search
Nieuw op Netflix: het epische 'The Woman King'
Films / Netflix Kijktip

Nieuw op Netflix: het epische 'The Woman King'

Vanaf donderdag 13 april kijk je bij Netflix het epische 'The Woman King'. Viola Davis speelt hierin generaal Nanisca en doet dit geweldig goed.

De film weet hoge ogen te gooien onder de mensen die de film al gezien hebben. Stream deze machtige film vanaf donderdag 13 april bij Netflix.

Vrouwelijke krijgers


In de negentiende eeuw traint generaal Nanisca een groep vrouwelijke krijgers om het Afrikaanse koninkrijk Dahomey te beschermen tegen een buitenlandse vijand. Deze is vastbesloten om hun manier van leven te vernietigen.

Regie en cast


Gina Prince-Bythewood heeft deze film geregisseerd. Eerder regisseerde zij Love & Basketball en Beyond the Lights.

Naast Davis als generaal Nanisca zien we onder meer Thuso Mbedu, Lashana Lynch, Sheila Atim, John Boyega en Jordan Bolger.

Hoge scores


Met een 6.8/10 is de score op IMDB mooi maar niet groots. Op Rotten Tomatoes is dit echt heel anders. Daar scoort de film een geweldige 94% onder de recensenten een bijna perfecte score onder het publiek van maar liefst 99%. Er wordt door velen zelfs gesproken over één van de beste films uit 2022.

"Viola Davis is een ontketende kracht die aan het hoofd staat van een volbloed conflictverhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de slavenhandel, dat zowel een draai geeft aan het traditionele, door mannen gedomineerde krijgers-epos als een blik op een deel van de geschiedenis dat Hollywood doorgaans negeert."

"Terwijl deze vrouwen hun plaats innemen in het koninkrijk Dahomey en hun macht laten gelden, krijgt 'The Woman King' echt een nieuwe betekenis en vindt het relevantie in de moderne tijd."

"Het is geen perfecte film, maar qua acteerwerk is dit een masterclass. Het tempo was strak en effectief ondanks het ontbreken van enige karakterontwikkeling. Dit is echt een goede film."

Zeker kijken


Ook op Twitter zien we een hele hoop reacties die positief zijn. Een hoop mensen raden dan ook echt aan om de film te gaan kijken als je dit nog niet gedaan hebt.





Op Netflix


The Woman King stream je vanaf donderdag 13 april bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen