search
Deze 3 gloednieuwe films nemen Netflix en HBO Max over
Films / Featured

Deze 3 gloednieuwe films nemen Netflix en HBO Max over

Een tussen wal en schip geraakte spin-off, niet zo ingewikkelde mummies en keukentirannie.

Een nieuwe week met weer een hoop nieuwe films. De redactie van FilmTotaal zette weer op een rijtje welke films van de nieuwe lichting de moeite waard zijn.

The Last Kingdom: Seven Kings Must Die | Netflix



Volgens recensent Jacoline Maes is deze afsluitende film voor de kijker van de serie The Last Kingdom niet echt voldoeningsgevend, terwijl hij voor de kijker zonder enige voorkennis ook geen geweldig werkje is. Meer dan genoeg actie is er wel, maar wel op een moordend tempo.

Vandaar kwam de film er slechts vanaf met 2.5 ster. Maes stelde: "Door het gekonkel, drama en meerdere veldslagen ligt het tempo extreem hoog. Dat betekent dat de film niet gauw verveelt, maar ook wordt daardoor heel snel het zwaktebod van een kortere tijdsduur duidelijk: motivaties van personages worden compleet platgeslagen".

Lees de rest van de recensie.

Mummies | HBO Max



De geinige familiefilm lijkt veel af te hebben gekeken van de Disney-canon, maar dat maakt de musical er niet minder leuk op volgens Dieuwertje Deutekom. Je komt voldoende clichés tegen, maar het levert uiterst fijn familievermaak op. De grappige film kon rekenen op 4 sterren.

Deutekom vond: "De animatiefilm 'Mummies' belooft een losgeslagen avontuur in de hedendaagse tijd met eeuwenoude - inderdaad - mummies. Dat betekent prachtige aankleding gebaseerd op een rijke cultuur en heerlijk voor de hand liggende grappen over losrakende bandages en oncomfortabele sarcofagen."

Lees de rest van de recensie.

Hunger | Netflix



De Thaise straatchef Aoy moet de harde wereld van de culinaire top zien te overleven onder het bewind van een keukentiran. Volgens Mitchell van Vuren moet de kijker het vooral hebben van de voortreffelijke manier hoe het eten en de surrealistische vreetfestijnen in beeld worden gebracht.

De kookfilm kreeg 3.5 ster geserveerd. Hij vertelde:"Onder de wrede chef start Aoy haar weg naar de culinaire top, waar de crew en zij talloze vernederingen en intimidaties moeten ondergaan. De stalen hiërarchie binnen de keuken dient vooral als allegorie voor de grote klassenverschillen in de Thaise maatschappij. Daarvoor gebruiken regisseur Sitisiri Mongkolsiri en schrijver Kongdej Jaturanrasamee geen subtiele smaken, maar peperen hun boodschap er flink in."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen