search

Ons nieuws van zaterdag 8 april 2023

De serie 'The Acolyte' wordt 'Frozen meets Kill Bill' in het 'Star Wars'-universum
Series / Nieuws

De serie 'The Acolyte' wordt 'Frozen meets Kill Bill' in het 'Star Wars'-universum

De nieuwe 'Star Wars'-serie 'The Acolyte' gaat verder terug dan iedere live-action ooit tevoren...

Tijdens de Star Wars Celebration 2023 in Londen heeft regisseur Leslye Headland een aantal cryptische details gedeeld over The Acolyte. Zo noemde ze de nieuwe serie onder andere "Frozen meets Kill Bill".

Nadat ze door een wookie naar het podium was begeleid, zei Headland dat Star Wars haar leven volledig heeft gered, toen ze erin geïnteresseerd raakte:

"Ik moest de prequels bekijken toen ik naar de universiteit ging", vertelde Headland aan het publiek, eraan toevoegend dat de nieuwe trilogie "voelde als een kans" om in de franchise te werken.

Wanneer speelt de serie zich af?


"Toen ik de serie pitchte, wilde ik me echt verdiepen in het Star Wars-universum en het verhaal van deze wereld vertellen vanuit het perspectief... van de schurken, van de slechteriken", zei Headland over de setting van de serie.

"Wat ik pitchte was Frozen meets Kill Bill. Schokkend genoeg schopte ze me niet het gebouw uit, ze was geïntrigeerd... Het werd duidelijk dat we dit tussen de High Republic en de prequels zouden moeten plaatsen. Dit is wanneer de slechteriken in de minderheid zijn. Zij zijn de underdog".

"Dit is het verst terug dat we zijn geweest in live-actie," zei Headland. Kal Nakka zal een van de hoofdpersonen zijn en de acteur die deze rol speelt zal binnenkort worden onthuld.

Headland greep voor de serie terug naar de vechtsport inspiratie van George Lucas. Aangezien er op dit punt in de tijdlijn geen oorlog is, zegt Headlund dat er "persoonlijke oorlogen" zijn in de relaties tussen de personages.

The Acolyte zal ergens in 2024 verschijnen op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teleurstellend nieuws voor seizoen twee van 'Peacemaker' op HBO Max
Series / Nieuws

Teleurstellend nieuws voor seizoen twee van 'Peacemaker' op HBO Max

Peacemaker zal pas na de release van 'Superman Legacy' te zien zijn

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van de The Suicide Squad spin-off Peacemaker was een ongekend groot succes voor HBO Max. Waar blijft dan toch het tweede seizoen?

Een tweede seizoen was dan ook al snel aangekondigd. Er komt echter maar geen update over de serie. Een fan vroeg dan ook aan Gunn rechtstreeks op Twitter hoe het precies zat.Na Superman


Op de vraag van de fan was James Gunn kort: na Superman.

Dit betekent na 2025, over twee jaar dus, na de release van Superman Legacy.Gunn had, toen het tweede seizoen van Peacemaker aangekondigd was, nog geen hoge functie had binnen DC, heeft veel op zijn bord.

Zeker als hij staat geboekt als schrijver en regisseur voor alle afleveringen. Gunn is in de tussentijd ook bezig met het schrijven en regisseren van Superman Legacy.Waller


Naast de animatieserie Creature Commandos staat ook de show Waller op de lijst, een show over Amanda Waller.

Viola Davis zal hierin haar rol uit de eerste twee Suicide Squad films en Peacemaker weer op zich nemen. Het is al duidelijk dat enkele personages uit Peacemaker in deze serie te zien zullen zijn.Geen prioriteit


Wat ook kan bijdragen aan de lange wachttijd is dat Peacemaker (op dit moment) geen prioriteit heeft voor Gunn en het DCU.

De serie was al een buitenbeentje, een die Gunn tijdens zijn tijdelijke ontslag bij Marvel op zich had genomen.

Ook was het verhaal in het eerste seizoen van Peacemaker, op wat losse eindjes na, een vrij afgerond geheel.Peacemaker zal vermoedelijk pas in 2026 op HBO Max te zien zijn.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe DC-serie krijgt hoge prioriteit
Series / Nieuws

Deze nieuwe DC-serie krijgt hoge prioriteit

De serie met Oscarwinnaar Viola Davis moet nog voor Superman: Legacy verschijnen.

DC Studios Co-CEO's James Gunn en Peter Safran hebben grote plannen voor het DC Universe, met Superman: Legacy in juli 2025 als voornaamste project.

Voordat de langverwachte film echter op het scherm verschijnt, kunnen we eerst nog twee andere projecten van het duo verwachten.

Veel om naar uit te kijken
Volgens Gunn zal de serie Creature Commandos, zoals verwacht, eerder arriveren dan Superman: Legacy, zoals verwacht. Verrassender is echter dat daarnaast ook de serie Waller met Oscarwinnaar Viola Davis als Amanda Waller zeer waarschijnlijker eerder verschijnt.

En hoewel fans nog een tijd zullen moeten wachten op het tweede seizoen van Peacemaker, bevestigde Gunn tevens dat enkele castleden van die serie te zien zullen zijn in Waller.

