search
Apple TV+ cancelt, in tegenstelling tot Netflix, eigenlijk nooit series, wat is het geheim hierachter?
Series / Nieuws

Apple TV+ cancelt, in tegenstelling tot Netflix, eigenlijk nooit series, wat is het geheim hierachter?

Apple TV+ kiest duidelijk voor andere aanpak dan haar concurrenten.

Netflix en HBO Max cancelen tegenwoordig veelvuldig en vrij gemakkelijk series. Een andere grote streamingsspeler Apple TV+ is hierop een uitzondering, zij cancelen maar zelden een serie. Hoe zit dat nu precies?

Veel content


De beslissing om te annuleren wordt veelal genomen op basis van diverse factoren, zoals kijkcijfers, beoordelingen en budget. Netflix en HBO Max hebben grotere budgetten maar produceren en kopen ook veel meer content.

Apple kiest andere weg


Apple TV+ kiest toch voor een iets andere weg. Apple TV+ is veel selectiever in de series die het uitbrengt. Apple lijkt daarbij vooral te mikken op kwaliteit en minder op kwantiteit. Andere opvallende zaken zijn dat Apple veel marketing doet en daar natuurlijk met bijvoorbeeld de App store ook veel kanalen voor heeft.

Imago


Wat verder qua imago ook helpt is dat Apple tegenvallende series of dusdanig vernieuwt dat ze toch door kunnen lopen. Verder is het een sluwe 'move' dat zij slecht ontvangen series achteraf nog weleens als miniserie classificeren om zo slechte en negatieve pers over een serie die wordt stopgezet te voorkomen.

Conclusie


Concluderend kunnen we stellen dat Apple TV+ zich op een goede manier weet te profileren ten opzichte van zijn grote concurrenten door het net allemaal even anders aan te pakken. We zijn benieuwd hoe deze streamingsdienst in de komende jaren verder weet te ontwikkelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen