search

Ons nieuws van zondag 23 april 2023

Recensie HBO Max-serie 'Somebody Somewhere' seizoen 2
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Somebody Somewhere' seizoen 2

Iets minder focus dan het eerste seizoen, maar niet minder menselijk, grappig en herkenbaar.

Regie: Robert Cohen, Jay Duplass, Lennon Parham | Cast: Bridget Everett (Sam), Jeff Hiller (Joel), Mary Catherine Garrison (Tricia), Danny McCarthy (Rick), Murray Hill (Fred Rococo), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 23-27 | Jaar: 2023

Somebody Somewhere is tot nu toe een beetje onder de radar gevlogen en het tweede seizoen laat zien waarom dit onverdiend is. Het is een serie met bijzonder weinig bombarie waarin weinig op het spel staat, maar een die excelleert in het tonen van de mens in zijn meest oprechte en vooral herkenbare vorm. De humor zit daarbij niet in overtrokken situaties en rare momenten, maar in de absurditeit van het alledaagse leven. Deze ingetogenheid maakt het geheel zeer menselijk.

Aan de kern van die menselijkheid staan hoofdpersonages Sam en Joel. De chemie tussen hun vertolkers blijft onmiskenbaar en komt zo natuurlijk over dat het lijkt alsof zij oprecht met elkaar aan het lachen en converseren zijn in plaats van geschreven dialogen uitspreken. Elke scène tussen de twee personages is een genot en hun vriendschap straalt. Dit seizoen gaat dieper in op wat hun vriendschap voor elkaar betekent.

Ook de rest van de cast schittert en het is te merken dat de acteurs er plezier in hebben. Murray Hill is erg sympathiek als Fred en voorziet de serie van inclusiviteit en positiviteit. Ook krijgt Mary Catherine Garrison als zus Tricia wat meer om mee te werken en laat zien dat haar komische timing verassend goed is.

Er is daarentegen een pijnlijk voelbare omissie in de vorm van Sams vader Ed, die gespeeld werd door de vorig jaar tragisch overleden Mike Hagerty. Men lijkt niet goed te weten hoe dit verlies in de serie moet worden verwerkt en de gekozen oplossing voelt dan ook wat oneerbiedig.

Daarnaast kijkt de serie te weinig terug naar de gebeurtenissen uit het vorige seizoen, waardoor die wat onbelangrijk kunnen voelen. Zo was in het eerste seizoen de repetitie van het kerkkoor waar Joel bij zat enorm belangrijk en de grootste verhaallijn. In dit tweede seizoen komt het eenmaal tussen neus en lippen door voorbij. Een rare keuze die het vorige seizoen wat tenietdoet.

Dit zorgt er ook voor dat het seizoen wat focus mist. Er is geen duidelijke overkoepelende verhaallijn of een moment waar naartoe wordt gewerkt. Maar dat draagt ook wel weer bij hoe de serie is opgezet. Deze gaat eigenlijk nergens over en wat dan overblijft is een portrettering van de mens in zijn meest pure vorm. Geen grootschalige conflicten of doelen, maar menselijke vragen omtrent familiebanden en vriendschappen (en het veranderen daarvan) vieren hoogtij.

Bridget Everett heeft als Sam een overweldigend natuurlijke charisma dat ervoor zorgt dat de kijker direct een band met haar vormt. Net als in het eerste seizoen zorgt dat ervoor dat de sombere en moeilijke momenten extra hard binnenkomen. Die verbintenis met het personage komt ook door het feit dat haar baan en doel niet van belang zijn. Het gaat niet om wat Sam doet, maar om wie zij is. Hetzelfde geldt voor de rest van de personages.

Somebody Somewhere heeft misschien niet de intrige van Succession of de grootschaligheid van Game of Thrones, maar mag zich desondanks meten met de top van de huidige HBO-series. Een nog niet ontdekte parel die haar tijd in het zonlicht verdient. In het begin ontbreekt nog een beetje de focus en vader Ed wordt gemist, maar er is echter genoeg menselijkheid, chemie en humor om deze gebreken meer dan te compenseren. Een serie voor iedereen. We zijn immers allemaal 'somebody somewhere'.

★★★★☆

Somebody Somewhere is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'How I Met Your Father' seizoen 2
Recensie

Recensie Disney+-serie 'How I Met Your Father' seizoen 2

Ook het tweede seizoen van deze spin-off brengt exact wat je verwacht.

Regie: Pamela Fryman, Phill Lewis, Anthony Rich, e.a. | Cast: Hilary Duff (Sophie), Francia Raisa (Valentina), Christopher Lowell (Jesse), Suraj Sharma (Sid), Tom Ainsley (Charlie), Tien Tran (Ellen), e.a. | Afleveringen: 20 | Speelduur: 22-27 minuten | Jaar: 2023

De spin-off van How I Met Your Mother is terug. Het tweede seizoen van How I Met Your Father volgt opnieuw Sophie en gaat met name in op haar liefdesleven, maar brengt je vooral een stukje dichter bij wat uiteindelijk de ontknoping moet worden: haar ontmoeting met de vader uit de titel.

How I Met Your Father wordt exact op dezelfde manier gebracht als How I Met Your Mother. De oudere Sophie (in het heden), van een stem voorzien door Kim Cattrall, vertelt haar kinderen hoe ze ooit hun vader heeft ontmoet. Het leven van Sophie zoals Hillary Duff dat neer mag zetten speelt zich dus in het verleden af. De hele serie is in feite één grote terugblik. How I Met Your Father is dan ook het evenbeeld van de originele serie.

Behalve de cast, want deze is compleet anders, een enkele uitzondering daargelaten. Barney Stinson komt bijvoorbeeld even voorbij, om de link met de eerdere serie nogmaals te benadrukken en vooral ook te behouden aangezien How I Met Your Father een groot deel van haar populariteit daaraan te danken heeft. De cast is zorgvuldig uitgekozen en zou prima door kunnen gaan voor een echte vriendengroep.

Het plot heeft weinig nieuws te bieden en bevat exact wat je van een dergelijke serie kunt verwachten: een vriendengroep aan het begin van hun volwassen leven, met ups en downs in hun liefdesleven, carrières en vriendschappen. Het doel van het verhaal is dat Sophie aan haar kinderen, en dus aan de kijker, vertelt hoe ze haar huidige partner heeft leren kennen. In How I Met Your Mother deed Ted hier maar liefst negen seizoenen over, dus wie uitsluitend voor de ontknoping kijkt kan best nog eens even geduld moeten hebben.

Een nogal aanwezige voice-over vertelt bijna constant in sneltreinvaart wat er gebeurt of wat er net gebeurd is. Zinnen als "Sophie stoot haar glas om" en "Charlie stormt de kamer binnen" vliegen de kijker om de oren. Het lijkt bijna alsof deze boodschappen gericht zijn op de cast en per abuis hardop worden voorgelezen. Het maakt de serie vooral erg druk en rommelig.

De personages maken ondertussen wel van alles mee waar veel mensen zich in zullen herkennen. De meeste mensen zijn weleens op zoek geweest naar de liefde en hebben de levensfase waar Sophie en haar vrienden in zitten meegemaakt. Dit maakt het een aangename serie om naar te kijken. Op deze manier kan de serie bijna oneindig veel seizoenen krijgen, want het leven van de personages blijft zich gewoon op dezelfde voet voortzetten.

Het ene moment is het verhaal grappig, het andere ontroerend. Je doet er How I Met Your Father dan ook enigszins mee tekort om het puur een komedieserie te noemen, maar een sterke moraal of boodschap bevat zij toch ook weer niet. Het verhaal blijft vrij luchtig en snijdt weinig actuele of boeiende kwesties aan. How I Met Your Father is dan ook louter vermakelijk te noemen, waar natuurlijk helemaal niets mis mee hoeft te zijn als je na een lange dag nog even op de bank neer wilt strijken met een leuke serie.

★★★☆☆

How I Met Your Father is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'Star Trek: Picard' seizoen 3
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Star Trek: Picard' seizoen 3

Deze zwanenzang is alles wat de serie had moeten zijn. Een nostalgisch avontuur dat de nalatenschap van Star Trek verrijkt.

Regie: Doug Aarniokoski, Jonathan Frakes, Deborah Kampmeier, e.a. | Cast: Patrick Stewart (Jean-Luc Picard), Jonathan Frakes (Will Riker), Ed Speleers (Jack Crusher), Jeri Ryan (Seven of Nine), Gates McFadden (Beverly Crusher), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 47-65 minuten | Jaar: 2023

Star Trek: The Next Generation kent veel fans, wat voor Prime Video reden was om het geliefde hoofdpersonage daarvan voor een laatste keer terug te halen: Jean-Luc Picard. De eerste twee seizoenen van Star Trek: Picard hadden leuke momenten en Patrick Stewart schitterde in de titelrol, maar omdat het authentieke Star Trek-gevoel ontbrak viel het toch allemaal wat tegen. Het derde seizoen bevestigt het aloude gezegde dat driemaal scheepsrecht is. Emotionele momenten vermengen zich met nostalgie en spanning. Dit slotseizoen laat daarmee zien wat deze serie al die tijd had moeten zijn.

Seizoen drie toont vluchtig wat er met de personages is gebeurd na het vorige seizoen, maar laat vervolgens het verleden snel achter zich. Een goede keuze. Picard krijgt een noodmelding, persoonlijk aan hem gericht, van iemand die hem en veel kijkers niet onbekend is: Beverly Crusher. Picard, die toch al een reden zocht om weer op avontuur te gaan, grijpt de kans met beide handen aan en haalt vriend Riker over hem te vergezellen.

Wat volgt is een verhaal vol spanning, plotwendingen en emotionele momenten, allemaal ondergedompeld in een royale dosis nostalgie. Het seizoen voelt als klassiek Star Trek, met politieke en morele vraagstukken, evenals elementen uit de beste verhaallijnen van het verleden. Het wordt gelukkig geen herhaaloefening, want de bekende elementen en personages krijgen een betekenisvolle uitbreiding. Het is enorm knap wat dit verhaal bewerkstelligt, waarmee dit derde seizoen een genot is voor de fans van Star Trek: The Next Generation.

Wat de fanharten ook sneller zal doen kloppen zijn de vele vertrouwde personages die voorbijkomen. Anders dan in vorige seizoenen voelt de aanwezigheid van oude bekenden nu veel substantiëler. Het zijn niet langer cameo's om punten mee te scoren bij de fans, maar personages die van belang zijn voor het verhaal. Er is helaas wel één terugkerend personage dat er eigenlijk alleen voor de komedie is. Dit is zonde, want bij dit personage speelt meer dan de serie laat zien.

Ook visueel kwijt dit derde seizoen zich goed van zijn taak, wat wederom een groot verschil is met de vorige seizoenen. De CGI is fenomenaal en doet niet onder voor die van grote Hollywoodfilms. Voor velen is dit een droom die uitkomt: Picard en de bemanning in een hedendaags jasje. Vooral later in het seizoen zijn er wat gevechten tussen ruimteschepen die er prachtig uitzien. Het gehele seizoen doet denken aan Star Trek: First Contact, waarmee Star Trek voor het eerst echt als een Hollywoodproductie voelde.

Ook de humor werkt bijna altijd goed en is wat minder flauw dan in eerdere seizoenen. Het thema dat door het seizoen verweven is gaat over het belang van familie, biologisch of gekozen. Ook het concept van heroïsme wordt bevraagd door te laten zien dat het spelen van een held onvermijdelijke gevolgen heeft, wat ook interessante morele vraagstukken opwerpt.

Toch zijn er ook wat mindere momenten en rare beslissingen. In de laatste paar afleveringen doet zich een plotwending voor waarmee een nieuw element wordt geïntroduceerd dat veel meer tijd verdient dan het krijgt. Hierdoor voelt het einde wat gehaast. Ook zijn er wat minder sterke subplots, al wordt daar gelukkig niet al te veel tijd aan besteed.

Ondanks het gehaaste laatste deel is het einde van Star Trek: Picard bijzonder bevredigend en voelt het als de perfecte zwanenzang voor Picard en zijn bemanning. In de laatste aflevering zijn er zoveel afrondingen dat The Lord of the Rings: The Return of the King er jaloers op zou zijn. Maar net als bij dat meesterwerk voegt het allemaal iets substantieels toe aan het verhaal.

Dit seizoen is wel echt bedoeld voor Star Trek-fans. Nieuwelingen zullen bepaalde momenten en de impact ervan niet volledig begrijpen, zelfs niet na het zien van de vorige seizoenen van Star Trek: Picard. Desalniettemin is dit een van de beste seizoenen die deze franchise ooit heeft gezien. Het is een warm bad van nostalgie dat voor de nodige tranen kan zorgen. Een perfect afscheid van het titelpersonage en een waterdicht argument dat de bemanning van Star Trek: The Next generation toch echt de beste is.

★★★★★

Star Trek: Picard is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe 'Manifest' voor weer een nieuw mysterie zorgt
Series / Nieuws

Hoe 'Manifest' voor weer een nieuw mysterie zorgt

Wat is de rol van Captain Daly in het oplossen van de overige vragen in het laatste seizoen van 'Manifest'?

In Manifest seizoen 4, deel 1 werd er nog een Captain Daly-mysterie toegevoegd aan het verhaal. De piloot van vlucht 828 was de focus van twee van de grootste onbeantwoorde vragen in de serie die overblijven in het vierde en laatste seizoen.

Het begon allemaal in seizoen 1, toen Daly en Fiona in een onweersbui verdwenen. In de finale van seizoen 3, keerde Daly terug – gekleed in andere kleren – in de cockpit van het vliegtuigwrak. Dit werd opgehelderd in seizoen 4. Het lijkt erop dat Daly in seizoen 1 terugkeerde naar het goddelijke bewustzijn en Cal per ongeluk een kort moment naar Eureka volgde.

Vliegtuigwrak


Manifest seizoen 4, deel 1 gaf een aantal broodnodige antwoorden met betrekking tot het Captain Daly-mysterie, maar er is niets gezegd over wat er met hem gebeurde na de finale van seizoen 3. Voorlopig is het niet bekend of Daly op de een of andere manier in staat was om het goddelijke bewustzijn opnieuw binnen te gaan of dat hij ergens anders heen werd gestuurd. Waar hij ook heen ging, het lijkt erop dat het vliegtuigwrak met hem meeging.

Vreemd genoeg gaf de onthulling van Captain Daly geen verklaring voor het verdwijnen van het vliegtuigwrak. Het is niet logisch dat het goddelijke bewustzijn na al die tijd plotseling het wrak van het vliegtuig terug zou willen hebben. De passagiers bespraken dit raadsel in de première van seizoen 4, maar konden geen logische conclusies trekken. Het is duidelijk dat het verband houdt met de terugkeer van Cal en de moord op Grace, maar dat is alles wat ze nu weten.

Nog steeds op aarde


In de première van seizoen 4 stuitten ze op de zwarte doos van het vliegtuig, die op mysterieuze wijze werd teruggevonden. Dat betekent dat ten minste één stuk van het vliegtuig terugkeerde na het verlaten van Eureka. De kans is dus groot dat alle stukken in het geheim nog ergens zijn. Daardoor lijkt het voor zich te spreken dat Daly ook nog ergens is, waardoor Fiona Clarke achterblijft als de enige levende passagier die nog steeds gevangen zit in het goddelijke bewustzijn.

Maar waarom heeft Daly zich nog niet aan de andere passagiers onthuld? Het antwoord daarop kan liggen bij de rol van Captain Daly in seizoen 4. Er werd duidelijk gemaakt dat hij denkt dat elke poging om wat er gaat gebeuren te stoppen zinloos is. Dus als hij zich, net als Cal, herinnert wat hij meemaakte in het goddelijke bewustzijn, kan het zijn dat hij besloot om geen contact op te nemen. Waarschijnlijk is hij namelijk op de hoogte van de naderende apocalyps.

Als de herinneringen van Daly intact zijn, heeft hij informatie die van vitaal belang kan zijn voor de volgende stappen van de passagiers. Zij lijken in de veronderstelling te zijn dat het hun taak is om de apocalyps te stoppen, maar dat is niet bevestigd. Het vinden van Captain Daly in Manifest seizoen 4, deel 2 zou kunnen leiden tot meer inzicht in hun toekomst.

Mainfest seizoen 4, deel 2 is vanaf 2 juni te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe thriller bomvol adrenaline explodeert bij Netflix-kijkers en stoot 'The Night Agent' van haar troon
Series / Nieuws

Nieuwe thriller bomvol adrenaline explodeert bij Netflix-kijkers en stoot 'The Night Agent' van haar troon

De nieuwe serie 'The Diplomat' scoort uitstekend in haar eerste dagen op Netflix.

Er is een nieuwe hitserie op Netflix verschenen. Het gaat om de serie The Diplomat die vanaf donderdag 20 april te zien is op de streamingsdienst. De serie behoort onmiddelijk tot de 3 best bekeken series van het moment.

Plot


De serie gaat over Kate Wyler (Keri Russel), zij gaat aan de slag als ambassadeur van Amerika in het Verenigd Koninkrijk. Dit naar aanleiding van een aanslag op een Brits vliegdekschip. Wyler krijgt ook als opdracht mee om te achterhalen wie er achter de aanslag zit.

Wyler wordt ondertussen achter de schermen ook klaargestoomd om vice-president van de Verenigde Staten te worden. Er staat voor haar dus een hoop op het spel.

Ze wordt bij al deze zaken geholpen door haar man Hal (Rufus Sewell), die politiek strateeg is en dus ook het nodige weet van de lijntjes binnen de politiek.

Debora Chan


De serie is mede gemaakt door showrunner Debora Chan die ook betrokkenheid had bij Homeland en The Crown en de verwachtingen zijn dus hooggespannen.

Bekijk op instagram
Kijk de serie hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Finale 'Yellowjackets' seizoen 2 wordt "gestoord"
Series / Nieuws

Finale 'Yellowjackets' seizoen 2 wordt "gestoord"

Actrice Melanie Lynskey, alias Shauna, doet een boekje open over wat we kunnen verwachten.

Het alweer tweede seizoen van hitserie Yellowjackets nadert langzaam maar zeker zijn einde, maar we kunnen nog behoorlijk wat actie en onthullingen verwachten.

Verdrietig en episch


Althans, als we actrice Melanie Lynskey, die de rol van de volwassen Shauna speelt, moeten geloven. Zij deed tijdens een interview met Digital Spy een boekje open over wat we kunnen verwachten in de seizoenfinale.

Aldus Lynskey:

"O jeetje, hoe geef ik hier antwoord op. Ik was er erg emotioneel over. Heel erg zelfs. Maar het is een erg goede aflevering. Maar ook erg verdrietig. Maar óók gestoord. Er schiet me net iets te binnen dat in de jongere verhaallijn gebeurt, en dat is gewoon knotsgek."

Heerlijk kijkvoer


Lynskey wilde niet meer dan dat onthullen, maar fans van de serie hebben dus wel echt iets om naar uit te kijken in de tweede helft van het tweede seizoen.

Yellowjackets is te streamen via SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Misdaadthriller uit 2009 raast de Netflix Top 10 binnen
Films / Nieuws

Misdaadthriller uit 2009 raast de Netflix Top 10 binnen

De Netflix Top 10 wordt al een tijdje door dezelfde titels bezet gehouden. 'The Taking of Pelham 123' uit 2009 pakt populariteit en staat nu op de achtste plaats.

Soms zien we een oudere film de Netflix Top 10 binnen komen. Nu komt misdaadthriller The Taking of Pelham 123 de hoek om kijken. Zeker een aanrader als je deze film nog niet gezien hebt.

Kaping


Wanneer een New Yorkse metro wordt gekaapt, gebruikt toezichthouder Walter Garber zijn kennis over de metro om de criminelen om de tuin te leiden.

Regie en cast


De film is geregisseerd door Tony Scott. Deze film is afgezien van Unstoppable de laatste die hij geregisseerd heeft voordat hij overleed.

In de film zien we grote namen zoals Denzel Washington, John Travolta, Luis Guizmán en Victor Gojcaj.

Sterke uitvoeringen


De film pakt op IMDb een nette score van 6.2/10. Op Rotten Tomatoes zijn de mensen wat minder enthousiast met een gemiddelde score van 52%.

"Niet zo gelikt als het origineel maar deze nieuwste versie van het verhaal over de metro overval zorgt nog steeds voor entertainment in razend tempo."

"Tony Scott was een transformerende man voor de Amerikaanse populaire cinema, en deze film was een van zijn meest effectieve: slimme plotten, sterke uitvoeringen en enorm veel stijl."

Op Netflix


Bekijk deze flitsende film vol actie en spanning bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze vijf iconische personages zijn het vaakst opnieuw uitgevonden
Series / Nieuws

Deze vijf iconische personages zijn het vaakst opnieuw uitgevonden

Soms is een serie zo populair dat elke generatie een nieuwe versie wil maken...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Soms heb je een personage of een wereld waar je steeds meer van wil zien. En ook steeds opnieuw. Dan herstart je de serie of zorgt ervoor dat je een hoofdrolspeler kunt vervangen.

5. Batman


De Caped Crusader is al tientallen keren opnieuw uitgevonden door tekenaars en schrijvers van de strips, maar ook op het kleine en grote scherm is Batman een geliefd personage.

Zo is er de beroemde trilogie van Christopher Nolan, met Christian Bale als Bruce Wayne/Batman, waarvan The Dark Knight, door de rol van de overleden acteur Heath Ledger, een van de meest besproken Batman films is.

Ben Affleck heeft de rol van Bruce Wayne / Batman in het "Snyder-verse" vertolkt. De nieuwste Batman is Robert Pattinson.Maar de vleermuisdetective is niet alleen op het witte doek te zien geweest. Vanaf 1966 tot 1968 vertolkte acteur Adam West de rol. De eerste vertolking van de Batman op televisie was echter in 1943, door Lewis Wilson.

Ook series over Batman bij-personages zijn een succes. Zo gaat Gotham over het begin van Jim Gordon (Benjamin McKenzie) en eindigt als Batman (David Mazouz) voor het eerst te zien is in Gotham City.

Ook mogen we Batwoman in het Arrowverse niet vergeten, met Ruby Rose en Javicia Leslie in de hoofdrol.4. Elizabeth Bennett


In het klassieke verhaal Pride and Prejudice, van schrijfster Jane Austen is de relatie tussen hoofdrolspeelster Elizabeth Bennet en Mr. Darcy ontzettend vaak op het grote en kleine scherm te zien geweest.Meer dan 20 actrices hebben de rol van Elizabeth Bennet gespeeld, waaronder Keira Knightley, Lily James (Pam & Tommy) en Jennifer Ehle (Dead Ringers).3. Sherlock Holmes


In 1887 verschenen de personages Sherlock Holmes en Dr. John Watson voor het eerst, als verhaal in de krant, in het verhaal A Study In Scarlet.

Schrijver Arthur Conan Doyle kon toen nog niet vermoeden dat Holmes, Watson, Mycroft en Mrs. Hudson tot op de dag van vandaag tot de verbeelding spreken.

Sterker nog, Doyle schreef het korte verhaal The Final Problem in 1893, waarin hij zijn held liet sterven.Fans waren woedend en The Strand Magazine, het blad waarin Doyle al zijn Sherlock Holmes verhalen publiceerde, kreeg te maken met duizenden boze fans die hun abonnement opzegden.

Doyle bracht Holmes weer tot leven in The Adventures of the Empty House.

De verhalen van Sherlock Holmes zijn in de loop der tijd talloze keren onderwerp geweest voor een film of TV serie.

Steracteurs als Orson Welles (Citizen Kane, Basil Rathbone, Sir Ian McKellen, Christopher Lee, Benedict Cumberbatch, Henry Cavill en Robert Downey Jr., hebben stuk voor stuk de rol van Sherlock Holmes eigen mogen maken.2. DraculaSchrijver Bram Stoker kwam in 1897 met zijn roman Dracula. De eerste vampier roman en een voorbeeld voor velen in het genre.

De eerste echte verfilming van het boek was Nosferatu, eine Symphonie des Grauens, uit 1922. Max Schreck speelde Dracula, of zoals hij in de film heet: graaf Orlok.In de jaren daarna is de vampier talloze keren vertolkt. Zo is Bela Lugosi's in de film uit 1931 nog steeds een iconische vertolking.

Gary Oldman vertolkte Dracula in de erotische thriller uit 1992 van regisseur Francis Ford Coppola, met Winona Ryder, Keanu Reeves en Anthony Hopkins.

In de film Van Helsing met Hugh Jackman speelt Richard Roxborough de onsterfelijke graaf.Ook op televisie verscheen de graaf veel. Zo werd hij in 2000 vertolkt door Rudolph Martin in de serie Buffy the Vampire Slayer.

In de serie Penny Dreadful wordt de vampier gespeeld door Christian Camargo.

En in de Dracula serie van Sherlock-makers Steven Moffat en Mark Gatiss speelt de Deense acteur Claes Bang de titelrol.
1. Doctor Who


Doctor Who begon in 1963, op 23 november. De kijkcijfers waren laag, mede door de dood van John F. Kennedy de dag ervoor.

Gelukkig kreeg showrunner Verity Lambert voor elkaar dat de pilot nog een keer werd uitgezonden.Hoofdrolspeler William Hartnell moest in 1966 afscheid nemen van de rol vanwege gezondheidsproblemen. Een probleem was ontstaan, want zonder Hartnell was er geen Who.

Toen werd regeneratie uitgevonden: wanneer de Doctor dodelijk gewond was, kon hij zichzelf vernieuwen. Nieuw gezicht, nieuwe nieren, nieuwe tanden.

En een nieuwe acteur. Na Hartnell kwam Patrick Troughton, Jon Pertwee, Tom Baker, Peter Davison, Colin Baker, Sylvester McCoy, Paul McGann, Christopher Eccleston, David Tennant, Matt Smith, Peter Capaldi, Jodie Whittaker en nu Ncuti Gatwa.

Doctor Who zou in principe voor eeuwig door kunnen gaan.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk weer nieuws over 'The Wheel of Time' seizoen 2
Series / Nieuws

Eindelijk weer nieuws over 'The Wheel of Time' seizoen 2

Er komt steeds meer nieuws naar buiten over de tweede reeks van de populaire fantasy-serie.

Het eerste seizoen van fantasy-serie The Wheel of Time was een behoorlijke hit voor Prime Video, dus het is niet verwonderlijk dat we binnenkort een vervolgseizoen kunnen verwachten.

Nieuwe gezichten


Over de productie van het tweede seizoen komt nu ook steeds meer naar buiten. Zo zijn er afgelopen week vier namen aan de cast toegevoegd.

Het gaat om Maja Simonsen (Emily in Paris), Ragga Ragnars (Vikings), Jay Duffy (Hollyoaks) en Rima Te Wiata (Kiri and Lou). Zij krijgen allen grote rollen in de nieuwe reeks afleveringen.

De vier zullen respectievelijk de rollen spelen van Chiad, Bain, Dain Bornhal en Sheriam Bayanar.

Lange post-productie


De opnames van het tweede seizoen zijn trouwens al een tijdje afgerond, maar de post-productie van een serie als deze neemt natuurlijk aardig wat tijd in beslag. De opnames vonden plaats tussen juli 2021 en mei 2022 in Tsjechië.

Er is nog geen exacte releasedatum voor The Wheel of Time seizoen 2, maar het nieuwe seizoen wordt ergens later dit jaar verwacht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 8 nieuwe afleveringen online, van o.a. het spectaculaire "9-1-1: Lone Star'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 8 nieuwe afleveringen online, van o.a. het spectaculaire "9-1-1: Lone Star'

Disney+ maakt er deze week een spannende, vermakelijke en vooral internationale week van.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

9-1-1: Lone Star (seizoen 4 - aflevering 9)Verschijnt op: 26 april
Genre: Actie / Drama / Thriller
Kijk op Disney+

Synopsis: Een brandweerman uit New York wordt overgeplaatst naar Austin, Texas waar hij de levens van mensen probeert te redden terwijl hij zijn eigen persoonlijke problemen probeert op te lossen.

Sam: Ein Sachse (seizoen 1)Verschijnt op: 26 april
Genre:
Kijk op Disney+

Synopsis: Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Sam Meffires opkomst en ondergang in Oost-Duitsland, volgt deze miniserie Sam's wanhopige zoektocht naar een plek die hij thuis kan noemen, terwijl hij vecht voor erkenning en gerechtigheid. Sam verandert van de eerste zwarte agent in de DDR in een mediaberoemdheid en uiteindelijk in een crimineel tijdens de wilde jaren na de Duitse hereniging.

Will Trent (seizoen 1 - aflevering 3)Verschijnt op: 26 april
Genre: Criminaliteit / Drama
Kijk op Disney+

Synopsis: Agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation (GBI) werd na zijn geboorte afgestaan en maakte een moeilijke jeugd door in het overbelaste jeugdzorgsysteem van Atlanta. Tegenwoordig is Will Trent vastbesloten zijn unieke visie te gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand in de steek wordt gelaten zoals hijzelf, en heeft hij het hoogste oplossingspercentage van het GBI.

Overige series nieuw op Disney+Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

21 april: Tengoku Daimakyou (seizoen 1 - aflevering 4) - Animatie / Avontuur / Mysterie - In het jaar 2024 is de wereld verwoest. In de ruïnes van Japan ligger er afschuwelijke monsters op de loer en moeten de overlevenden alles bij elkaar zien te schrapen om te overleven.

23 april: Till death do us part: Kourtney & Travis (seizoen 1 - aflevering 1) - Reality-TV - Kourtney, Travis en hun gasten genieten van een luxueus huwelijksweekend in Portofino, Italië. Persoonlijke beelden tonen een gezellig familiegebeuren vol mooie momenten.

26 april: My Family (seizoen 1 - aflevering 7) - Drama - Het perfecte leven van deze op het eerste gezicht gelukkige man stort in elkaar wanneer zijn dochter wordt ontvoerd. De man die dacht dat hij alles had, wordt geconfronteerd met vele beproevingen en krijgt te maken met de complexiteit van de menselijke natuur.

26 april: Pandora: Beneath the Paradise (seizoen 1 - aflevering 4) - Actie / Drama / Thriller - Hong Tae-ra leeft een leven waar iedereen jaloers op is, met een perfecte echtgenoot en een prachtige dochter. Haar leven raakt echter overhoop als ze plots geconfronteerd wordt met onderdrukte herinneringen.

26 april: The Great North (seizoen 3 - aflevering 15) - Animatie / Komedie - De avonturen van een alleenstaande vader en zijn vreemde Alaskaanse familie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Legendarische acteur Barry Humphries overleden op 89-jarige leeftijd
Series / Nieuws

Legendarische acteur Barry Humphries overleden op 89-jarige leeftijd

Decennialang was de acteur vooral bekend vanwege de vele typetjes die hij speelde.

Australisch acteur, schrijver, en allround entertainer Barry Humphries is bij het grote publiek vooral bekend van zijn personage Dame Edna Everage. Jarenlang trad hij op als de extravagante en scherpzinnige diva in veel films en tv-optredens.

In februari kwam Humphries ten val in zijn huis in Sydney en moest noodgedwongen opgenomen worden in het ziekenhuis waar hij een operatie aan zijn heup onderging. Wegens complicaties van die operatie moest hij in maart weer worden opgenomen waar hij helaas op 89-jarige leeftijd kwam te overlijden.

Een enorme oeuvrelijst


In Australië vergaarde Humphries in de vroege jaren 60 enige bekendheid en al snel debuteerde hij in Engeland in Peter Cook's nachtclub The Establishment. Een aantal jaar later, begin jaren 70, begon hij met het personage Dame Edna. Ze was herkenbaar aan de extravagante kleding, paarse pruik en vooral de interviewstijl die bol stond van de satire.

Verder was hij ook bekend om zijn komische personages Sir Les Patterson en Sandy Stone. Daarnaast was hij als acteur te zien in films als Finding Nemo, The Hobbit: An Unexpected Journey en tv-series als Ally McBeal, Saturday Night Live en Little Britain. Zijn laatste rol was in Absolutely Fabulous: The Movie.

Kijk hieronder naar een van Dame Edna's hoogtepunten bij The Graham Norton Show.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Echte "verkrachter" uit Netflix-hitserie 'Beef': wat vinden de andere acteurs?
Series / Nieuws

Echte "verkrachter" uit Netflix-hitserie 'Beef': wat vinden de andere acteurs?

Des te groter de serie, des te groter het vergrootglas waar acteurs onder komen te liggen.

De nieuwe serie Beef is momenteel enorm populair alleen had Netflix de controverse over David Choe, een van de acteurs uit de serie, liever niet gehad. Collega's Steven Yeun en Ali Wong reageren nu op de ongewenste uitspraken van Choe.

In een podcast uit 2014 vertelde de 46-jarige acteur dat hij ooit een vrouwelijke masseuse had aangeraakt en haar gevraagd om een seksuele handeling bij hem uit te voeren. Zijn medespelers laten weten dat zijn uitspraken onmiskenbaar pijnlijk zijn en extreem problematisch, maar dat hij wel zijn best doet om aan zichzelf te werken.

Afkeuring vol superlatieven


In een gezamenlijk statement delen The Walking Dead-ster Yeun, uitvoerend producent van Beef Lee Sung Jin en actrice Wong hun afkeuring die gepaard gaat met veel superlatieven. Het was voor hen vooral ook teleurstellend omdat het verhaal op zich gefabriceerd was. Het voorval waar Choe over sprak heeft namelijk nooit plaatsgevonden.

Hun statement luidt: "Het verhaal dat David Choe negen jaar geleden verzon is onmiskenbaar kwetsend en extreem problematisch. We keuren dit verhaal in geen enkel opzicht goed en we begrijpen waarom het zo verontrustend is. We hebben gezien dat hij het afgelopen decennium hulp heeft gezocht om aan zijn mentale gezondheid te werken.

Kijk alle afleveringen van Beef op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is waarom 'True Detective' seizoen 4 zo veelbelovend is
Series / Nieuws

Dit is waarom 'True Detective' seizoen 4 zo veelbelovend is

Het belooft letterlijk en figuurlijk een duister seizoen te worden met Jodie Foster in de hoofdrol.

Het vierde seizoen van de veelgeprezen misdaadserie True Detective heeft met Jodie Foster een ijzersterke hoofdrolspeelster. Het verhaal speelt zich af in het bevroren Alaska, maar is gefilmd in het indrukwekkende maar gure IJsland. Foster's personage en haar collega moeten in een barre streek zonder zonlicht een seriemoordenaar zien op te sporen.

Detectives Liz Danvers (Jodie Foster) en Evangeline Navarro (Kali Reis) bevinden zich zowel in letterlijke als figuurlijke duisternis. Voor een dergelijke rol is Foster uitstekend geschikt.

Andere setting


True Detective: Night Country speelt zich zoals gezegd af in Alaska. Dit is een totaal andere omgeving in vergelijking met de vorige seizoenen. In het afgelegen noorden kunnen mensen immers spoorloos verdwijnen zonder dat dit direct opvalt.

Gezien de setting is het goed mogelijk dat showrunners Barry Jenkins en Issa Lopez een sfeer creëren die aan de films Fargo en Se7en doet denken. Gezien Foster's ervaring met duistere films past zij prima in het geheel.

Grote doorbraak


Haar grote doorbraak beleefde zij immers in het baanbrekende Silence of the Lambs. Haar rol was die van Clarice Starling, die informatie moet lospeuteren uit psychopatische en sadistische seriemoordenaar Hannibal Lecter (Anthony Hopkins). De rol leverde zowel haarzelf als Hopkins een Oscar op. De actrice is dus prima in staat om het effect van een kille dreiging over te brengen.

Duik in het verleden


Verder schromen de makers van True Detective niet om in het verleden van hun personages te duiken. Ook wat dat betreft weet Foster van wanten. In de post-apocalyptische film Hotel Artemis speelt zij eerder een stevige tante, ook wel bekend als The Nurse.

Zij runt een hotel in Los Angeles waar gewonde criminelen hun toevlucht zoeken. The Nurse heeft last van pleinvrees maar weet zich ondanks haar trauma's staande te houden in deze harde wereld. De kijkers zijn op die manier verzekerd van een driedimensionaal personage in Liz Danvers.

Het nieuwste seizoen is dus gefilmd in IJsland en heeft Foster als hoofdrolspeelster. Tot slot is met een budget van maar liefst $ 60 miljoen duidelijk dat kosten noch moeite gespaard zijn voor een ijzingwekkend nieuw verhaal binnen de populaire serie.

Seizoen 4 van True Detective gaat in de loop van 2023 in première op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het opvallende 'Street Gang: How We Got to Sesame Street' moet je zien op Prime Video
Films / Featured

Het opvallende 'Street Gang: How We Got to Sesame Street' moet je zien op Prime Video

Zondag 23 april is de dag dat je meer te weten kan komen over Sesamstraat. Bijna iedereen heeft dit vroeger wel gezien en nu heb je de kans om bij Prime Video achter de schermen te duiken.

Exclusieve beelden, castleden en originele makers, het komt allemaal voorbij in de film over een van de meest populaire kindershows ooit. Stream nu Street Gang: How We Got to Sesame Street bij Prime Video.

Achter de schermen


De film concentreert zich voornamelijk op de eerste twee decennia van Sesamstraat, en belicht deze visionaire "bende" die gedurfd radicale veranderingen in de samenleving interpreteerde.

Met exclusieve beelden van achter de schermen en interviews met meer dan twintig originele castleden en makers, onderzoekt de documentaire hoe het team baanbrekend poppenspel, slimme animaties, korte films, muziek, humor en culturele verwijzingen in elke aflevering verwerkte om kinderen en ouders bij de show te houden.

Regie en stemmen


Street Gang: How We Got to Sesame Street is geregisseerd door Marilyn Agrelo. In de film zien we castleden van de toentertijd terugkeren. Dit zijn onder meer Frank Biondo, Linda Bove, Fran Brill, Christopher Cerf, Joan Ganz Cooney en Sam Gibbon.

Trip down memory lane


Deze geweldige film doet het top op IMDb met een 8/10. Nog leuker is dat de film ook geweldig scoort bij Rotten Tomatoes. De critici op Rotten Tomatoes scoren deze film een dikke 95% en het publiek 96%.

"'Street Gang' zal voor velen een geweldige trip down memory lane zijn en een fascinerend inzicht voor nog meer. Het pronkt zelfs met Muppet-outtakes - wie kan dat nu weerstaan?"

"Dit verslag van de creatie en ontwikkeling van de kindertelevisieshow Sesamstraat is een van de meest opbeurende films die ik heb gezien."Bij Prime Video


Ga terug naar je jeugd en krijg een mooie tour behind the scenes bij een van de meest populaire kinderprogramma's ooit. Kijk de film zondag 23 april bij de streamer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe horrorserie op Prime Video scoort prima op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Nieuwe horrorserie op Prime Video scoort prima op Rotten Tomatoes

Miniserie geïnspireerd op een ware gebeurtenis oogst de goedkeuring van de fans.

De reboot van David Cronenberg's macabere cultfilm Dead Ringers kent een relevant verschil ten opzichte van het origineel. De tweelingbroers zijn namelijk tweelingzussen. Topactrice Rachel Weisz speelt Beverly en Elliot Mantle, die wel erg innig zijn met elkaar.

Rotten Tomatoes geeft een score van 84%. Grappig genoeg is dit identiek aan de score van de film.

Geen gimmick


Een identieke tweeling die niet zonder elkaar kan klinkt in eerste instantie als een makkelijke gimmick, maar blijkt niet helemaal fictief. Cronenberg putte inspiratie uit een waargebeurde gebeurtenis. Vulture heeft een artikel gewijd aan de Newyorkse artsen Stewart en Cyril Marcus. Zij waren een tweeling en respectabele gynaecologen die samen onderzoek verrichten. Ook kampten zij met drugsverslaving en werden uiteindelijk dood aangetroffen in Cyrils appartement in 1975.

Scherp als een scalpel


Het surrealistische en lugubere verhaal van Dead Ringers gaat in weze over twee mensen die niet zelfstandig kunnen bestaan en psychologisch vergroeid zijn. Variety geeft aan dat een vrouwelijke tweeling van toegevoegde waarde is gebleken voor het verhaal: "Cronenbergs karakteristieke stijl is behouden gebleven, en de switch [van broers naar zussen] stuwt het verhaal tot nieuwe hoogtes".

The Guardian roemt Alice Birchs (Succession) script als "gestroomlijnd, duister en grappig,". Ook Inverse en de Los Angeles Times benoemen het "messcherpe verhaal" wat tegelijkertijd ook "op een duistere manier" grappig is.

Weisz in vorm


Tot slot wordt hoofdrolspeelster Rachel Weisz' prestatie unaniem geprezen. Zij weet de tweeling dusdanig neer te zetten dat je als kijker op een gegeven moment weet wie wie is. In de woorden van de London Evening Standard steekt Weisz er "met kop en schouders bovenuit".

Je kunt Dead Ringers streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Literaire klassieker 'Lord of the Flies' krijgt ultieme verfilming van BBC
Series / Nieuws

Literaire klassieker 'Lord of the Flies' krijgt ultieme verfilming van BBC

Wordt dit de ultieme verfilming van het boek dat nog steeds wereldwijd wordt gelezen?

De BAFTA-winnende scenarist Jack Thorne zal een nieuwe vier-delige miniserie schrijven gebaseerd op William Goldings iconische boek Lord of the Flies voor BBC One.

Ultieme boekverfilming


Het boek uit 1954 wordt over het algemeen beschouwd als een van de grootste literaire werken ooit en werd tweemaal eerder verfilmd, maar dan wel als film.

Lord of the Flies vertelt het verhaal van een groep Britse schooljochies die terechtkomen op een onbewoond eiland en laat zien hoe zij op desastreuze wijze zelf een gemeenschap proberen op te bouwen.

In het boek is te lezen hoe de beschaafde jochies langzaam maar zeker primitievelingen worden en dat gaat behoorlijk ver.

Inspiratie alom


Mocht dit verhaal je bekend in de oren klinken: de populaire serie Yellowjackets is een feite een remix van het verhaal, maar dan met een groep meiden aan het roer.

Het is nog onduidelijk wanneer Lord of the Flies zijn weg naar onze beeldbuizen zal vinden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het vergeten detail over Bobby in 'Sons of Anarchy'
Series / Nieuws

Het vergeten detail over Bobby in 'Sons of Anarchy'

Dit detail is eigenlijk een heel lief element in de harde wereld van de Sons.

Bobby Munson staat bekend als een super nuchter persoon in Sons of Anarchy. Er is echter één detail over hem dat iedereen vergeet.

Bobby (Mark Boone Junior) is de zoon van een accountant die voor de maffia werkt. Zijn logische manier van denken onderscheidt hem heel erg van de rest van de Sons of Anarchy-leden.

Zij leven meer volgens het motto "eerst slaan, dan vragen". Bobby gaat hier iets subtieler mee om en is buitengewoon loyaal aan de club en zijn beslissingen gaan altijd over wat het beste is voor de SAMCRO.

Een heel ander licht op Bobby


Er is één detail dat veel fans snel vergeten en het heeft te maken met Bobby’s bijnaam. Hij wordt namelijk niet voor niets “Bobby Elvis” genoemd.

Al vanaf de pilot wordt er namelijk vastgesteld dat Bobby een Elvis-imitator is die optreedt in Lake Tahoe. Uiteindelijk mag Bobby ook een belangrijk optreden doen, nadat Half-Sack (Johnny Lewis) zijn concurrentie in elkaar heeft geslagen.

Dit is natuurlijk één van de meer grappige verhaallijnen in de serie, maar het is wel interessant om te zien hoe geweld en criminaliteit alle aspecten van het leven van de Sons beïnvloeden.

Bekijk hieronder een optreden van Bobby als Elvis en stream Sons of Anarchy op Prive Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gruwelijke dood is zo ranzig dat 'Yellowjackets'-ster moest overgeven
Series / Nieuws

Gruwelijke dood is zo ranzig dat 'Yellowjackets'-ster moest overgeven

Niemand kan de reden raden waarom Samantha Hanratty over moest geven.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is ondertussen geen grote verrassing meer wanneer er bekend wordt gemaakt dat er weer iemand dood is in Yellowjackets. Tijdens de opnames van deze ene dood ging het er achter de schermen echter niet zo goed aan toe.

Het begint allemaal met de vriendinnen Misty (Samantha Hanratty) en Crystal (Nuha Jes Izman). Zij hebben de afgelopen tijd een goede band opgebouwd, maar hun vriendschap is niet tegen alles bestemd.

Misty heeft namelijk de zwarte doos gevonden uit het vliegtuig en in plaats van iedereen te redden, heeft ze iedereen veroordeeld tot 19 maanden in de wildernis. Wanneer ze dit aan Crystal vertelt breekt er een grote ruzie uit.

Een gruwelijke dood


Misty glijdt tijdens deze ruzie uit en valt zo van een richel tot haar dood. Hanratty kon tijdens het filmen van deze scènes niks meer binnen houden, maar dit heeft niet alles te maken met het ranzige lichaam.

Volgens de actrice zat er namelijk een nep stukje sneeuw achter in haar keel. Ze vertelde: "Ik heb inderdaad overgegeven. Het was niet vanwege het lichaam, maar omdat er een nep stukje sneeuw achter in mijn keel zat, dus ik moest overgeven. Ik had die dag vier augurken gegeten en alle augurken werden omhoog gegooid, en het was gewoon een puinhoop."

Bekijk hieronder het interview en stream Yellowjackets op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grey's Anatomy' spin-off 'Station 19' gaat alles omgooien in seizoen 7
Series / Nieuws

'Grey's Anatomy' spin-off 'Station 19' gaat alles omgooien in seizoen 7

Wat zal deze grote verandering inhouden voor onze geliefde personages?

Alle fans van Station 19 kunnen opgelucht ademhalen, want hun favoriete serie heeft nog een seizoen gekregen. Er komt wel één hele grote verandering die gevolgen kan hebben voor de rest van de serie.

De serie volgt verschillende personages die bij de brandweer in Seattle werken. De serie focust zich niet alleen op hun werk, maar ook op hun turbulente liefdesleven.

De grote verandering heeft niks te maken met het verhaal of de personages. In ieder geval niet direct.

Alles gaat anders worden


Krista Vernoff, die sinds seizoen 3 de showrunner is geweest, wordt nu opgevolgd door hoofdschrijver Zoanne Clack en regisseur Peter Paige.

Clack voelt zich "ongelofelijk vereerd dat [ze] samen met Peter deze dynamische en relevante serie toevertrouwd heeft gekregen."

Ze gaat verder: "We zijn enthousiast over de verhalen die we te vertellen krijgen via dit wereldwijde platform en begrijpen allebei de verantwoordelijkheid om ze te kunnen delen terwijl we wekelijks miljoenen huizen bereiken. Veel dank aan Krista en Shondaland voor deze kans en hun vertrouwen in ons."

Bekijk hieronder een promovideo en stream Station 19 op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zeven prangende vragen die we nog hebben na de finale van 'Better Call Saul'
Series / Nieuws

Zeven prangende vragen die we nog hebben na de finale van 'Better Call Saul'

Wat gebeurt er met Jesse Pinkman na de gebeurtenissen in 'El Camino: A Breaking Bad Movie'?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Breaking Bad spin-off Better Call Saul stopte na zes spannende seizoenen. Maar toch zijn er nog vragen die onbeantwoord bleven...7: Sterft Jimmy McGill in de gevangenis?


Ondanks het feit dat Jimmy McGill (beter bekend onder zijn alias Saul Goodman) veilig is in de gevangenis, beschermd door de mensen die hij beschermde, lijkt McGill niet snel vrij te komen.

De 49-jarige McGill (Bob Odenkirk) kreeg een 86 jaar durende straf opgelegd. Zelfs als zijn straf gehalveerd zou worden, bijvoorbeeld door goed gedrag, zou Saul Goodman niet levend de gevangenis verlaten.6: Zal Jimmy Kim ooit nog terug zien?


Door zijn lange gevangenisstraf zal Jimmy Kim Wexler (Rhea Seehorn) waarschijnlijk niet meer terugzien.

Jimmy en Kim kregen een afscheid in aflevering dertien van het zesde seizoen. Hoewel het absoluut kan zijn dat Kim zichzelf onder valse voorwendselen de gevangenis in kan krijgen, lijkt het afscheid vrij definitief.5: Hoe maakte Gus het Superlab vóór Breaking Bad?


In het hele vierde seizoen zagen we hoe Gustavo "Gus" Fring (Giancarlo Esposito) zagen we hoe een Duits aannemersbedrijf Gus en Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks) hielp met het bouwen van een crystal meth superlab.

Dat laboratorium is echter nooit afgemaakt. Hierdoor zou de grote lading aan materiaal dat Walter White (Brian Cranston) en Jesse Pinkman (Aaron Paul) nodig hebben nooit naar binnen passen.

Dit is één van de weinige onopgeloste vragen uit Better Call Saul.4: Het complete achtergrondverhaal van Gus Fring


Wie is Gus Fring? Het achtergrondverhaal van dit personage is altijd in schaduwen gehuld.

Af en toe krijgen we een klein stukje achtergrondverhaal, maar er Gus' leven blijft altijd mysterieus.Een goede spin-off zou daar echter wel verandering in kunnen krijgen. Die zou niet alleen het Superlab vraagstuk kunnen oplossen en licht werpen op het verleden van Fring.3: Wat gebeurt er met Jesse Pinkman na 'El Camino'?


Hoewel we Jesse af en toe zien in de laatste paar afleveringen van Better Call Saul weten we weinig tot niks over Jesse's toekomst.El Camino: A Breaking Bad Movie eindigde optimistisch voor Jesse. Het personage had zich teruggetrokken in Alaska en daarmee leek alles afgesloten.

Toch zou, in een vervolg, Jesse's criminele verleden toch weer de kop op kunnen steken in oude vijanden die wraak willen, zoals bijvoorbeeld Brock Cantillo die wraak zoekt voor de dood van zijn moeder.2: Werd Jeff gepakt voor de overval op het warenhuis?


Toen Cinnabon Gene (weer een alias van Jimmy McGill) taxichauffeur Jeff hielp om een winkelcentrum te beroven, bedreigde hij de taxichauffeur dat als hij zijn ware identiteit zou verraden, zou hij Jeff met zich meesleuren.

Echter was het niet Jeff die Gene/Jimmy/Saul verraadde, maar de moeder van Jeff. Jeff werd later opgepakt voor een andere overval.

Wat er van hem geworden is weet echter niemand. Jim zou zelfs in dezelfde gevangenis als Jimmy terecht kunnen zijn gekomen.1: Zal de complete onderwereld van Alberquerque nu uiteenvallen?


Gus' criminele rijk bestaat niet meer. Het kan aangenomen worden dat Jimmy namen en rugnummers vrijgaf tijdens zijn strafzaak.

Niemand is nog veilig sinds Walter Jack vermoordde waardoor diens criminele rijk uiteenviel. Er is geen criminele advocaat meer om alles onder het tapijt te vegen.Zelfs Jimmy is niet veilig als uitkomt dat hij mensen heeft verraden. Zeker als de mensen die door hem verraden zijn in dezelfde gevangenis terecht komen.Better Call Saul is op Netflix te zien.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze vijf ondergewaardeerde fantasyseries verdienen absoluut een nieuw leven
Series / Nieuws

Deze vijf ondergewaardeerde fantasyseries verdienen absoluut een nieuw leven

Welke van deze fantasy series verdienen een nieuw seizoen of een reboot?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het fantasy genre is enorm in populariteit aan het toenemen. Kijk naar series als Shadow and Bone, Rings of Power of His Dark Materials. Maar soms worden fantasy series veel te snel gecanceld.

Vijf van deze vroegtijdig opgehouden shows verdienen absoluut een tweede kans.

5. Carnival Row


De serie Carnival Row, met in de hoofdrollen Orlando Bloom en Cara Delevingne, werd door fans geprezen vanwege de waanzinnig goede acteerprestaties.

Ook de unieke wereldopbouw en de manier waarop ze problemen uit de echte wereld naar de fantasywereld vertaalden, waren redenen om de serie te prijzen.Helaas eindigde de serie echter dit jaar na het tweede seizoen. Gelukkig wel met een bevredigend einde.

Redenen voor de vroege dood van de serie zijn onduidelijk, geruchten gaan dat het aan de pandemie heeft gelegen en de daardoor opgelopen vertraging.

Ook gedoe achter de schermen, met het vervangen van showrunner Marc Guggenheim met Erik Oleson (Dardevil: Born Again) zou een rol gespeeld hebben.

Of de show de origineel bedachte vier seizoenen kon waarmaken zullen we helaas nooit weten.

De twee seizoenen van Carnival Row zijn te zien op Prime Video.4. Sleepy Hollow


In Sleepy Hollow, een serie gebaseerd op de legende van de hoofdloze ruiter, wordt Ichabod Crane (Tom Mison) wakker, 250 jaar in de toekomst.

In het heden helpt hij detective Abbie Mills (Nicole Beharie) met het oplossen van moorden in het moderne stadje Sleepy Hollow.

De serie, meteen een enorme hit, duurde vier seizoenen maar kwam tot een teleurstellend einde.

Er waren verschillende mogelijke redenen voor het cancellen van de show: het veranderen van showrunner Mark Goffman (Elementary). Goffman verliet de show na kritiek op de scripts die flink van niveau en inhoud verschilden.De komst van een nieuwe showrunner, Clifton Campbell, deed de kritieken niet verstommen. Ook de dood van hoofdpersonage Abbie Mills in het derde seizoen deed de serie geen goed.

Desalniettemin was Sleepy Hollow een bijzondere fantasy serie met een interessant en boeiend verhaal.

Alle vier seizoenen van Sleepy Hollow staan op Hulu.3. Constantine


Constantine is een vreemde eend in de bijt. De serie, over het stripfiguur dat vocht met demonen, had slechts één seizoen, die gemengde reacties kreeg.

Helaas had het eerste seizoen wat problemen in het narratief van de serie, maar Constantine en Matt Ryan werden wel geprezen om de meest accurate vertolking van het personage tot nu toe.Gelukkig kreeg John Constantine (Matt Ryan) een nieuw leven in het Arrowverse, met name in Legends of Tomorrow.

In Nederland is het eerste en enige seizoen van Constantine helaas nergens meer te streamen. Maar de terugkeer van het personage in The Legends of Tomorrow is nog steeds op Netflix te zien.2. I Am Not Okay With This


In deze bovennatuurlijke stripverfilming ontdekt tiener Sidney (Sophia Lillis) dat ze bijzondere krachten heeft.

De serie balanceerde het tienerleven, compleet met ongemakkelijke middelbare school perikelen, met het bovennatuurlijke.I Am Not Okay With This werd door Netflix gecanceld voordat de serie echt kon laten zien wat ze allemaal in petto hadden.

I Am Not Okay With This kun je gelukkig nog streamen op Netflix.

1. Sense8


Acht personen raken op een vreemde manier allemaal met elkaar verbonden. Al snel komen ze erachter dat er op ze gejaagd wordt vanwege hun nieuwe krachten.

Sense8 was een fanfavoriet. Van de makers van The Matrix en V For Vendetta, Lana en Lilly Wachowksi, kwam een wereld vol geweld, maar ook schoonheid en humor.

Ook werd de serie geprezen om hoe er met gender, seksualiteit en cultuurverschillen werd omgegaan.De serie werd uiteindelijk door Netflix gecanceld vanwege, onder andere, de enorme kosten die het filmen over de hele wereld met zich mee bracht.

Sense8 kreeg twee seizoenen en een finale, waar fans over de hele wereld keihard voor hebben gevochten.

De serie is nog steeds in zijn geheel op Netflix te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.