search
De nieuwe Netflix-film 'Chupa': kijken of skippen?
Films / Nieuws

De nieuwe Netflix-film 'Chupa': kijken of skippen?

De nieuwe fantasyfilm van Netflix doet het erg goed en scoort dan ook de tweede plek in de Netflix Top 10.

Vanaf vrijdag 7 april kun je Chupa streamen bij Netflix. De meningen zijn verdeeld al is iedereen het er wel over eens dat het prachtige wezentje in deze familiefilm te leuk voor woorden is.

Mythisch wezentje


Het verhaal volgt de dertienjarige Alex die op familiebezoek gaat in Mexico. In eerste instantie kijkt hij hier niet heel erg naar uit totdat hem iets overkomt wat niemand had kunnen voorspellen. Hij komt hier een jonge chupacabra tegen, een mythisch wezen waar hij mee bevriend raakt.

Hij komt erachter dat zijn nieuwe vriend Chupa een geheime geschiedenis heeft met zijn familie. Daarnaast zit er ook een gevaarlijke wetenschapper achter het wezen aan om te proberen zijn krachten te beheersen.

Sympathiek of een cliché te ver?


Op IMDB pakt de film een gemiddelde score van 5.6/10. Op Rotten Tomatoes zijn de scores niet al te hoog. Onder de critici pakt de film een gemiddelde score van 60% en onder het publiek pakt de film 62%. Wat vinden ze daar zoal van de film?

"De personages in 'Chupa' zijn sympathiek en gedenkwaardig, met een leuke dynamiek. En Cuarón creëert hier een rijk gevoel van plaats en moedigt de kijkers aan om net zoveel van Mexico te gaan houden als Alex uiteindelijk doet."

"Hoewel er niets nieuws is aan het verhaal van een kind dat vriendschap sluit met een mythisch wezen en het beschermt tegen slechte volwassenen, introduceert Chupa deze hartverwarmende trope voor een nieuwe generatie. En het doet er geweldig werk mee."

"Je vraagt ​​​​​je af of het zijn meer unieke aspecten beperkt door een cliché te ver te gaan. Niet in staat om de diepte van zijn jonge helden voorbij de schurk te zien die zijn onvermijdelijke verdiende loon krijgt."

"'Chupa' wordt moedwillig één van die familiefilms die veel clichés uit de speelgoeddoos haalt en nauwelijks iets teruggeeft."

Familiefilm


Op Twitter zijn een hoop positieve reacties te vinden. Sommige vinden het de beste familiefilm sinds lange tijd, anderen raken niet uitgepraat over hoe schattig het mythische wezentje is en ook zijn er mensen die een traantje hebben gelaten bij het kijken van de film.







Op Netflix


Heb jij deze prachtige familiefilm al gezien? Zo niet, stream de film dan bij Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen