search
Deze hilarische scifi-cultfilm krijgt langverwachte remake als serie
Series / Nieuws

Deze hilarische scifi-cultfilm krijgt langverwachte remake als serie

Een fictieve scifi-serie in de ruimte wordt zo een daadwerkelijke televisieserie.

Geweldig nieuws voor fans van de cultfilm Galaxy Quest: er komt eindelijk een remake aan. Paramount Television Studios zal de scifi-film opnieuw leven inblazen als een serie.

De scifi-film uit 1999 had een bizarre cast voor een doldwaas ruimteavontuur: Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman, Tony Shalhoub, Sam Rockwell, Daryl Mitchell en Enrico Colantoni.

In de parodiefilm wordt de cast van een fictieve scifi-serie geteleporteerd naar een daadwerkelijk ruimteavontuur. De buitenaardse wezens, die zij daar tegenkomen, denken vervolgens dat de serie waar de acteurs in spelen een vrij accurate documentaire is.

Lange geschiedenis


De gesprekken om de televisieserie werkelijkheid te maken liepen al langer. De studio ontwikkelde voor het eerst een nieuwe versie van de geliefde film in 2015. De vervolgfilm zag echter nooit het licht bij Amazon.

Paul Scheer nam het script over bij Paramount, maar moest het filmplan opzij leggen door de dood van Rickman in 2016. Maar nu is het idee als serie nieuw leven ingeblazen, en is Paramount Television Studios de zoektocht begonnen naar een schrijver om de serie op papier te krijgen.

Star Trek


Grappig genoeg is Paramount+ tevens de plek waar men de Star Trek-franchise kan vinden, waar Galaxy Quest een spoof van is. In de komende jaren kunnen we dus meer nieuws gaan verwachten over de grappige serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen