search
Is het nu afgelopen voor Ongehoord Nederland op televisie?
Series / Nieuws

Is het nu afgelopen voor Ongehoord Nederland op televisie?

Als het aan de NPO ligt, kan de nieuwe omroep naar zijn vergunning fluiten.

Wederom bonje rondom Ongehoord Nederland: de omroep heeft een derde boete moeten incasseren van de NPO van ditmaal 131.885 euro. Als gevolg daarvan heeft de Nederlandse Publieke Omroep officieel een verzoek ingediend bij de overheid om de vergunning van Ongehoord Nederland in te trekken.

De eerdere boetes van 84.098 euro en 56.065 euro hadden dezelfde oorzaak als de derde boete: de NPO is van mening dat Ongehoord Nederland systematisch de journalistieke code schendt in hun programma's.

Na de derde boete is vanuit de NPO een verzoek ingediend bij staatssecretaris Gunay Uslu om de vergunning van Ongehoord Nederland in te trekken. Ongehoord Nederland ziet de laatste acties van de NPO als een "hernieuwde aanval op de vrijheid van meningsuiting".

Intrekken vergunning


In de wet staat dat na herhaalde overtredingen de publieke omroep een verzoek kan indienen om een omroep niet langer te erkennen. De NPO heeft laten weten dat ze helaas moeten overgaan tot het "uiterste middel dat de wetgever de NPO heeft toegekend".

Arnold Karskens, voorzitter van Ongehoord Nederland, heeft gezegd in reactie op de boetes dat hij ze "tot bij de hoogste rechterlijke instanties zal aanvechten". Deze week wordt een Kamerbrief verwacht vanuit de staatssecretaris aan de Tweede Kamer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen