search

Ons nieuws van zondag 16 april 2023

Recensie Disney+-serie 'Alaska Daily'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Alaska Daily'

Verfrissende Amerikaanse dramaserie die zo nu dan meer weg heeft van een misdaadserie.

Regie: Tom McCarthy, Oliver Bokelberg, Danis Goulet, e.a. | Cast: Hilary Swank (Eileen), Jef Perry (Stanley), Matt Malloy (Bob), Grace Dove (Roz), Ami Park (Jieun), Graig Frank (Austin), Pablo Castelblanco (Gabriel), Meredith Holzman (Claire), e.a. | Afleveringen: 11 | Speelduur: 41-48 minuten | Jaar: 2023

In Alaska Daily speelt Hilary Swank topjournalist Eileen Fitzgerald, wiens ijzersterke imago als een kaartenhuis is ingestort na een schandaal over machtsmisbruik. Eileen is niet makkelijk in de omgang en gaat over lijken om de waarheid boven tafel te krijgen, iets wat haar collega's haar niet altijd in dank afnamen. In Alaska begint ze met een schone lei, bij een plaatselijke krant die wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

Eileen en haar collega's houden zich bezig met zaken die er echt toe doen en door de overheid in de doofpot lijken te worden gestopt. Door zich hard te maken voor de oorspronkelijke bewoners van Alaska, die anno 2023 een minderheidsgroep vormen, worden de journalisten in Alaska Daily weggezet als ware helden.

Het duurt even om in het verhaal te komen en de personages te leren kennen. De eerste aflevering bevat geen introductie of inleiding, maar als kijker loop je als het ware mee in het leven van Eileen. Op deze manier leer je hoe haar leven in elkaar steekt en wat er allemaal speelt. Dit kost wat tijd, maar geeft je wel het gevoel dat je zelf enige moeite moet doen om het verhaal te volgen.

De verhaallijn is boeiend en origineel. Het kleinschalige Anchorage in Alaska waar Eileen terechtkomt is een beschaafd, slaperig stadje waarin iedereen elkaar kent en rekening houdt met elkaar. Haar nieuwe collega's moeten dan ook wennen aan Eileens manier van werken. Wanneer ze haar tanden in een zaak zet is ze net een pitbull die maar niet loslaat. Dat er af en toe wat koppen rollen om de onderste steen boven te krijgen maakt haar niets uit. Wat anderen van haar vinden deert haar evenmin.

Eileen weet op deze manier de krant te redden van een mogelijke ondergang. Bovendien is ze vastbesloten haar collega Roz te helpen een oude moordzaak op te lossen waar de politie niet naar om lijkt te kijken. Alaska Daily laat zo zien dat journalisten een belangrijke rol kunnen spelen in het achterhalen van de waarheid, waarmee hun werk de rol van de door de Amerikanen zo geliefde overheid overschaduwt.

Het tempo van de verschillende gebeurtenissen had wat hoger mogen liggen. De verhaallijn is wat langdradig, wat de spanning onnodig afzwakt. De belangrijke zaak waarmee Eileen en Roz zich bezighouden biedt namelijk genoeg spanning en mysterie om je op het puntje van je stoel te krijgen, maar de traagheid doet de spanning helaas de das om.

Om Alaska Daily wat meer body te geven hadden de makers wat verhaallijnen kunnen toevoegen of uitdiepen. Het privéleven van Eileen speelt een minieme rol, evenals de levens van haar collega's. Als deze zijlijntjes wat verder uitgediept waren geweest, hadden de gebeurtenissen van het hoofdverhaal elkaar in een wat rapper tempo kunnen opvolgen. Bovendien kun je je afvragen of er echt elf afleveringen nodig zijn om dit verhaal te vertellen.

Alaska Daily wordt afgesloten met een open einde dat waarschijnlijk niet in de smaak zal vallen bij kijkers die hopen op antwoorden en een bevredigend slot. Wellicht is dit een bewuste keuze geweest om de serie een vervolg te kunnen geven, maar er is geen enkele hint dat een eventueel tweede seizoen echt iets toe zou kunnen voegen. In feite is dit een verhaal dat tot in het oneindige voort kan blijven kabbelen.

★★★☆☆

Alaska Daily is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple TV+ cancelt, in tegenstelling tot Netflix, eigenlijk nooit series, wat is het geheim hierachter?
Series / Nieuws

Apple TV+ cancelt, in tegenstelling tot Netflix, eigenlijk nooit series, wat is het geheim hierachter?

Apple TV+ kiest duidelijk voor andere aanpak dan haar concurrenten.

Netflix en HBO Max cancelen tegenwoordig veelvuldig en vrij gemakkelijk series. Een andere grote streamingsspeler Apple TV+ is hierop een uitzondering, zij cancelen maar zelden een serie. Hoe zit dat nu precies?

Veel content


De beslissing om te annuleren wordt veelal genomen op basis van diverse factoren, zoals kijkcijfers, beoordelingen en budget. Netflix en HBO Max hebben grotere budgetten maar produceren en kopen ook veel meer content.

Apple kiest andere weg


Apple TV+ kiest toch voor een iets andere weg. Apple TV+ is veel selectiever in de series die het uitbrengt. Apple lijkt daarbij vooral te mikken op kwaliteit en minder op kwantiteit. Andere opvallende zaken zijn dat Apple veel marketing doet en daar natuurlijk met bijvoorbeeld de App store ook veel kanalen voor heeft.

Imago


Wat verder qua imago ook helpt is dat Apple tegenvallende series of dusdanig vernieuwt dat ze toch door kunnen lopen. Verder is het een sluwe 'move' dat zij slecht ontvangen series achteraf nog weleens als miniserie classificeren om zo slechte en negatieve pers over een serie die wordt stopgezet te voorkomen.

Conclusie


Concluderend kunnen we stellen dat Apple TV+ zich op een goede manier weet te profileren ten opzichte van zijn grote concurrenten door het net allemaal even anders aan te pakken. We zijn benieuwd hoe deze streamingsdienst in de komende jaren verder weet te ontwikkelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reboots van 'Robocop' en 'Stargate' staan gepland na aankoop MGM filmstudio door Amazon
Series / Nieuws

Reboots van 'Robocop' en 'Stargate' staan gepland na aankoop MGM filmstudio door Amazon

Amazon heeft nu het eigendom over de rechten van diverse MGM-franchises, de plannen zijn ambiteus.

Prime Video, het streaming-platform van Amazon, heeft middels de aankoop van filmstudio MGM een stevige voorraad aan filmrechten te pakken. Deadline bericht dat de gigant maar liefst 12 series en films op het oog heeft wat betreft een reboot.

De aankoop werd rondgemaakt in maart 2022. Een aantal grote franchise-namen uit de stal van MGM zijn onder andere James Bond, de personages uit Legally Blonde, Robocop, en Stargate. Het bedrijf kan hierdoor uit een rijke voorraad putten.

Film en serie


Twee franchises die prioriteit krijgen zijn Stargate en Robocop. De eerstgenoemde film kent al een aantal spin-offs in de vorm van series. Robocop (1987) werd opnieuw gemaakt 2014, ook weer als film.

Terugkeer populaire personages


Amazon is van plan om het originele verhaal uit de eerste Stargate-film opnieuw te verfilmen, terwijl voor Robocop een serie gepland staat. De film vertelt het verhaal van Alex Murphy, de politieagent die in een cyborg wordt getransformeerd.

Dit gegeven biedt een aantal invalshoeken wanneer je hier een serie van wilt maken. Je kunt de serie als vervolg brengen, ook kun je een deel van Murphy's voorgeschiedenis meenemen.

Vaststaat dat Prime Video de aankoop ten volle zal gaan benutten. De kijkers en fans zullen in de toekomst populaire personages terug gaan zien op Amazon's streamingdienst.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toch nog hoop voor geschrapte Netflix-serie 'Altered Carbon'?
Series / Nieuws

Toch nog hoop voor geschrapte Netflix-serie 'Altered Carbon'?

Een van de makers ziet het wel gebeuren dat een andere streamingdienst de serie overneemt van Netflix.

De grote scifi-serie Altered Carbon werd indertijd groot aangekondigd door Netflix, maar na twee seizoenen werd de serie alweer geschrapt. Maar is er stiekem toch hoop voor een derde seizoen?

Valse hoop?


Alison Schapker, showrunner en scenarist van de serie, heeft in een interview met Inverse laten weten dat zij hoop heeft dat een andere streamingdienst de serie nieuw leven zal inblazen.

Schapker, die ook werkte aan series als Alias, Charmed, Lost, Fringe en Westworld, zei er het volgende over:

"Het brak mijn hart dat die serie stopte. Maar ik geef niet op. Mijn hoop is dat er ooit iemand gaat aankloppen en dat verhaal wil voortzetten. Quellcrist Falconer stond net op het punt om een revolutie te beginnen! We hadden de geweldige scenario's voor een derde seizoen al klaarliggen, maar helaas hebben we ze nooit tot leven kunnen brengen. Zo gaat dat soms."

Wat had kunnen zijn


Altered Carbon geldt nog steeds als een van de duurste Netflix-producties ooit. Als je nieuwsgierig bent geworden, kun je de eerste twee seizoenen gewoon nog streamen via Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De eerste 'Doctor Who' special start op 3 mei met meerdere Doctors
Series / Trailer

De eerste 'Doctor Who' special start op 3 mei met meerdere Doctors

De 60e verjaardag van The Doctor gaat zeer binnenkort van start met een verhaal uit de Time War.

Aan het einde van 2023 kunnen we de tv-specials van Doctor Who verwachten. Hierin keert David Tennant terug als de Veertiende Doctor. Voor die tijd komt er echter een nieuwe, achtdelige serie getiteld: 'The Doctor: Once and Future'.

De Doctor wordt getroffen door een mysterieus wapen waardoor hij teruggaat naar een voige incarnatie. De eerste aflevering van deze audioserie, getiteld 'Past Lives' is vanaf 3 mei te beluisteren via Big Finish.

Past Lives


Behalve David Tennant zijn ook andere Doctors te horen, waaronder Tom Baker, Peter Davison, Christopher Ecclestone en Sylvester McCoy. De afleveringen worden tussen mei en oktober online gezet, met een coda in november.

The Doctor raakt gewond tijdens de Time War. In plaats van te regenereren gaat hij echter terug naar zijn incarnatie van de Vierde Doctor (Tom Baker). Hij moet uit zien te vinden wat er aan de hand is, aangezien zijn vorige levens ook door beginnen te sijpelen. Ondertussen is daar op aarde de figuur van de Monk, en tot slot speelt Sarah Jane Smith ook een rol in het verhaal.

Je kunt seizoen 1 tot en met 12 van Doctor Who streamen op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit moet je weten voor het vierde seizoen van de hitserie 'Barry' op HBO begint
Series / Nieuws

Dit moet je weten voor het vierde seizoen van de hitserie 'Barry' op HBO begint

Wat gebeurde er allemaal voorafgaand de cliffhanger van seizoen drie?

Het vierde seizoen van Barry komt er aan! Maar wat gebeurde er eigenlijk in het derde seizoen? Hier is een kleine samenvatting van het afgelopen seizoen.

Barry zal de komende maanden een bitterzoet einde tegemoet gaan. Het vierde en laatste seizoen van de serie heeft veel in petto voor de het personage, gespeeld door Bill Hader (Saturday Night Live).

Gevangenis


Aan het eind van seizoen 3 werd Barry gearresteerd en nu zit de ex-hitman gevangen, zinnend op wraak op de mensen die zijn leven hebben verstoord. Maar wat gebeurde er voorafgaand aan deze arrestatie?



Bedrogen door zijn oude fixer Monroe Fuches (Stephen Root), Barry doodt alle Tsjechische en Boliviaanse bendeleden, maar Fuches ontsnapt. Zolang Fuches nog leeft zal Barry nooit van hem verlost zijn.

Ook begint Barry in seizoen 3 weer baantjes aan te nemen op het dark web als sluipschutter.

Streaming succes


Dingen gaan veel beter voor Barry's vriendin Sally (Sarah Goldberg). Haar carrière als acteur gaat hartstikke goed.

Ze creëert zelfs een streaming show. Natalie (D'Arcy Carden, The Good Place, haar voormalig medestudent bij de acteerklassen van Gene Cousineau (Henry Winkler), wordt haar assistent.

NoHo Hank


Ook het leven van NoHo Hank (Anthony Carrigan) lijkt beter te gaan. Ondanks dat hun criminele rijk een enorme klap heeft gekregen, lijkt NoHo geluk te hebben gevonden in zijn relatie met Cristobal (Michael Irby).



Gene Cousineau


Ondertussen wordt Barry ook nog geconfronteerd met een boze Gene Cousineau, die er achter gekomen is dat Barry zijn vriendin heeft gedood.

Cousineau wil Barry doden, maar Barry heeft de overhand. In plaats van zijn oude mentor voor eeuwig het zwijgen op te leggen, komt Barry met een briljant idee om de goedkeuring van Cousineau weer te winnen.

Een comeback voor Cousineau. Barry krijgt voor elkaar dat Cousineau een gastrol krijgt op televisie. Hoewel de rol een enorm succes blijkt, is Cousineau nog steeds kwaad op Barry.



Sally Schreeuwt


Ondertussen blijkt Sally's streaming show toch niet zo'n succes en het netwerk besluit de show compleet te vernietigen.

En Sally wordt van bedenker gedegradeerd tot schrijver in een kamer vol schrijvers voor een traditionele komedie.

Wanneer Sally erachter komt dat haar oude assistent Natalie haar idee heeft gejat, leidt dit tot een schreeuwsessie in de lift. Helaas voor Sally heeft Natalie alles opgenomen.

Hierdoor wordt Sally gedropt door haar agent en is haar acteercarrière helemaal afgelopen.



Fuches


Ondertussen heeft Monroe Fuches zich teruggetrokken op een boerderij, maar hij kan Barry moeilijk vergeven. Hij besluit terug naar Los Angeles te gaan, ondanks dat hij een verdachte is in meerdere zaken.

Dit komt goed uit voor Fuches, die hiervan gebruik maakt om elk familielid van elk slachtoffer van Barry op te zoeken.

Als resultaat wordt Barry achterna gezeten door op wraak beluste mensen, wat leidt tot chaos en bloedvergieten in de straten van LA.



Gene's verraad


Het derde seizoen eindigt met Barry in de handen van de politie.

Cusineau belt Barry met de mededeling dat Jim Moss, de vader van de door Barry gedode Janice, bewijs heeft van al de misdaden die Barry heeft begaan.

Barry besluit Jim te doden, maar als hij bij het huis aankomt wordt hij omsingeld door agenten die hem inrekenen.Verraden door Cusineau, in samenwerking met Jim Moss.

Het vierde en laatste seizoen van Barry is vanaf 16 april te zien op HBO.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze grote fout in 'Squid Game' keert terug in het tweede seizoen
Series / Nieuws

Deze grote fout in 'Squid Game' keert terug in het tweede seizoen

Een grote fout van dit personage zal hem in seizoen 2 blijven achtervolgen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een grote fout in Squid Game zal weer terugkeren in seizoen 2. Jun-ho's bezorgdheid over de verdwijning van zijn broer sloeg namelijk nergens op, tenzij In-ho, of de Front Man, een vreselijke fout maakte.

De Front Man was de kalme en beheerste leider van de bewakers in Squid Game, maar zijn verhaal tot nu toe geeft aan dat hij een ernstige fout heeft gemaakt. Hoewel hij eerst gehuld was in mysterie, werd door politieagent Hwang Jun-ho zijn ware identiteit onthuld.

In-ho


Aan het begin van seizoen 1 van Squid Game was Jun-ho bezorgd geworden over zijn broer, In-ho, die was verdwenen. Zijn onderzoek bracht hem naar de meedogenloze Squid Game, toen hij aannam dat In-ho daaraan meedeed. Uit de avonturen van Jun-ho op het mysterieuze eiland bleek echter dat zijn broer vijf jaar eerder de spelen had gewonnen.

De grote onthulling was natuurlijk dat In-ho de ware identiteit van de Front Man was. Als hij echter al een aantal jaren voor de spelen had gewerkt, lijkt het onlogisch dat Jun-ho en zijn moeder zich pas dat jaar zorgen zouden zijn gaan maken.

Het feit dat Jun-ho zich zorgen maakte om zijn broer zou kunnen worden toegeschreven aan een plothole in Squid Game. Het zou echter ook zo kunnen zijn dat In-ho zijn gezin tijdens de vorige jaren gewoon een alibi had gegeven en zijn huur en andere rekeningen had betaald voordat hij vertrok naar de jaarlijkse spelen. Dit jaar niet, waardoor ze ongerust werden.

Grote fout


Aangezien dit gevaarlijk bleek voor Jun-ho, kan worden aangenomen dat dit niet met opzet is gedaan. Het was waarschijnlijker dat de Front Man onvoorzichtig was geweest. Hierdoor volgde Jun-ho hem naar de games. Zijn fout betekende dat de Front Man geen andere keuze had dan Jun-ho neer te schieten - dus kan worden aangenomen dat hij niet vrijwillig een spoor had achtergelaten.

Zo'n ernstige fout van een kalme, berekenende man als In-ho kon alleen maar betekenen dat de druk van zijn verschrikkelijke baan zijn kalmte langzaam begon te ontwarren. Nadat hij zijn broer neerschoot, zette hij zijn masker af en was er een moment van zwakte te zien. Maar al snel veranderde hij weer in de Front Man.

In seizoen 2 wil Gi-hun wraak nemen op iedereen die aan de spelen heeft meegewerkt. Of In-ho hem misschien wel zal helpen zien we in seizoen 2 van Squid Game, dat waarschijnlijk begin 2024 verschijnt op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Naar deze films kun je deze week uitkijken
Films / Nieuws

Naar deze films kun je deze week uitkijken

Netflix, Prime Video en SkyShowtime hebben deze week weer een aantal nieuwe films te streamen. Hieronder een lijstje met wat de diensten deze week nieuw te bieden hebben.

Ga terug naar je jeugd met de Power Rangers of Sesamstraat. Stream een horrorfilm, een thriller of een roman deze week nieuw bij de verschillende diensten.

Nope


Vanaf woensdag 19 april stream je bij SkyShowtime de mysterieuze horror-scifi film.

Verzorgers op een Californische paardenranch stuiten op een mysterieuze kracht die het gedrag van mens en dier beïnvloedt.



Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always


Vanaf dezelfde dag kijk je bij Netflix Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always. Oude legendes keren terug voor nog een gevecht.

Na een tragedie neemt een onwaarschijnlijke jonge heldin haar rechtmatige plaats in bij de Power Rangers om de strijd aan te gaan tegen de oudste aartsvijand van het team.



Chokehold


Op 21 april komt Netflix met Chokehold. Stream deze Turkse thriller vanaf die dag bij de dienst.

Een koppel uit Istanbul begint na een schandaal een nieuw leven aan de Egeïsche kust. Maar ze ontdekken al snel dat de bevolking daar hen liever kwijt dan rijk is. Het worden bange en zenuwslopende dagen voor hen. Dit is niet goed voor hunzelf en al helemaal niet voor hun relatie.



A Tourist’s Guide to Love


Vanaf vrijdag 21 april stream je ook deze feelgood roman bij de dienst.

Na een onverwachte breuk accepteert een reismanager een opdracht om undercover te gaan en meer te weten te komen over de toeristenindustrie in Vietnam. Onderweg vindt ze avontuur en romantiek bij haar Vietnamese expat-gids.



One More Time


Netflix geeft ons op 21 april nog een nieuwe film om te streamen. Kijk One More Time bij de streamer vanaf vrijdag.

Amelia doet op haar 40e verjaardag wens: ze wil terug naar 2002, toen ze 18 was. Daar krijgt ze al snel spijt van, want ze moet die dag steeds opnieuw beleven.



Street Gang: How We Got to Sesame Street


Als laatste deze week zien we op zondag 23 april Street Gang: How We Got to Sesame Street nieuw bij Prime Video. Kijk deze film vanaf zondag bij de streamer.

Wie heeft deze kindershow vroeger niet gekeken? Ontmoet de makers van 'Sesamstraat' en wees getuige van het ontstaan van deze invloedrijke serie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er is goed nieuws voor de 'Orphan Black'-fans
Series / Nieuws

Er is goed nieuws voor de 'Orphan Black'-fans

Er is een nieuwe spin-off van 'Orphan Black' in aantocht!

De populaire serie Orphan Black zal in de zeer nabije toekomst terugkeren op televisie. Orphan Black: Echoes, een nieuwe spin-off van de dramaserie, gaat ergens in 2023 in première.

In een nieuw artikel op Broadcast Now onthulde Jon Rutherford, president van Boat Rocker Studios, wat fans van Echoes kunnen verwachten. Hierbij verklapte hij ook dat het "100% ons doel" is om nog meer spin-off-series te maken:

"We zien dit als een eerste aflevering in het nieuwe universum en AMC deelt onze visie", legt Rutherford uit. "Dat bedrijf heeft veel ervaring op dit gebied met franchises als The Walking Dead en Breaking Bad".

"Er is altijd grote interesse geweest om terug te gaan naar het Orphan Black-universum aan beide kanten [AMC en Boat Rocker], maar het ging erom de juiste creatieve dynamiek te vinden om de franchise vooruit te helpen. Er zijn verschillende wegen die het had kunnen inslaan, maar Anna [Fishko]'s oplossing is het perfecte startpunt om het verhaal voort te zetten".

Waar gaat Orphan Black: Echoes over?


Orphan Black: Echoes volgt een groep vrouwen terwijl ze zich een weg banen door elkaars leven en beginnen aan een spannende reis, het mysterie van hun identiteit ontrafelen en een hartverscheurend verhaal over liefde en verraad onthullen. Krysten Ritter speelt de hoofdrol als Lucy, een vrouw met een onvoorstelbaar oorsprongsverhaal, die probeert haar plek in de wereld te vinden.

Fishko zal dienen als showrunner en schrijver van de spin-off, terwijl mede-maker van de originele serie John Fawcett zal terugkeren als uitvoerend producent en regisseur. In de serie spelen ook Keeley Hawes, Amanda Fix en Avan Jogia.

Orphan Black is momenteel niet te zien in Nederland. Het is nog niet bekend wanneer en waar de spin-off in Nederland uit zal komen.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er komen nog veel meer 'Game of Thrones'-series aan!
Series / Nieuws

Er komen nog veel meer 'Game of Thrones'-series aan!

Er zijn nog meer dan genoeg verhalen te vertellen in het universum van 'Game of Thrones'...

Er is goed nieuws voor de fans van Game of Thrones. Auteur George R.R. Martin zegt namelijk dat HBO nog steeds aan meer spin-offs werkt.

Woensdag kondigde Warner Bros. Discovery aan dat de geschiedenis van Westeros verkend zal blijven worden in A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, een prequel die zich 100 jaar voor Game of Thrones afspeelt en gebaseerd is op Martins Tales of Dunk and Egg-novellen.

Veel spin-offs


De aankondiging volgt op het debuut van HBO's eerste Game of Thrones-spin-off, House of the Dragon (waarvan nu het tweede seizoen wordt gefilmd) en het nieuws dat er een vervolg over Jon Snow en een andere prequel over Aegons Conquest in ontwikkeling zijn. In een post op zijn blog (ironisch getiteld "Not a Blog"), zegt Martin dat hij en HBO daar niet stoppen.

"Lang geleden, in de zomer van 2016, toen HBO voor het eerst begon na te denken over spin-offs van Game of Thrones, presenteerde ik ze twee ideeën: The Dance of the Dragons, die na verloop van tijd House of the Dragon werd... en Dunk & Egg", schrijft Martin.

Acht miljoen verhalen


"Dat was zeven jaar geleden. (Ik kan het zelf nauwelijks geloven). De les daar is dat ontwikkeling tijd kost. Ik zie al die verhalen op het net over andere spin-offs die worden vermoord of verlaten... geen idee waar ze dit vandaan halen... en ik schud gewoon mijn hoofd".

"De Nymeria-serie is nog in ontwikkeling. Dat geldt ook voor de Sea Snake-serie. Ik heb net een geweldige week gehad met schrijvers. En er zijn er nog meer, zowel live-action als geanimeerd".


"Hoeveel zullen er nog komen? Groen licht krijgen zoals Dunk & Egg? Onmogelijk te zeggen. Hoe lang duurt het? Dat hangt ervan af. Niemand weet het zeker".

"Toen ik op de lagere school zat, was er een politieprogramma dat elke week eindigde met: "Er zijn acht miljoen verhalen in The Naked City. Dit was er een van." En dat was alleen New York City. Westeros en Essos zijn veel groter, met nog meer verhalen. We hebben alleen tijd nodig om ze te vertellen"
.

Game of Thrones is te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De geschiedenis van dit personage uit 'The Simpsons' is stiekem ontzettend duister
Series / Nieuws

De geschiedenis van dit personage uit 'The Simpsons' is stiekem ontzettend duister

Homer zag eten als mooie herinneringen aan de tijd met zijn moeder

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Simpsons staan bekend om het balanceren van zware onderwerpen met gekke humor en echte emotie. Sommige personages hebben daardoor, ondanks hun grappige persoonlijkheid, soms een duister en verdrietig achtergrondverhaal.



D'oh!


Homer Simpson is het hoofd van zijn gezin en zijn avonturen staan in de meeste afleveringen centraal.

Daardoor wordt ook langzaam maar zeker duidelijk dat, achter de man die constant verzeild raakt in bizarre avonturen, een ongelukkige en duistere jeugd schuil gaat.



Abe Simpson


Het klinkt natuurlijk cliché, maar een groot deel van Homer's issues komen van de relatie met zijn ouders.

Vader Abe lijkt echt om zijn zoon te geven. Hij verkoopt zijn huis zodat Marge en Homer het bekende Simpson-huis kunnen betalen. Maar dat maakte hem nog niet tot een goede vader.

In de aflevering Lisa's First Word, in seizoen 4, leren we dat Abe een strikte vader was die zijn militaire verleden thuis moeilijk kon los laten en het liefst zag dat Homer net als hij werd.

In de aflevering E-I-E-I-(Annoying Grunt) zien we dat Abe boer wilde worden na zijn militaire carrière, maar dat dit mislukte. Zijn gescheld op Homer zorgde ervoor dat zijn zoon geen zelfvertrouwen ontwikkelde.

Mona Simpson


In tegenstelling tot zijn vader, lijkt Homer een betere relatie met zijn moeder te hebben. In een liefdeloos huwelijk krijgt Homer alle liefde die Mona niet aan haar man kan geven.

Mona Simpson had wel een reeks van buitenechtelijke relaties en vervreemdde steeds meer van haar gezin toen ze in een tegencultuur terecht kwam.

Uiteindelijk moest ze op de vlucht na een protestactie tegen Mr. Burns in seizoen 7, aflevering Mother Simpson.

In de aflevering Mona Leaves-a, in seizoen 19, wordt ook uitgelegd dat Mona's verdwijning de oorzaak was voor Homer's eetgedrag.

Homer zag eten als een herinnering aan de tijd met zijn moeder. Hoewel de twee later weer samen kwamen, zorgden Mona's verdwijningen toch voor een kloof in hun relatie.



Scheiding


De scheiding van Abe en Mona heeft er bij Homer ingehakt.

De manier waarop Homer snel met iedereen, ook dieren, vrienden wordt, komt dan ook doordat hij vervanging zoekt voor de aandacht die hij in zijn jeugd niet kreeg van zijn vader.

In de aflevering Fatzaraldo werd duidelijk dat Homer's eetbuien enorm toenamen toen zijn ouders hun relatie probeerden te repareren.

In seizoen 23, in de aflevering How I Wet Your Mother geloofde Homer zelfs voor een periode dat hij verantwoordelijk was voor de scheiding van zijn ouders.



Familie


Homer's eigen gezin is vaak toeschouwer van hoe ver Homer kan en wil gaan om een beter leven voor zichzelf en zijn familie te krijgen. In tegenstelling tot Abe, die grotendeels uitgecheckt is toen zijn relatie met Mona op de klippen liep.

Homer's liefde en loyaliteit voor zijn gezin en voor Marge is ook een grote reden waarom Marge uiteindelijk, ondanks alles, toch steeds bij Homer blijft.



The Simpsons is uiteraard een komedie, maar personages als Homer bewijzen maar weer dat zelfs de gekste, grappigste, personages een donker verleden kunnen hebben.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle details over het verhaal van 'Stranger Things' seizoen 5
Series / Nieuws

Alle details over het verhaal van 'Stranger Things' seizoen 5

De Stranger Things schrijvers en Duffer broers geven ons steeds kruimeltjes zonder te veel te verklappen.

Er zijn al heel wat updates geweest over seizoen 5 van Stranger Things. Met al deze informatie bij elkaar is er al heel wat bekend over het komende seizoen.

Een tijdje geleden hadden de schrijvers van Stranger Things al een hint gegeven over seizoen 5. Zij zeiden namelijk dat het komende seizoen het kind is van seizoen 1 en 4, als deze geïnjecteerd was met steroids.



Andere updates lieten weten dat er "zeker meer op Hawkins gericht zal zijn". Ook vertelden ze dat de afleveringen van seizoen 5 korter zullen zijn dan die van seizoen 4. Bovendien zal er een tijdsprong komen, zodat de personages wat ouder zijn.



De schrijvers hebben ook een grid gepost op Twitter met alle afleveringen. Er staat een dubbele lijn tussen aflevering 4 en 5 en er zijn dan ook heel veel theorieën dat de tijdsprong dat plaats zal vinden.



De actie begint meteen


Seizoen 4 eindigde niet met een netjes afgerond verhaal. Hierdoor kan seizoen 5 meteen in de actie beginnen, aangezien de personages allemaal al een "doel en drive" hebben.

Wat volgens Matt Duffer wel veel langer gaat duren is de finale. Hier zal echt de tijd voor genomen worden om spectaculair af te sluiten. Bovendien zullen de dood van Eddie en de coma van Max "grote gevolgen" hebben.

Bekijk hieronder interviews met Sadie Sink en Gaten Matarazzo en stream Stranger Things op Netflix.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alles wat we weten over 'Stranger Things' seizoen 5: datum, opnames en hoofdrolspeler
Series / Nieuws

Alles wat we weten over 'Stranger Things' seizoen 5: datum, opnames en hoofdrolspeler

De cast spreekt elkaar heel erg tegen over de informatie van seizoen 5.

Seizoen 5 is het langverwachte laatste seizoen van Stranger Things. De cast en crew houden de details goed voor zich, maar toch is er al best wat informatie bekend.

Begonnen met filmen?


Helaas nog niet, maar David Harbour onthulde tijdens de Middle East Film & Comic Con dat ze beginnen op 5 juni 2023. Dit antwoord verschilt echter wel van Noah Schnapps antwoord. Hij zei namelijk dat ze in mei 2023 zouden beginnen.

Geen nieuwe castleden


Hoewel het niet helemaal uitgesloten is, willen de Duffer broers liever geen nieuwe personages in seizoen 5. Op deze manier kunnen ze zich "concentreren op de OG-personages."

Een verschijningsdatum


Er is natuurlijk altijd een strakke planning bij het opnemen van series, maar de verschijningsdatum ligt nog niet helemaal vast. Waarschijnlijk zal het vijfde seizoen eind 2023 of 2024 te zien zijn.

Ook hierover spreekt de cast zichzelf tegen. Finn Wolfhard heeft namelijk in een interview met GQ gezegd dat het seizoen pas in 2025 zal verschijnen.

Bekijk hieronder een recap en stream Stranger Things op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze bijzondere zombiefilm moet je zien op Netflix
Films / Netflix Kijktip

Deze bijzondere zombiefilm moet je zien op Netflix

Mocht je van horror/zombie films houden met een sterk verhaal, dan is 'Cargo' uit 2017 een film die je moet gaan zien bij Netflix.

Deze film met Martin Freeman is er eentje die je gezien moet hebben bij Netflix. Een film met een sterk en goed verhaal, emotie en horror.

Nasleep


Gestrand op het platteland van Australië in de nasleep van een gewelddadige pandemie, zoekt een besmette vader wanhopig naar een nieuw huis voor zijn kind en een middel om haar te beschermen tegen zijn eigen veranderende karakter.

Regie en cast van 'Cargo'


Deze niet geheel harteloze horror is geregisseerd door Ben Howling en Yolanda Ramke. In de hoofdrol zien we Freeman, ook wel bekend van The Hobbit: An Unexpected Journey en als Everett Ross in diverse Marvel-films.

De cast wordt verder versterkt door Susie Porter (Wentworht), Andy Rodoreda (Black Water) en Kris McQuade (Rosehaven).

Horror en hart


De film pakt een goede 6.3/10 op IMDB. Het publiek bij Rotten Tomatoes scoort de film 66% en de critici zijn met 87% echt wel enthousiast over de film.

"Deze zombiefilm plaatst de zombies als een secundair personage en geeft ons een hartverscheurend overlevingsverhaal."

"Yolanda Ramke, die samen met Ben Howling de film schreef en regisseerde, heeft een verhaal bedacht, boordevol horror en hart."

"Martin Freeman levert een goed gemaakte uitvoering in 'Cargo', terwijl het verhaal een aantal onverwachte lagen van emotie aanboort. Het einde geeft een zachtaardige dreun aan je delicate innerlijke organen die bijna net zo zwaar is als de finale".

Op Netflix


Je kan de film streamen bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze ijzersterke oorlogsfilms moet je gezien hebben op SkyShowtime
Films / Featured

Deze ijzersterke oorlogsfilms moet je gezien hebben op SkyShowtime

Deze drie oorlogsfilms zijn aan te raden als je ze nog niet gezien hebt of ze zijn het zeker waard om nog een tweede keer te kijken

Bij SkyShowtime vind je de volgende drie oorlogsfilms in hun aanbod. Voeg ze toe aan je watchlist als je dit nog niet gedaan hebt.

Inglourious Basterds


Succesvol regisseur Quentin Tarantino heeft deze film geregisseerd. Hem kennen we ook wel van andere grote films als Pulp Fiction en Reservoir Dogs. In de film zien we grote namen als die van onder meer Brad Pitt, Diane Kruger, Michael Fassbender en Christoph Waltz.

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de gewelddadige moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs. In de tussentijd is een Joodse groep soldaten, onder leiding van Lt. Aldo Raine bezig met het organiseren van wraakaanvallen op de nazi's. De groep die bij de vijand bekend staat als 'The Basterds', moet angst zaaien door de nazi's op brute wijze te vermoorden.

De film scoort op IMDB een dikke 8.3/10. Rotten Tomatoes weergeeft van de recensenten een score van 89% en onder het publiek 88%.



Jarhead


De film van regisseur Sam Mendes pakt op IMDB een nette 7/10. Op Rotten Tomatoes zijn de scores iets lager met 61% van de critici tegenover 68% van het publiek.

Jarhead is het relaas van Golfoorlog-veteraan Swoff. Na zijn opleiding trekt hij zonder enige bescherming tegen de moordende hitte of tegen Iraakse soldaten die elk moment kunnen opduiken, maar met een scherpschuttersgeweer en 50 kilo bepakking op z'n rug, door de woestijnen van het Midden-Oosten. Swoff en z'n maten houden zich op de gloeiende zandvlaktes staande met sardonische kameraadschap en humor.

In deze film zien we Jake Gyllenhaal, Jamie Foxx, Lucas Black, Peter Sarsgaard en Ming Lo.



The Ottoman Lieutenant


Deze oorlogsfilm, welke zich in de tijd van Wereldoorlog I afspeelt, is geregisseerd door Joseph Ruben welke ook wel bekend is van Dreamscape. In deze film zien we Nederlandse acteur Michiel Huisman, Hera Hilmar, Josh Harnett, Ben Kingsley en Haluk Bilginer.

Lillie ontmoet op een dag de Amerikaanse arts Jude en besluit samen met hem de Verenigde Staten achter zich te laten. Ze vertrekken voor een medische missie naar het Ottomaanse Rijk, een exotische en gevaarlijke plek die zich aan de vooravond bevindt van de Eerste Wereldoorlog. Eenmaal daar wordt Lillie's loyaliteit naar Jude op de proef gesteld wanneer ze verliefd wordt op een Turkse officier genaamd Ismail.

De film scoort een 6.4/10 op IMDB en op Rotten Tomatoes weet één van de recensenten het volgende te zeggen over de film:

"Ongegeneerd ouderwets en romantisch. Deze film uit het Eerste Wereldoorlog-tijdperk beroert onbevreesd de harten terwijl hij glorieuze cinematografie op groot scherm biedt en een beetje revisionistische geschiedenis."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dít is waarom het einde van de Netflix-hit 'Beef' zo explosief was
Series / Video/clip/featurette

Dít is waarom het einde van de Netflix-hit 'Beef' zo explosief was

De donkere komedieserie escaleerde op onvoorziene en absurde manieren, makers verklaren waarom.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Beef denderde bij de start de Netflix Top 10 in, en met goede reden. Het verhaal is meer dan personages die ontploffen en op absurde en komische manieren hun ongenoegen uiten.

De hoofdrolspelers Steven Yeun, Alice Wong, en schrijver Sung Lee Jin bespreken hoe en waarom de zaken zo gruwelijk uit de klauwen lopen. Dit gesprek zie je in de featurette hieronder.

Verborgen frustraties


Danny en Amy zijn personen die meer gemeen hebben dan je op het eerste gezicht zou denken. Beiden lopen met diepe frustraties rond maar kunnen die niet op een gezonde manier uiten. Het is dus niet gek dat alles maar extremer wordt, en dan moet je goed uitpakken qua finale.

Wong: "Door de wereld die Sonny [Sung Lee Jin] heeft gecreëerd kon ik eindelijk de dingen zeggen die ik in mijn stand up nooit kwijt kon. Het was mijn kans om te laten zien hoe het voelt om de schone schijn op te houden, terwijl eigenlijk boos bent".

Samenbrengen personages


Danny en Amy hebben veel weg van elkaar ondanks het feit dat ze in verschillende werelden leven. Schrijver Jin zegt hierover het volgende: "Toen ik begon, wist ik dat ik de personages bij elkaar moest brengen aan het einde".

Gezien de enorme strijd die de twee hebben gevoerd, is het dus niet raar dat ze letterlijk van een klif afrijden, en nog het nodige meemaken voordat ze daadwerkelijk nader tot elkaar komen. Beiden gooien hun onvrede eruit voor ze normaal met elkaar kunnen omgaan. Wat het afrekenen met hun frustraties betreft mag gezegd worden: het is ze prima gelukt.

Je kunt Beef streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 9 nieuwe afleveringen online, van o.a. de hitserie 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 9 nieuwe afleveringen online, van o.a. de hitserie 'The Mandalorian'

Disney+ wisselt deze week haar reguliere hits af met een aantal gloednieuwe series.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Mandalorian (seizoen 3 - aflevering 8)



Verschijnt op: 19 april
Genre: Actie / Avontuur / Fantasy
Kijk op Disney+

Synopsis: In The Mandalorian volgen we de avonturen van een solitaire premiejager in de buitenste regionen van het universum, ver verwijderd van de autoriteit van de New Republic.





9-1-1 (seizoen 6 - aflevering 10)



Verschijnt op: 19 april
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Disney+

Synopsis: Een blik in het leven van de hulpdiensten die het eerste op de plaats van ongeval zijn en de mensen die in de meest angstaanjagende, schokkende en penibele situaties terecht komen.





True Lies (seizoen 1)



Verschijnt op: 19 april
Genre: Actie / Avontuur / Komedie
Kijk op Disney+

Synopsis: Het leven van een onbevredigde huisvrouw uit een voorstad raakt volledig op zijn kop als ze ontdekt dat haar saaie en onopmerkelijke computerconsultant van een echtgenoot een zeer vaardig internationaal spion blijkt te zijn.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

19 april: 9-1-1: Lone Star (seizoen 4 - aflevering 8) - Actie / Drama / Thriller - Een brandweerman uit New York wordt overgeplaatst naar Austin, Texas waar hij de levens van mensen probeert te redden terwijl hij zijn eigen persoonlijke problemen probeert op te lossen.

19 april: How I Met Your Father (seizoen 1) - Komedie / Drama - Deze spin-off van How I Met Your Mother gaat over Sophie en haar groep vrienden die proberen te ontdekken wie ze zijn, wat ze willen uit het leven en hoe ze verliefd moeten worden in het tijdperk van datingapps en grenzeloze mogelijkheden.

19 april: My Family (seizoen 1 - aflevering 6) - Drama - Het perfecte leven van deze op het eerste gezicht gelukkige man stort in elkaar wanneer zijn dochter wordt ontvoerd. De man die dacht dat hij alles had, wordt geconfronteerd met vele beproevingen en krijgt te maken met de complexiteit van de menselijke natuur.

19 april: Máscara contra Caballero (seizoen 1 - aflevering 1) - Komedie - Een beroemde zanger krijgt de kans om een anoniem leven te leiden als hij invalt voor een gemaskerde worstelaar. Hij wordt alleen op de hielen gezeten door een journaliste die eropuit is zijn carrière te verwoesten, en zijn hart te stelen.

19 april: Pandora: Beneath the Paradise (seizoen 1 - aflevering 3) - Actie / Drama / Thriller - Hong Tae-ra leeft een leven waar iedereen jaloers op is, met een perfecte echtgenoot en een prachtige dochter. Haar leven raakt echter overhoop als ze plots geconfronteerd wordt met onderdrukte herinneringen.

19 april: The Great North (seizoen 3 - aflevering 14) - Animatie / Komedie - De avonturen van een alleenstaande vader en zijn vreemde Alaskaanse familie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maker 'Deadpool' en 'X-men' aan de slag als showrunner 'Dungeons & Dragons'-serie
Series / Nieuws

Maker 'Deadpool' en 'X-men' aan de slag als showrunner 'Dungeons & Dragons'-serie

Na het succes van de film willen de producenten het met de serie dunnetjes overdoen.

Al decennialang is Dungeons & Dragons een razendpopulaire fantasie rollenspel. Meerdere pogingen zijn gedaan om het spel naar het scherm te krijgen. Voor de nieuwe serie heeft Paramount+ iemand met behoorlijk wat ervaring de leiding gegeven.

In januari werd bekend dat er naast een film ook een serie aan zou komen. Nu de film een succes blijkt heeft Paramount niemand minder dan Drew Crevello naar voren geschoven. Hij zal als showrunner en uitvoerend producent aan de slag gaan voor de achtdelige serie. Het wordt voor Crevello de eerste keer als showrunner, maar aan ervaring geen gebrek.

Werkzaam als film- en TV-producent


Crevello's meest recente werk is aan de gelimiteerde serie WeCrashed van Apple TV+. Hij heeft de serie bedacht en was gedeeld showrunner. Daarnaast heeft hij ook films als Deadpool en X-Men: First Class mogen helpen ontwikkelen in zijn tijd als filmproducent.

Dungeons & Dragons is door de jaren heen bij ontzettend veel mensen geliefd geraakt. Ook wordt het vaak als populaire culturele referentie gebruikt in films en series. Het meest recente en misschien wel bekendste voorbeeld is in Stranger Things, waar de jongens vaak het spel spelen en veel wezens gebaseerd zijn op termen uit het spel.

Wanneer de serie uitkomt is nog niet bekend. Binnenkort meer nieuws over de Dungeons & Dragons-serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Night Agent'-ster Gabriel Basso eiste dat hij flink toegetakeld zou worden
Series / Nieuws

'The Night Agent'-ster Gabriel Basso eiste dat hij flink toegetakeld zou worden

In een openhartig interview vertelt de acteur over zijn ervaring als FBI-agent Peter Sutherland.

Het is weer een van die series die op Netflix binnen no time enorm populair wordt. Inmiddels staat The Night Agent zowel in Amerika als in Nederland op nummer 1 en hoofdrolspeler Gabriel Basso vertelt meer over zijn rol als de gehavende FBI-agent.

Toen de 28-jarige Amerikaanse acteur voor het eerst het script onder ogen kreeg, kon hij niet stoppen met lezen. Echter werd tijdens de productie zoveel veranderd dat hij besloot te stoppen met vooruit lezen en zich te focussen op wat hij die dag zelf voorgeschoteld kreeg.

Peter verzamelt bloederige wonden


Basso maakt ook duidelijk dat hij het erg belangrijk vond dat het personage zo realistisch mogelijk toegetakeld zou worden en alle wonden zichtbaar waren en ook bleven. Bijvoorbeeld toen de hechtingen uit een vorige verwonding weer open raakten na het gevecht met Briggs.

Wat kunnen we verwachten in seizoen 2?


Zo snel als de serie populair werd, zo snel werd het verlengd voor een tweede seizoen. Zowel Basso als showrunner Shawn Ryan houden de lippen stijf op elkaar betreffende details. De schrijvers zijn nu nog bezig met het globale idee en daarna raadplegen ze de input van de acteurs en misschien dan laten ze wat meer los over seizoen twee.

Kijk alle afleveringen van The Night Agent op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen