search
Heftige docu over terroristische aanslag trekt ongekende hoeveelheid kijkers op Netflix
Series / Nieuws

Heftige docu over terroristische aanslag trekt ongekende hoeveelheid kijkers op Netflix

De documentaire 'American Manhunt: The Boston Marathon Bombing' wordt uitstekend bekeken op Netflix.

De documentaireserie American Manhunt: The Boston Marathon Bombing wordt razend goed bekeken op Netflix. De serie is nog maar een paar dagen te bekijken maar is gelijk terechtgekomen in de top 10 van de meest bekeken series van de streamingsdienst.

Boston 2013


De documentaire gaat over de terroristische aanslag tijdens de marathon van Boston uit 2013. Tijdens deze aanslag overlijden drie mensen en raken 281 mensen gewond. Een aantal van deze mensen komen ook aan het woord tijdens de documentaire.

Speld in hooiberg


Er wordt aandacht besteed aan de slachtoffers maar vooral ook aan het politieonderzoek. De politie moest op het moment van de aanslagen natuurlijk echt op zoek naar een speld in een hooiberg, de stad was vanwege de marathon afgeladen met mensen en zie dan maar eens een paar terroristen op te speuren. In de documentaire wordt mooi belicht hoe in korte tijd zoveel mogelijk camerabeelden worden gecheckt om de terroristen te achterhalen.

Indringend


Regisseur Floyd Russ weet deze verwikkelingen en het politieonderzoek achteraf op een indringende en duidelijke wijze in beeld te brengen.



Kijk deze driedelige documentaireserie hier op
Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen