Grootse serie 'Queen Cleopatra' komt binnenkort heel Netflix veroveren

Er zou geen Rome zijn geweest zonder Egypte, en geen Egypte zonder Cleopatra.

Mitchell van Vuren, 14-04-2023 00:12

De geschiedenis van koningin Cleopatra reist naar het heden met de nieuwe Netflix-serie Queen Cleopatra. De educatieve serie maakt onderdeel uit van de Netflix-docuserie over de levens van iconische Afrikaanse koninginnen.
Producent Jada Pinkett Smith bedacht de eerste insteek voor de docuserie. De eerste reeks gaat over een van de machtigste vrouwen van de wereldgeschiedenis: koningin Cleopatra. De gedurfde vrouw was volgens de overleveringen niet alleen beeldschoon en steenrijk, maar ook bijzonder intelligent.

Nagespeeld

In de serie wordt het verhaal van Cleopatra centraal gezet en grotendeels nagespeeld. Daarnaast geven voice-overs extra informatie hoe Cleopatra gezaghebbers uit Rome om haar vingertje wond en ze inzette voor haar eigen belangen.

Andere koninginnen

Naast Cleopatra komen ook andere Afrikaanse koninginnen aan bod in de docuserie African Queens van Jada Pinkett Smith. Zo is er eerder een reeks afleveringen verschenen over koningin Njinga van Ndongo en Matamba, oftewel het huidige Angola.

Net als de eerdere reeks zal Queen Cleopatra bestaan uit vier afleveringen. Elke aflevering krijgt een lengte van 45 minuten. Op 10 mei zal de serie uitkomen bij Netflix.

Trailer

Bekijk de trailer voor Queen Cleopatra hieronder.


Lees meer over: african queens, queen cleopatra, ningjia, serie, docuserie, rome, julius ceasar, netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam