search
Indrukwekkende beelden uit 'STILL: A Michael J. Fox Movie'

Indrukwekkende beelden uit 'STILL: A Michael J. Fox Movie'

Het zag er lang niet naar uit dat de jonge acteur de top zou halen.

Thuur Hutjes
Apple TV+ komt met een indrukwekkende documentaire film over het turbulente leven van Michael J. Fox. De Back to the Future-acteur ontving onlangs een Ere-Oscar voor zijn strijd tegen Parkinson en vierde twee jaar geleden zijn zestigste verjaardag. Een mooi moment om terug te blikken.

Het zag er lang niet naar uit dat de jonge acteur de top zou halen. Maar vlak voor zijn geplande terugkomst naar Canada brak hij door in Hollywood en speelde hij de meest iconische rollen in de jaren tachtig en negentig. Zo kennen we hem van zijn personages in Family Ties en de drie delen van Back to the Future.

'Wait a minute, doc'


Op 29-jarige leeftijd werd hij wakker en maakte zijn pink vanzelf bewegingen. Hij kon dit niet zelf stoppen. Even later zou bij de succesvolle acteur de ongeneesbare ziekte Parkinson worden gediagnosticeerd. Dit had invloed op hemzelf, zijn carrière en zijn middelengebruik.

Als Smarties


Door het innemen van medicatie kon hij makkelijker bewegen en beefde hij minder. De dopamine-medicatie slikte Fox naar eigen zeggen als Smarties. Hierdoor kon hij voor de camera blijven staan en kon hij, al was het maar tijdelijk, net doen alsof er niks aan de hand was.Niet opgeven


Michael J. Fox is en blijft strijdbaar. Ook al oogt hij kwetsbaar, opgeven staat niet in het woordenboek van de kleine, Canadese acteur.

'Bevredigend portret van een legende'


Dit resulteert volgens The Hollywood Reporter onder meer in 'een zeer bevredigend portret van een legende'. STILL: A Michael J. Fox Movie is te zien via Apple TV+ vanaf 12 mei.

Aanbevolen artikelen