search

Ons nieuws van woensdag 12 april 2023

Kijkcijfers 'Succession' door het plafond na opzienbarende aflevering
Series / Nieuws

Kijkcijfers 'Succession' door het plafond na opzienbarende aflevering

Nog nooit keken zoveel mensen naar een nieuwe Succession-aflevering als afgelopen weekend.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het vierde en laatste seizoen van Succession is nu een paar weken bezig, en de serie is populairder dan ooit. Geen enkele aflevering werd tijdens de première beter bekeken dan de nieuwste aflevering.

En dat heeft een reden, hoewel kijkers dat van te voren nog niet konden weten. Spoilers volgen, dus wees gewaarschuwd!

Kijkcijfers Succession


Volgens Warner Bros. Discovery werd de derde aflevering van seizoen 4 van Succession afgelopen zondag door 2,5 miljoen mensen bekeken. Hiervoor had de première van seizoen 4 het record in handen, met 2,3 miljoen kijkers op de avond zelf.

Sommige landen, zoals Nederland, moeten iets langer wachten op nieuwe afleveringen van Succession. Veel HBO Max-series zijn hier pas vanaf maandagochtend te zien. Die kijkcijfers zijn dus nog niet meegenomen.

Aflevering 3 shockeerde alle kijkers door de laatste te zijn van misschien wel het belangrijkste personage in de serie: Logan Roy. De serie is immers gebaseerd op de vraag: wie volgt hem op als hij stopt of sterft? Dat vragen we ons al ruim drie seizoenen af, en nu gaan we het zien.

HBO Max


Succession is nu te zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' breidt zich uit op Netflix met compleet nieuwe serie
Series / Nieuws

'Stranger Things' breidt zich uit op Netflix met compleet nieuwe serie

Na vier succesvolle seizoenen houdt het avontuur na het vijfde seizoen gelukkig niet op.

Veel producenten maken er tegenwoordig werk van om de wereld van films of series zo veel mogelijk uit te breiden. Zo is nu ook het geval bij Stranger Things. Netflix gaat binnenkort aan de slag met een geanimeerde Stranger Things-serie.

Alle details rondom de nieuwe serie worden nog streng geheim gehouden, alleen is wel bekend dat het zal worden geproduceerd door Eric Robles en Flying Bark Productions. Robles is bekend van geanimeerde series als Fanboy & Chum Chum, Glitch Techs en Random! Cartoons.

Duffer Brothers blijven aan het roer staan


"We hebben altijd gedroomd van een geanimeerde 'Stranger Things' in de trend van die zaterdagochtend cartoons waar we vroeger zo graag naar keken. En om deze droom dan gerealiseerd te zien worden is echt fantastisch. We kunnen niet wachten om meer met jullie te delen! Het avontuur gaat door…" Aldus de Duffer Brothers.

Het is voor Netflix en de geestelijke vaders van Stranger Things de Duffer Brothers logisch dat ze meer van de serie willen maken. Het is zo'n groot succes dat er al plannen zijn voor een toneelstuk op het West End en ook is er een real life spin-off in de maak. Ook over deze spin-off is nog weinig bekend maar daar zal vast snel verandering in komen.

Kijk nog eens alle afleveringen van Stranger Things op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Iconische avonturenfilm krijgt remake van Netflix: eerste foto onthuld
Films / Foto's

Iconische avonturenfilm krijgt remake van Netflix: eerste foto onthuld

Netflix heeft een first-look foto onthuld van de nog titelloze nieuwe bewerking van 'The Wages of Fear'. De remake is gebaseerd op de iconische Franse avonturenthriller geschreven door Henri-Georges Clouzots.

Het origineel van deze film komt alweer uit 1953. Netflix onthult nu een foto waarin we een eerste blik kunnen werpen op de remake.

Gebaseerd op een roman


De film is gebaseerd op de roman van Georges Arnaud. In dit originele verhaal zagen we een groep van vier wanhopige mannen. Al deze mannen zaten om verschillende redenen vast in dezelfde woestijnstad. Ze komen overeen hun leven te riskeren door liters nitroglycerine over kilometers gevaarlijk onveilig terrein te transporteren om een ​​woedende olieveld brand te helpen blussen.

Aanpassingen


Het werk werd aangepast door regisseur William Friedkin, ook wel bekend van The Exorcist en To Live and Die in L.A.. Zo deed hij bijvoorbeeld aanpassingen in de locatie en werd de lading in plaats van dynamiet veranderd naar nitroglycerine.

Een nieuwe ronde


Deze nieuwe remake is afkomstig van de Franse regisseur Julien Leclercq die de originele film heeft aangepast met zijn Ganglands co-schrijver Hamid Hlioua.

Wanneer en wie


Franck Gastambide, Alban Lenoir, Ana Girardot en Sofiane Zermani hebben getekend voor een hoofdrol in de nieuwe film. De productie van deze titelloze remake is pas net begonnen. Volgend jaar zal de film wereldwijd op Netflix verschijnen, nog even wachten maar we hebben hier wel de eerste foto.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us'-ster Bella Ramsey nu in imposante gevangenisserie
Series / Nieuws

'The Last of Us'-ster Bella Ramsey nu in imposante gevangenisserie

De actrice gaat na twee succesrollen bij HBO door naar de BBC.

Actrice Bella Ramsey, die onlangs veel aandacht heeft getrokken als Ellie in The Last of Us, heeft haar volgende grote rol te pakken in de BBC-serie Time. Ze voegt zich bij een indrukwekkende cast met onder andere Jodie Whittaker, Tamara Lawrance en Siobhan Finneran.

Geboren in 2003 is Bella Ramsey pas aan het begin van haar loopbaan in de filmwereld. Ondanks haar jonge voorkomen heeft ze al een flink portfolio klaarliggen. Zo speelde ze al Lyanna Mormont in HBO's Game of Thrones en Ellie in HBO's The Last of Us. Nu maakt ze de overstap naar de BBC.


Waar gaat Time over?


In de nieuwe serie van Jimmy McGovern zal Ramsey de rol van Kelsey op zich nemen, die samen met Whittaker als Orla en Lawrance als Abo in een vrouwengevangenis terechtkomt. In het eerste seizoen volgde de kijker Sean Bean en Stephan Graham die tevens in een gevangenis een hartverscheurend verhaal uitspeelden.

De reactie van Ramsey zelf


Ramsey zei over haar nieuwe rol tegen Deadline: "Ik ben erg blij om deel uit te maken van dit project, samen te werken met een ongelooflijk team en voort te bouwen op een prachtig eerste seizoen."

Ze ging verder: "En het is zo'n eer om Kelsey te zijn, ik ben echt opgewonden om de wereld een paar maanden via haar te ervaren."

Bekijk hieronder de trailer van het eerste seizoen van Time.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' krijgt officieel een tweede spin-off met twee hoofdpersonen!
Series / Nieuws

'Game of Thrones' krijgt officieel een tweede spin-off met twee hoofdpersonen!

HBO heeft alweer de volgende Game of Thrones-prequel aangekondigd: een serie over Dunk & Egg.

Het succes van het eerste seizoen van House of the Dragon werpt duidelijk zijn vruchten af: HBO heeft aangekondigd aan een verfilming van de Dunk & Egg-serie te werken.

De serie heet vooralsnog A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, hoewel nog niet bekend is of dit de officiële naam blijft. De serie is gebaseerd op het spin-off boek van schrijver George R.R. Martin.

Nog een Game of Thrones-prequel


De boeken volgen de avonturen van Ser Duncan the Tall (Dunk) en een jonge Aegon V Targaryen (Egg), 90 jaar voor de gebeurtenissen uit A Song of Ice and Fire (en dus Game of Thrones.

Net als de hoofdserie, is het verhaal van Dunk & Egg nog niet afgerond. George R.R. Martin werkt nog steeds aan de boeken, hoewel het maar de vraag is of de serie ooit afgemaakt zal worden.

De schrijver is namelijk nauw betrokken bij de productie van A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight. Hij is zowel schrijver als producent. Ira Parker, Ryan Condal en Vince Gerardis - die allemaal ook betrokken waren bij Game of Thrones en House of the Dragon - werken ook als producenten aan de serie.

De synopsis van de serie leest als volgt:

"Een eeuw voor de gebeurtenissen van 'Game of Thrones' zwierven twee onwaarschijnlijke helden door Westeros... een jonge, naïeve maar moedige ridder, ser Duncan the Tall, en zijn kleine schildknaap, Egg. In een tijdperk waarin de Targaryen-lijn nog steeds de Iron Throne bezit en de herinnering aan de laatste draak nog niet uit de levende herinnering is verdwenen, wachten deze onwaarschijnlijke en onvergelijkbare vrienden grote lotsbestemmingen, machtige vijanden en gevaarlijke heldendaden."

Onlangs hoorden we ook al geluiden over een prequelserie met Aegon Targaryen in de hoofdrol, oftewel de Targaryen die Westeros veroverde. Hier heeft HBO verder niets meer over gezegd, maar de serie kan nog steeds in pre-productie zijn bij HBO Max.

Tevens heeft HBO aangekondigd dat de streamingdienst HBO Max voortaan enkel 'Max' zal gaan heten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max kondigt eerste 'Harry Potter' tv-serie aan met 10 seizoenen!
Series / Nieuws

HBO Max kondigt eerste 'Harry Potter' tv-serie aan met 10 seizoenen!

De Harry Potter-boeken gaan opnieuw verfilmd worden, ditmaal in de vorm van een tv-serie voor HBO Max.

Het is officieel: HBO gaat een tv-serie maken die trouw moet zijn aan de razend populaire Harry Potter-boeken van schrijfster J.K. Rowling.

Dat is woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie van Warner Bros. Discovery. J.K. Rowling is zelf ook aan het project verbonden als uitvoerend producent.

Harry Potter tv-serie op HBO Max


De serie belooft een trouwe adaptatie te worden van de zeven boeken van Rowling. Voor de serie wordt een volledig nieuwe cast aangesteld, die onderdeel zullen zijn van wat wordt omschreven als een project dat een decennium zal duren.

Het is nog onduidelijk wanneer de productie van start gaat, en wie nog meer aan dit megaproject van Warner Bros. verbonden is.

David Zaslav over de Harry Potter-serie


Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav was erg trots op deze aankondiging. Hij zei het volgende:

"Mijn vrouw en ik lazen (de Harry Potter-boeken) voor aan elk van onze drie kinderen... Het is echt ontroerend, tien opeenvolgende jaren zullen mensen Harry Potter op HBO zien; Ik bedoel, het is echt iets speciaals."

Ook Casey Bloys, voorzitter en CEO van HBO & Max Content, kijkt uit naar deze nieuwe samenwerking:

"We zijn verheugd om het publiek de kans te geven om Hogwarts op een geheel nieuwe manier te ontdekken. Harry Potter is een cultureel fenomeen en het is duidelijk dat er een blijvende liefde en dorst is naar de Wizarding World. In samenwerking met Warner Bros. Television en J.K. Rowling, duikt deze nieuwe Max Original-serie diep in elk van de iconische boeken waar fans al die jaren van hebben genoten."

J.K. Rowling


Schrijfster J.K. Rowling is de laatste jaren vooral negatief in het nieuws, vanwege transfobische opmerkingen die ze heeft gemaakt. Toch gaat ze een belangrijke rol spelen in de productie van deze serie, met alle gevolgen van dien.

Toen enkele maanden geleden de videogame Hogwarts Legacy verscheen, ontving de game veel kritiek vanwege de link met Rowling, terwijl de schrijfster niet eens samengewerkt heeft met de studio achter die game.

Rowling heeft er in ieder geval zin in. Ze zegt het volgende over de serie:

"Max's toewijding om de integriteit van mijn boeken te behouden is belangrijk voor mij, en ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van deze nieuwe adaptatie die een zekere mate van diepte en detail mogelijk maakt die alleen wordt geboden door een lange televisieserie."

Het is nog onduidelijk wanneer deze nieuwe Harry Potter tv-serie moet verschijnen op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DC en Marvel, wat is eigenlijk het verschil tussen de twee?
Series / Nieuws

DC en Marvel, wat is eigenlijk het verschil tussen de twee?

Gezien de onverminderde populariteit van superheldenstrips, -films, en -series volgt hier een overzicht.

De verhalen met en over superhelden zijn zowel in de bioscoop als gewoon thuis te bewonderen. Daarnaast gaan de strips natuurlijk ook gewoon door, waarbij je je af kunt vragen wat zich nu waar afspeelt.

Marvel en DC zijn de twee grootste uitgevers van superheldenstrips in de VS, waarbij Marvel de grootste van de twee is. Hieronder in het kort een wie, wat en hoe.

Verschillende bedrijven


De reden dat je bepaalde helden niet, of althans niet vaak, in de dezelfde strip, film of serie zult zien ligt dus aan het feit dat het verschillende bedrijven betreft.

Wie zijn Marvel?


Het bedrijf begon in 1941 begonnen en heette toen nog Timely Comics. Eén van hun eerste helden was Captain America. In de jaren 60 veranderde de naam in Marvel.

In 2009 heeft Disney het bedrijf gekocht en heeft de Marvel Studios opgericht. Marvel en zijn personages vallen tegenwoordig dus onder Disney.

Wie zijn DC?


DC startte in 1938 als National Comics, met de alom bekende Superman. De naamsverandering naar DC vond plaats over een periode van meerdere jaren, wat in de jaren 70 uiteindelijk het DC-logo opleverde.

Het bedrijf is in 1969 opgekocht door Warner Bros.. Dit is de productiemaatschappij die sindsdien over de DC-helden gaat.

Geen creaties van DC


Hiernaast geeft DC ook Neil Gaiman's The Sandman uit, evenals Alan Moore's The Watchmen. Beide schrijvers hebben een overeenkomst met het bedrijf aangezien dit duidelijk geen creaties zijn van DC zelf.

Verschillende helden


Een aantal helden in de wereld van Marvel: Spiderman, The Avengers, Captain America, Iron Man, Hulk, Thor, Black Widow, Hawkeye, Black Panther, Captain Marvel, Wanda Maximoff and the Vision, Loki.

Een aantal helden in de wereld van DC: Superman, Justice League, Batman, Harley Quinn, The Penguin, The Riddler, Wonder Woman, The Flash, Aquaman, Green Lantern, Green Arrow.

Verschillende werelden


De Marvel-wereld is overwegend gebaseerd op de echte wereld, met hier en daar wat aanpassingen zoals het fictieve Wakanda van Black Panther. De DC-wereld is voornamelijk fictief met steden zoals Gotham (Batman), Metropolis (Superman), Atlantis (Aquaman) en Themiscyra (Wonder Woman).

De geschiedenis van de twee bedrijven, evenals hun competitie, gaat dus al een tijdje terug. Je kunt gerust stellen dat Marvel en DC net zo kleurrijk zijn als de personages die de fans door de jaren heen hebben leren kennen.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de 'Star Wars'-droom van Andy Serkis
Series / Nieuws

Dit is de 'Star Wars'-droom van Andy Serkis

Andy Serkis zou na twee rollen in de Star Wars-franchise nu graag een project zelf regisseren.

De iconische acteur Andy Serkis is al twee keer verschenen in het Star Wars-universum. Maar wat hem betreft blijft het daar niet bij. Hij wil nu een project regisseren.

We zagen Serkis - vooral bekend van zijn motion-capture van Gollum uit The Lord of the Rings - voor het eerst in Star Wars in Episode VIII The Last Jedi als Snoke. Vorig jaar keerde hij terug voor een andere rol, namelijk die van Kino Loy in Andor.

Andy Serkis in Star Wars


Bekend met Star Wars is Andy Serkis dus zeker. Maar de acteur kijkt al een tijdje verder dan alleen acteren. In 2021 regisseerde hij Venom: Let There Be Carnage, en daarvoor ook al een aantal andere films. En dat smaakt naar meer.

In een interview met Screenrant geeft Serkis aan dolgraag een Star Wars-project te regisseren"

"Ik zou dat graag willen. Echt oprecht. Ik denk dat dit universum een ​​enorme fascinatie voor mij heeft. Ik denk dat ik een van de weinige acteurs ben die de kans heeft gehad om er twee personages in te spelen. Maar ik zou het graag willen."

Maar goed, het feit dat hij het wil, betekent niet dat hij het ook mag. Dat besluit ligt bij Disney en Lucasfilm. Gelukkig voor Serkis zijn er genoeg Star Wars-projecten in productie, dus de kans dat er iets voor hem tussen zit is aanwezig. We gaan het zien!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geweldig nieuws voor seizoen 4 van 'The Boys'
Series / Nieuws

Geweldig nieuws voor seizoen 4 van 'The Boys'

Het lijkt erop dat het filmen van het vierde seizoen van The Boys afgerond is.

Het lijkt erop dat het filmen van het vierde seizoen van The Boys erop zit. We hopen de serie later dit jaar nog te zien op Amazon Prime Video.

Vorige week gaf Homelander-acteur Antony Starr al aan het filmen van het vierde seizoen afgerond te hebben, en nu is ook Karen Fukuhara klaar. De actrice speelt Kimiko in de serie.

The Boys seizoen 4


In haar Instagram-verhaal deelde Fukuhara dat ze filmen voor het vierde seizoen afgerond heeft. Ze geeft aan de crew te gaan missen, en dit gevoel voor de rest van haar leven te willen hebben. Kortom, ze vindt het erg gezellig bij The Boys.

"Seizoen 4 afgerond. Veel gevoelens over en ik mis de crew nu al. Ik wil dit gevoel voor de rest van mijn leven hebben."

Leest deze tekst als een afscheid? Het zou zomaar kunnen dat Kimiko in het vierde seizoen om het leven komt; haar personage heeft het namelijk al erg vaak zwaar te verduren gehad.

Hopelijk betekent dit dat de rest van de crew ook klaar is met filmen voor seizoen 4, want dan kunnen we misschien later dit jaar nog genieten van meer The Boys.

The Boys is te zien op Prime Video.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: het epische 'The Woman King'
Films / Netflix Kijktip

Nieuw op Netflix: het epische 'The Woman King'

Vanaf donderdag 13 april kijk je bij Netflix het epische 'The Woman King'. Viola Davis speelt hierin generaal Nanisca en doet dit geweldig goed.

De film weet hoge ogen te gooien onder de mensen die de film al gezien hebben. Stream deze machtige film vanaf donderdag 13 april bij Netflix.

Vrouwelijke krijgers


In de negentiende eeuw traint generaal Nanisca een groep vrouwelijke krijgers om het Afrikaanse koninkrijk Dahomey te beschermen tegen een buitenlandse vijand. Deze is vastbesloten om hun manier van leven te vernietigen.

Regie en cast


Gina Prince-Bythewood heeft deze film geregisseerd. Eerder regisseerde zij Love & Basketball en Beyond the Lights.

Naast Davis als generaal Nanisca zien we onder meer Thuso Mbedu, Lashana Lynch, Sheila Atim, John Boyega en Jordan Bolger.

Hoge scores


Met een 6.8/10 is de score op IMDB mooi maar niet groots. Op Rotten Tomatoes is dit echt heel anders. Daar scoort de film een geweldige 94% onder de recensenten een bijna perfecte score onder het publiek van maar liefst 99%. Er wordt door velen zelfs gesproken over één van de beste films uit 2022.

"Viola Davis is een ontketende kracht die aan het hoofd staat van een volbloed conflictverhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de slavenhandel, dat zowel een draai geeft aan het traditionele, door mannen gedomineerde krijgers-epos als een blik op een deel van de geschiedenis dat Hollywood doorgaans negeert."

"Terwijl deze vrouwen hun plaats innemen in het koninkrijk Dahomey en hun macht laten gelden, krijgt 'The Woman King' echt een nieuwe betekenis en vindt het relevantie in de moderne tijd."

"Het is geen perfecte film, maar qua acteerwerk is dit een masterclass. Het tempo was strak en effectief ondanks het ontbreken van enige karakterontwikkeling. Dit is echt een goede film."

Zeker kijken


Ook op Twitter zien we een hele hoop reacties die positief zijn. Een hoop mensen raden dan ook echt aan om de film te gaan kijken als je dit nog niet gedaan hebt.

Op Netflix


The Woman King stream je vanaf donderdag 13 april bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelbesproken 'Succession'-aflevering: "Medelijden met iedereen die niet kijkt"
Series / Nieuws

Veelbesproken 'Succession'-aflevering: "Medelijden met iedereen die niet kijkt"

Twitter ontploft aangaande aflevering 3 van de serie over erg rijke en erg vervelende mensen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het laatste seizoen van Succession heeft zich bijzonder sterk weten te positioneren. Dit was niet alleen door de plotwending zelf, maar ook de manier waarop deze in beeld gebracht is.

Aflevering 3 van het slotseizoen is domweg briljant gedaan. Hieronder een korte bloemlezing over deze HBO-hitserie, inclusief dikke spoilers.

Meedogenloze klap


Het begon allemaal zo hoopvol:Net zoals vele anderen werd Twitteraar Nino ruw uit de droom geholpen. Het zit hem zoals eerder aangegeven niet alleen in het feit dat Logan Roy onverwacht overlijdt. Dit gebeurt namelijk ook nog eens uit beeld. Net zoals de personages krijgt de kijker, bijna uit het niets, het bericht dat Logan voorgoed vertrokken is.De klap bleek net zo meedogenloos als het karakter van wijlen Logan zelf.

Subliem geacteerd


Het Twitterversum was zeer te spreken over het acteerwerk:

Imdb geeft de aflevering een 10, ook op Rotten Tomatoes is de hoogste score te zien, 100% dus. Het oordeel kon wat dat betreft niet duidelijker zijn.

Victim blaming


Menigeen werd niet vrolijk van de, opzettelijke dan wel onopzettelijke, spoilers die gedeeld werden:

Belangrijkste vraag


Rutger Frijters vat het mooi samen:Laten we tot slot de allerbelangrijkste vraag uit de hele serie niet vergeten, gesteld door Nanda Oudejans:Ken je Succession nog niet, je kunt de serie streamen op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe Netflix-film 'Chupa': kijken of skippen?
Films / Nieuws

De nieuwe Netflix-film 'Chupa': kijken of skippen?

De nieuwe fantasyfilm van Netflix doet het erg goed en scoort dan ook de tweede plek in de Netflix Top 10.

Vanaf vrijdag 7 april kun je Chupa streamen bij Netflix. De meningen zijn verdeeld al is iedereen het er wel over eens dat het prachtige wezentje in deze familiefilm te leuk voor woorden is.

Mythisch wezentje


Het verhaal volgt de dertienjarige Alex die op familiebezoek gaat in Mexico. In eerste instantie kijkt hij hier niet heel erg naar uit totdat hem iets overkomt wat niemand had kunnen voorspellen. Hij komt hier een jonge chupacabra tegen, een mythisch wezen waar hij mee bevriend raakt.

Hij komt erachter dat zijn nieuwe vriend Chupa een geheime geschiedenis heeft met zijn familie. Daarnaast zit er ook een gevaarlijke wetenschapper achter het wezen aan om te proberen zijn krachten te beheersen.

Sympathiek of een cliché te ver?


Op IMDB pakt de film een gemiddelde score van 5.6/10. Op Rotten Tomatoes zijn de scores niet al te hoog. Onder de critici pakt de film een gemiddelde score van 60% en onder het publiek pakt de film 62%. Wat vinden ze daar zoal van de film?

"De personages in 'Chupa' zijn sympathiek en gedenkwaardig, met een leuke dynamiek. En Cuarón creëert hier een rijk gevoel van plaats en moedigt de kijkers aan om net zoveel van Mexico te gaan houden als Alex uiteindelijk doet."

"Hoewel er niets nieuws is aan het verhaal van een kind dat vriendschap sluit met een mythisch wezen en het beschermt tegen slechte volwassenen, introduceert Chupa deze hartverwarmende trope voor een nieuwe generatie. En het doet er geweldig werk mee."

"Je vraagt ​​​​​je af of het zijn meer unieke aspecten beperkt door een cliché te ver te gaan. Niet in staat om de diepte van zijn jonge helden voorbij de schurk te zien die zijn onvermijdelijke verdiende loon krijgt."

"'Chupa' wordt moedwillig één van die familiefilms die veel clichés uit de speelgoeddoos haalt en nauwelijks iets teruggeeft."

Familiefilm


Op Twitter zijn een hoop positieve reacties te vinden. Sommige vinden het de beste familiefilm sinds lange tijd, anderen raken niet uitgepraat over hoe schattig het mythische wezentje is en ook zijn er mensen die een traantje hebben gelaten bij het kijken van de film.Op Netflix


Heb jij deze prachtige familiefilm al gezien? Zo niet, stream de film dan bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-ster Millie Bobby Brown verloofd op 19-jarige leeftijd
Series / Nieuws

'Stranger Things'-ster Millie Bobby Brown verloofd op 19-jarige leeftijd

Millie Bobby Brown stapt al heel snel het huwelijksbootje in met vriendje.

Het is alweer even geleden dat Millie Bobby Brown voor het eerst te zien was als 11-jarig meisje in het eerste seizoen van Stranger Things. Nu is ze zeker geen 11 meer en heeft ze een grote verlovingsring om haar vinger.

Ondertussen is Millie 19 jaar en verloofd. Misschien klinkt 19 jaar een beetje jong om het huwelijksbootje in te stappen, maar voor Millie voelt het helemaal goed. En dat is het allerbelangrijkste.

De actrice kondigde de verloving aan op Instagram met een prachtige zwart-wit foto van haar en haar verloofde, Jake Bongiovi. Onder de foto stond de caption 'Ik heb nu drie zomers van je gehouden, schat, en ik wil ze allemaal'.

Wanneer is de bruiloft?


Bongiovi en Brown hebben elkaar leren kennen op Instagram en sinds 2021 zijn ze bij elkaar.

Er is nog niets bekend over de bruiloft of wanneer deze is. Het plannen van bruiloften duurt heel lang, dus zullen niet alleen de twee, maar ook alle fans nog even rustig moeten wachten.

Bekijk hieronder de Instagram postst en stream Stranger Things op Netflix.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ant-Man and The Wasp: Quantumania' krijgt teleurstellende streaming-update
Films / Nieuws

'Ant-Man and The Wasp: Quantumania' krijgt teleurstellende streaming-update

Marvel Studios en Disney hebben onlangs bevestigd dat 'Ant-Man and The Wasp: Quantumania' op 18 april beschikbaar zal zijn voor digitale aankoop, gevolgd door de Blu-ray- en 4K-release op 16 mei. Hoe zit het dan nu met een release op Disney+?

Disney+ maakte MCU-content thuis toegankelijker dan ooit, met de nieuwste blockbusters van superhelden die naar de streamer komen. Voor Ant-Man and The Wasp: Quantumania lopen de zaken nu echter anders.

Nieuwe aanpak?


Dit is de eerste keer sinds de lancering van Disney+ in 2019 dat een Marvel Studios-film wordt gepromoot met 'alleen beschikbaar digitaal' en dat de streamer helemaal niet wordt genoemd.

Het afgelopen jaar zijn fans eraan gewend geraakt dat Marvel Studios zijn digitale en streaming-releases naast elkaar adverteert en beide op dezelfde dag uitkomen.

Disney lijkt een verandering in zijn huidige streaming-release strategie te laten zien, aangezien Avatar: The Way of Water onlangs een soortgelijk principe heeft toegepast bij het pushen van de marketing en release van Disney+ tot na de digitale en Blu-ray-drops.

Twitter


Marvel Studios plaatste onlangs ook het bericht op Twitter dat de film alleen beschikbaar zal zijn voor digitale aankoop vanaf 18 april en dan gevolgd door de Blu-ray- en 4K-release op 16 mei.Terug naar het Quantum Realm


In Ant-Man and the Wasp: Quantumania keren Scott Lang en Hope van Dyne terug om hun avonturen als Ant-Man en The Wasp voort te zetten. Samen met Hope's ouders Hank Pym en Janet van Dyne verkennen ze de Quantum Realm. Hierbij komen er vreemde nieuwe wezens op hun pad. Zo beginnen ze aan een avontuur dat ze voorbij de grenzen zal brengen van wat ze voor mogelijk hielden.

Wanneer naar Disney+


Met betrekking tot wanneer Ant-Man and The Wasp: Quantumania naar Disney+ komt, kunnen we helaas niet zoveel zeggen. Dit zal waarschijnlijk ergens zijn nadat de film op 16 mei naar Blu-ray komt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geweldige nieuwe seriehit op Netflix; 100% op Rotten Tomatoes en kijkcijfers door de stratosfeer!
Series / Nieuws

Geweldige nieuwe seriehit op Netflix; 100% op Rotten Tomatoes en kijkcijfers door de stratosfeer!

De bijzondere en nieuwe serie 'Beef' scoort uitstekend in haar eerste dagen op Netflix.

De nieuwe serie Beef scoort flinke kijkcijfers in haar eerste dagen op Netflix. De serie is gelijk in de top 10 van de meest bekeken series beland. Ook heeft de serie een 100% op Rotten Tomatoes te pakken!

Plot


De serie gaat over twee personages die het met elkaar aan de stok krijgen in een verkeersruzie. Klusser Danny Cho (gespeeld door Steven Yuen) krijgt ruzie met Amy Lau (gespeeld door Ali Wong) . De ruzie lijkt uiteindelijk te worden gesust. Danny weet Amy uiteindelijk echter op te speuren, belt bij haar aan, doet zich voor als aannemer en plast vervolgens haar badkamer onder.

Wraak


Amy heeft vervolgens natuurlijk een reden om wraak te nemen op Danny en dit loopt in 10 afleveringen totaal uit de klauwen in een soort eindeloze cyclus van wraak. Naarmate de serie vordert, blijkt dat de ruziemakers meer met elkaar gemeen hebben dan ze zouden willen. Ze lijden allebei flink onder de druk van de maatschappij.

De serie is daarmee een bijzonder amusante aanklacht op de huidige maatschappij. 10 afleveringen lang genieten van deze absurde wraak? Kijk de serie hier op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze aflevering van 'The Big Bang Theory' ging veel te ver
Series / Nieuws

Deze aflevering van 'The Big Bang Theory' ging veel te ver

Howard speelt een nogal discutabele rol in deze controversiële aflevering.

Fans op social media zijn het er over eens: de eerste aflevering van het vierde seizoen van The Big Bang Theory is de controversieelste aflevering ooit. Het gaat om de aflevering 'The Robotic Manipulation'.

Dat de personages uit de serie veelal nogal vreemde karaktereigenschappen hebben, is natuurlijk bekend en is ook juist waarom de serie zo goed is. In deze aflevering was het allemaal wel erg extreem.

Howard's robotarm


De aflevering staat in het teken van Howard, die een interessant stukje technologie in handen heeft gekregen. Zoals de titel van de aflevering al doet vermoeden, gaat het hier om een robotarm die kan worden geprogrammeerd om te doen wat de programmeur wenst.

Oei


Howard gebruikt de robotarm in eerste instantie voor onschuldige dingen als massages maar komt daarna op het idee om de arm te gebruiken voor zijn eigen genot. De robotarm komt uiteindelijk vast te zitten en er moet een ambulance worden gebeld om zijn zaakje te redden.

Familieshow?


Een aantal fans vond dit echt te ver gaan en zij noemden Howard een engerd en een viezerik. Ook vonden zij dat The Big Bang Theory een familieshow moest blijven en dat de makers hier echt over de grens waren gegaan.

Deze klagende fans werden op hun wenken bediend want Howard ontmoette snel daarna Bernadette en werd daardoor een wat minder griezelig personage.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heb je hier ooit over nagedacht? Hoe oud zijn de personages in 'The Big Bang Theory' eigenlijk?
Series / Featured

Heb je hier ooit over nagedacht? Hoe oud zijn de personages in 'The Big Bang Theory' eigenlijk?

Een klein onderzoekje naar de leeftijden van de hoofdpersonages in 'The Big Bang Theory'.

Heb jij enig idee wat de leeftijden waren van Sheldon, Penny, Leonard, Raj en Howard? Serietotaal zocht voor je uit hoe oud The Big Bang Theory-personages nu precies waren aan het begin van seizoen 1.

Het is altijd lastig om de leeftijden van personages in langlopende series te raden. Veelal is hier in de serie geen duidelijke aandacht voor en blijf je altijd een beetje gissen hoe oud een personage nu precies is. Stelregel lijkt wel dat de acteurs veelal ouder zijn dan de personages die zij spelen.

Sheldon


Voor Sheldon hoeven we niet te raden hoe oud hij is, zowel in The Big Bang Theory zelf als in The Young Sheldon wordt aangegeven dat Sheldon werd geboren in februari 1980. Dit betekent dus dat Sheldon in het eerste seizoen van The Big Bang Theory 27 jaar oud was.

Leonard


Leonard verschijnt in de eerste aflevering als kamergenoot van Sheldon en er wordt onthuld dat hij slechts een paar maanden jonger is dan Sheldon. Ook Leonard is dus 27 jaar oud in het eerste seizoen.

Penny


Penny is het jongste personage uit de serie. Zij is geboren in 1985 en is daarmee 21 jaar oud.

Raj


Raj verschijnt in het eerste seizoen al een paar keer op het beeld. Pas later werd hij één van de hoofdpersonages. Volgens het plot is hij geboren in oktober 1981 (in New Delhi) en is hij aan het begin van de serie dus 26 jaar oud.

Howard


Howard heeft geen academische historie en het is dus lastiger zijn leeftijd op basis van zijn schoolverleden vast te stellen. In de serie blijkt echter dat hij net zo oud is als zijn beste vriend Raj, en hij is dus ook 26 als de serie verschijnt.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Legendarische anekdote Kit Harrington; politieagent kende lot van 'Jon Snow' uit 'Game of Thrones' al heel vroeg
Series / Nieuws

Legendarische anekdote Kit Harrington; politieagent kende lot van 'Jon Snow' uit 'Game of Thrones' al heel vroeg

Kit Harrington vertelde deze prachtige anekdote in 'The Tonight Show'

Seizoen 5 van Game of Thrones eindigde met de aanslag op Jon Snow als cliffhanger. Daarna begon het lange wachten, zou Jon Snow het toch hebben overleefd? Alle fans waren met deze vraag bezig behalve één politieagent uit Engeland, want die wist al hoe dit af zou lopen!

The Tonight Show


Inmiddels weten we natuurlijk allemaal dat Jon Snow op miraculeuze wijze weer tot leven werd gebracht, maar destijds tasten we allemaal in het duister. Kit Harrington (die Jon Snow speelde) vertelde daarover deze prachtige anekdote in The Tonight Show starring Jimmy Fallon.

Ontboezeming


Alleen geselecteerde mensen uit het productieteam en Kit Harington wisten wat er zou gaan gebeuren en de schrijvers verboden hem het aan iemand buiten deze binnenste cirkel te vertellen. Harrington gaf aan het stiekem wel aan zijn ouders en zijn vriendin verteld te hebben en deed vervolgens een opmerkelijke ontboezeming.

Te hard gereden


Harrington gaf aan dat hij in die periode door een politieagent werd aangehouden toen hij de maximumsnelheid overschreed. De politieagent zag onmiddellijk met wie hij te maken had en stelde Harrington voor een keuze: hij mocht de agent volgen naar het politiebureau of…..hij mocht de agent vertellen wat het lot van Jon Snow was.

Lord Commander


Harrington besloot de politieagent te vertellen over het vervolg en de politieman reageerde met de woorden: "Ga snel, Lord Commander, zuidwaarts, ver weg van de muur". Harrington kwam met de schrik vrij en kon zijn weg vervolgen.

Een legendarische anekdote dus en een heldenrol van niet alleen Kit Harrington, maar ook zeker van deze politieagent, die een groot fan van de serie bleek te zijn!

Kijk Game of Thrones nog eens terug hier op HBO Max.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde 'No Time to Die' was beter geweest zonder deze scène
Films / Nieuws

Einde 'No Time to Die' was beter geweest zonder deze scène

Bond ontsnapt, na het openen van een beveiligingsdeur, naar het dak van een groot gebouw.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De laatste scènes van No Time to Die zijn verwarrend voor de fans en critici van de film. Een van die scènes blijkt zelfs overbodig voor het verhaal.

Aan het einde van No Time to Die wordt Bond besmet met de dodelijke DNA-technologie: Hercules. Hij doodt zijn vijand Safin die hem even daarvoor probeert tegen te houden om te ontsnappen. Bond ontsnapt, na het openen van een beveiligingsdeur, naar het dak van een groot gebouw.

Scène overbodig


Volgens ScreenRant is deze hele scène overbodig en is de tactiek van de vijand niet helemaal waterdicht. Het heeft voor Safin geen zin om Bond tegen te houden nadat hij besmet is met Hercules.

No time


Bond heeft bovendien maar negen minuten om te ontsnappen, voordat de raketten inslaan. Hiermee wordt het virus en het hele eiland vernietigd. 007 zal volgens dit scenario altijd sterven: door te weinig tijd of doordat hij besmet is geraakt en het virus niet wil doorgeven aan zijn kindje en geliefde.

Emotie


Het einde van de film was nog sterker geweest als Bond niet eens probeerde te ontsnappen na te zijn besmet. Zo was de emotionele impact nog groter geweest.Prime Video


Wil je de hele film of deze scènes graag bekijken? No Time to Die is te streamen via Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze acteur kon er weinig van in 'The Godfather'
Films / Nieuws

Deze acteur kon er weinig van in 'The Godfather'

Het personage was de meest koelbloedige handhaver namens de familie en zou dat ook in die hoedanigheid moeten spelen.

The Godfather staat op nummer 2 in de IMDB top 100 en heeft de meeste likes op Netflix. Toch liep niet alles in de film even soepel. Een acteur had zelfs moeite met zijn rol.

Zenuwen


Het personage Luca Brasi bedankt Don Corleone aan het begin van de film tijdens de bruiloft van zijn dochter. Duidelijk stotterend en zichtbaar zenuwachtig. Dit was niet zo bedoeld, meldt de website van Time Magazine. Het personage was de meest koelbloedige handhaver namens de familie en zou dat ook in die hoedanigheid moeten spelen.

Geen geweldig acteur


Acteur Lenny Montana (Luca Brasi) was geen geweldige acteur en bleek zichtbaar zenuwachtig in het bijzijn van een groot acteur als Marlon Brando. Daarom kwam hij niet goed uit zijn woorden.

Hand van de regisseur


Regisseur Francis Ford Coppola wist hier wel wat op. Voor de ontmoeting is daarom de scène opgenomen waarin het personage Luca zijn woorden oefent. Om even later de grote Corleone te bedanken voor alle kansen die hij heeft gekregen.Valt op


Op die manier lijkt het moeizaam spreken zo bedoeld. Hierdoor viel het personage bovendien onbedoeld positief op tussen alle andere patsers.

Revanche


Montana was buiten de filmwereld bekend als een worstelaar en bodyguard voor echte maffiosi. Hij heeft zich wel kunnen revancheren. Zijn acteertalent later in de bar tijdens de ontmoeting met de Tattaglias is wel degelijk van hemzelf.

Netflix


Ben je benieuwd naar de beelden of wil je de film zien? The Godfather is te streamen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit personage krijgt het zwaar te verduren in het einde van 'Grey's Anatomy'
Series / Nieuws

Dit personage krijgt het zwaar te verduren in het einde van 'Grey's Anatomy'

Deze hoofdrolspeler van het eerste uur geeft aan dat het nodige op stapel staat.

Reeds eerder werd al gehint op een schokkend einde van seizoen 19 van Grey's Anatomy. De serie heeft door de jaren heen de nodige stevige plotwendingen gekend, dus dit zou zeker niet de eerste keer zijn.

James Pickens Jr. (Richard Webber) sprak in een interview met TVLine over hetgeen Richard voor zich heeft liggen. Het zou kunnen dat seizoen 19 betrekking heeft op zijn relatie met Catherine (Debbie Allen).

Zachte landing


Eerder werd Webber al weduwnaar toen hij zijn vrouw Adele (Loretta Devine) verloor aan Alzheimer. Zijn nieuwe relatie met Catherine wordt op de proef gesteld aangezien kanker bij haar wordt geconstateerd.

In het vorige seizoen werd al duidelijk dat Catherine's gezondheid verzwakt. Pickens: "Catherine's gezondheid stelt Richard op de proef op een manier waarop hij nog niet eerder getest is. Hij richt zich volledig op het zorgen voor en aanmoedigen van Catherine. Uiteindelijk denk ik wel dat hij vooral wil zorgen voor een zachte landing voor zijn vrouw, waar dit ook is".

Seizoensfinale


De mogelijkheid bestaat dat Richard's vrouw het niet redt, en dit zou wel eens onderdeel uit kunnen maken van de finale. De twee uur durende seizoensfinale zal ongetwijfeld genoeg verwikkelingen kennen. In Nederland zal deze in juni uitgezonden worden.

Kijk Grey's Anatomy iedere dinsdagavond om 20.30 u op Net 5.

Ook kun je seizoen 1 tot en met 18 van Grey's Anatomy streamen op Disney+. Seizoen 19 zal hierop te zien zijn vanaf 1 juni 2023.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spectaculaire video over draken uit 'Game of Thrones' en 'House of the Dragon'
Series / Video/clip/featurette

Spectaculaire video over draken uit 'Game of Thrones' en 'House of the Dragon'

Bekijk deze duizelingwekkende samenvatting over en met een heleboel draken.

A Song of Ice and Fire door George R.R. Martin heeft een rijke geschiedenis wat de herkomst van draken betreft. Deze is op een subtiele manier zowel in Game of Thrones als in House of the Dragon verwerkt.

Youtuber xRav3n heeft een video gemaakt die alles nog eens op een rijtje zet. We zien feiten en feitjes voorbijkomen, omlijst door spectaculaire drakengevechten.

Parallellen


xRav3n laat de parallellen zien tussen House of the Dragon, de Targaryen-draken en de restanten in de tijd van Game of Thrones. Arya ziet Balerion's schedel in de kelder van kasteel Red Keep.

In de tijd van de Baratheons hangen de schedels van de Targaryen-draken immers allang niet meer in de troonruimte. De kleinste schedel heeft de grootte van een kat. Het volgende shot toont vervolgens levende draken en hoe de drakenrijders met de dieren omgaan.

Verleden en heden


Dergelijke parallellen gebruikt xRav3n door de hele video heen. We zien Jace Velaryon in de Dragon Pit waar hij Vermax gaat trainen. Dit wordt afgezet tegen de ruïne die Daenerys bijna 200 jaar later ziet. Zij benoemt het feit dat draken hierin werden opgesloten, en we zien hoe ze uiteindelijk genoodzaakt is om hetzelfde te doen.

Tyrion noemt in de voice-over vervolgens dat draken door het opgroeien in de Dragon Pit steeds kleiner en kleiner werden, "totdat de laatste de grootte had van een kat". Dit verwijst terug naar het eerdere shot met daarin de mini-schedel.

Mix live-action en special effects


Het geheel is daarnaast verweven met beelden van majesteitelijke drakenvluchten en vlammende drakengevechten. De mix van filmen op locatie, onder andere Kroatië (King's Landing) en Ierland (Dragonstone), en special effects heeft een indrukwekkende wereld op het scherm gebracht, hetgeen de bijzondere video alleen maar bevestigt.

Game of Thrones en House of the Dragon kun je zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Jusqu'ici Tout Va Bien'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Jusqu'ici Tout Va Bien'

Een journalist die carrière probeert te maken terwijl haar broer wordt gezocht door de narcoticabrigade zorgt voor het nodige familiedrama.

Regie: Lionel Smila | Cast: Nawell Madani (Fara), Djebril Zonga (Oumar), Paola Locatelli (Lina), Kahina Carina (Souhila), Aida Ghechoud (moeder), Radouan Leflahi (Selim), Carima Amarouche (Yasmina), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 31-38 minuten | Jaar: 2023

Al van kinds af aan is het Fara's droom om nieuwslezeres te worden. Maar net wanneer zij op het punt staat promotie te maken, gooit haar broer roet in het eten. Hij blijkt te zijn betrokken bij een drugsbende en wordt gezocht door de narcoticabrigade. Samen met haar zussen doet Fara er alles aan om haar broer buiten schot te houden, waarmee ze niet alleen haar carrière maar ook de hele familie in gevaar brengt.

Met een verhaal over normale mensen die tegen hun wil verstrikt raken in drugs- en smokkelschandalen – blijkbaar een populair onderwerp – is Jusqu'ici Tout Va Bien een serie zoals zovele en daardoor vrij voorspelbaar. Gelukkig wordt het criminele leven niet al te serieus genomen. Het verhaal wordt dus gebracht met een knipoog en is niet bloedstollend, maar toch zit er een duidelijk patroon in verhaallijnen waarin drugs de rode draad vormen. De zussen komen precies voor de problemen te staan die je van dit soort series mag verwachten: deadlines, schulden, chantage, ontvoering, noem het maar op.

Gelukkig zit Jusqu'ici Tout Va Bien bomvol zijlijntjes, die het verhaal een eigen identiteit geven en de serie redden van een dodelijke voorspelbaarheid. Zo hebben de zussen ieder hun eigen leven met hun eigen persoonlijke problemen. Waar Fara vecht voor haar plekje als nieuwslezeres hebben haar zussen te kampen met onder andere een opstandige puberdochter en een doodgebloed huwelijk vol schulden.

Jusqu'ici Tout Va Bien wordt tevens gered door het acteertalent van Nawell Madani. Ze zet de rol van Fara op een krachtige manier neer waarmee haar personage nodige respect afdwingt, als zelfstandige vrouw die alle ballen hoog weet te houden met betrekking tot haar werk en privéleven, terwijl ze ook nog eens een poging doet haar familie uit de problemen te halen.

Het einde is echter rommelig en onduidelijk. Er gebeurt heel veel, maar er wordt te weinig informatie gegeven. De gebeurtenissen lijken hierdoor onlogisch en niet op elkaar aan te sluiten. Het open einde zorgt evenmin voor een bevredigende afsluiting van het verhaal. Al met al geen onaardige serie, maar de makers hebben wel wat kansen laten liggen.Jusqu'ici Tout Va Bien is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'The English'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'The English'

Spannende, gelaagde en geslaagde western met centrale rol voor vrouwen en inheemse Amerikanen.

Regie: Hugo Blick | Cast: Emily Blunt (Lady Emilia Locke), Chaske Spencer (Sergeant Eli Whipp/Wounded Wolf), David Melmont (Rafe Spall), Tom Hughes (Thomas Trafford), Sheriff Robert Marshall (Stephen Rea), Gary Farmer (John Clarke), Kimberly Norris Guerrero (Katie Clarke), Ciaran Hinds (Richard Watts), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 48-52 minuten | Jaar: 2022

The English is een zeer geslaagde westernminiserie. In zes afleveringen verandert een ogenschijnlijk simpel wraakverhaal in een complex portret van vele volkeren in een land in ontwikkeling dat deels is gebouwd op genocide, gedwongen verplaatsing, verkrachting, ziekte, dood en verderf. En dat alles samengevat in een spannend, soms zelfs romantisch avontuur door mooi belichte, weidse landschappen.

Zoals het een goede western betaamt, worden Lady Cornelia Locke en haar metgezel sergeant Eli Whipp veel van afstand gefilmd. Daarbij heeft schrijver/regisseur Hugo Blick helaas niet geluisterd naar John Ford (de meester van de western), die ooit aan Steven Spielberg vertelde dat voor interessante, dynamische beelden de horizon boven of onder in het beeld geplaatst dient te worden. Deze les werd onlangs nog memorabel verbeeld in Spielbergs eigen The Fabelmans. Echter, bij Blick staat de horizon meestal pal in het midden.

De titel The English verwijst deels naar Lady Locke, die in 1890 van Engeland naar en door de Verenigde Staten reist, om wraak te nemen op de man die ze verantwoordelijk houdt voor de dood van haar zoon. De titel verwijst ook naar de Engelsen in het algemeen die naar Noord-Amerika kwamen en het scala aan inheemse volkeren eerst van hun thuislanden verjoegen en vervolgens grotendeels uitmoorden. Daar waren die Engelsen overigens niet alleen in.

Locke erkent deze pijnlijke historische waarheid en laat geen mogelijkheid liggen om personen van verschillende (Europese) komaf daarmee te confronteren. Het resultaat is een reeks interessante dialogen, waarin mensen zich in opmerkelijke bochten wringen om dit alles en hun aanwezigheid daar te verantwoorden. Belangrijk daarbij is ook dat niet alleen de witte perspectieven voorbij komen, van onder meer Ieren, Schotten en Duitsers, maar ook diverse inheemse.

Eli Whipp is een Pawnee-verkenner voor het Amerikaanse leger, zoals die er in het echt ook waren. Hij werd geboren als Wounded Wolf, maar koos een Engelse naam en baan in het leger omdat de strijd tegen de nieuwe overheerser volgens hem gedoemd is te mislukken. Dat neemt niet weg dat hij een klassieke revolverheld is, die zich door niemand laat stoppen op weg naar zijn doel. Helaas voor hem is dat doel inmiddels even mythisch als het wilde westen: hij wil terug naar het traditionele thuisland van de Pawnee, maar dat bestaat niet meer.

Onderweg komt hij een volksgenoot tegen, maar onder andere ook Kickapoo en Cherokee. De slachting van een Cheyenne-dorp speelt een belangrijke rol in een aantal flashbacks, en nadat dit is afgebrand wordt op die exacte plek een dorp gevestigd dat het centrum van koeienhandel moet worden. Zo is de toekomst van de VS letterlijk gebouwd op het uitroeien van de lokale inheemse bevolking. Maar naast die passieve, lijdzame rol van de Cheyenne in dit verhaal hebben alle inheemse personages die aan het woord komen in The English allemaal een eigen visie op het verleden en de juiste weg voorwaarts.

Zo portretteert Blick de inheemse Amerikanen niet als een homogene groep wilden, al dan niet nobel, zoals toch meestal het geval is in het genre, maar als een heel diverse verzameling volkeren, met eigen gebruiken, verleden en toekomstvisie. Daarbij valt op dat het juist de witte mensen zijn die scalperen en hoofdhuiden verzamelen, een afwijzing van het onjuiste cliché dat dit typisch gedrag voor de inheemse Amerikanen was waar de Europeanen het slachtoffer van waren.

Locke vraagt Whipp op een gegeven moment waarom de Pawnee hun geschiedenis nooit op papier vastgelegd hebben, als ze zo'n rijke geschiedenis hebben. Hij legt uit dat die oraal van generatie op generatie werd overgebracht, wat een prima systeem was totdat zij werden opgejaagd, vermoord en hen verteld werd dat dit beschaving was. De geschiedenis opschrijven werd pas belangrijk toen de verteltraditie onmogelijk werd, doordat er niemand overbleef om die geschiedenis te vertellen en toen was het al te laat.

The English is een weloverwogen portret van een samenleving in transitie en het verschrikkelijke geweld waar die op gebouwd is. Een samenleving die uit vele verschillende volkeren bestaat en een erkenning van het geweld en onrecht dat de vele voorgaande volkeren is aangedaan. De hints naar een niet geheel overtuigende romance, de ietwat geforceerde vertelstructuur vol flashbacks en matig uitgewerkte bijfiguren zitten wel een beetje in de weg. De juiste balans tussen dat portret en het bij vlagen zeer spannende verhaal wordt nooit helemaal goed gevonden, maar het is een lovenswaardige poging.The English is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DC-flop 'Shazam! Fury of the Gods' ook snel in Nederland te streamen?
Films / Nieuws

DC-flop 'Shazam! Fury of the Gods' ook snel in Nederland te streamen?

Al vanaf het moment dat 'Shazam! Fury of the Gods' in de bioscoop draaide is er gedoe rondom de film geweest. Helaas zijn een hoop mensen niet mals over de film.

Goed nieuws aan de andere kant, de film is namelijk nu al digitaal beschikbaar om te huren of te kopen in Amerika. Dit is alleen een stuk eerder dan gepland en al minder dan een maand nadat de film in de bioscoop kwam.

Warner Bros


Warner Bros kwam met het nieuws naar buiten dat de film in Amerika digitaal te kopen of te huren is vanaf 7 april. Pijnlijk, want dat is drie weken na de bioscooprelease. De Amerikaanse DVD release staat gepland voor 23 mei.

Wanneer in Nederland


Wanneer er een digitale release hier in Nederland of überhaupt buiten Amerika komt moeten we nog even afwachten. Momenteel is hier nog niets over naar buiten gekomen.

Wat denken we ervan?


Een hoop reacties op de film zijn niet mals. Wel zijn er ook mensen die wel enthousiast zijn. Heb jij de film al gezien?Trailer


Als je de film nog niet gezien hebt, hij draait nog in de bioscoop. Bekijk hier de trailer en kijk of je de film nog in de bioscoop gaat zien, of toch wacht op een ander soort release in Nederland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onverwoestbare Sylvester Stallone toont zijn zachte kant in 'The Family Stallone'
Series / Trailer

Onverwoestbare Sylvester Stallone toont zijn zachte kant in 'The Family Stallone'

Van zo'n zachte kant heb je deze bikkelharde acteur nog nooit gezien.

Na zijn succesvolle televisierol in Tulsa King neemt Sylvester Stallone nu de volgende stap met een eigen realityserie: The Stallone Family. Nu heeft Paramount de releasedatum én een nieuwe trailer naar buiten gebracht. Vanaf 17 mei zal de realityserie over Stallone te zien zijn in de VS.

Helaas is dat nog niet het geval in Nederland. In de eerste plaats zal de serie uitkomen in de VS, Canada, Latijns-Amerika en Brazilië. Daarna zullen pas andere internationale markten volgen. In Nederland zal de serie hoogstwaarschijnlijk uitkomen via SkyShowTime, die gelieerd is aan Paramount+.

Wat staat ons te wachten in de serie?


Met de realityserie krijgt de kijker de kans om Stallone beter te leren kennen als een vader. Ook komt zijn vrouw Jennifer Flavin Stallone aan bod, die zakenvrouw is en mede-eigenaar van het merk Serious Skin Care. Twee van hun dochters hebben samen de podcast 'Unwaxed', en meerdere van hen zijn tevens bezig met hun eigen acteercarrière.

Trailer


De nieuwe trailer geeft een kijkje in het leven van de familie Stallone thuis en op het werk. Verder komen er ook een paar mooie cameos langs van Al Pacino en Dolph Lundgren.

Bekijk hieronder gauw de trailer. Voor nu is het nog onbekend wanneer en waar The Stallone Family zal uitkomen in Nederland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geliefd origineel 'Star Wars'-personage keert eindelijk terug in 'Visions'
Series / Nieuws

Geliefd origineel 'Star Wars'-personage keert eindelijk terug in 'Visions'

De stemacteur mag spoedig weer in de spreekwoordelijke cockpit plaatsnemen.

Voor het tweede seizoen van Star Wars: Vision keert een geliefd personage terug uit de originele trilogie van Star Wars: Wedge Antilles. De piloot werd oorspronkelijk gespeeld door Denis Lawson, die nu ook de stem van Wedge Antilles zal inspreken.

Star Wars: Vision trapte af in 2021 als een creatieve spin-off die het Star Wars-universum op een nieuwe manier verbeeldt via animatie. Verschillende Japanse animatiestudio's gingen met het bekende materiaal aan de haal en wisten een nieuwe draai te geven aan de anthologieserie op Disney+.Nieuwe aflevering


Gedurende een panel op de Star Wars Celebration Europe 2023 werd de cast van het tweede seizoen onthuld, waarbij de naam van Denis Lawson opdook voor de aflevering genaamd 'I Am Your Mother'.

In de aflevering zal volgens Empire Magazine de kijker de jonge Twi'lek piloot Anni en haar moeder Kalina volgen, die samen deelnemen aan een ruimterace voor ouders en kinderen. Een ander nieuw personage genaamd Julan Van Reeple is de concurrentie voor Anni, maar niemand minder dan Wedge Antilles houdt toezicht over de hele race.Wie is Wedge Antilles?


De acteur Denis Lawson speelde in de originele films Wedge Antilles, een X-Wing-piloot bij de Rebellen. Hij overleefde alle ruimte-veldslagen bij Yavin IV, Hoth en Endor. Samen met Lando Calrissian blies Wedge Antilles de tweede Death Star op.

Regisseur Magdalena Osinska zei tegen Empire over de keuze voor Wedge:" We waren op zoek naar een soort idool waar Anni tegenop zou kijken. We kozen voor Wedge Antilles, omdat hij paste in het 'Star Wars'-tijdperk. Ook heeft hij vrij verbazingwekkende dingen gedaan in 'Star Wars', maar hij werd misschien niet zo erkend [daarvoor]."

Op 4 mei zal het nieuwe seizoen van Star Wars: Vision uitkomen bij Disney+, waar het eerste seizoen al te vinden is. Bekijk hieronder de trailer van het eerste seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze maand flink wat spanning en sensatie bij de NPO
Series / Featured

Deze maand flink wat spanning en sensatie bij de NPO

Drama in het ziekenhuis, een mislukte overval en een Britse detective.

In april verschijnen er weer veel verschillende soorten programma's en series bij de NPO en op NPO Plus. De redactie van SerieTotaal selecteerde 3 van de beste dramaseries om uit te lichten - check ze gauw hieronder.

Dag & Nacht | AVROTROS | Vanaf 12 april wekelijks op NPO1, bingen op NPO PlusElla is hoofd van de afdeling verloskunde en worstelt niet alleen met het personeelstekort, maar ook in de liefde. Op de dag dat afdelingsmanager Michael Ella te kennen geeft dat er absoluut geen geld is voor extra mankracht, komt ze er achter dat haar vermoeidheid nog een andere reden heeft…Intruder | KRO-NCRV | Vanaf 21 april wekelijks op NPO2, vanaf 20 april bingen op NPO PlusSam vermoordt een inbreker en probeert, samen met z'n vrouw en hun vriendin, het zo te ensceneren dat het lijkt alsof het zelfverdediging was. Agente Karen twijfelt aan de aanpak van haar superieuren.Detective Van der Valk | KRO-NCRV | Vanaf 6 mei wekelijks op NPO2, vanaf 27 april bingen op NPO PlusIn deze Engelstalige detectiveserie in Amsterdam moet commissaris Van der Valk telkens een nieuw misdrijf oplossen. Hierbij wordt hij bijgestaan door zijn trouwe medewerkers: inspecteur Lucienne Hassell, internetexpert Job Cloovers en sergeant Brad de Vries.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-thriller 'The Mother': JLo als ware moordmachine!
Films / Trailer

Netflix-thriller 'The Mother': JLo als ware moordmachine!

Na het ontvoeren van haar dochter verandert Lopez in een ware moordmachine.

Na veel romantische films laat Jennifer Lopez nu wederom zien dat zij evengoed een actieheld kan zijn. In de nieuwste trailer van de Netflix-actiefilm The Mother zet zij alles op alles om haar dochter te beschermen. Bekijk de trailer gauw hieronder.

In de film van de regisseur Niki Caro spelen onder andere Gael Garcia Benal, Paul Raci, Joseph Fiennes en natuurlijk Jennifer Lopez. De laatste laat zich van haar beste kant zien als een dodelijke moordenaar, die uit is op wraak.

Waar gaat de film over?


Na jaren van schuilen in de wildernis van Alaska denkt het personage van Lopez dat zij eindelijk veilig is van de mensen die haar achtervolgen. Maar wanneer haar elfjarige dochter wordt ontvoerd, heeft ze geen andere keus meer.

Ze moet weer terugveranderen in de moordmachine, die zij voorheen was om het dierbaarste wat ze heeft weer terug te winnen: haar eigen kind. Voordat het zover is, kan de kijker rekenen op een film, bomvol geweld en actie.

Wanneer kunnen we The Mother verwachten?


Op de gepaste datum van Moederdag wordt de actiefilm gepubliceerd bij Netflix. Vanaf 12 mei kan elke moeder met een Netflix-abonnement dus genieten van The Mother.

Bekijk de trailer gauw hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wilde 'Stranger Things'-theorie denkt dat dit personage familie is van Vecna
Series / Nieuws

Wilde 'Stranger Things'-theorie denkt dat dit personage familie is van Vecna

Deze zogenaamd overleden moeder uit Hawkins zou wel eens een monster als broer kunnen hebben.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er zijn de afgelopen 4 seizoenen van Stranger Things heel wat fan theorieën bedacht. Ook voor seizoen 5 is er weer een hele interessante theorie: één personage zou namelijk familie zijn van Vecna.

Seizoen 4 heeft heel veel vragen van seizoen 3 beantwoord, maar eindigde ook met nieuwe mysteries. Het grootste antwoord dat er gegeven werd, ging over Henry Creel. Die we allemaal beter kennen als Vecna.

Er valt nog veel meer te leren over Vecna en zijn leven. In seizoen 4 werd er namelijk gespeeld met de waarheid en seizoen 5 zou dit weer kunnen doen om zo stiekem en onopgemerkt de zus van Vecna te onthullen.

Een heel stil personage


De theorie is ontstaan door de nieuwe personageposters. Elk hoofdpersonage heeft namelijk een poster gekregen, maar Karen Wheeler (Cara Buono) ook. Dit was al opvallend omdat ze een kleine rol heeft met minimale schermtijd.

De theorie kwam helemaal op gang toen ontdekt werd dat de poster van Karen dezelfde kleuren had als de rest van de personages die Creel House binnengingen. Fans denken dat dit geen toeval is en dat Karen een connectie heeft met Vecna. Namelijk dat ze zijn zogenaamd overleden zus is.

Bekijk hieronder de posters en stream Stranger Things op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Doorbraak in kiem gesmoord; deze acteur baalde verschrikkelijk van einde 'The Big Bang Theory'
Series / Featured

Doorbraak in kiem gesmoord; deze acteur baalde verschrikkelijk van einde 'The Big Bang Theory'

Kevin Sussman leek bijna echt door te breken als Stuart in 'The Big Bang Theory', maar toen stopte de serie.

The Big Bang Theory draaide met name om de vriendengroep van zes mensen. Af en toe aangevuld door wat andere personages. Eén van de belangrijkste bijrollen, die bijna uitgroeide tot een hoofdrol, was voor Stuart Bloom.

Kevin Sussman


Stuart Bloom werd gespeeld door Kevin Sussman die ook hele kleine rolletjes had in Law & Order en Beter Call Saul, maar via The Big Bang Theory bijna zijn doorbraak beleefde. Bijna, want uiteindelijk werd de echte doorbraak in de keim gesmoord.

Stripwinkel


Stuart werd in seizoen twee geïntroduceerd als een terugkerend personage als eigenaar van een stripwinkel die regelmatig werd bezocht door de hoofdpersonen. Stuart behoorde niet tot de vriendengroep en zou op zich geen grotere rol krijgen in de serie totdat acteur Sussman in de zevende aflevering van het derde seizoen iets bijzonders deed.

I love you


Op het moment dat Leonard en Penny zich omdraaien om weg te lopen uit de stripboekenwinkell, fluistert hij "I love you" tegen haar. De wat griezelige zin was volledig verzonnen door de acteur zelf, en de showrunners vonden dit zo een goede actie en besloten om het personage Stuart meer schermtijd te geven.

Meer schermtijd


In seizoen acht trekt Stuart in bij de familie Wolowitz en werd hij steeds meer een volwaardig personage. In seizoen 12 begon hij met het daten van Denise, een collega uit de stripwinkel. Net toen Sussman steeds meer schermtijd kreeg, werd de stekker uit de serie getrokken bij het einde van dat seizoen.

"Mijn personage had net een vriendin gekregen, dus ik was opgewonden om te zien wat er met die verhaallijn ging gebeuren", zei Sussman hierover. Zijn echte doorbraak bleef hierdoor dus uiteindelijk uit.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.

Bekijk op instagram
De betreffende aflevering is uitgebracht in 2002 en zat dus nog 5 jaar voor zijn definitieve doorbraak als Sheldon Cooper in The Big Bang Theory.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gevaarlijke nieuwe thrillerserie werkt zich binnen paar dagen al de Netflix top 10 in
Series / Nieuws

Gevaarlijke nieuwe thrillerserie werkt zich binnen paar dagen al de Netflix top 10 in

De Franse serie 'Jusqu'ici tout va bien' scoort zeer goed in haar eerste dagen op Netflix.

Vanaf 7 april is de Franse serie Jusqu'ici tout va bien te volgen op Netflix. In de eerste paar dagen wordt de serie gelijk geweldig goed bekeken en de serie is dan ook de top 10 van de meest bekeken series op Netlix ingerold.

Plot


De Netflix Original, die in het Engels bekend is als 'Thicker Than Water', volgt een aantal zussen die zich volstrekt tegen hun eigen wil plots op het criminele pad begeven. Fara Bentayeb (gespeeld door Nawell Madani) is een journaliste die eindelijk haar droom om als nieuwslezer te fungeren heeft bereikt.

Samen met haar zussen probeert ze haar broer uit de problemen te houden. Zo raken ze in conflict met een gevaarlijke crimineel die een lading drugs kwijt is en hen de schuld geeft.

Nawell Madani


Nawell Madani speelt niet alleen de hoofdrol maar is daarnaast ook de regisseur en producent van de serie. Zij is ook bekend als actrice uit de film Cést tout pour moi. In de serie spelen onder andere verder ook Walid Afkir, Mayane Sarah El Baze en Kahina Carina.

Kijk de serie op hier.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van de hitserie 'The Night Agent' zullen deze shows zeker ook waarderen
Series / Nieuws

Fans van de hitserie 'The Night Agent' zullen deze shows zeker ook waarderen

Vijf shows om van te smullen voor fans van 'The Night Agent'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In korte tijd is The Night Agent een van de meest populaire shows op Netflix geworden. Kun je geen genoeg krijgen van spionnen, intrige en politiek? Dan zijn deze shows voor jou.

In From The Cold


Deze thriller, over een gepensioneerde Russische spionne (Margarita Levieva), is zeker de moeite waard.

Een beetje science fiction en intrigerende personages en je hebt een show die je in één keer wil kijken.Treason


In Treason komen we een bekend gezicht tegen: Charlie Cox (Daredevil speelt een FBI agent.

Wanneer zijn baas wordt vergiftigd door een Russische spion belandt hij in een web van intrige.

Een ander bekend gezicht in deze spannende serie is Alex Kingston (Doctor Who). Treason heeft vijf afleveringen.Traitors


Deze Britse spionageserie speelt zich af vlak na de Tweede Wereldoorlog, waar een jonge, Britse vrouw overtuigd wordt om voor de Amerikanen haar overheid te bespioneren.

In de serie zijn Emma Appleton (The Witcher) en Keeley Hawes (Bodyguard) te zien. De serie heeft zes afleveringen.Spycraft


Wat Spycraft zo interessant maakt, is dat het om de waarheid gaat. In deze serie worden waargebeurde espionage verhalen verteld door de mensen die er bij betrokken waren.

De serie behandelt onder andere onderwerpen als gif, gadgets, geheime communicatie en het kraken van codes.

Spycraft zie je hierThe Recruit


In The Recruit komt een jonge CIA advocaat terecht in een spionagewereld die hem eigenlijk boven de pet gaat.

Noah Centineo speelt Owen in een spannende serie waarin ook Kristian Bruun (Orphan Black) te zien is.The Night Agent is nu te zien op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.