search
Zeven prangende vragen die we nog hebben na de finale van 'Better Call Saul'

Zeven prangende vragen die we nog hebben na de finale van 'Better Call Saul'

Wat gebeurt er met Jesse Pinkman na de gebeurtenissen in 'El Camino: A Breaking Bad Movie'?

Daan Kusen
De Breaking Bad spin-off Better Call Saul stopte na zes spannende seizoenen. Maar toch zijn er nog vragen die onbeantwoord bleven...7: Sterft Jimmy McGill in de gevangenis?


Ondanks het feit dat Jimmy McGill (beter bekend onder zijn alias Saul Goodman) veilig is in de gevangenis, beschermd door de mensen die hij beschermde, lijkt McGill niet snel vrij te komen.

De 49-jarige McGill (Bob Odenkirk) kreeg een 86 jaar durende straf opgelegd. Zelfs als zijn straf gehalveerd zou worden, bijvoorbeeld door goed gedrag, zou Saul Goodman niet levend de gevangenis verlaten.6: Zal Jimmy Kim ooit nog terug zien?


Door zijn lange gevangenisstraf zal Jimmy Kim Wexler (Rhea Seehorn) waarschijnlijk niet meer terugzien.

Jimmy en Kim kregen een afscheid in aflevering dertien van het zesde seizoen. Hoewel het absoluut kan zijn dat Kim zichzelf onder valse voorwendselen de gevangenis in kan krijgen, lijkt het afscheid vrij definitief.5: Hoe maakte Gus het Superlab vóór Breaking Bad?


In het hele vierde seizoen zagen we hoe Gustavo "Gus" Fring (Giancarlo Esposito) zagen we hoe een Duits aannemersbedrijf Gus en Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks) hielp met het bouwen van een crystal meth superlab.

Dat laboratorium is echter nooit afgemaakt. Hierdoor zou de grote lading aan materiaal dat Walter White (Brian Cranston) en Jesse Pinkman (Aaron Paul) nodig hebben nooit naar binnen passen.

Dit is één van de weinige onopgeloste vragen uit Better Call Saul.4: Het complete achtergrondverhaal van Gus Fring


Wie is Gus Fring? Het achtergrondverhaal van dit personage is altijd in schaduwen gehuld.

Af en toe krijgen we een klein stukje achtergrondverhaal, maar er Gus' leven blijft altijd mysterieus.Een goede spin-off zou daar echter wel verandering in kunnen krijgen. Die zou niet alleen het Superlab vraagstuk kunnen oplossen en licht werpen op het verleden van Fring.3: Wat gebeurt er met Jesse Pinkman na 'El Camino'?


Hoewel we Jesse af en toe zien in de laatste paar afleveringen van Better Call Saul weten we weinig tot niks over Jesse's toekomst.El Camino: A Breaking Bad Movie eindigde optimistisch voor Jesse. Het personage had zich teruggetrokken in Alaska en daarmee leek alles afgesloten.

Toch zou, in een vervolg, Jesse's criminele verleden toch weer de kop op kunnen steken in oude vijanden die wraak willen, zoals bijvoorbeeld Brock Cantillo die wraak zoekt voor de dood van zijn moeder.2: Werd Jeff gepakt voor de overval op het warenhuis?


Toen Cinnabon Gene (weer een alias van Jimmy McGill) taxichauffeur Jeff hielp om een winkelcentrum te beroven, bedreigde hij de taxichauffeur dat als hij zijn ware identiteit zou verraden, zou hij Jeff met zich meesleuren.

Echter was het niet Jeff die Gene/Jimmy/Saul verraadde, maar de moeder van Jeff. Jeff werd later opgepakt voor een andere overval.

Wat er van hem geworden is weet echter niemand. Jim zou zelfs in dezelfde gevangenis als Jimmy terecht kunnen zijn gekomen.1: Zal de complete onderwereld van Alberquerque nu uiteenvallen?


Gus' criminele rijk bestaat niet meer. Het kan aangenomen worden dat Jimmy namen en rugnummers vrijgaf tijdens zijn strafzaak.

Niemand is nog veilig sinds Walter Jack vermoordde waardoor diens criminele rijk uiteenviel. Er is geen criminele advocaat meer om alles onder het tapijt te vegen.Zelfs Jimmy is niet veilig als uitkomt dat hij mensen heeft verraden. Zeker als de mensen die door hem verraden zijn in dezelfde gevangenis terecht komen.Better Call Saul is op Netflix te zien.Aanbevolen artikelen