search

Ons nieuws van vrijdag 14 april 2023

Recensie Netflix-serie 'American Manhunt: The Boston Marathon Bombing'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'American Manhunt: The Boston Marathon Bombing'

Zo spannend als een fictieve thrillerserie, maar met behoud van de schok en pijn van de ware gebeurtenis.

Regie: Floyd Russ | Afleveringen: 3 | Speelduur: 52-62 minuten | Jaar: 2023

De jaarlijkse marathon in Boston werd in 2013 op gruwelijke wijze verstoord door bomaanslagen. Vlakbij de finish gingen midden in het publiek twee bommen af, wat levens kostte en heel wat mensen voorgoed verminkte. De driedelige serie American Manhunt: The Boston Marathon Bombing begint op dit moment en toont de jacht die hierna van start ging om degene die hiervoor verantwoordelijk was te arresteren. Behalve mensen van justitie komen ook getuigen en slachtoffers aan het woord en wordt gekeken naar waar het zaadje ligt voor deze terroristische aanslag.

De beelden zijn schokkend. American Manhunt laat zien hoe een van de rugzakken met een bom wordt neergezet op een plekje waar mensen onder het genot van een drankje gezellig aan het kletsen zijn. Een paar minuten later is het voor sommigen in een oogwenk definitief afgelopen – erg pijnlijk om te zien. Maar zoals hoofdinspecteur Billy Evans aan het begin zegt: "Als het iemands doel is om anderen kwaad te doen, dan gaan ze dat doen." De serie laat zien hoeveel sterker het licht is tegenover deze laffe duisternis.

De documentaire maakt onbedoeld ook wat gespreksvoer los op sociaalmaatschappelijk gebied. Neem bijvoorbeeld de Amerikaanse moslim die veel last heeft gehad van islamofobie na 9/11, maar zichzelf zo in de slachtofferrol plaatst dat wanneer hij de dader van de bomaanslag in Boston ziet hij zichzelf en anderen overtuigt dat dit niet die islamitische jongen is met wie hij bevriend is. Had hij dat wel gedaan, dan was er wellicht een dode minder geweest.

Of wanneer de jacht ten einde is en mensen op straat "USA! USA! USA!" scanderen. Dit soort vaderlandsliefde is verontrustend. Mooi dat ze hun hulpdiensten alle waardering tonen, maar wat heeft het politiewerk in de ene regio te maken met de rest van het gigantische land? Staan te feesten over de Amerikaanse 'overwinning' op weer zo'n moslimterrorist plant mogelijk een zaadje voor de volgende psychopaat die zijn lusten achter het schild der religie botviert.

American Manhunt is voornamelijk ontzettend spannend. De opbouw gedurende de drie afleveringen is perfect. Er wordt afgewisseld tussen informatief en inzichtelijk in hoe men te werk ging in het identificeren en opsporen. De plotselinge paniek van de aanslag, de tijdsdruk om te achterhalen wie daarvoor verantwoordelijk was en de doodsangst van burgers gedurende tijd dat de daders nog vrij rondliepen doen denken aan fictie, dus de schok is voelbaar wanneer het besef indaalt dat dit allemaal echt is gebeurd.

Met name Aziatische Danny Meng, die destijds studeerde aan de Bo universiteit in Cambridge bij Boston, is een aandoenlijke held. Hij introduceert zichzelf glimlachend met het delen van zijn passie voor auto's, maar wanneer hij vertelt over zijn levensbedreigende ontmoeting met de aanslagpleger is te zien hoe hij voor een moment weer even op die plek is waar hij wist dat hij niet zou overleven als hij geen actie ondernam. Hartverwarmend om te leren dat zijn handelen wordt erkend als een grote en heldhaftige bijdrage aan de klopjacht.

Ook de achtergrond van de daders wordt getoond. Hoe kwamen die tot een punt waarop ze zichzelf gedwongen voelden om onschuldige burgers aan te vallen? Deze informatie is zonder twijfel belangrijk, maar toch levert een van de sprekers een doeltreffende conclusie daarover: er is geen enkel excuus om dit te rechtvaardigen. Hoe gemeen je ook vindt dat andere mensen of instanties tegen je zijn geweest, hoezeer je bent beïnvloed door anderen, je dumpt niet even een bom tussen groepen waar zich kinderen onder bevinden.

American Manhunt houdt het netjes bij slechts drie afleveringen en rekt nergens de boel uit om meer opvulling te leveren voor Netflix. De serie vertelt alles wat moet worden verteld en geen graantje meer. Het opstartproces en het verloop zijn helder en spannend, en nooit wordt de emotionele link uit het oog verloren. De marathon wordt nog steeds elk jaar georganiseerd, maar zoals Billy Evans het bitter doch terecht concludeert hebben de bomaanslagen zo'n impact gehad dat er sindsdien altijd een donkere wolk boven het evenement hangt.

★★★★☆

American Manhunt: The Boston Marathon Bombing is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Transatlantic'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Transatlantic'

Stijlvol, kleurrijk en heldhaftig: achter de schermen bij witteboordenverzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Regie: Stéphanie Chuat, Véronique Reymond, Mia Maariel Meyer | Cast: Gillian Jacobs (Mary Jayne Gold), Lucas Englander (Albert Hirschman), Cory Michael Smith (Varian Fry), Amit Rahav (Thomas Lovegrove), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 46-56 minuten | Jaar: 2023

De grauwe tinten van de meest geprezen oorlogsfilms worden in Transatlantic, van de hand van Anna Winger, verruild voor levendige, bijna vrolijke kleuren. Winger maakte eerder het succesvolle Unorthodox, maar haar nieuwste project kan haast niet meer verschillen van die onheilspellende, verstikkende miniserie. Haar nieuwste productie vertelt het waargebeurde verhaal over het Amerikaanse Emergency Rescue Comittee, dat tussen 1940 en 1941 meer dan 2200 vervolgde kunstenaars, academici en andere grote denkers vanuit Marseille naar de Verenigde Staten hielp.

Dit project werd geleid door journalist Varian Fry, die verantwoordelijk was voor het vergaren van visums voor de veelal Joodse vluchtelingen. In Transatlantic wordt hij geportretteerd als een overwerkte altruïst, die worstelt met zijn drang om het juiste te doen, waarvoor hij vaak de regels moet overtreden, en zijn geaardheid. Zijn relatie met collega Thomas Lovegrove is geïnspireerd door elementen uit het boek waarop de serie is gebaseerd. Het plotpunt is een waardige toevoeging aan het verhaal, omdat het Fry's eigen ervaringen met vrijheid gebruikt als motivatie voor zijn reddingsactie.

Fry zou in dit verhaal heel goed kunnen fungeren als hoofdpersonage– hij is tenslotte interessant en charismatisch – maar helaas is dat niet het geval en moeten we het doen met de Amerikaanse erfgename Mary Jane Gold. Hoewel Gold zeker een ontwikkeling doormaakt – in de eerste aflevering beweert ze nog slechts 'de bank' van de operatie te zijn, maar als haar vader vervolgens de geldkraan dichtdraait moet ze zich ook op andere vlakken bewijzen – is haar verhaal lang niet zo boeiend als dat van Fry. Tevens voelt haar romance met de Joodse verzetsstrijder Albert Hirschman op momenten afgezaagd.

Visueel weet Transatlantic zeker te vermaken. De afleveringen zijn kleurrijk en stijlvol, met een vleugje glamour in de vorm van royale verkleedfeesten. Met een groep personages die grotendeels bestaat uit kunstenaars is dat natuurlijk alleen maar gepast. Daarnaast biedt de serie een verfrissende blik op oorlogsverhalen, die doorgaans toch vaak duister en deprimerend zijn, zonder af te doen aan de ernst van de situatie. De kostuums, sets, en locaties zien er prachtig uit en het zomerse Marseille biedt hiervoor de perfecte achtergrond.

Het verhaal van het ERC lijkt aanvankelijk niet bepaald spannend of heldhaftig, aangezien de grootste vijand niet nazi-Duitsland lijkt te zijn, maar de bureaucratie. Toch gaat de bittere ernst van de Tweede Wereldoorlog niet verloren in Transatlantic. Want dat er wordt gefocust op de spanning van dergelijk witteboordenverzet in plaats van de fysieke strijd aan het front maakt de acties van de personages niet minder heldhaftig. Hoewel de afleveringen niet zijn volgepakt met actiescènes, bevatten ze desalniettemin volop zenuwslopende en emotionele momenten.

★★★★☆

Transatlantic is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Yo! Dit is de tweede 'Breaking Bad'-acteur in 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Yo! Dit is de tweede 'Breaking Bad'-acteur in 'The Mandalorian'

Giancarlo Esposito (Gus Fring) speelt Moff Gideon, in aflevering 7 zien we nog een bekende.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Giancarlo Esposito was enorm succesvol in zijn rol als Gus Fring in Breaking Bad, en heeft nu gezelschap gekregen. In aflevering 7 landen de hoofdpersonen op Mandalore en komen daar een aantal Mando's tegen. Deze zijn op de planeet gebleven sinds The Purge. Meerdere fans herkenden één specifieke Mando.

De nodige tweets werden hieraan gewijd. Het betrof acteur Charles Baker, die in de eerdere serie Skinny Pete speelde.

Gilliverse


Het Gilliverse heeft betrekking op de wereld waarin de personages uit Breaking Bad leven. De acteur gaf het zelf natuurlijk ook al aan:









Het grappige is dat zijn rol als Surviving Scout een tegenstander is van Moff Gideon op dezelfde manier als Skinny Pete Jesse (Aaron Paul) destijds steunde tegen Gus Fring.

Toekomst personage


Met nog drie afleveringen te gaan is het even spannend of we meer van Baker's personage gaan zien. Bo-katan (Katee Sackhoff), Din Djarin (Pedro Pascal) en de rest zijn de planeet aan het verkennen. Het is een logische aanname dat ze de hulp van de overlevenden hierbij goed kunnen gebruiken.

Om erachter te komen of en zo ja hoe dit gebeurt, kijk The Mandalorian op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'The Rings of Power'-actrice begrijpt de kritiek die de serie krijgt goed
Series / Nieuws

Deze 'The Rings of Power'-actrice begrijpt de kritiek die de serie krijgt goed

Galadriel-actrice Morfydd Clark kan zich wel inleven in de fans die kritiek hebben op 'The Rings of Power'.

The Rings of Power-ster Morfydd Clark speelt in de serie de rol van Galadriel. In een interview heeft ze gereageerd op de kritiek die seizoen 1 kreeg en zegt ze dat ze de reacties eigenlijk wel begrijpt.

Gebaseerd op de geliefde fantasyromans van auteur J.R.R. Tolkien, beschrijft The Rings of Power van Amazon Prime de opkomst van kwade krachten tijdens het tweede tijdperk van Midden-aarde, duizenden jaren vóór de gebeurtenissen in de veelgeprezen The Lord of the Rings-trilogie. Hoewel de dure fantasy-serie overwegend positieve recensies kreeg van critici, was de ontvangst van het publiek veel gemengder.

Beschermend over Galadriel


In een recent interview met Vanity Fair gaat Clark in op de kritiek op seizoen 1 van The Rings of Power en geeft aan dat ze als fan begrijpt waar dit vandaan komt. Hoewel ze geen specifieke problemen behandelt die het publiek met de serie heeft gehad, maakt Clark wel duidelijk dat ze zich "beschermend" voelt over Galadriel en hoe ze wordt afgebeeld:

"Omdat ik een fan ben van dit genre, heb ik boeken gelezen die vervolgens in dingen zijn veranderd, waarbij ik zo ben van: ik denk niet dat het huis er zo uit zou hebben gezien. Dus ik begrijp het echt. Wat zo geweldig is aan deze werelden en deze personages, is dat ze niet bestaan en toch zo intens aanwezig zijn in zoveel mensen".

"Dus ik denk dat er een idee is dat je niet iedereen tevreden kunt stellen. Maar ik respecteer ook het eigendom van haar, want ik weet dat als ik aan de andere kant zou zitten, ik me ook zo zou voelen. Ik voel me daar heel beschermend over. Ik voel me behoorlijk beschermend om ervoor te zorgen dat ze veilig is voor kwaad".

The Rings of Power is te zien op Amazon Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Drake & Josh'-acteur na vermissing in goede gezondheid teruggevonden
Series / Nieuws

'Drake & Josh'-acteur na vermissing in goede gezondheid teruggevonden

Nadat Drake Bell de laatste jaren veel negatief in het nieuws is geweest, was hij nu een tijdje vermist.

Drake & Josh-ster Drake Bell werd donderdagochtend als vermist opgegeven in Florida, waarbij de politie reden had om te vermoeden dat hij in gevaar was. Later die dag is Bell veilig teruggevonden.

Bell kreeg bekendheid in de vroege jaren 2000 vanwege zijn rol in de Nickelodeon-serie The Amanda Show met Amanda Bynes in de hoofdrol. Hij en zijn Amanda Show-co-ster Josh Peck speelden uiteindelijk de hoofdrol als stiefbroers in hun eigen sitcom, Drake & Josh, die tussen 2004 en 2007 liep en vier seizoenen telt.

Levend teruggevonden


Volgens Variety werd Bell donderdag door de politie van Daytona Beach "beschouwd als vermist en in gevaar". De acteur en muzikant was de vorige avond voor het laatst mogelijk gezien in het gebied van een middelbare school en werd donderdag vroeg als vermist opgegeven.

Enkele uren later meldde TVLine dat hij levend was teruggevonden, terwijl het rapport van de politie simpelweg zei: "We kunnen bevestigen dat wetshandhavers contact hebben en dat meneer Bell in veiligheid is".

Gecompliceerde geschiedenis


Op het moment van schrijven is er geen verdere informatie bekend over Bells verdwijning of over hoe en waar hij is gevonden. Het is niet bekend wanneer en waarom de verdwijning werd gemeld en onder welke omstandigheden de politie hem als bedreigd beschouwde. De gecompliceerde geschiedenis van Bell zou echter op de een of andere manier in deze situatie kunnen passen.

In 2017 was er een incident waarbij Bell berichten van "seksuele aard" uitwisselde met een minderjarig meisje. Hij kreeg twee aanklachten: een voor een poging tot het in gevaar brengen van kinderen en een voor het verspreiden van materiaal dat schadelijk is voor jongeren. Bell pleitte uiteindelijk schuldig aan die aanklachten in de zomer van 2021.

Opvallend genoeg plaatste Bell kort nadat hij gevonden werd de volgende Tweet, waarin hij lijkt te zeggen dat hij alleen zijn telefoon in zijn auto had laten liggen:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bella Ramsey is bang om deze scène te spelen in 'The Last Of Us' seizoen 2
Series / Interview

Bella Ramsey is bang om deze scène te spelen in 'The Last Of Us' seizoen 2

Bella Ramsey heeft al van alles meegemaakt tijdens de opnames van 'The Last of Us', maar ze is voor één scène uit seizoen 2 wel heel bang.

Bella Ramsey geeft toe dat ze bang is voor het tweede seizoen van The Last of Us vanwege één specifiek moment uit het originele videospel.

In de populaire horrorserie van HBO speelt Bella Ramsey de rol van Ellie, een slimme 14-jarige wees die immuun is voor de schimmelinfectie die iedereen in zombies verandert.

Samen met Joel (Pedro Pascal) probeert ze een weg te banen door de post-apocalyptische Verenigde Staten om veilig bij de Fireflies te komen. Door alle tegenslagen en moeilijkheden die ze onderweg tegenkomen, vormen Ellie en Joel een sterke band met elkaar.

Bang


In een interview met Esquire laat Ramsey weten dat ze bang is voor een specifiek moment in het tweede seizoen van The Last of Us dat is gebaseerd op het originele videospel.

In het aankomende seizoen volgen we namelijk het verhaal van het tweede deel van het videospel: The Last of Us Part II. Hierin is Ellie op zoek naar wraak omdat een van haar dierbaren is gemarteld en vermoord.

Niet klaar


Ramsey geeft toe dat ze nog niet klaar is om deze scène te spelen als die in de serie wordt opgenomen. Dit was haar reactie: "Als die scène voorkomt in de serie, dan weet ik niet of ik daar emotioneel klaar voor ben".



Stream alle afleveringen van The Last of Us seizoen 1 op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Thaise thriller 'Hunger' scoort goed voor Netflix
Films / Netflix Kijktip

Thaise thriller 'Hunger' scoort goed voor Netflix

Vanaf 8 april is de film te streamen op Netflix. 'Hunger' doet het erg goed want de film pakt momenteel de tweede positie in de Netflix Top 10.

In deze thriller zien we dat er in de keuken van restaurant Hunger geen plaats is voor zachtaardigheid. De film scoort goed met een tweede positie in de Netflix Top 10.

Synopsis


In deze thriller zien we hoe Aoy (Aokbab Chutimon Chuengcharoensukying) gescout wordt door iemand van het restaurant Hunger. Zij werkt op dat moment bij het Noodles restaurant van haar ouders. Wanneer zij besluit om toch richting Hunger te gaan, ontmoet zij een chefkok (Peter Nopachai Chaiyanam) die er een niet al te fijne werkwijze heeft. Hoe zal zij zich staande houden?

Regie en cast


De film is geregisseerd door Sitisiri Mongkolsiri. De cast bestaat naast Aokbab Chutimon Chuengcharoensukying (Faces of Anne en Peter Nopachai Chaiyanam (Hurts Like Hell) uit Gunn Svasti Na Ayudhya (The Lost Hour), Varit Leesavan en Ratchawat Vichianrat.

Fascinerende verkenning


Op IMDB zien we dat de film aardig scoort met een 6.8/10. Bij Rotten Tomatoes zijn de critici enthousiaster dan het publiek met een score van 75% tegenover 61%. Er zijn nog niet veel reviews binnen dus deze score kan snel nog veranderen.

"'Hunger' is een fascinerende verkenning van hoe het voedsel dat we eten ons definieert. Als je genoten hebt van films als 'The Menu' en 'Pig', zal 'Hunger' je zeker verzadigen."

"De hele tijd herinnert chef-kok Paul Aoy eraan dat zijn klanten hem willen en niet echt zijn eten, maar het wordt nooit helemaal duidelijk wat de film verder wil zeggen."

"Visueel is het verbluffend. Regisseur Sitisiri Mongkolsiri en schrijver Kongdej Jaturanrasamee hebben een passende culinaire thriller gemaakt, ondersteund door de prestaties van de getalenteerde cast."

Op Netflix


Stream nu deze film bij Netflix. Als je van goed eten houdt en van een goede thriller die net weer even anders is, moet je Hunger zeker gaan kijken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt er nou een 'Harley Quinn' serie? DCU baas James Gunn reageert
Series / Nieuws

Komt er nou een 'Harley Quinn' serie? DCU baas James Gunn reageert

Er komt géén Harley Quinn serie, maar er is nog zeker plaats voor het personage in het DCU

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Krijgt het personage Harley Quinn een eigen serie? Het gerucht van een oorsprong-serie over Harley Quinn, met Margot Robbie, gaat al een tijdje rond.



De serie zou Harleen gaan heten, naar de echte naam van het personage: Harleen Quinzel. Het verhaal zou gaan over de drang van Quinzel, als dokter in Arkham, om de Joker te willen redden en hoe ze daarmee haar geest brak.

Kort maar krachtig


Zoals meerdere keren is gebleken is James Gunn vrij veel op twitter te vinden, waar hij vragen van zijn fans beantwoordt.

Op de vraag of het gerucht van een Harley Quinn serie waar was, reageerde de baas van het DC Universe kort maar krachtig.



Harley Quinn projecten


Hoewel er dus géén serie rondom Harley Quinn komt, staat er wel wat anders in de planning voor het personage.

In 2021 zei James Gunn al dat hij "zeker" een solofilm over haar wilde maken.

"Voor mij hoort Harley Quinn thuis in het rijtje Batman, Superman, Wonder Woman, Captain America, Spider-Man, Hulk," zegt Gunn.



Verrassing


"Voor een lange tijd in mijn carrière schreef ik personages die wel in de strips stonden, maar niet echt uitgesproken personages waren. Die gaf ik eigen stemmen.

Personages zoals Star Lord, Drax of Groot zijn heel anders in de strips dan op het doek,"
vindt Gunn.

"Bedenker Paul Dini had al vanaf het begin in 1992 een geweldige Harley Quinn geschreven. Ze is chaotisch maar toch ook wel lief. Haar clowneske personage zorgt ervoor dat ze kan gaan waar ze wil. Dit verraste zelfs mij als schrijver," aldus James Gunn.



Wanneer Harley Quinn terug keert in het DCU is nog onzeker.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heftige docu over terroristische aanslag trekt ongekende hoeveelheid kijkers op Netflix
Series / Nieuws

Heftige docu over terroristische aanslag trekt ongekende hoeveelheid kijkers op Netflix

De documentaire 'American Manhunt: The Boston Marathon Bombing' wordt uitstekend bekeken op Netflix.

De documentaireserie American Manhunt: The Boston Marathon Bombing wordt razend goed bekeken op Netflix. De serie is nog maar een paar dagen te bekijken maar is gelijk terechtgekomen in de top 10 van de meest bekeken series van de streamingsdienst.

Boston 2013


De documentaire gaat over de terroristische aanslag tijdens de marathon van Boston uit 2013. Tijdens deze aanslag overlijden drie mensen en raken 281 mensen gewond. Een aantal van deze mensen komen ook aan het woord tijdens de documentaire.

Speld in hooiberg


Er wordt aandacht besteed aan de slachtoffers maar vooral ook aan het politieonderzoek. De politie moest op het moment van de aanslagen natuurlijk echt op zoek naar een speld in een hooiberg, de stad was vanwege de marathon afgeladen met mensen en zie dan maar eens een paar terroristen op te speuren. In de documentaire wordt mooi belicht hoe in korte tijd zoveel mogelijk camerabeelden worden gecheckt om de terroristen te achterhalen.

Indringend


Regisseur Floyd Russ weet deze verwikkelingen en het politieonderzoek achteraf op een indringende en duidelijke wijze in beeld te brengen.



Kijk deze driedelige documentaireserie hier op
Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan zit naast Rainn Wilson 'The Office' te kijken en herkent hem niet
Series / Nieuws

Fan zit naast Rainn Wilson 'The Office' te kijken en herkent hem niet

Deze fan zat letterlijk naast zijn favoriete acteur, maar hij herkende hem niet.

Veel mensen zijn fan van The Office, maar er zijn een stuk minder mensen die hun favoriete acteurs niet zouden herkennen als ze letterlijk naast hen zitten. Dat lukt één fan echter wel in deze bizarre situatie.

Het gaat om Rainn Wilson, die ongelofelijk bekend is geworden doordat hij Dwight in The Office speelt. Nu heeft hij iets heel merkwaardigs op zijn Instagram geplaatst.

Toen hij in het vliegtuig zat, zat hij namelijk naast een fan die helemaal niet doorhad wie er precies in zijn buurt was. Wilson had het echter wel door en heeft alles gefilmd.

Fan herkent levensechte Dwight niet


De arme fan was gewoon rustig The Office aan het kijken tijdens een lange vlucht, zoals velen van ons dat zouden doen. Alleen zat hij op dat moment letterlijk naast Rainn Wilson, maar dit had hij niet door.

De fan had ook niet door dat terwijl Dwight letterlijk op het scherm verscheen, Wilson hem precies op dat moment filmde.

Bekijk hieronder de video en stream The Office op Netflix.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'Queens on the Run' en 'Phenomena'
Films / Netflix Kijktip

Nieuw op Netflix: 'Queens on the Run' en 'Phenomena'

Vanaf 14 april stream je twee nieuwe films bij Netflix. De Mexicaanse actiekomedie 'Queens on the Run' en de Spaanse horrorthriller 'Phenomena'.

Netflix brengt ons naast het langverwachte Seven Kings Must Die vandaag nog twee andere films. De Mexicaanse actiekomedie Queens on the Run (Fuga de Reinas) en de Spaande horrorthriller Phenomena (Fenómenas) stream je vandaag bij Netflix.

Queens on the Run


Deze actiekomedie is geregisseerd door Jorge Macaya en dit is voor hem zijn eerste film als regisseur. In de film zien we onder meer Paola Núñez, Martha Higareda, Claudia Pineda en Alejandra Ambrosi.

Als vier vrouwen eindelijk de roadtrip maken die ze op de middelbare school hadden gepland, hebben ze geen idee van de dingen die ze soms letterlijk tegen het lijf zullen lopen.

Je streamt de film vanaf vandaag bij Netflix.



Phenomena


De horrorthriller Phenomena is geïnspireerd door het verhaal van de echte Hepta-groep. Carlos Therón heeft de film geregisseerd en in de film zien we Belén Rueda, Ivan Massagué en Miren Ibarguren.

Drie vrouwen die paranormale gebeurtenissen onderzoeken, staan voor een grote uitdaging als hun leider, pater Pilón, verdwijnt.



Ook deze film kijk je vanaf vandaag bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Baby Yoda krijgt een merkwaardige upgrade in 'The Mandalorian' en fans zijn er dol op
Series / Nieuws

Baby Yoda krijgt een merkwaardige upgrade in 'The Mandalorian' en fans zijn er dol op

Baby Yoda slaat erop los in zijn nieuwe pak met handige knoppen.

Er is een nieuwe update voor Grogu in The Mandalorian en fans zijn door het dolle heen. Dit laten ze massaal weten op sociale media.

In de laatste aflevering van The Mandalorian staat Baby Yoda nu op hetzelfde niveau als alle andere Mandalorianen. Bovendien brachten de Anzellans IG-11 naar Din Djarin, maar als het exoskelet IG-12.

Dit was een heel slim idee, aangezien baby Yoda nu effectief met mensen kan communiceren. Hij kan nu namelijk in zijn nieuwe pantser pak door middel van een paar knoppen makkelijk ja en nee zeggen.

Veranderingen voor onze favoriete alien?


Dave Filoni heeft antwoord gegeven op de grote vraag wanneer Grogu in de toekomst zal kunnen praten. Lees hieronder wat hij erover zei:

"Het is een goede vraag. Ik bedoel, ik zou zeggen vrij jong. We weten niet dat hij niet op zijn eigen manier praat, en hij kan duidelijk communiceren met Ahsoka waar ze in ieder geval iets van hem kan raden. Ze hebben een soort communicatie."

Filoni zou alleen niet kunnen zeggen wat Baby Yoda’s eerste woord zou zijn.

Bekijk hieronder de reacties van fans en stream The Mandalorian op Disney+.













Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een ding is zeker: 'The Boys' seizoen 4 wordt weer bijzonder bloederig
Series / Nieuws

Een ding is zeker: 'The Boys' seizoen 4 wordt weer bijzonder bloederig

Hughie zit helemaal onder het bloed in het nieuwe seizoen van The Boys.

Fans van The Boys zijn sinds een paar dagen ongelofelijk enthousiast. De productie van seizoen 4 is nu namelijk helemaal afgerond. Alles wijst erop dat het komende seizoen bijzonder bloederig gaat worden.

Zowat heel de cast vierde dit door foto’s van achter de schermen te plaatsen op social media. Karl Urban en Jeffrey Dean Morgan postten foto’s op Instagram waarmee ze naar een nieuw personage hintten.

Bekijk op instagram


Jack Quaid kon natuurlijk niet achterblijven en deelde dan ook een foto. Helemaal in de stijl van zijn personage. En dat betekent heel veel bloed. Ook liet hij zien hoe enthousiast hij was met de caption “We hebben het f**king gedaan!”.

Bekijk op instagram


Het beste seizoen


Ook bedankte Quaid de rest van de cast en crew die elke dag keihard gewerkt hebben aan dit nieuwe seizoen. En hoewel Quaid de meest bevooroordeelde persoon op aarde is (Quaids woorden), is dit wel echt het beste seizoen tot nu toe.

Helaas is er nog geen verschijningsdatum bekend en dus moeten fans nog even wachten voordat ze kunnen beoordelen of Quaid gelijk heeft. Het vierde seizoen zal waarschijnlijk eind 2023 of begin 2024 uitkomen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
J.K. Rowling gewoon betrokken bij 'Harry Potter'-serie ondanks controverse om transfobie
Series / Nieuws

J.K. Rowling gewoon betrokken bij 'Harry Potter'-serie ondanks controverse om transfobie

De nieuwe serie zal begeleid worden door de geestelijk moeder van Harry Potter zelf.

Afgelopen woensdag werd bekend gemaakt dat er van de mega populaire Harry Potter-films een serie wordt gemaakt. Schrijfster van de originele boeken J.K. Rowling zal ook bij de nieuwe serie betrokken zijn ondanks kritiek van een kleine groep mensen.

Rowling maakte namelijk in het verleden een aantal opmerkingen op social media die door sommigen als transfobisch worden beschouwd. Zij eisten dan ook dat Rowling niet meer betrokken zou worden bij toekomstige Harry Potter-projecten. Hoofd van HBO Casey Bloys wuift alle kritiek in ieder geval weg en wil niet op de controverse ingaan.

Het verhaal is belangrijker dan de controverse


Tijdens een vragenronde over de nieuwe serie werd Bloys gevraagd naar Rowling's betrokkenheid en vertelde dat die controverse niet iets is waar hij op in wil gaan. Volgens hem wordt Rowling een van de uitvoerend producenten en zal haar inzicht ontzettend belangrijk zijn en haar betrokkenheid erg behulpzaam.

De betrokkenheid van Rowling bij verdere Harry Potter-projecten heeft al vaker geleid tot weerstand bij sommigen. Echter blijkt de controverse weinig invloed te hebben op het succes. Zo werd recentelijk de videogame Hogwarts Legacy uitgebracht en wist ondanks een oproep tot boycot maar liefst 12 miljoen exemplaren te verkopen.

Wanneer de serie uitkomt is nog niet bekend. Binnenkort volgen meer updates over de nieuwe Harry Potter-serie.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er komt een 'Stranger Things'-prequel: opvallend personage staat centraal
Series / Nieuws

Er komt een 'Stranger Things'-prequel: opvallend personage staat centraal

‘Flight of Icarus’ zal een nieuwe versie van de geliefde Eddie Munson laten zien

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Toen het vierde seizoen van Stranger Things op Netflix kwam werd al snel duidelijk dat het personage Eddie Munson een grote hit is bij de fans.

Oorsprong


Dat Eddie Munson (Joseph Quinn) het einde van het seizoen niet haalde was dan ook een grote klap. Gelukkig is het laatste woord over Eddie nog niet gesproken. Of liever gezegd, geschreven.

Eddie zal namelijk de hoofdpersoon zijn in het spin-off boek Flight of Icarus, dat geschreven is door Caitlin Schneiderhan.

Het boek zal twee jaar voor de gebeurtenissen in seizoen vier van Stranger Things afspelen.



Muziek carrière


Bekend is dat Eddie de mogelijkheid voor een muziek carrière met zijn band, Corroded Coffin.

Om hiervoor te betalen wordt hij echter gedwongen zijn vader allerlei dubieuze plannen te vergezellen.



Anders


Eddie Munson zal anders zijn dan hoe we hem uit Stranger Things seizoen vier kennen.

"Het is echt enorm gaaf om te zien dat de fans met Eddie op reis gaan, hem de held zien worden die hij is..." zegt Schneiderhan, die Schneiderhan ook één van de schrijvers is voor het vijfde seizoen van de show.

"...om te beleven hoe hij de vreemde, gekke en ongemakkelijke keuzes maakt die leiden tot het dappere buitenbeentje waar we van houden."



Het boek Fligth of Icarus zal gepubliceerd worden bij Penguin House Publishing en zal op 31 oktober in de winkels liggen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Superster Nicki Minaj krijgt een eigen serie
Series / Nieuws

Superster Nicki Minaj krijgt een eigen serie

Na wat kleine rollen in een paar films, gaat de rapper nu voor het grotere werk.

De bekende rapper/zangeres Nicki Minaj gaat zich meer richten op een loopbaan als actrice. Ze zal binnenkort namelijk te horen zijn als het hoofdpersonage in de animatieserie Lady Danger van Amazon Freevee.

Bootylicious


Naast die hoofdrol zal Minaj ook als uitvoerend producent optreden. Het moge duidelijk zijn dat de 'Anaconda'-zangeres dus een flinke vinger in de pap heeft bij het maken van de serie.

Lady Danger is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van Dark Horse Comics, dus we krijgen er wederom een comicverfilming bij.

Het verhaal van de serie speelt zich af in het jaar 2075. In deze alternatieve toekomst zien we hoe een agent voor dood wordt achtergelaten nadat ze een gevaarlijk geheim blootlegt.

De agent, die de stem heeft van Minaj, wordt tot leven gebracht en gaat vervolgens aan de slag als Lady Danger, een brute, afro-futuristische agent van het hilarisch betitelde collectief B.O.O.T.I. (Bureau of Organized Terrorism Invention).

Rappers verenigd


Minaj zal produceren samen met een groot aantal andere namen, waaronder ook mede-rapper Curtis '50 Cent' Jackson.

Het is nog onduidelijk wanneer Lady Danger te streamen zal zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Expanse'-acteur tekent voor rol in 'Star Wars: Ahsoka'
Series / Nieuws

'The Expanse'-acteur tekent voor rol in 'Star Wars: Ahsoka'

Opnieuw een topnaam voor de alsmaar groeiende cast van de veelbelovende Star Wars-serie.

Acteur Wes Chatham kennen we van zijn imposante rol in scifi-serie The Expanse, maar binnenkort daagt hij ook op in een ander universum.

Scifi-expert Chatham


Chatham zal namelijk te zien zijn in Star Wars: Ahsoka, de veelbelovende serie van Lucasfilm die vanaf augustus te streamen is via Disney+.

We kennen Chatham als het heldhaftige personage Amos in The Expanse, maar in Ahsoka gooit hij het over een andere boeg.

Chatham zal namelijk te zien zijn als de rechterhand van Lars Mikkelsens opperschurk Grand Admiral Thrawn, die we afgelopen week voor het eerst (van achteren) zagen in de Ahsoka-trailer.

Namen om van te smullen


Andere belangrijke rollen in Ahsoka worden vertolkt door Hayden Christensen (opnieuw als Darth Vader), Ray Stevenson, Natasha Liu Bordizzo, Mary Elizabeth Winstead en David Tennant.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk: de eerste beelden van 'Gremlins: Secrets of the Mogwai'
Series / Trailer

Eindelijk: de eerste beelden van 'Gremlins: Secrets of the Mogwai'

De prequelserie vertelt het verhaal van de Mogwai Gizmo en zijn avonturen in China.

De animatieserie over Gizmo en zijn avonturen voordat hij naar de VS kwam zou in eerste instantie in 2022 in première gaan. Dit werd uitgesteld naar mei 2023, wat betekent dat het bijna zover is.

Gremlins: Secrets of the Mogway speelt zich af in Shanghai in de jaren 20. De 10-jarige Sam (Izaac Wang) ontmoet Gizmo en moet hem terug zien te brengen naar zijn familie.

Chinese folklore


Samen met straatboefje Elle (Gabrielle Green) gaat Sam op pad om de wollige Mogwai terug te brengen waar hij thuishoort. Uiteraard ontmoeten ze de nodige sprookjesfiguren en -monsters uit de Chinese folklore. Daarnaast is daar een vervelende industrieel die een groeiend leger van Gremlins tot zijn beschikking heeft, en Gizmo maar al te graag wil toevoegen aan deze club.

De serie heeft Joe Dante, die ook de twee Gremlins-films regisseerde, als producent. Steven Spielberg en Tze Chun zijn beiden uitvoerend producent, tevens hebben zij het verhaal voor de serie geschreven. Tot slot berichtte Deadline eerder al dat de serie een tweede seizoen krijgt.

Gremlins: Secrets of the Mogwai start op 23 mei op Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassende uitslag poll op Reddit: Penny uit 'The Big Bang Theory', zou je haar daten, friend-zonen of negeren?
Series / Nieuws

Verrassende uitslag poll op Reddit: Penny uit 'The Big Bang Theory', zou je haar daten, friend-zonen of negeren?

Penny wordt door de fans van 'The Big Bang Theory' als iemand gezien die je in het echte leven het beste kan negeren.

Af en toe komen er polls op Reddit langs, die te leuk zijn om hier niet te behandelen. Over The Big Bang Theory wordt nog altijd veel gediscusieerd. Zo ook over het personage Penny, dat wordt gespeeld door actrice Kaley Cuoco.

Poll


Laatst werd op Reddit de volgende vraag gesteld: zou je Penny A) daten B) in de friendzone brengen, of C) zou je haar compleet negeren?

C???


Penny is natuurlijk objectief bezien nogal aantrekkelijk. Verder is ze een extraverte en sprankelende persoonlijkheid die behoorlijk de aandacht trekt. Verrassend genoeg is dat voor de Redditors geen reden om haar in de armen te stuiten, men koos redelijk massaal voor optie C!

Reacties Reddit


"Ik raak alleen bevriend met intelligente meisjes die echt een punt van bestaan hebben", zei een redditor. Een vrouwelijke redditor voegde hieraan toe dat ze Penny als een 'bullebak' ziet. Ook de mannen lijken niet geïnteresseerd in dating of een vriendschap: "Ik zou pas geïnteresseerd zijn als ze besluit volwassen te worden", stemde een mannelijke redditor. Een ander: "'Nee, helemaal niet."

Penny wordt door de fanbase dus echt niet gezien als dating of vriendschapsmateriaal. In de serie zijn een aantal mannen toch echt wel van haar onder de indruk.

Kijk [i]The Big Bang Theory
terug op HBO Max.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: het heroïsche 'Seven Kings Must Die'
Films / Netflix Kijktip

Nieuw op Netflix: het heroïsche 'Seven Kings Must Die'

Vanaf vrijdag 14 april kijk je bij Netflix 'Seven Kings Must Die'. Na ruim een jaar na het vijfde en laatste seizoen van 'The Last Kingdom' geeft Netflix ons het langverwachte slot.

Vrijdag 14 april geeft Netflix ons de grandioze afsluiting van The Last Kingdom in de vorm van de film Seven Kings Must Die. Ben jij er klaar voor?

The Last Kingdom


De serie is gebaseerd op de romanreeks The Saxon Stories van Bernard Cornwell. Deze vertelt het verhaal van de zoon van een Saksische edelman uit de negende eeuw nadat hij als kind is ontvoerd. In de serie volgen we zijn reis als hij probeert het land van zijn familie terug te winnen.

Zware keuze in Seven Kings Must Die


Na de dood van koning Edward ontstaat er een strijd om de kroon, waarbij rivaliserende erfgenamen en indringers om de macht strijden. Wanneer een alliantie Uhtreds hulp vraagt bij hun plannen, staat Uhtred voor een keuze tussen degenen om wie hij het meest geeft en de droom om een verenigd Engeland te vormen.

Oude en nieuwe cast


Een hoop oude bekenden van de serie zijn teruggekomen voor deze fenomenale afsluiting. We zien in de film onder meer Alexander Dreymon, Emily Cox, Ian Hart, Joseph Millson, Mark Rowley, Toby Regbo, Millie Brady, James Northcote, Adrian Bouchet, Ewan Mitchell, Timothy Innes en Magnus Bruun.

Bijna zover


Een hoop mensen kijken al uit naar deze langverwachte afsluiting. Sommige zijn nog snel The Last Kingdom gaan kijken of zelfs nog een tweede keer gaan kijken.







Op Netflix


Seven Kings Must Die stream je vanaf vrijdag 14 april bij Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grootse serie 'Queen Cleopatra' komt binnenkort heel Netflix veroveren
Series / Trailer

Grootse serie 'Queen Cleopatra' komt binnenkort heel Netflix veroveren

Er zou geen Rome zijn geweest zonder Egypte, en geen Egypte zonder Cleopatra.

De geschiedenis van koningin Cleopatra reist naar het heden met de nieuwe Netflix-serie Queen Cleopatra. De educatieve serie maakt onderdeel uit van de Netflix-docuserie over de levens van iconische Afrikaanse koninginnen.

Producent Jada Pinkett Smith bedacht de eerste insteek voor de docuserie. De eerste reeks gaat over een van de machtigste vrouwen van de wereldgeschiedenis: koningin Cleopatra. De gedurfde vrouw was volgens de overleveringen niet alleen beeldschoon en steenrijk, maar ook bijzonder intelligent.

Nagespeeld


In de serie wordt het verhaal van Cleopatra centraal gezet en grotendeels nagespeeld. Daarnaast geven voice-overs extra informatie hoe Cleopatra gezaghebbers uit Rome om haar vingertje wond en ze inzette voor haar eigen belangen.

Andere koninginnen


Naast Cleopatra komen ook andere Afrikaanse koninginnen aan bod in de docuserie African Queens van Jada Pinkett Smith. Zo is er eerder een reeks afleveringen verschenen over koningin Njinga van Ndongo en Matamba, oftewel het huidige Angola.

Net als de eerdere reeks zal Queen Cleopatra bestaan uit vier afleveringen. Elke aflevering krijgt een lengte van 45 minuten. Op 10 mei zal de serie uitkomen bij Netflix.

Trailer


Bekijk de trailer voor Queen Cleopatra hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 spannende thrillerseries op Netflix zijn absolute must-sees
Series / Featured

Deze 4 spannende thrillerseries op Netflix zijn absolute must-sees

In deze mysterieuze series is niemand te vertrouwen, zelfs de hoofdpersoon niet.

Als je deze series nog niet hebt gezien, zet ze dan direct in je kijklijstje en start vanavond met kijken. Hier vind je 4 tips voor de spannendste thrillerseries op Netflix.

Public Enemy | Netflix | 3 seizoenen



Een beruchte crimineel wordt vrijgelaten uit de gevangenis na twintig jaar. Hij gaat wonen in een klooster in de Ardennen om zijn leven te beteren, maar wanneer er een meisje verdwijnt in de buurt, wordt hij verdacht van de misdaad. Inspecteur Chloé Muller start een onderzoek naar de zaak en ontdekt al snel dat er meer aan de hand is dan ze dacht.



El Desorden Que Dejas | Netflix | 8 afleveringen



Een jonge lerares krijgt een baan op een middelbare school in Galicië, Spanje. Ze komt er al snel achter dat haar voorganger op mysterieuze wijze is overleden. Terwijl ze probeert te achterhalen wat er is gebeurd, wordt ze geconfronteerd met geheimen en leugens van haar collega's en scholieren.



Unseen | Netflix | 6 afleveringen



Een huishoudelijk werkster gaat in Zuid-Afrika op zoek naar haar vermiste echtgenoot en komt in aanraking met de kopstukken van de lokale onderwereld. Tijdens haar zoektocht lukt het haar verder niet om haar eigen handen ook schoon te houden.



Gone for Good | Netflix | 5afleveringen



Guillaume gaat op zoek naar zijn vermiste ex-vriendin, maar ontdekt al snel dat ze niet is wie ze leek te zijn. Terwijl hij probeert te achterhalen wat er is gebeurd, wordt hij geconfronteerd met geheimen uit zijn eigen verleden die hij liever had willen vergeten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.