search
Deze vijf ondergewaardeerde fantasyseries verdienen absoluut een nieuw leven

Deze vijf ondergewaardeerde fantasyseries verdienen absoluut een nieuw leven

Welke van deze fantasy series verdienen een nieuw seizoen of een reboot?

Daan Kusen
Het fantasy genre is enorm in populariteit aan het toenemen. Kijk naar series als Shadow and Bone, Rings of Power of His Dark Materials. Maar soms worden fantasy series veel te snel gecanceld.

Vijf van deze vroegtijdig opgehouden shows verdienen absoluut een tweede kans.

5. Carnival Row


De serie Carnival Row, met in de hoofdrollen Orlando Bloom en Cara Delevingne, werd door fans geprezen vanwege de waanzinnig goede acteerprestaties.

Ook de unieke wereldopbouw en de manier waarop ze problemen uit de echte wereld naar de fantasywereld vertaalden, waren redenen om de serie te prijzen.Helaas eindigde de serie echter dit jaar na het tweede seizoen. Gelukkig wel met een bevredigend einde.

Redenen voor de vroege dood van de serie zijn onduidelijk, geruchten gaan dat het aan de pandemie heeft gelegen en de daardoor opgelopen vertraging.

Ook gedoe achter de schermen, met het vervangen van showrunner Marc Guggenheim met Erik Oleson (Dardevil: Born Again) zou een rol gespeeld hebben.

Of de show de origineel bedachte vier seizoenen kon waarmaken zullen we helaas nooit weten.

De twee seizoenen van Carnival Row zijn te zien op Prime Video.4. Sleepy Hollow


In Sleepy Hollow, een serie gebaseerd op de legende van de hoofdloze ruiter, wordt Ichabod Crane (Tom Mison) wakker, 250 jaar in de toekomst.

In het heden helpt hij detective Abbie Mills (Nicole Beharie) met het oplossen van moorden in het moderne stadje Sleepy Hollow.

De serie, meteen een enorme hit, duurde vier seizoenen maar kwam tot een teleurstellend einde.

Er waren verschillende mogelijke redenen voor het cancellen van de show: het veranderen van showrunner Mark Goffman (Elementary). Goffman verliet de show na kritiek op de scripts die flink van niveau en inhoud verschilden.De komst van een nieuwe showrunner, Clifton Campbell, deed de kritieken niet verstommen. Ook de dood van hoofdpersonage Abbie Mills in het derde seizoen deed de serie geen goed.

Desalniettemin was Sleepy Hollow een bijzondere fantasy serie met een interessant en boeiend verhaal.

Alle vier seizoenen van Sleepy Hollow staan op Hulu.3. Constantine


Constantine is een vreemde eend in de bijt. De serie, over het stripfiguur dat vocht met demonen, had slechts één seizoen, die gemengde reacties kreeg.

Helaas had het eerste seizoen wat problemen in het narratief van de serie, maar Constantine en Matt Ryan werden wel geprezen om de meest accurate vertolking van het personage tot nu toe.Gelukkig kreeg John Constantine (Matt Ryan) een nieuw leven in het Arrowverse, met name in Legends of Tomorrow.

In Nederland is het eerste en enige seizoen van Constantine helaas nergens meer te streamen. Maar de terugkeer van het personage in The Legends of Tomorrow is nog steeds op Netflix te zien.2. I Am Not Okay With This


In deze bovennatuurlijke stripverfilming ontdekt tiener Sidney (Sophia Lillis) dat ze bijzondere krachten heeft.

De serie balanceerde het tienerleven, compleet met ongemakkelijke middelbare school perikelen, met het bovennatuurlijke.I Am Not Okay With This werd door Netflix gecanceld voordat de serie echt kon laten zien wat ze allemaal in petto hadden.

I Am Not Okay With This kun je gelukkig nog streamen op Netflix.

1. Sense8


Acht personen raken op een vreemde manier allemaal met elkaar verbonden. Al snel komen ze erachter dat er op ze gejaagd wordt vanwege hun nieuwe krachten.

Sense8 was een fanfavoriet. Van de makers van The Matrix en V For Vendetta, Lana en Lilly Wachowksi, kwam een wereld vol geweld, maar ook schoonheid en humor.

Ook werd de serie geprezen om hoe er met gender, seksualiteit en cultuurverschillen werd omgegaan.De serie werd uiteindelijk door Netflix gecanceld vanwege, onder andere, de enorme kosten die het filmen over de hele wereld met zich mee bracht.

Sense8 kreeg twee seizoenen en een finale, waar fans over de hele wereld keihard voor hebben gevochten.

De serie is nog steeds in zijn geheel op Netflix te zien.

Aanbevolen artikelen