen geraadpleegd alsook het boek Integrity. Dit is geschreven door advocaat Egil Krogh, die zelf gevangen heeft gezeten voor zijn aandeel in dit schandaal.

Hunt (Harrelson) en Liddy (Theroux) worden in eerste instantie ingehuurd om te voorkomen dat geheime informatie van de Amerikaanse overheid uitlekt. Uiteindelijk krijgen zij de opdracht om afluisterapparatuur te plaatsen in hotel Watergate, hetgeen in opdracht was van de overheid onder de Republikein Nixon. Hier was namelijk het Democratisch Nationaal Comité gevestigd.

De trailer meldt duidelijk dat "geen namen zijn veranderd, aangezien bijna iedereen schuldig werd bevonden".

Wil je weten hoe het allemaal is gelopen, vanaf 1 mei kun je The White House Plumbers streamen op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grootse trailer voor docuserie 'Big Beasts' met 'Loki'-ster Tom Hiddleston
Series / Trailer

Grootse trailer voor docuserie 'Big Beasts' met 'Loki'-ster Tom Hiddleston

Een docuserie van epische proporties over de giganten op de planeet, verteld door Tom Hiddleston.

Apple TV+ biedt mooie producties die met onze planeet te maken hebben. Zo is daar de fictieve serie Extrapolations, en nu komt er een tiendelige documentaireserie over de grote dieren die op aarde leven.

Big Beasts is een tegenhanger van Tiny World, die juist over kleine dieren ging. Beide series zijn door hetzelfde team gemaakt, met Tom Hugh-Jones, Grant Mansfield en Martha Holmes als uitvoerende producenten.

Zeventien landen


De serie, met Loki-ster Tom Hiddleston als verteller, is gefilmd over een periode van vier-en-een-half jaar in maar liefst zeventien landen. Door de gevorderde technologie krijg je unieke beelden te zien van bijzondere dieren zoals bijvoorbeeld de grijze walvis en de zeeolifant (6 meter lang en goed voor 3.000 kilo).

Groot zijn valt echter niet mee, hoe groter het dier des te groter de problemen lijkt het wel. De serie bestaat uit tien afleveringen waarbij vanaf 21 april wekelijks een nieuwe aflevering te bekijken is.

Big Beasts kun je streamen vanaf 21 april op Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle 35 nieuwe series en seizoenen die in april op Netflix verschijnen
Series / Nieuws

Alle 35 nieuwe series en seizoenen die in april op Netflix verschijnen

Naast de terugkeer van veel lopende series komen er deze maand ook heel veel gloednieuwe series.

Een nieuwe maand staat voor de deur en Netflix heeft alvast genoeg paraat om je ook in april flink te kunnen vermaken. Hieronder het overzicht van alle nieuwe series die in april op de streamingdienst verschijnen.

Eerder plaatsten we al het overzicht van wat kijkers in april kunnen verwachten op Netflix. Hierin zijn de grootste series uitgelicht die de kijkers komende maand kunnen verwachten. Lees hiervoor ook het artikel Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in april.


1 april
Heaven and Hell: Soul Exchange (seizoen 1)

2 april
Krigsseileren (seizoen 1 - aflevering 10)

3 april
Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 13)

4 april
La Firma (seizoen 1)

5 april
Ennemi public (seizoen 1)

6 april
Beef (seizoen 1)
IRL: In Real Love (seizoen 1)
Riverdale (seizoen 7 - aflevering 2)

7 april
Jusqu'ici tout va bien (seizoen 1)
Love is Blind (seizoen 4 - aflevering 9-10)
The Flash (seizoen 9 - aflevering 8)
Transatlantic (seizoen 1)

8 april
Divorce Attorney Shin (seizoen 1 - aflevering 1)

10 april
Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 14)

12 april
American Manhunt: The Boston Marathon Bombing (seizoen 1)
A Sogra Que Te Pariu (seizoen 2)

13 april
Florida Man (seizoen 1)
Obsession (seizoen 1)
Riverdale (seizoen 7 - aflevering 3)
Running for the Truth: Alex Schwazer (seizoen 1)

14 april
Queenmaker (seizoen 1)

15 april
Keeping Up with the Kardashians (seizoen 13)
Made in Chelsea (seizoen 19)
The Real Housewives of Beverly Hills (seizoen 8)

17 april
Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 15)

18 april
How to Get Rich (seizoen 1)

19 april
Chimp Empire (seizoen 1)
Pálpito (seizoen 2)

20 april
Riverdale (seizoen 7 - aflevering 4)
The Diplomat (seizoen 1)
Tooth Pari: When Love Bites (seizoen 1)

21 april
Indian Matchmaking (seizoen 3)
Rough Diamonds (seizoen 1)

24 april
Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 16)

26 april
El amor después del amor (seizoen 1)
Workin' Moms (seizoen 7)

27 april
Firefly Lane (seizoen 2 - aflevering 10)
Riverdale (seizoen 7 - aflevering 5)
Sweet Tooth (seizoen 2)
The Nurse (seizoen 1)

28 april
King of Collectibles: The Goldin Touch (seizoen 1)
The Flash (seizoen 9 - aflevering 9)

Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cabaretier Theo Maassen interviewt BN'ers in de podcast 'Ervaring Voor Beginners'
Series / Featured

Cabaretier Theo Maassen interviewt BN'ers in de podcast 'Ervaring Voor Beginners'

"De Van Merwijk die ik speel heeft gewoon geen zin om op te treden"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ervaring komt je niet aanwaaien. Daarom is het interessant om te kijken hoe mensen zijn begonnen in hun vakgebied. Cabaretier en acteur Theo Maassen praat in zijn podcast Ervaring voor Beginners met allerlei mensen over wat zij in hun carrière geleerd hebben.

Theo Maassen


Maassen zelf begon in 1993 met zijn eerste shows Bepaalde Dingen en Neuk Het Systeem. Uit Bepaalde Dingen kwam ook meteen een sketch die Maassen nog steeds achtervolgt, de hilarische 'Mengvoeders United' speech.Jeroen van Merwijk


De podcast serie begint, zoals zoveel podcasts, aan het begin van de eerste lockdown in 2020.

De eerste interviews zijn dan ook via zoom. Eén interview wordt meteen al legendarisch: die met cabaretier Jeroen van Merwijk.

Jeroen van Merwijk overleed in 2021 aan uitgezaaide darmkanker. De cabaretier, kunstschilder, dichter en liedschrijver leed aan uitgezaaide darmkanker.

Het mooie aan dit gesprek is dat Van Merwijk heerlijk tegendraads is geweest in zijn leven. Dit zie je terug in zijn programma's en liedjes, maar ook in achter de schermen is het duidelijk.Lilian Marijnissen


Een ander bijzonder interview is dat met Lilian Marijnissen (1985). Eerst bekend geworden als "dochter van" voormalig SP leider Jan Marijnissen, nu zelf partijleider van die partij.

Een verfrissend interview waarin Marijnissen vertelt over haar begin in de politiek, het toeval dat ze überhaupt politica of volksvertegenwoordiger, zoals Marijnissen het liever noemt, geworden is.

Marijnissen gaat nooit onvoorbereid ergens naar toe.

"Ik moet manieren vinden om zenuwen behapbaar te maken. Voorbereiding is daarin heel belangrijk voor mij," vertelt ze.

Als het dan gaat om nieuwe regels rond de ambulances, gaat Marijnisse, ter voorbereiding, een dag mee op de ambulance om te weten hoe dat in zijn werk gaat. Om tussen de mensen te staan.

"In de kamer hebben ze dan totaal geen idee wat mensen die dat werk doen, waar zij het over hebben, wat hen dan bezig houdt.Jacob Derwig


Een andere mooie aflevering is die met Jacob Derwig. De acteur, bekend van series als Penoza, en In Therapie. Ook speelde hij in films als Publieke Werken (2015) en Klem (2023).

Wat maakt de ene acteur beter dan de andere? Wat is het geheim van iets dat écht goed is? Zelfs Jacob Derwig heeft niet alle antwoorden. Maar dit maakt het wel tot een intrigerend gesprek.Wende Snijders


Wende Snijders is zangeres. Met tien studio albums op haar naam, veel Franse chansons, maar ook Engels- en Nederlandstalig werk, is Wende Snijders toch vooral bekend geworden door haar vertolking van Mensch Durf Te Leven.De podcast Ervaring Voor Beginners is te beluisteren op Spotify en in je favoriete podcast app.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van Disney+'s grootste series 'Only Murders' krijgt flinke upgrade
Series / Nieuws

Een van Disney+'s grootste series 'Only Murders' krijgt flinke upgrade

We zien in het nieuwe seizoen van 'Only Murders in the Building' een hoop nieuwe gezichten.

Het derde seizoen van de Disney+-serie Only Murders in the Building is momenteel in productie. Hierin zullen niet alleen de bekende acteurs terugkeren, maar zien we ook een aantal nieuwe gezichten.

In seizoen 3 zien we Selena Gomez, Steve Martin en Martin Short terugkeren, evenals enkele bijzondere nieuwe gezichten. Niet alleen Meryl Streep zal in de serie te zien zijn, maar aan het einde van seizoen 2 werd ook onthuld dat Marvel-ster Paul Rudd het recentste moordslachtoffer is.

Nieuwe gezichten


Vorige week werd aangekondigd dat Jeremy Shamos (The Gilded Age, Better Call Saul), Linda Emond (Lodge 49, Death and Other Details) en Wesley Taylor (Spongebob Squarepants: The Musical, Difficult People) aan de serie waren toegevoegd. Nu meldt Deadline nog drie toevoegingen aan het derde seizoen.

In het derde seizoen van Only Murders in the Building zullen ook Don Darryl Rivera (Let the Right One In), Allison Guinn (The Marvelous Mrs. Maisel) en Gerald Caesarto (Dear Evan Hansen) een rol spelen. Momenteel zijn de personages van de nieuwe acteurs nog onbekend.

Only Murders in the Building is te zien op Disney+. De release-datum van seizoen 3 is nog onbekend.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.