Gunn onthulde ook dat verschillende andere creatievelingen betrokken zijn bij aankomende DC-projecten, maar verdere details werden niet vrijgegeven. Bradley Cooper, die met Gunn werkte aan de Guardians of the Galaxy-films, zou er naar verluidt wel eens één kunnen zijn.

Een ambitieuze start
De eerste fase van DC Studios, getiteld Chapter One: Gods and Monsters, omvat tien aangekondigde projecten: vijf films en series. Hoewel alle projecten momenteel in ontwikkeling zijn, is animatieserie Creature Commandos al in productie met zeven afleveringen op komst.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De startdatum van het tweede seizoen van 'Andor' is bekend gemaakt
Series / Nieuws

De startdatum van het tweede seizoen van 'Andor' is bekend gemaakt

De startdatum van het tweede seizoen van de serie 'Andor' is bekend gemaakt door Lucasfilm.

Dat de succesvolle Disney+-serie Andor een tweede seizoen kreeg, was al even bekend. Lucasfilm heeft nu bekend gemaakt dat het nieuwe seizoen vanaf augustus 2024 op Disney+ te zien zal zijn!

Nog even wachten dus


Het is dus nog lang wachten op het nieuwe seizoen maar de fans weten nu waar ze rekening mee moeten houden. Bekend gemaakt is dat het tweede seizoen inmiddels halverwege de opnames is en dat de verwachting is dat die in augustus van 2023 worden afgerond. Daarna hebben de makers nog een jaar nodig om het ruwe materiaal te verwerken en de serie uiteindelijk uit te kunnen zenden op Disney+.

Goed ontvangen eerste seizoen


Het eerste seizoen van de serie was behoorlijk verrassend en werd erg goed ontvangen door de critici en de fans. De serie is een stuk minder oppervlakkig dan de reguliere 'Star Wars'-franchise en gaat een stuk dieper op de materie in. Verder was het sowieso verrassend dat hoofdpersonage Cassian een serie (prequel) kreeg, aangezien hij stierf in de film Rogue One: A Star Wars Story.

Kijk het eerste seizoen van de serie op Disney+ hier.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'Redefined: J.R. Smith'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Redefined: J.R. Smith'

Gaat voornamelijk niet over J.R. Smith (maar blijft wel doen alsof).

Regie: Philip Knowlton | Afleveringen: 4 | Speelduur: 28-31 minuten | Jaar: 2023

Er zijn popnummers die de diepgang hebben van een pannenkoek, maar dat is prima omdat ze heerlijk klinken en verder geen pretenties hebben. En toch, zodra iemand er alle lol en energie uitzuigt met een langzame pianoversie regent het reacties van mensen die opmerken hoe gelaagd diezelfde pannenkoek ineens is. Dat is ook toepasbaar op films en series, iets waar Redefined: J.R. Smith handig gebruik van maakt. Maar het verhaal over deze ex-basketballer was leuker geweest als ongecompliceerde mooi weer spelende realityshow.

J.R. Smith was een professionele basketballer die voor diverse teams speelde, totdat niemand meer interesse in hem had. Omdat Smith niet graag stilzit besluit hij terug naar school te gaan en tegelijkertijd te proberen een golfcarrière op te bouwen. Een cameraploeg richt de lens op deze uitdaging. Alleen valt daar niet veel over te vertellen. Dus de makers besloten het geheel wat breder te maken door evenveel (zo niet meer) aandacht te schenken aan de hogeschool waar Smith zich inschrijft, evenals twee andere studenten die ook professioneel golfer willen worden: Xavier en Diego.

Smiths voornemen is noemenswaardig. Altijd goed om je hoofd met kennis te voeden en niets mis met op latere leeftijd weer naar school gaan. Ook een slimme zet om een carrièreswitch te maken wanneer je huidige baan zijn einde heeft bereikt. Smith kiest voor A&T College in North Carolina, waarmee een campus wordt belicht die ooit een thuis was voor zwarte leerlingen die niet welkom waren op blanke scholen. Dat uitgangspunt is tragisch, maar het feit dat de school er kwam en nog steeds bestaat is een mooie overwinning.

De geschiedenis van A&T komt ruimschoots aan bod in alle vier afleveringen, inclusief een paar interessante anekdotes. Verder ook een hoop geneuzel over hoe er een sfeer van verbintenis heerst en dat iedereen je familie is. Dat kan allemaal wel waar zijn, maar behalve dat je niets anders kan doen dan hun woord aannemen heeft het niks te maken met J.R. Smith en zijn nieuwe start.

Daarmee wordt tijd gevuld die ook had kunnen worden besteed met de minder positieve hoofdstukken uit Smiths leven, die nu volledig worden genegeerd. Hij wordt gepresenteerd als een enorm talent en een inspirerende figuur; een man met de wens om gezien te worden als meer dan alleen een leeghoofdige atleet. Voor de start van zijn interview kiest hij ervoor om met ontbloot bovenlijf op de bank te zitten en vraagt nog of dat goed is.

Waarschijnlijk is dit meer een grap, omdat Smith bekendstaat als de meest getatoeëerde basketballer en iemand die altijd maar zonder shirt rondloopt. Maar dat beschouwt niet iedereen als een prestatie of als cool. Daarnaast was hij misschien wel getalenteerd, maar ook extreem grillig. Hij deed tijdens een wedstrijd alleen zijn best wanneer hij daar zin in had. Uiteindelijk was zijn meest recente team dit beu en werd hij niet meer ingezet.

Verder was er een incident waarbij Smith zonder gordel in een auto reed en lekker stoer een stopbord negeerde, waardoor hij werd aangereden en zijn bijrijder overleed. Hiervoor heeft Smith een kleine maand in de gevangenis gezeten. Al deze informatie over hem krijg je niet van de documentaire die zijn naam draagt. Deze kant van hem bestaat niet in Redefined.

De oplettende kijker zal het wel opvallen dat Smith zichzelf soms tegenspreekt of dat zijn woorden niet overeenkomen met zijn daden. Hij beweert bijvoorbeeld niet voor de roem te zijn gegaan; basketbal spelen was gewoon zijn passie. Toch zien we hem enorm showen met spectaculaire dunks en toont hij graag zijn tatoeages. In de laatste aflevering zien we zijn groei. Het begint met de uitspraak "Een goede coach is een coach", gevolgd door een slappe smoes om de verantwoordelijkheid voor zijn gedrag af te schuiven op een ander.

Alleen maar de leuke dingen willen laten zien over iemand met niet opvallend veel diepgang schuurt met hoe deze documentaire is gedraaid en gemonteerd. Het is weer zo'n pannenkoek die de serieuze make-over heeft gekregen. Maar dit had beter een simpele realityserie kunnen zijn, zoals die van de Veerkampjes of de Kardashians. Dat had nog steeds gecommuniceerd dat een voormalige basketbalster zijn leven wil verbeteren, zonder te doen alsof hij een stil water met een diepe grond is.

★★☆☆☆

Redefined: J.R. Smith is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ellen Pompeo probeerde einde van 'Grey's Anatomy' af te dwingen, zonder succes
Series / Nieuws

Ellen Pompeo probeerde einde van 'Grey's Anatomy' af te dwingen, zonder succes

Ellen Pompeo is van mening dat 'Grey's Anatomy' er mee zou moeten stoppen.

Zoals bekend, speelt Ellen Pompeo (zij speelde Meredith Grey) niet langer de hoofdrol in Grey's Anatomy. De populaire serie is inmiddels al 19 seizoenen bezig. Wordt het niet eens tijd te stoppen?

Stoppen voordat het te laat is?


Er zijn de nodige fans die vinden dat de serie al seizoenen geleden tot een einde had moeten komen en die bang zijn dat het succes veel te lang wordt uitgemolken. Ellen Pompeo behoort zelf ook tot deze groep!

Pompeo kritisch


Pompeo vertelde al in 2021 dat ze de makers van de serie bij ABC had proberen te overtuigen om de serie te beëindigen. Deze zagen daar niets in, de serie was nog altijd gigantisch winstgevend.

Quote Pompeo


Pompeo hierover: '​Ik heb het gevoel dat ik de super naïeve persoon ben die steeds maar zegt: 'Maar wat gaat het verhaal worden, welk verhaal gaan we vertellen?' En iedereen zegt: 'Wat maakt het uit, Ellen? Het levert een biljoen dollar op!''

Voor zover nu bekend, gaat de serie gewoon verder en kunnen liefhebbers nog altijd nieuwe aflevering bekijken op Disney+.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix cancelt grote serie vlak na première tweede seizoen
Series / Nieuws

Netflix cancelt grote serie vlak na première tweede seizoen

Netflix heeft besloten de stekker na twee seizoenen uit 'Sex/Life' te trekken.

Na twee seizoen is de serie Sex/Life gecancelled door Netflix. Dit nieuws zat er al een beetje aan te komen aangezien actrice Sarah Shahi onlangs bekend maakte de hoofdrol in een nieuwe serie Judge te gaan spelen.

Tweede seizoen minder bekeken


De serie werd in het tweede seizoen een stuk minder bekeken dan in het eerste seizoen. De totale kijkcijfertijd is maar liefst 45% lager. Het eerste seizoen werd de eerste vier 4 weken gelijk 232 miljoen uur bekeken, het tweede seizoen moet het in eenzelfde periode met 126 miljoen uur doen.

Hoofdrolspeelster kritisch


Hoofdrolspeelster Shahi had eerder in een podcast al kritiek geuit over de opnames van het tweede seizoen. "Ik had absoluut niet de steun die ik in het eerste seizoen kreeg van de mensen die bij de serie betrokken waren. Het was allemaal anders en ik ben niet bang om dat te zeggen. Ik worstelde met de scènes, het haalde het allemaal niet meer bij het eerste seizoen."

Showrunner Stacy Rukeyser heeft aangegeven dat ze nog helemaal niet wilde stoppen en heeft aangegeven nog wel '117' seizoenen aan materiaal te hebben, ook zonder Shahi.

De serie gaat er helaas toch echt mee stoppen,

Er nog lang niet klaar mee? Kijk de serie hier op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dood van 'The Wire'-acteur Michael K. Williams te wijten aan deze persoon
Series / Nieuws

Dood van 'The Wire'-acteur Michael K. Williams te wijten aan deze persoon

De verdachte heeft schuld bekend en is in afwachting van het vonnis.

Op 6 september 2021 overleed acteur Michael K. Williams, bij het grote publiek vooral bekend door de hitserie The Wire. De acteur kampte al langer met een drugsverslaving en een overdosis vervuilde heroïne werd hem uiteindelijk fataal.

The Guardian berichtte in februari 2022 dat vier verdachten gearresteerd waren in verband met zijn dood. Afgelopen woensdag werd via de Hollywood Reporter bekend dat drugsdealer Irvin Cartagena schuld heeft bekend aan het verkopen van heroïne die vermengd was met fentanyl.

40 jaar gevangenisstraf


Op 18 augustus wordt vonnis gewezen. Cartagena kan maximaal 40 jaar gevangenisstraf krijgen. Beveiligingscamera's hebben beelden van de transactie vastgelegd, die plaatsvond op straat in Brooklyn, waar Williams zijn hele leven heeft gewoond.

De acteur werd bekend door zijn rol als Omar Little, die drugsdealers berooft in Baltimore. Hij werd als acteur ontdekt door rapper Tupac Shakur, hetgeen hem een rol opleverde in de film Bullet. Tijdens zijn carrière speelde hij in diverse bekende series, en werd meerdere malen voor de prestigieuze Emmy Award genomineerd. De laatste keer was postuum voor zijn rol in Lovecraft Country.

Kijk The Wire op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 4 nieuwe afleveringen online van o.a de megahit 'Star Trek: Picard'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 4 nieuwe afleveringen online van o.a de megahit 'Star Trek: Picard'

Deze week kun je op Prime Video flink genieten van veel fantasie, drama, criminaliteit en humor.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Power (seizoen 1 - aflevering 5)Verschijnt op: 14 april
Genre: Drama / Fantasie
Kijk op Prime Video

Synopsis: Gebaseerd op de New York Times bestseller gaat The Power over een wereld waarin vrouwen plots over een mysterieuze nieuwe gave komen te beschikken. Ze zijn in staat om iedereen te elektrocuteren naar eigen wil wat leidt tot een buitengewone mondiale verschuiving van de energiebalans.

Star Trek: Picard (seizoen 3 - aflevering 9-10)Verschijnt op: 14 april
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Prime Video

Synopsis: Dit vervolg op de bekende series uit het Star Trek universum draait volledig om Jean-Luc Picard in het volgende hoofdstuk van zijn leven.


The Marvelous Mrs. Maisel (seizoen 5)Verschijnt op: 14 april
Genre: Komedie / Drama
Kijk op Prime Video

Synopsis: Nadat haar man haar verlaat ontdekt de jonge moeder van twee Miriam "Midge' Maisel dat ze een talent voor stand-up komedie heeft. Zou dit haar ware roeping zijn?


Overige series nieuw op Prime VideoHieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

14 april: Dom (seizoen 2 - aflevering 7) - Criminaliteit / Drama - Victor is een politieagent die zijn leven heeft toegewijd aan het bestrijden van de oorlog in drugshandel en het helpen van zijn zoon Pedro, een drugsverslaafde die een van de meest gezochte criminelen in Brazilië werd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'The Good Mothers'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'The Good Mothers'

Indringend relaas van drie vrouwen die zich proberen los te worstelen van hun maffiafamilies.

Regie: Elisa Amoruso, Julian Jarrold | Cast: Gaia Girace (Denise Cosco), Valentina Bellè (Giuseppina Pesce), Barbara Chiciarelli (Anna Colace), Simona Distefano (Concetta Cacciola), Francesco Colella (Carlo Cosco), Andrea Dodero (Carmine), Micaela Ramazzotti (Lea Garofalo), Andrea Riso (Enrico), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 57-61 minuten | Jaar: 2023

Tot op de dag van vandaag beheersen honderden maffiaclans, verdeeld over zes groepen, grote delen van dorpen en steden in met name het zuiden van Italië. Waar het eiland Sicilië met name te kampen heeft met La Cosa Nostra, heeft de zuidelijke streek Calabrië (in de punt van de Italiaanse laars) vooral te kampen met 'Ndrangheta. Wat deze laatste groep kenmerkt zijn de innige familiebanden. Familie kies je niet en is zowel een kracht als een zwakte.

In de indringende Brits-Italiaanse miniserie The Good Mothers staan drie van zulke families centraal. Spil binnen deze families zijn sterke vrouwen. Allemaal hebben ze in meer of mindere mate kennis van en betrokkenheid bij de criminele praktijken van hun families. De activiteiten liegen er dan ook niet om, variërend van wapenhandel tot drugssmokkel en van afpersing tot moord.

Wanneer is het genoeg en besluiten de vrouwen deze onoorbare praktijken niet langer te steunen of tolereren? Voor de bijna achttienjarige Denise is het al snel duidelijk. Van vader Carlo is ze vervreemd nadat Denise met haar moeder Lea de bescherming van justitie opzocht. Na een hereniging met haar vader in Milaan verdwijnt Lea al snel. Denise weet niet meer wie ze wel of niet kan vertrouwen, maar is voornemens haar vader erbij te lappen.

In Calabrië is het Giuseppina die een redelijk actieve rol binnen haar maffiafamilie speelt. Tegen wil en dank. Terwijl haar echtgenoot in de bak zit legt ze het aan het een andere man en brengt zo haar familie grote schande toe. Haar beste vriendin Concetta maakt deel uit van een andere criminele familie, heeft naast haar tevens vastzittende man een nieuwe liefde ontmoet en moet de toorn en losse handjes van haar vader en broer zien te velen.

The Good Mothers is gebaseerd op feiten, al hebben de makers voor dramatisch effect wel het een en ander aangepast. Wat wel klopt met de werkelijkheid is dat belangrijkste vrouwelijke personages echt (hebben) bestaan. Zoals de titel al doet vermoeden fungeert het voor deze vrouwen het moederschap of de band met hun moeders als centrale drijfveer.

Ondertussen is publieke aanklager Anna Colace voornemens om de vrouwen uit de maffiafamilies in te zetten om de hele bende op te rollen. Waar de families van Giuseppina en Concetta nog onderlinge connecties hebben, staat het verhaal van Denise redelijk op zichzelf, al zijn er natuurlijk vele parallellen te trekken met haar lotgenoten in het zuiden.

Dit zesdelige drama zit vol wrange tegenstrijdigheden die de strijd van de vrouwen tekenen. Enerzijds voelen ze de bescherming van een familie die ze bijstaat zolang ze in het gareel blijven, anderzijds kennen de vrouwen grote momenten van eenzaamheid. Ook hun motieven om mee te werken aan het onderzoek van de aanklager lopen uiteen, om vervolgens onder druk weer compleet hun houding bij te moeten stellen.

Drama en spanning wisselen elkaar in steeds hoger tempo af. Daarbij ligt de nadruk het meest op de situatie van Giuseppina en haar drie kinderen. Dit heeft tot gevolg dat met name de verhaallijn van Denise soms wat blijft voortsukkelen. Gedreven door flashbacks uit de tijd waarin ze nog bij haar moeder was, is dit daarnaast ook de verhaallijn waar je als kijker het meest zelf in kan leggen. Dat ze moeite heeft met vertrouwen blijkt wel als het hulpje van haar vader toenadering zoekt.

The Good Mothers geeft een schrijnend beeld van vrouwen die van het ene op het andere moment alles dreigen te verliezen, uiteenlopend van een familieband tot hun eigenwaarde. Zekerheden verdwijnen als sneeuw voor de zon en tegenover de overlevingskracht van de drie vrouwen staat een openbaar aanklager die gedreven door tomeloze ambitie trefzeker op haar doel afgaat.

★★★★★

The Good Mothers is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 4 nieuwe afleveringen waaronder het intrigerende 'Succession'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 4 nieuwe afleveringen waaronder het intrigerende 'Succession'

Naast de bekende series komt HBO Max met muziek en een gloednieuwe dramaserie.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Succession (seizoen 4 - aflevering 3)Verschijnt op: 10 april
Genre: Drama
Kijk op HBO Max

Synopsis: De familie Roy, bestaande uit vader Logan (Brian Cox) en zijn vier kinderen, beheert een van de grootste media- en entertainmentbedrijven ter wereld: Waystar Royco. Als 80-jarige begint vader Logan fouten te maken. De mediamagnaat zal plaats moeten maken voor een opvolger. Maar wie?

Perry Mason (seizoen 2 - aflevering 6)Verschijnt op: 11 april
Genre: Criminaliteit / Drama / Geschiedenis
Kijk op HBO Max

Synopsis: In het bruisende Los Angeles van 1932 neemt een advocaat met weinig op zijn naam de zaak van zijn leven aan.

Bring Back Alice (seizoen 1)Verschijnt op: 14 april
Genre: Drama / Mysterie / Thriller

Synopsis: De Tri-City community is geschokt als een van hun populaire influencers Alicja Stec ineens verdwijnt. Na een jaar van intensief zoeken wordt een tiener onder verdachte omstandigheden gevonden.

Overige series nieuw op HBO MaxHieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

8 april: Jason Isbell: Running with Our Eyes Closed (seizoen 1) - Documentarie - Deze documentaire behandelt het leven en het werk van muzikant Jason Isbell.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Strange New Worlds' seizoen 2 toont bekende 'Star Trek'-personages!
Series / Posters

'Strange New Worlds' seizoen 2 toont bekende 'Star Trek'-personages!

Het tweede seizoen is een nieuwe stap naar de bekende 'Star Trek'-personages.

Star Trek: Strange New Worlds gaat binnen afzienbare tijd in première. Dit tot grote vreugde van de fans. Langzaam maar zeker treden de geliefde personages van de allereerste 'Star Trek' meer en meer op de voorgrond.

Op First Contact Day zijn de nieuwste personageposters vrijgegeven. Hierop was een interessant detail te bespeuren en wel op de poster van Nyota Uhura (Celia Rose Gooding).

Beslissing om aan te blijven


Op de poster waarop Uhura staat afgebeeld draagt ze namelijk een Delta-badge. Dit houdt in dat ze niet langer de rang van 'cadet' heeft, maar die van 'ensign'. In het eerste seizoen heeft de kijker gezien dat Uhura in eerste instantie twijfelt of ze wel bij Starfleet wil blijven. Uiteindelijk neemt zij de beslissing aan te blijven, wat een eerste stap zal blijken in de richting van de Uhura zoals de kijkers haar leerden kennen.

Verder is al bekend dat Kirk (Paul Wesley) in het nieuwe seizoen de bemanning zal versterken. Dit betekent dat Spock (Ethan Peck), Uhura en Kirk voor het eerst als team met elkaar te maken gaan krijgen. Hiermee is een subtiele eerste stap gezet, en gaat Star Trek: Strange New Worlds langzaam maar zeker de kant uit van de serie zoals die destijds in de jaren 60 is ontstaan.

Je kunt seizoen 2 van Star Trek: Strange New Worlds streamen vanaf 15 juni op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde voor 'Manifest' nu echt in zicht met grote seizoensfinale op Netflix
Series / Nieuws

Einde voor 'Manifest' nu echt in zicht met grote seizoensfinale op Netflix

Het overleefde meerdere problemen maar binnenkort is het echt afgelopen met de hitserie.

NBC kwam in 2018 met het spannende Manifest. Een mysterieuze serie die het aanvankelijk goed deed maar na drie jaar gecanceld werd en overgenomen door Netflix. Laatstgenoemde komt nu met de releasedatum van het vierde en laatste seizoen.

Het tweede deel van het vierde seizoen zal namelijk op 2 juni te streamen zijn op Netflix. Het eerste deel werd al in november van 2022 online gezet. Nadat NBC besloot de stekker uit de serie te trekken was het besluit van Netflix om de serie over te nemen geen slecht besluit geweest. De serie werd en wordt enorm goed bekeken op de streamingdienst.

Het mysterie van vlucht 828


De serie Manifest richt zich op de passagiers en crew van Montego Air vlucht 828. Dit commerciële passagiersvliegtuig vertrok in 2013 van Jamaica naar New York. Tijdens de vlucht krijgt het toestel last van een kort maar intens geval van turbulentie. Als het vliegtuig eenmaal is geland ontdekken de passagiers dat er behoorlijk wat aan de hand is.

De vlucht heeft namelijk voor iedereen aan boord maar een paar uur geduurd, echter blijkt dat het vliegtuig van de radar was verdwenen en ineens vijf jaar later weer verschijnt. In een poging het mysterie te ontrafelen gaan een aantal voormalig passagiers op tocht om de geheimen rondom vlucht 828 te ontdekken.

Kijk alle afleveringen van Manifest op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-ster kon 'House of the Dragon' niet aanzien
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster kon 'House of the Dragon' niet aanzien

Weer laat een 'Game of Thrones'-ster van zich horen over 'House of the Dragon'.

Acht jaar langen zagen we de Deense acteur Nikolaj Coster-Waldau schitteren in de HBO-serie Game of Thrones. Hij kroop in de rol van het door schrijver George R.R. Martin gecreëerde personage Jaime Lannister.

Prequel


Je zou dan ook verwachten dat de acteur erg benieuwd zou zijn naar de prequel die vorig jaar uitkwam, House of the Dragon. Niets is echter minder waar.

"Ik heb de serie niet gezien", liet de acteur weten in een interview met Entertainment Weekly. "Op een dag zag ik de openingstitels op tv, en het was vreemd, want het was dezelfde muziek en ook de titelsequentie leek erop. En ik dacht 'Dit komt te vroeg.' Ik wacht een paar seizoenen, dan kan ik het hele ding in een keer binge-watchen."

Emilia Clarke


Eerder liet actrice Emilia Clarke (Danaerys Targaryen) al weten ook niet te kunnen kijken naar House of the Dragon. Acteur Kit Harington (Jon Snow) liet juist weten wel te kijken, en gaf aan fan te zijn van de prequel.

Fans die in tegenstelling tot Coster-Waldau niet willen wachten tot er een paar seizoenen beschikbaar zijn, kunnen het eerste seizoen gewoon zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash'-acteur had weinig goede bedoelingen met laatste aflevering
Series / Nieuws

'The Flash'-acteur had weinig goede bedoelingen met laatste aflevering

Een klassiek meningsverschil tussen de makers en de acteur om de invulling van de rol.

Eén van de helden uit de DC Comics is bezig aan zijn laatste seizoen van de serie The Flash. Naarmate het einde in zicht kwam had hoofdrolspeler Grant Gustin een bepaald idee voor het einde, maar daar stak showrunner Eric Wallace een stokje voor.

In een interview vertelt Gustin dat hij een idee had om Barry te laten sterven en daarna te veranderen in de bliksemschicht die hem oorspronkelijk zijn gave had gegeven. Ondanks de vele verhaallijnen in de serie was dit nou niet bepaald het idee waar showrunner Wallace op zat te wachten.

Laat hem een heldendood sterven


Gustin vertelt er zelf over: "Toen ik dacht aan het einde was er een theorie dat Barry zichzelf zou opofferen om de Speed Force levend te houden en de bliksemschicht te worden die hem oorspronkelijk raakte. Ik wilde altijd dat hij een heldendood zou sterven alleen was Eric daar erg op tegen. Ze wilden echt een happy ending voor Barry en Iris."

Showrunner Wallace heeft verder niet gereageerd op het verhaal maar deelt wel dat het een hele emotionele periode is geweest toen iedereen realiseerde dat het einde echt in zit kwam. Volgens hem zijn er veel tranen gelaten in het kantoor van de schrijvers gezien het de laatste keer zou zijn dat ze hun favoriete personages konden schrijven.

Kijk elke week een nieuwe aflevering van The Flash op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere serie in traditie van 'The Silence of the Lambs' scoort fenomenaal op Netflix
Series / Nieuws

Duistere serie in traditie van 'The Silence of the Lambs' scoort fenomenaal op Netflix

De serie 'Public Enemy: Book of Revelation' scoort uitstekend in haar eerste dagen op Netflix.

De serie Public Enemy: Book of Revelation scoort ontzettend goed in haar eerste dagen op Netflix. De serie is gelijk de top 10 van de meest bekeken series ingedoken.

Plot


De serie gaat over rechercheur Chloé Muller, gespeeld door de Franse actrice Stéphanie Blanchoud, die nog altijd op zoek is naar haar zus die 20 jaar geleden vermist is geraakt. Dit is het derde seizoen van de serie maar kan ook gewoon 'los' worden bekeken.

Chloé is ervan overtuigd dat degene die haar zus heeft gekidnapt nog altijd onder hen is en gewoon, net als zij, in de Ardennen is blijven wonen. Tijdens dit seizoen zal er iemand worden opgepakt die mogelijk de kidnapper zou kunnen zijn. Maar is dat ook zo?

Silence of the Lambs


Chloé wordt geholpen door Guy Béranger, gespeeld door Angelo Bison, een seriemoordenaar die in het zieke brein van de kidnapper kan duiken. Hiermee heeft de serie dus wel de nodige gelijkenis met de iconische film The Silence of the Lambs.

Kijk deze loeispannende serie op Netflix..

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fox cancelt deze populaire langlopende serie na 6 seizoenen
Series / Featured

Fox cancelt deze populaire langlopende serie na 6 seizoenen

Er gingen al een tijdje geruchten rond over de toekomst van 'The Resident', maar het is nu eindelijk bekend dat er geen nieuw seizoen meer komt.

Na maanden speculeren is nu echt bevestigd dat het zevende seizoen van The Resident wordt gecanceld op Fox.

De eerste speculaties begonnen al toen co-creator Amy Holden Jones aangaf dat het zesde seizoen zo was geschreven dat het als finale kon dienen. Volgens TVline wordt de serie nu definitief geannuleerd omdat er negatieve vooruitzichten waren over de toekomst van de langlopende serie.

Zo zijn de sets en rekwisieten van de serie al verkocht. Daarnaast hebben insiders van Fox laten weten dat The Resident al een hele tijd was geannuleerd voordat het nieuws officieel bekend werd gemaakt.

Tegenslagen


De kijkcijfers van The Resident waren enorm gedaald in het zesde seizoen. Het was zelfs het minst bekeken seizoen tot nu toe voor hun belangrijke doelgroep van 18 tot en met 49 jaar. Fox geeft aan dat de totale kijkcijfers 12% langer zijn vergeleken met het vorige seizoen.

Daarnaast had Fox ook problemen met de eigendomsrechten van The Resident. In 2019 zijn Fox en Disney gefuseerd, maar Fox kreeg geen aandeel in de serie. Dit heeft tot veel problemen geleid over de toekomst van de serie.Bekijk The Resident op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote scifi-serie 'Silo' over dystopische toekomst krijgt eerste trailer
Series / Trailer

Grote scifi-serie 'Silo' over dystopische toekomst krijgt eerste trailer

De populare boekenserie van Hugh Howey wordt nu verfilmd door Apple TV+

Apple TV+ heeft interesse in producties die te maken hebben met de planeet en speculeren over de toekomst. De boeken van Hugh Howey, over een gigantische ondergrondse silo zijn nu ook een serie.

Howey's verhaal is in eerste instantie in eigen beheer uitgegeven middels het Kindle-platform van Amazon. De wereld van 'Silo' begon als het korte verhaal 'Wool', dat uiteindelijk meerdere boeken kreeg daar het erg populair was.

Verborgen redenen


De mensheid woont in een gigantische ondergrondse silo die meer dan honderd verdiepingen telt. De reden hiervoor is niet echt duidelijk, behalve dat het buiten de silo levensgevaarlijk is. Kennelijk weet ook niemand wie de silo ontworpen heeft en waarom.

De bewoners maken er het beste van, en houden zich over het algemeen aan de regels. Wanneer mensen echter opeens beginnen te overlijden, besluit ingenieur Juliette (Rebecca Ferguson) te achterhalen wat er destijds echt gebeurd is, en de waarheid over de silo boven tafel te krijgen.

Je kunt Silo vanaf 5 mei streamen op Apple TV+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emily Ratajkowski onthult waarom ze Hollywood vaarwel zegt
Films / Nieuws

Emily Ratajkowski onthult waarom ze Hollywood vaarwel zegt

Ik had niet het gevoel dat ik een artiest was met een uitlaatklep.

Model en actrice Emily Ratajkowski is sinds 2019 niet meer te zien in nieuwe films. En daar is een reden voor. De actrice, wel nog te zien via de streamingdienst Disney+ in de film Gone Girl, zegt het helemaal gehad te hebben met Hollywood.

Ratajkowski zagen we eerder in filmrollen in We are your Friends, Cruise en Welcome Home. Totdat ze afscheid nam van haar manager en team.

Vertrouw mannen niet


'Ik vertrouwde ze niet. Ik kan zelf telefoontjes ontvangen. Ik ga deze beslissingen zelf nemen. Niemand van jullie heeft het beste met mij voor. En jullie haten vrouwen.'

Meer dan borsten


Volgens Ratajkowski is een groot deel van Hollywood verziekt en wordt de industrie geregeerd door machtige mannen:

'Ik had niet het gevoel dat ik een artiest was met een uitlaatklep. Ik voelde me meer een stuk vlees dat mensen beoordeelden en waarover ze zeiden: Heeft ze nog iets anders dan haar borsten?'

Allemaal leugens


'Misschien ben ik daarom op dit moment niet echt geïnteresseerd in het standpunt van mannen. Omdat het leugens waren. En ik bedoel niet ontrouw. Dit is een verziekte wereld.'
Aldus Ratajkowski tegen de LA Times.Blurred lines


De actrice trad tien jaar geleden naakt op in de muziekvideo 'Blurred Lines' van Pharrel Williams en Robin Thicke. Hier zou de laatste zonder toestemming haar borst hebben gegrepen, waar hij zich voor heeft verontschuldigd. Meer onthullingen over misstanden zijn te lezen in Ratajkowski's boek, Mijn Lijf.

Disney+


De kans dat we de actrice en tevens model nog te zien krijgen in nieuwe films is erg klein. Gelukkig kunnen we de film Gone Girl nog wel terugkijken via Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkcijfers rijzen de pan uit, wordt dit de meest succesvolle Netflix-serie ooit?
Series / Nieuws

Kijkcijfers rijzen de pan uit, wordt dit de meest succesvolle Netflix-serie ooit?

Deze thrillerserie is een sensatie en stoomt door naar de Netflix Top 10 Aller Tijden.

Soms is een serie een dusdanige verrassing qua kijkcijfers dat het hard kan gaan. Waar Netflix de nodige series heeft gecanceld, kreeg spionageserie The Night Agent kort na de start een tweede seizoen!

Het huidige seizoen is gebaseerd op het enige boek dat Matthew Quirk schreef over Peter Gallagher (Gabriel Basso). Dit heeft de streaming-gigant echter niet tegengehouden.

Duizelingwekkende cijfers


Netflix gaf binnen een week na de première al accoord voor verlengen. Gezien de duizelingwekkende cijfers is dit geen verrassing te noemen. Vanaf de start op 23 maart, werd de serie 167 miljoen uur gestreamd. Dit was binnen een aantal dagen. De week van 27 maart tot en met 2 april leverde nog eens 216,4 miljoen uur op. Momenteel is de serie 385 miljoen uur gestreamd, wat betekent dat er nog zo'n 120 miljoen uur nodig is om de Top 10 Aller Tijden binnen te komen.

Deze lijst geeft de Engelstalige series aan die binnen een maand vanaf de start een bepaald aantal gestreamde uren bereiken. De verwachting is dat de Top 10 zeker gaat lukken, en als het op deze manier doorgaat eindigt de serie misschien wel in de Top 5.

De ijzersterke ontvangst van The Night Agent, die door weinig series is overtroffen, maakt begrijpelijk waarom Netflix een op het oog ongebruikelijk besluit heeft genomen.

Je kunt The Night Agent streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Avatar: The Way of Water' kun je nu ook thuis kijken
Films / Nieuws

'Avatar: The Way of Water' kun je nu ook thuis kijken

Eindelijk is het mogelijk om deze prachtige film van James Cameron te kijken vanuit je eigen luie stoel of gewoon lekker op de bank.

Ga weer terug naar de wonderschone wereld in Avatar: The Way of Water. Deze succesvolle film deed het megagoed aan de bioscoopkassa's en is nu beschikbaar om thuis te kijken.

Duik Pandora in samen met onder meer Kate Winslet, Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang en Cliff Curtis.

Oude dreiging


In Avatar: The Way of Water hebben Jake en Ney'tiri een gezin gevormd en proberen ze er samen het beste van te maken. Ze hebben hun huis achter moeten laten en nu verkennen ze Pandora. Wanneer een oude dreiging de kop opsteekt moet Jake een moeilijke strijd voeren.

Waar nu te zien


Je kan de film onder meer huren bij Prime Video. Pathé Thuis heeft de film ook aan hun collectie toegevoegd met de mogelijkheid deze te huren.

Uiteindelijk bij Disney+


De film zal op een gegeven moment gratis te streamen zijn bij Disney+. Helaas is er nog geen releasedatum hiervoor bekend. Wanneer we hier meer over weten, gaan we dit zo snel mogelijk delen.

Wel heb je de mogelijkheid om de special Avatar: The Deep Dive te bekijken bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.