search
Review Rakuten TV - prijzen, aanbod, series en meer
Series / Streaming-diensten

Review Rakuten TV - prijzen, aanbod, series en meer

Met een enorme collectie aan veelal gratis films moet je Rakuten TV zeker eens proberen.

​​Misschien ken je de streamingdienst al via het knopje op je afstandsbediening: Rakuten TV. Op het Japanse platform kan je films en series veelal gratis kijken, maar bekendere films kan je er ook huren of kopen. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!


Opgericht in: 2012
Hoofdkantoor in: Barcelona, Spanje
Focus: Internationale films, series en programma's
Betalingsvorm: Advertenties, huren of kopen
Prijs: -

Het van origine bedrijf Rakuten kocht in 2012 het VOD-platform Wuaki.tv op en doopte het om tot Rakuten TV. Onder deze naam betrad het bedrijf de Europese markt als aanbieder van films, series en programma's.

De catalogus van Rakuten TV is ondertussen flink gegroeid, en werd in 2019 uitgebreid met Rakuten Sports voor livesport. Ook zijn er ondertussen al vele Rakuten Originals verschenen. Ondanks het uitgebreide aanbod heeft het platform alleen nog niet echt voet aan de grond gekregen in de Nederlandse markt.

AanbodHet platform is vergelijkbaar met Prime Video of Pathé Thuis in het aanbieden van een heleboel kwaliteitsfilm voor verhuur en verkoop. Daarnaast biedt Rakuten TV meer dan negentig gratis lineaire kanalen, die variëren van nieuws tot sport tot entertainment.

Een kinderhoek kon niet ontbreken, samen met meerdere samenwerkingen met bijvoorbeeld Lionsgate. Ook kocht Rakuten in eerdere jaren het Aziatische platform Viki op, waardoor er dramaseries vanuit heel Oost-Azië kosteloos beschikbaar zijn.

Vijf van de bekendste series op Rakuten TV zijn:
1. De Smurfen
2. Kampioenen
3. The Giants
4. De Daltons
5. At a Distance Spring is GreenBeschikbaarheidRakuten TV is vaak te vinden op de afstandsbedieningen van vele Smart TV's, en kan ook via smartphones en browsers worden gevonden.

Het platform is beschikbaar in de meeste Europese landen en in Japan - daarbuiten kan men de dienst niet gebruiken.

Prijzen en abonnementenVoor veel van de content hoeft de kijker niet te betalen, maar moeten enkel een paar advertenties worden gekeken. Sommige films kunnen worden gehuurd voor vaak een schappelijke prijs van €4 tot €6 in Ultra-HD.

Sommige films of series kunnen enkel worden gekocht voor best pittige prijzen van €8 tot €16 in Ultra-HD. Waarschijnlijk kon het platform enkele via deze relatief hoge prijzen het aanbieden van deze topcontent zekerstellen.

Gebruikers kunnen geld op hun account zetten via PayPal of een creditcard, maar voor het gratis bekijken films of programma's te kijken is geen account vereist.Onze tipDat de catalogus van Rakuten TV aanzienlijk is, is niet te ontkennen. Het jammere is dat het merendeel bestaat uit B-films, en dat kwalitatief betere films vaak nog behoorlijk duur zijn. Series zijn er nauwelijks op te vinden, wel een hoop tv-zenders die men eigenlijk nooit kijkt.

Rakuten TV is een VOD-platform met potentie, maar lijkt nog niet helemaal afgestemd te zijn op de Nederlandse markt. Neus gerust eens een keer rond en zet wat gratis films of series op, maar de kans is klein dat je dat knopje op je afstandsbediening heel veel vaker gaat gebruiken.


Ga zelf naar Rakuten TV


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen