search

Ons nieuws van donderdag 13 april 2023

Recensie Apple TV+-serie 'The Last Thing He Told Me'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'The Last Thing He Told Me'

Sterk (stief)moeder-(stief)dochterdrama boet aan kracht in door te gelikte esthetiek.

Regie: Olivia Newman, Deniz Gamze Ergüven, Lila Neugebauer, e.a. | Cast: Jennifer Garner (Hannah Michaels), Angourie Rice (Bailey Michaels), Nikolaj Coster-Waldau (Owen Michaels), Aisha Taylor (Jules), Augusto Aguilera (Grady), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 37-45 minuten | Jaar: 2023

Hannah heeft bij Owen echte liefde gevonden. Hoewel haar stiefdochter Bailey nog wat moeite heeft met het accepteren de nieuwe situatie, lijkt Hannahs leven overwegend op rolletjes te lopen. Dan verdwijnt Owen en blijkt hij betrokken bij een groot fraudeschandaal. Op de dag van zijn verdwijning krijgt Hannah een briefje van haar man met daarop de opdracht zijn dochter te beschermen. Vanaf dat moment zijn Hannah en Bailey op elkaar aangewezen. Terwijl ze proberen te achterhalen wat er allemaal aan de hand is, groeien de twee dichter naar elkaar toe.

The Last Thing He Told Me wordt gedragen door het acteerwerk van Jennifer Garner als Hannah en Angourie Rice als Bailey. Beide actrices weten gevoelens van verwarring en onvermogen goed over te brengen, maar tonen ook genoeg positieve eigenschappen zoals doorzettingsvermogen en vindingrijkheid. De sterk geschreven personages zorgen voor een pakkende karakterstudie. In tegenstelling tot de meeste thrillerseries draait The Last Thing He Told Me niet om het politieonderzoek, maar meer om de (stief)moeder-(stief)dochterband die groeit door het gezamenlijke speurwerk. Natuurlijk is de spanning van belang, maar dat is niet het enige dat dit drama drijft.

Wat betreft de spanningsopbouw zit de serie degelijk in elkaar. The Last Thing He Told Me gooit de kijker direct in het diepe wanneer Hannah en Bailey al diep in de zaak verwikkeld zijn en neemt deze vervolgens mee terug in de tijd om het verhaal grotendeels chronologisch te vertellen. Af en toe bedient de serie zich nog van flashbacks om herinneringen van de personages aan het licht te brengen of ontdekkingen over het verleden te visualiseren. Langzaam wordt duidelijk wie Owen was en tegelijkertijd komt Bailey erachter dat niet alles wat ze over zichzelf dacht te weten klopt.

Het is daarmee ook het verhaal van Baileys volwassenwording, inclusief vragen over wat je identiteit bepaalt. Zijn dat de naakte feiten of de manier waarop ze is opgevoed? Waar Hannah moet evalueren met wie ze getrouwd is, moet Bailey evalueren wie haar vader precies was en of hetgeen ze over hem te weten komt alles verandert. Dat twee vrouwen uit compleet verschillende leeftijdsfasen centraal staan en allebei geloofwaardig worden neergezetmaakt deze serie uitermate geschikt om een grote doelgroep aan te spreken.

Daarnaast zijn de cinematografie en de belichting doordacht, al trekken deze nooit te veel de aandacht naar zich toe. De kadrering van de shots en de manier waarop deze elkaar opvolgen ondersteunen het verhaal. Zelfs als dit je niet bewust opvalt zal de serie je hiermee toch de juiste kant op duwen. Daarmee worden kwaliteit en vermaak goed gebalanceerd.

Een fijn wegkijkende serie dus waarin alles er goed uitziet, al heeft dat laatste ook een keerzijde. Het valt namelijk op dat ondanks alles bij de beide vrouwen make-up en haar altijd perfect verzorgd zijn. Hannah wordt bijvoorbeeld een keer wakker met een compleet opgemaakt gezicht. The Last Thing He Told Me weet te overtuigen met haar rauwe verhaal, maar uiteindelijk is de uitvoering zo gelikt dat die wel wat afdoet aan de realiteit. Het eindresultaat is een goede, maar geen uitzonderlijke serie.


★★★☆☆

The Last Thing He Told Me is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Obsession'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Obsession'

Veel te korte Britse miniserie die bolstaat van onbestemde factoren en onuitgewerkte losse eindjes.

Regie: Lisa Barros D'Sa, Glenn Leyburn | Cast: Richard Armitage (William), Charlie Murphy (Anna), Indira Varma (Ingrid), Rish Shah (Jay), Anil Goutam (Edward), Sonera Angel (Sally), Pipp Bennett-Warner (Peggy), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 33-43 minuten | Jaar: 2023

Het kan misschien lekker spannend lijken, maar een affaire kan desastreuze gevolgen hebben voor een familie. Wie daar een goed voorbeeld van wil zien, kan het best kijken naar het toepasselijk getitelde The Affair. Dat vreemdgaan voor een man ook een kwestie van je pik achternalopen kan zijn, bewijst de schandalig korte vierdelige Britse miniserie Obsession wel.

Want als iets anders dan ordinaire lust en geilheid kan je de motieven van gerespecteerd chirurg William niet bestempelen. De arts heeft net een spectaculaire operatie volbracht waarbij hij een Siamese tweeling heeft gescheiden, waarna Williams toch al enorme ego door de media-aandacht nog eens extra wordt gestreeld. En dan komt zoon Jay ook nog eens met het goede nieuws dat hij een dame aan de haak heeft geslagen.

De eerste keer dat William oog in oog staat met zijn aanstaande schoondochter Anna vliegen de vonken ervan af. De twee wisselen nauwelijks een woord. Blikken kunnen niet alleen doden, maar ook verleiden. De twee beginnen een hartstochtelijke affaire waarbij Anna de touwtjes in handen heeft en de regels opstelt. Alles gebeurt volgens haar voorwaarden: geen onaangekondigde bezoekjes bijvoorbeeld. Filosofisch aandoende oneliners moeten de sekspartijen nog enige inhoud geven.

William en Anna copuleren als beesten en betrekken er zelfs wat bondage en machtsverhoudingen bij. Hun animale sekspartijen worden op grafische wijze in beeld gebracht door het tweekoppige regisseursteam, maar doordat de twee alleen met hun lichamen communiceren komt er ook weinig verdieping in hun relatie. In het Engels noemt men dat een ongeluk dat erop wacht plaats te vinden. Dit besef schept verwachtingen die teleurstellend worden ingelost.

In deze boekverfilming wordt het morele oordeel vermeden en volledig aan de kijker gelaten. Elk weldenkend mens zou wel twee keer nadenken als een aanstaande schoondochter zich voor je voeten werpt, maar William leeft in een voortdurende hormonale vlaag van verstandsverbijstering. De gerenommeerde chirurg transformeert in een oogwenk in een pathetische obsessieveling die zijn zoon en vriendin volgt naar Parijs, om vanuit een cafeetje de hele dag hun hotel in de gaten te houden.

Het is een raadsel waarom de makers ervoor hebben gekozen om van het boek van Josephine Hart een miniserie te maken die bestaat uit slechts vier afleveringen van gemiddeld nog geen veertig minuten. Dit had beter gewerkt als het een speelfilm was geweest. Vooral de laatste aflevering, die begint met een flinke plotmatige schok, voelt door de treuzelende coda als mosterd na de maaltijd.

Het heftige voorval biedt uitgebreid de mogelijkheid om de impact van het vreemdgaan bij de omstanders neer te leggen en verbaal vuurwerk te genereren. Helaas kiest Hart als scenarist van haar eigen boek Damage ervoor om de confrontaties grotendeels te vermijden, de complexe natuur van Anna nog verder uit te werken en hiermee haar kijkers nog meer in verwarring te brengen.

De afdronk van amper tweeënhalf uur is niet alleen dat William geen enkel zelflerend of -reinigend vermogen heeft, maar ook een tamelijk eendimensionaal personage blijkt. Obsession is een bijeengeraapt zooitje dat handig leentjebuur denkt te spelen van voorgenoemde The Affair en de Fifty Shades-vehikels.

★★☆☆☆

Obsession is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is waarom een nieuwe 'Harry Potter'-serie zoveel beter is dan een nieuwe film
Series / Nieuws

Dit is waarom een nieuwe 'Harry Potter'-serie zoveel beter is dan een nieuwe film

De nieuwe Harry Potter-serie wil veel meer van de originele boeken laten zien.

Er is heel veel kritiek geweest van fans op de nieuwe Harry Potter-series. Toch is een nieuwe serie veel beter dan een nieuwe film.

Het is nog helemaal niet zo ongelofelijk lang geleden dat de originele films uitkwamen en er wordt dan ook gezegd dat het veel te vroeg is voor een nieuwe versie. Deze kritiek komt ook doordat de Fantastic Beasts- en de Cursed Child-franchise niet optimaal scoorden bij fans.

Hoewel er dus nog veel kritiek is op de nieuwe serie, is er wel over nagedacht. Bovendien is het ook slim om een nieuwe serie te maken en geen nieuwe film.

Waarom een nieuwe serie?


De reden waarom er een nieuwe serie komt is eigenlijk heel logisch als er vanuit het verhaal gekeken wordt. De films bleven heel dicht bij de boeken, maar lieten sommige delen van het verhaal links liggen.

Een serie kan ongeveer hetzelfde opgebouwd worden zoals de hoofdstukken uit een boek. Hierdoor is er veel meer ruimte voor kleinere verhaallijnen die wel heel mooi of populair zijn. Het grote voordeel van een serie is dus dat er veel meer elementen uit de boeken gebruikt kunnen worden.

Bekijk hieronder de officiële aankondiging van de nieuwe serie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De verdachte moord op Travis in 'Yellowjackets' eindelijk uitgelegd in seizoen 2
Series / Nieuws

De verdachte moord op Travis in 'Yellowjackets' eindelijk uitgelegd in seizoen 2

Travis zou volgens Natalie nooit zelfmoord plegen... of toch wel?

Het eerste seizoen van Yellowjackets liet de dood van Travis zien, maar dit bleef een groot mysterie. Seizoen 2 heeft nu gelukkig alle vragen opgehelderd.

Travis ging in seizoen 1 op mysterieuze wijze dood. Het leek eerst op zelfmoord, maar Natalie vertelde dat Travis nooit zelfmoord zou plegen door hun pact.

Hier werd geen antwoord op gegeven in seizoen 1. Seizoen 2 liet zien dat Natalie het bij het goede einde had toen ze de zelfmoord in twijfel trok.

Geen zelfmoord, maar wat dan wel?


Het werd onthuld dat Travis nooit van plan was om zelfmoord te plegen. Hij wilde zo dicht mogelijk bij de dood komen zonder echt dood te gaan om zo zijn eigen duisternis te confronteren.

Hij had zichzelf opgehangen aan een kraan en met de hulp van Lottie zou hij weer veilig naar de grond zakken. Toen Travis bewusteloos was geraakt, wilde Lottie hem laten zakken, maar dit lukte niet doordat de knoppen op de kraan bleven hangen.

Bekijk hieronder een interview met de cast en stream Yellowjackets op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kate Winslet speelt gruwelijke dictator in HBO's 'The Regime'
Series / Nieuws

Kate Winslet speelt gruwelijke dictator in HBO's 'The Regime'

Winslet slaat niet alleen zichzelf, maar ook een man in de nieuwe beelden The Regime.

Kate Winslet is weer terug te zien op HBO, maar dit keer heeft het niks te maken met Easttown. Ze speelt nu namelijk de hoofdrol in de nieuwe HBO-serie The regime, waarvan nu de teaser is uitgebracht.

De serie was eerst al bekend, maar onder een hele andere naam. De serie heette eigenlijk The Palace, maar werd later omgedoopt tot The Regime.

The Regime vertelt het verhaal van een verzonnen land, binnen de paleismuren. Winslet speelt de kanselier die zich een weg moet banen tussen politieke collega’s en banden met andere landen.

Eerste beelden van Kate Winslet


De teaser laat zien hoe ongelofelijk sterk Winslets personage is, aangezien ze zich niets aantrekt van haar collega’s. De beelden laten namelijk zien hoe Winslets personage een man een klap in zijn gezicht geeft.

De teaser laat zien dat de serie een heleboel genres door elkaar gooit. Van spannende politiek tot duistere komedie en zelfs actie mysterie.

Bekijk hieronder de teaser.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De streamingdienst HBO Max krijgt een andere naam, alleen in Nederland niet
Series / Nieuws

De streamingdienst HBO Max krijgt een andere naam, alleen in Nederland niet

Woensdag 12 april is het samengaan van de streaming-platformen officieel bekendgemaakt.

Eerder is al bericht over het samengaan van diverse streaming-platforms teneinde een betere positie in de markt te verwerven. De Warner Bros. Discovery-topman David Zaslav maakte twee jaar geleden de plannen bekend voor de fusie van HBO Max en Discovery+.

Warner Bros. Discovery is het bedrijf waar zowel HBO Max als Discovery+ onder vallen. HBO Max staat bekend om de zogeheten 'scripted content' (series) terwijl Discovery+ vooral 'unscripted content' biedt (realityseries).

Nieuwe naam wordt 'Max'


Er hangt een prijskaartje van maar liefst $ 43 biljoen aan deze overeenkomst. Het nieuwe platform gaat in de VS op 23 mei aanstaande van start onder de naam 'Max'.

De ambitie van Warner Bros. Discovery is om mee te doen in een competitie waarin giganten zoals Netflix en Disney ook meespelen. Men wil zich meer als eenheid presenteren, waarbij het publiek alle soorten programma's op één platform kan vinden.

Alles op één platform


Julia Alexander van Parrot Analytics, een bedrijf dat onder andere media-strategieën biedt, zegt in The New York Times het volgende: "De naamsverandering houdt in dat het platform een thuisbasis wordt voor werkelijk alles wat je kunt bedenken".

Tarieven in de Verenigde Staten


De fusie is niet volledig. Discovery+ blijft afzonderlijk ook bestaan, wel worden programma's van Discovery+ toegevoegd aan Max. De prijzen voor Max blijven gelijk: $ 9,99 per maand met advertenties, en $ 15,99 zonder advertenties. Ook komt er een prijsplan bij voor $ 19,99 per maand waarbij de abonnees in 4K kunnen streamen naast andere extra's.

De Nederlandse situatie


Op Twitter heeft HBO Max Nederland bekendgemaakt dat de wijziging in Nederland in 2024 plaats zal vinden. De precieze datum is nog niet bekend.

Ook is niet bekend wat er met de levenslange korting gaat gebeuren die de nieuwe abonnees kregen toen HBO Max in 2022 in Nederland van start ging. De verwachting is dat te zijner tijd meer bekendgemaakt zal worden wat deze veranderingen betreft.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit kunnen we verwachten in 'House of the Dragon' seizoen 2
Series / Nieuws

Dit kunnen we verwachten in 'House of the Dragon' seizoen 2

De maker van 'House of the Dragon' heeft een hint gegeven over de gebeurtenissen in seizoen 2.

De maker van House of the Dragon, Ryan Condal, heeft een hint gegeven over wat we kunnen tegenkomen in seizoen 2.

House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin en de gebeurtenissen spelen zich ongeveer 100 jaar eerder af dan de tijdlijn van Game of Thrones. Het eerste seizoen was een enorm succes en de productie van seizoen 2 is momenteel in volle gang.

Blood and Cheese


In een recente aflevering van de podcast The Stuff Dreams Are Made Of heeft Ryan Condal gehint over wat er gaat gebeuren in seizoen 2. Zo maakte hij een subtiele verwijzing naar 'Blood and Cheese'.

Dit is de bijnaam van twee belangrijke personages die betrokken zijn bij de Targaryen Burgeroorlog en we kunnen dus zeker meer van hen verwachten in het aankomende seizoen.

Rattenvallen


Daarnaast laat hij ook weten dat hij veel onderzoek heeft gedaan naar rattenvallen voor het tweede seizoen. Hij kon verder niet te veel verklappen, maar bekijk zijn uitspraak hieronder:

"We hebben veel onderzoek en ontwikkeling gedaan. Ik heb de laatste tijd heel veel onderzoek gedaan naar rattenvallen, dat kan ik wel zeggen. En ze zijn echt heel cool. Dat is vooral interessant voor de boeklezers, maar iedereen zou op de hoogte moeten blijven," aldus Condal.

Bekijk de hele aflevering van de podcast hieronder en stream House of the Dragon op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'John Wick'-serie: fans door het dolle door Katie McGrath
Series / Trailer

Trailer 'John Wick'-serie: fans door het dolle door Katie McGrath

De prequelserie waarin de geschiedenis van 'The Continental' onthuld wordt toont teaser trailer.

Na een succesvolle John Wick: Chapter 4 zitten er twee spin-offs aan te komen. In 2024 wordt Ballerina verwacht, een film waarin Rooney (Ana de Almas) op zoek gaat naar de moordenaars van haar familie. The Continental daarentegen is in september al te zien.

De miniserie bestaat uit drie afleveringen, die ieder ongeveer anderhalf uur duren. In de aanloop daarnaartoe heeft Peacock een trailer geplaatst, deze kun je onderaan bekijken.

The Adjudicator


De trailer toont New York in de jaren 70, met uiteraard de bijpassende discomuziek. De vroege jaren van hotel Continental worden getoond, inclusief Winston Scott (Colin Woodall) en Charon (Ayomide Adegun).



Blijkens de reacties op Twitter zijn de fans erg enthousiast over de aanwezigheid van Katie McGrath in de trailer. Zij is te zien als The Adjudicator, een functie die geïntroduceerd werd in de derde John Wick-film. Kennelijk is dit geen eenmalige functie en bestaat al langer. Dit moment in de trailer is een voorproefje met betrekking tot McGrath's rol in de serie.

The Continental wordt in september 2023 verwacht op Peacock, het is nog niet bekend wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Scifi-film 'Crater' van Disney+ speelt zich af in 2257: eerste trailer nu online
Films / Trailer

Scifi-film 'Crater' van Disney+ speelt zich af in 2257: eerste trailer nu online

Het nieuwe scifi avontuur 'Crater' heeft van Disney+ nu de eerste trailer gekregen. Vanaf vrijdag 12 mei kan je de film zien bij de streamer.

In de trailer zien we een hoop moois voorbijkomen. Buitenaardse beelden, vriendschap, actie en humor. Over een maand kunnen we de film gaan streamen bij Disney+.

Buitenaardse verkenning


Na de dood van zijn vader gaat Caleb, die opgroeit in een mijnkolonie op de maan en op het punt staat om overgeplaatst te worden naar een andere planeet, op reis om een ​​legendarische krater te verkennen. Dit was de laatste wens van zijn vader en hij zet alles op alles om deze in vervulling te laten gaan.

Caleb gaat samen met zijn vrienden Dylan, Borney, Marcus en Addison, afkomstig van aarde, op pad. Samen gaan ze op een avontuurlijke reis om uiteindelijk bij de krater aan te komen.

Regie en cast


Het verhaal van de film is geschreven door John Griffin, hij startte zijn carrière in 2019 met het schrijven van een aflevering voor The Twilight Zone. Kyle Patrick Alvarez regisseerde de film en hij is ook wel bekend van 13 Reasons Why en The Stanford Prison Experiment.

In de film zien we onder meer Mckenna Grace (Young Sheldon), Brady Noon (Marry Me) en Billy Barratt (The Other Me).

Eerste beelden


Vrijdag 12 mei is nog even wachten maar dan kan je deze scifi-avonturen film streamen bij de dienst. Wel kunnen we je blij maken met de eerste spectaculaire beelden.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meerdere Robert Downey Jr.'s in heftige eerste beelden uit 'The Sympathizer' van HBO
Series / Trailer

Meerdere Robert Downey Jr.'s in heftige eerste beelden uit 'The Sympathizer' van HBO

Bestseller wordt nu verfilmd met 'Oldboy'-regisseur en Robert Downey Jr. opnieuw in vele verschijningen.

Dat Robert Downey Jr. kan acteren als de beste zagen we al in Tropic Thunder. Hij doet iets vergelijkbaars in de verfilming van The Sympathizer door Viet Thanh Nguyen.

Het boek is een mengelmoes van spionage, geschiedenis en donkere komedie en won in 2016 de prestigieuze Pulitzer Prijs. Daarnaast zit de serie ook wat regie betreft goed, dit is namelijk Park Wan-chook (Oldboy, Stoker).

Verbergen in gemeenschap


Wat precies Downey's rollen zijn is niet helemaal bekend. De trailer laat wel zien dat hij diverse personages speelt, we kunnen de nodige gedaanteverwisselingen tegemoet zien wat dat betreft.

De hoofdpersoon is de Captain (Hoa Xuande). Hij is communist en moest tijdens de oorlog in Vietnam, samen met zijn bevelhebber, naar de VS vluchten. Hij verbergt zich binnen de Zuid-Vietnamese gemeenschap, maar spioneert nog steeds en brengt informatie over aan zijn bazen.

Gaandeweg begint de Captain echter steeds meer te worstelen met zijn nieuwe leven en identiteit en de loyaliteit aan zijn oude ideologie.

The Sympathizer wordt in 2024 verwacht op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keiharde misdaadserie '1985' over moordende Belgische bende krijgt eerste trailer: binnenkort op NPO
Series / Trailer

Keiharde misdaadserie '1985' over moordende Belgische bende krijgt eerste trailer: binnenkort op NPO

Een keiharde misdaadserie die geïnspireerd is op onopgeloste misdrijven in de jaren 80.

'De bende van Nijvel' was een naam die de pers destijds gaf aan een groep criminelen die actief was in de periode 1982 - 1985. Het geweld was buitensporig terwijl de buit gering was.

Het betrof een groep inbraken en roofovervallen in België, waarbij in totaal 28 doden en ruim 40 gewonden vielen. De daders zijn nooit gevonden.

Feiten en fictie


Met name de roofovervallen op de Delhaize-supermarkten schokten zowel het publiek als de Belgische media destijds. 1985 vermengt feiten en fictie, waar de makers duidelijk over zijn. Eén stelling was destijds dat deze bende van hogerhand werden beschermd, hier is echter nooit bewijs voor gevonden.

De serie vertelt het verhaal van Vicky (Mona Mina Leon), haar broer Franky (Aimé Claeys) en diens beste vriend Marc (Thijmen Govaerts), die naar Brussel vertrekken. Vicky gaat studeren, terwijl de andere twee een carrière willen starten bij de Rijkswacht. Gaandeweg verliezen de drie hun onschuld en worden meegezogen in een spiraal van corruptie en geweld.

Vanaf 27 april kun je 1985 streamen op NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Torenhoog budget voor de nieuwe 'Harry Potter'-serie op HBO Max
Series / Nieuws

Torenhoog budget voor de nieuwe 'Harry Potter'-serie op HBO Max

De nieuwe 'Harry Potter'-serie is onlangs besteld door HBO Max, maar er hangt wel een groot prijskaartje aan.

Het budget voor de nieuwe Harry Potter-serie is echt torenhoog, en wordt misschien zelfs hoger dan dat van Game of Thrones.

HBO Max heeft onlangs de nieuwe Harry Potter-serie officieel besteld en deze wordt beschreven als een "een nauwkeurige bewerking" van de originele boeken. Daarnaast krijgt de serie een volledig nieuwe cast en is J.K. Rowling, de schrijver van de boeken, uitvoerend producent.

Prijskaartje


Casey Bloys, het hoofd van de contentafdeling binnen HBO en HBO Max, heeft het gehad over het budget van de nieuwe Harry Potter-serie. het budget voor het eerste seizoen van Game of Thrones en de prequel serie House of the Dragon lag rond de 125 miljoen dollar.

Bloys geeft aan dat het budget voor de Harry Potter-serie "van dezelfde omvang of hoger zal zijn. We doen er alles aan wat nodig is om een kwaliteitsserie te maken."

Reden voor vergelijking


Het is niet gek dat de nieuwe Harry Potter-serie wordt vergeleken met Game of Thrones. Het zijn allebei fantasyseries met veel visuele effects. Dit zorgt er vaak voor dat het budget veel hoger komt te liggen dan bij series zonder visuele effecten.

Nu heeft HBO Max dan ook de kans om echte verbeteringen te maken in de visual effects, vergeleken met de eerste Harry Potter-film die inmiddels al meer dan 20 jaar oud is. Volgens Bloys wordt dit ook het plan en hun prioriteit is om de best mogelijke serie te maken, ongeacht de kosten.



HBO Max


Stream de Harry Potter-films op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max maakt van angstaanjagende 'The Conjuring'-films een gloednieuwe serie
Series / Nieuws

HBO Max maakt van angstaanjagende 'The Conjuring'-films een gloednieuwe serie

Eén van de succesvolste horrorfilms moet kijkers ook op TV de stuipen op het lijf jagen.

HBO Max is op het moment bezig met het maken van een televisieserie gebaseerd op de films uit het The Conjuring-universum. Filmmaker James Wan kwam in 2013 met de eerste film en sindsdien is het een aaneenschakeling van successen geweest.

Het nieuws werd naar buiten gebracht tijdens de onthulling van de nieuwe streamingdienst Max, een samenwerking tussen HBO en Warner Bros. Discovery. Momenteel is Wan, de geestelijk vader van het The Conjuring-universum, in gesprek met Warner Bros. om als uitvoerend producent van de serie aan de slag te gaan.

Een universum dat zich maar blijft uitbreiden


Het was 10 jaar geleden eigenlijk al een garantie voor succes. De maker van de succesvolle films uit de Saw- en Insidious-reeksen zou met een nieuwe film komen gebaseerd op het leven van de Amerikaanse paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren. Zo geschiedde en inmiddels zijn er maar liefst acht films verschenen, allen met veel succes.

Zo wisten The Conjuring, Annabelle, The Conjuring 2, Annabelle: Creation, The Nun, The Curse of La Llorona, Annabelle Comes Home en The Conjuring: The Devil Made Me Do It gezamenlijk een slordige twee miljard dollar in de bioscopen binnen te harken. En nu is het tijd voor de befaamde spanning op het kleine scherm.

Wanneer de serie uitkomt is nog niet bekend. Binnenkort volgen meer updates over de The Conjuring-serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer we 'The Pope's Exorcist' op Netflix verwachten
Films / Featured

Wanneer we 'The Pope's Exorcist' op Netflix verwachten

Vanaf 7 april kan je de horror-thriller 'The Pope's Exorcist' zien in de bioscoop. Hierna zal de film naar Netflix komen. Maar wanneer dan precies?

De nieuwste horror film draait net in de bioscopen. We weten dat The Pope's Exorcist uiteindelijk op Netflix te streamen zal zijn. Hieronder een idee over wat we kunnen verwachten uit eerdere ervaringen van films bij Sony vandaan die naar Netflix komen.

Netflix US


Waar het vaak allemaal begint, in de US. Tot nu toe hebben we films van Sony naar Netflix US zien verschijnen tussen de 120 en 225 dagen na het exclusieve bioscoop venster.

Ervan uitgaande dat hier hetzelfde gebeurt, zal The Pope's Exorcist op zijn vroegst op 12 augustus 2023 op Netflix US te zien zijn. Als het ergste gebeurt, komt de film pas in oktober 2023 uit.

Toch nog wel even wachten


Netflix Canada en het Verenigd Koninkrijk ontvangen Sony-films ongeveer twee jaar na hun bioscooprelease. Dat geldt ook voor regio's als Nederland, Griekenland, Japan, Polen, Spanje, Zweden en Zuid-Afrika. Dit betekent dat een release in 2025 het waarschijnlijkst is.

Russell Crowe


De nieuwe horror-thriller, met Russell Crowe in de hoofdrol, is geregisseerd door Julius Avery en is gebaseerd op het echte dossier van pater Gabriele Amorth. Hij deed onderzoek naar de angstaanjagende bezetenheid van een jonge jongen.

Uiteindelijk komt er een eeuwenoud complot aan het licht dat het Vaticaan uit alle macht geheim probeerde te houden. Naast Crowe zien we in de film onder andere Daniel Zovatto, Alex Essoe en Franco Nero.

Niet heel erg best


Van de weinige mensen die de film een review hebben gegeven, zijn er een aantal enthousiast, maar een aantal ook zeker niet. Een hoop geven aan dat het enige goede aan de film Crowe is. Nu zijn er nog niet veel reviews dus laten we hopen voor de film en de mensen die hem nog willen gaan kijken, dat dit nog zal veranderen.

Trailer


Bekijk hier de trailer van de film om een indruk te krijgen. Ga je naar de bioscoop, of wacht je toch liever wat langer totdat de film naar Netflix komt?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spionageserie 'Slow Horses' krijgt versterking van bruutste 'Matrix'-acteur
Series / Nieuws

Spionageserie 'Slow Horses' krijgt versterking van bruutste 'Matrix'-acteur

Plus een aantal andere interessante namen die zich voegen bij de toch al zo imposante cast.

Een prachtige lijst aan acteurs, waaronder Hugo Weaving (The Matrix, Captain America), James Callis (Battlestar Galactica), Joanna Scanlan, Ruth Bradley en Tom Brooke, is toegevoegd aan de cast van het aankomende seizoen van de Apple TV+-spionageserie Slow Horses.

Oldman & co.


De genoemde namen zullen te zien zijn naast terugkerende castleden als Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, Jack Lowden, Saskia Reeves, Rosalind Eleazar, Christopher Chung, Aimee-Ffion Edwards, Kadiff Kirwan en Jonathan Pryce.



Het alweer vierde seizoen van de bejubelde serie wordt geregisseerd door de gelauwerde Adam Randall en verfilmt de roman Spook Street uit 2017.

In het vierde seizoen ontploft een bom in een druk winkelcentrum, waarbij veertig burgers omkomen. Het disfunctionele team van MI5-agenten van Slough House moet er nu alles aan doen om te achterhalen wie verantwoordelijk is voor de vreselijke daden.

Back-to-back


De opnames van het derde en vierde seizoen vinden achter elkaar plaats, net zoals bij de eerste en tweede seizoenen. Het derde seizoen wordt later dit jaar beschikbaar gesteld voor streaming, terwijl het vierde seizoen momenteel wordt gefilmd.

Je kijkt Slow Horses op Apple TV+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oorlogsfilm 'Blood & Gold' van Netflix krijgt intensieve trailer
Films / Trailer

Oorlogsfilm 'Blood & Gold' van Netflix krijgt intensieve trailer

Vanaf 26 mei komt Netflix opnieuw met een oorlogsfilm. 'Blood & Gold' heeft dan nu ook een erg intensieve trailer gekregen.

Na het grote succes van Im Westen nichts Neues of ook wel All Quiet on the Western Front genoemd, welke vier Oscars wist binnen te slepen, brengt Netflix ons vanaf 26 mei opnieuw een oorlogsfilm.

Gemeenschappelijke vijand


Blood & Gold gaat over de deserteur Heinrich. Hij is op weg naar zijn dochter als hij wordt tegengehouden door de SS. Wanneer ze hem achterlaten, al hangend aan een boom, wordt hij op het laatste moment gered door boerin Elsa.

Samen gaan ze de strijd aan met hun gemeenschappelijke vijand voor gerechtigheid en hun gezinnen. Een explosieve zoektocht naar een Joodse goudschat begint en brengt vele geheimen aan het licht.

Regie en cast


Regie van de film is in handen van Peter Thorwarth, hij heeft onder andere de films Blood Red Sky en Der letzte Bulle op zijn naam staan.

We zien in de film Robert Maaser (1917), Marie Hacke (Outlander), Alexander Scheer (Blood Red Sky) en Roy McCrerey (The Four Mothers).

Trailer


Hieronder de trailer met explosieve en intensieve beelden. Vanaf vrijdag 26 mei stream je de film bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit personage uit 'House of the Dragon' keert waarschijnlijk niet terug in seizoen 2
Series / Nieuws

Dit personage uit 'House of the Dragon' keert waarschijnlijk niet terug in seizoen 2

De productie van seizoen 2 van 'House of the Dragon' is eindelijk begonnen, maar niet alle acteurs uit het eerste seizoen staan op de castlijst.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een belangrijke House of the Dragon-acteur staat niet op de castlijst van seizoen 2 en zal waarschijnlijk niet terugkeren in het aankomende seizoen.

De productie van het tweede seizoen van House of the Dragon is onlangs gestart, maar minstens één belangrijke acteur uit het eerste seizoen staat niet op de castlijst. Het gaat om Graham McTavish, die de rol van Ser Harrold Westerling speelde.

Ser Harrold in seizoen 1


Ser Harrold was in het begin van de serie niet zo belangrijk, maar daar kwam op het einde verandering in. In aflevering 9 kreeg de leider van de Koningsgarde de opdracht om prinses Rhaenyra te vermoorden. Harrold weigerde echter deze opdracht omdat hij trouw wilde blijven aan de overleden koning Viserys en overhandigde symbolisch zijn witte cape.

Kans op terugkeer


Hoewel het er dus op lijkt dat Ser Harrold niet in seizoen 2 van House of the Dragon zal verschijnen, betekent het niet dat we hem nooit meer zullen zien. We hebben hem namelijk nooit echt in beeld gezien toen hij werd vermoord, dus er is een kans dat hij nog leeft.

Misschien maakt de acteur dus een terugkeer in latere seizoenen. In een interview van afgelopen jaar met TVLine kreeg hij de vraag over zijn potentiële toekomst in de serie en hij antwoordde dat er mogelijkheden waren voor "een aantal scenario's". We zullen dus nog even moeten afwachten om te zien of hij ooit terugkeert of niet.



HBO Max


Stream het eerste seizoen van House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De mysteriethriller 'Muted' van Netflix krijgt loeispannende trailer
Series / Trailer

De mysteriethriller 'Muted' van Netflix krijgt loeispannende trailer

Deze bloedstollende Spaanse miniserie met 'Elite'-acteur gaat binnenkort van start op Netflix.

De serie beslaat acht afleveringen en Arón Piper (bekend als Ander Muñoz uit Elite) speelt hierin de hoofdrol. De thrillerserie gaat over de reïntegratie van een jonge man die destijds zijn ouders heeft vermoord.

Sergio heeft sinds zijn misdrijf, zes jaar geleden, geen woord meer gesproken. De behandelende psychiaters plaatsen hem in een surveillance-traject, waardoor hij in principe weer in de maatschappij kan meedraaien.

Doordringen in de geest


De trailer windt er geen doekjes om. Letterlijk in de eerste seconden zie je twee volwassenen die vanaf een balkon op straat doodvallen, met Sergio die naar beneden kijkt. Psychiater Ana (Almudena Amor) wil nu wel eens achterhalen wat er destijds gebeurd is. Belangrijker nog, ze wil weten waarom Sergio nooit meer heeft gesproken.

Hiertoe wil ze Marta (Cristina Kovani) aanzetten tot medewerking. Sergio lijkt contact te maken met de jonge vrouw, en Ana ziet haar dus als een manier om tot Sergio's geest door te dringen.



Netflix


Je kunt Muted vanaf 19 mei streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt Margot Robbie haar eigen grootse tv-serie op HBO Max en keert ze terug als Harley Quinn?
Series / Nieuws

Krijgt Margot Robbie haar eigen grootse tv-serie op HBO Max en keert ze terug als Harley Quinn?

Regisseur James Gunn verschaft duidelijkheid over een prequelserie voor dit populaire DC-personage.

Het DCU heeft de nodige ambitieuze plannen. Eerder werd bericht dat er een spin-off aankomt over slechterik Amanda Waller (Viola Davis).

Waller is een onderdeel van James Gunn's en Peter Safran's plannen. Dit officiële plan van de DC-bazen staat ook wel bekend als Chapter One: Gods and Monsters. Onlangs deed echter een gerucht de ronde over een bijzondere prequelserie.

Eigen serie of spin-off?


Het zou hier om het personage van Harley Quinn (Margot Robbie) gaan. De titel zou Harleen luiden en de periode beslaan waarin Harley zich teveel op The Joker richt en daardoor van het padje raakt. Op Twitter was Gunn echter zeer duidelijk: dit verhaal berust niet op de waarheid.



Diverse mogelijkheden


Het personage is zeker populair, wat ook te merken is aan de alom geprezen animatieserie Harley Quinn, die inmiddels aan het vierde seizoen toe is. Het is dus aannemelijk dat we Harley ook in live-action vorm terug zouden kunnen zien.

De eerder genoemde spin-off Waller biedt een prima mogelijkheid in dit opzicht. Hetzelfde kan gezegd worden over Peacemaker, een tweede serie die zijn oorsprong kent in de Suicide Squad-films.

Zelfde personage, andere actrice?


De vraag is hier wel of we Margot Robbie terug zullen zien, of dat misschien Lady Gaga de rol overneemt. Immers, in de nieuwste de nieuwste Joker-film Joker: Folie à Deux speelt zij de rol van Joker's partner.

Eén en ander zal ongetwijfeld samenhangen met de plannen voor het DCU enerzijds, en de schema's van dan wel Margot Robbie of Lady Gaga anderzijds.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix' nieuwste hit 'Beef' nu al kandidaat om grootste van het jaar te worden
Series / Nieuws

Netflix' nieuwste hit 'Beef' nu al kandidaat om grootste van het jaar te worden

Als gelimiteerde serie zal het tegen een aantal ijzersterke concurrenten opnemen.

Bij de aankomende Emmy Awards zal Netflix de nieuwe megahit Beef mee laten dingen naar de grote prijzen. De zwarte komedie zal in de categorie 'limited or anthology series' meedoen en niet als komedieserie zoals men had verwacht.

Dat Netflix de serie inzendt als kandidaat is niet vreemd. Naast de maatschappelijke thema's die bij Netflix hoog in het vaandel staan weet de serie ook ontzettend goed te scoren.

Beef staat na The Night Agent op de tweede plaats in de Netflix top tien en publiek en critici lopen met de serie weg.



Flinke concurrentie


Als de serie in de categorie 'limited or anthology series' mee gaat doen, dan zal het het tegen een aantal sterke series op moeten nemen. De dramaserie van Apple TV+ Black Bird en het alom gevierde en intrigerende Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story zullen dan namelijk twee van de voornaamste concurrenten zijn.

De serie Beef is gemaakt door Lee Sung Jin, die eerder al de hitserie Silicon Valley voor HBO maakte. Het verhaal draait om twee personen die elkaar na een verkeersruzie het leven zuur maken.

Naarmate het conflict blijft escaleren begrijpen ze steeds beter wat er achter die wederzijdse woede schuilgaat.

Netflix


Kijk alle afleveringen van Beef op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.