search
Reboots van 'Robocop' en 'Stargate' staan gepland na aankoop MGM filmstudio door Amazon
Series / Nieuws

Reboots van 'Robocop' en 'Stargate' staan gepland na aankoop MGM filmstudio door Amazon

Amazon heeft nu het eigendom over de rechten van diverse MGM-franchises, de plannen zijn ambiteus.

Prime Video, het streaming-platform van Amazon, heeft middels de aankoop van filmstudio MGM een stevige voorraad aan filmrechten te pakken. Deadline bericht dat de gigant maar liefst 12 series en films op het oog heeft wat betreft een reboot.

De aankoop werd rondgemaakt in maart 2022. Een aantal grote franchise-namen uit de stal van MGM zijn onder andere James Bond, de personages uit Legally Blonde, Robocop, en Stargate. Het bedrijf kan hierdoor uit een rijke voorraad putten.

Film en serie


Twee franchises die prioriteit krijgen zijn Stargate en Robocop. De eerstgenoemde film kent al een aantal spin-offs in de vorm van series. Robocop (1987) werd opnieuw gemaakt 2014, ook weer als film.

Terugkeer populaire personages


Amazon is van plan om het originele verhaal uit de eerste Stargate-film opnieuw te verfilmen, terwijl voor Robocop een serie gepland staat. De film vertelt het verhaal van Alex Murphy, de politieagent die in een cyborg wordt getransformeerd.

Dit gegeven biedt een aantal invalshoeken wanneer je hier een serie van wilt maken. Je kunt de serie als vervolg brengen, ook kun je een deel van Murphy's voorgeschiedenis meenemen.

Vaststaat dat Prime Video de aankoop ten volle zal gaan benutten. De kijkers en fans zullen in de toekomst populaire personages terug gaan zien op Amazon's streamingdienst.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen