search
De serie 'The Acolyte' wordt 'Frozen meets Kill Bill' in het 'Star Wars'-universum
Series / Nieuws

De serie 'The Acolyte' wordt 'Frozen meets Kill Bill' in het 'Star Wars'-universum

De nieuwe 'Star Wars'-serie 'The Acolyte' gaat verder terug dan iedere live-action ooit tevoren...

Tijdens de Star Wars Celebration 2023 in Londen heeft regisseur Leslye Headland een aantal cryptische details gedeeld over The Acolyte. Zo noemde ze de nieuwe serie onder andere "Frozen meets Kill Bill".

Nadat ze door een wookie naar het podium was begeleid, zei Headland dat Star Wars haar leven volledig heeft gered, toen ze erin geïnteresseerd raakte:

"Ik moest de prequels bekijken toen ik naar de universiteit ging", vertelde Headland aan het publiek, eraan toevoegend dat de nieuwe trilogie "voelde als een kans" om in de franchise te werken.

Wanneer speelt de serie zich af?


"Toen ik de serie pitchte, wilde ik me echt verdiepen in het Star Wars-universum en het verhaal van deze wereld vertellen vanuit het perspectief... van de schurken, van de slechteriken", zei Headland over de setting van de serie.

"Wat ik pitchte was Frozen meets Kill Bill. Schokkend genoeg schopte ze me niet het gebouw uit, ze was geïntrigeerd... Het werd duidelijk dat we dit tussen de High Republic en de prequels zouden moeten plaatsen. Dit is wanneer de slechteriken in de minderheid zijn. Zij zijn de underdog".

"Dit is het verst terug dat we zijn geweest in live-actie," zei Headland. Kal Nakka zal een van de hoofdpersonen zijn en de acteur die deze rol speelt zal binnenkort worden onthuld.

Headland greep voor de serie terug naar de vechtsport inspiratie van George Lucas. Aangezien er op dit punt in de tijdlijn geen oorlog is, zegt Headlund dat er "persoonlijke oorlogen" zijn in de relaties tussen de personages.

The Acolyte zal ergens in 2024 verschijnen op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen