Recensie Apple TV+-serie 'The Last Thing He Told Me'

Recensie 'The Last Thing He Told Me'

Sterk (stief)moeder-(stief)dochterdrama boet aan kracht in door te gelikte esthetiek.

Jacoline Maes, 13-04-2023 23:49

Regie: Olivia Newman, Deniz Gamze Ergüven, Lila Neugebauer, e.a. | Cast: Jennifer Garner (Hannah Michaels), Angourie Rice (Bailey Michaels), Nikolaj Coster-Waldau (Owen Michaels), Aisha Taylor (Jules), Augusto Aguilera (Grady), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 37-45 minuten | Jaar: 2023
Hannah heeft bij Owen echte liefde gevonden. Hoewel haar stiefdochter Bailey nog wat moeite heeft met het accepteren de nieuwe situatie, lijkt Hannahs leven overwegend op rolletjes te lopen. Dan verdwijnt Owen en blijkt hij betrokken bij een groot fraudeschandaal. Op de dag van zijn verdwijning krijgt Hannah een briefje van haar man met daarop de opdracht zijn dochter te beschermen. Vanaf dat moment zijn Hannah en Bailey op elkaar aangewezen. Terwijl ze proberen te achterhalen wat er allemaal aan de hand is, groeien de twee dichter naar elkaar toe.

The Last Thing He Told Me wordt gedragen door het acteerwerk van Jennifer Garner als Hannah en Angourie Rice als Bailey. Beide actrices weten gevoelens van verwarring en onvermogen goed over te brengen, maar tonen ook genoeg positieve eigenschappen zoals doorzettingsvermogen en vindingrijkheid. De sterk geschreven personages zorgen voor een pakkende karakterstudie. In tegenstelling tot de meeste thrillerseries draait The Last Thing He Told Me niet om het politieonderzoek, maar meer om de (stief)moeder-(stief)dochterband die groeit door het gezamenlijke speurwerk. Natuurlijk is de spanning van belang, maar dat is niet het enige dat dit drama drijft.

Wat betreft de spanningsopbouw zit de serie degelijk in elkaar. The Last Thing He Told Me gooit de kijker direct in het diepe wanneer Hannah en Bailey al diep in de zaak verwikkeld zijn en neemt deze vervolgens mee terug in de tijd om het verhaal grotendeels chronologisch te vertellen. Af en toe bedient de serie zich nog van flashbacks om herinneringen van de personages aan het licht te brengen of ontdekkingen over het verleden te visualiseren. Langzaam wordt duidelijk wie Owen was en tegelijkertijd komt Bailey erachter dat niet alles wat ze over zichzelf dacht te weten klopt.

Het is daarmee ook het verhaal van Baileys volwassenwording, inclusief vragen over wat je identiteit bepaalt. Zijn dat de naakte feiten of de manier waarop ze is opgevoed? Waar Hannah moet evalueren met wie ze getrouwd is, moet Bailey evalueren wie haar vader precies was en of hetgeen ze over hem te weten komt alles verandert. Dat twee vrouwen uit compleet verschillende leeftijdsfasen centraal staan en allebei geloofwaardig worden neergezetmaakt deze serie uitermate geschikt om een grote doelgroep aan te spreken.

Daarnaast zijn de cinematografie en de belichting doordacht, al trekken deze nooit te veel de aandacht naar zich toe. De kadrering van de shots en de manier waarop deze elkaar opvolgen ondersteunen het verhaal. Zelfs als dit je niet bewust opvalt zal de serie je hiermee toch de juiste kant op duwen. Daarmee worden kwaliteit en vermaak goed gebalanceerd.

Een fijn wegkijkende serie dus waarin alles er goed uitziet, al heeft dat laatste ook een keerzijde. Het valt namelijk op dat ondanks alles bij de beide vrouwen make-up en haar altijd perfect verzorgd zijn. Hannah wordt bijvoorbeeld een keer wakker met een compleet opgemaakt gezicht. The Last Thing He Told Me weet te overtuigen met haar rauwe verhaal, maar uiteindelijk is de uitvoering zo gelikt dat die wel wat afdoet aan de realiteit. Het eindresultaat is een goede, maar geen uitzonderlijke serie.


★★★☆☆

The Last Thing He Told Me is te zien bij Apple TV+.


Lees meer over: recensie, The Last Thing He Told Me, Apple TV Plus, Jennifer Garner, Angourie Rice, Nikolaj Coster Waldau, Aisha Taylor, Augusto Aguilera, Amerika, thriller, familie, drama

Populair nieuws

Laatste serienieuws

De diepere betekenis in titels 'The Mandalorian'

De diepere betekenis in titels 'The Mandalorian'

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix