search

Ons nieuws van dinsdag 25 april 2023

Netflix doet grote aankondiging en investeert maar liefst $ 2,5 miljard in deze zeer goed bekeken content
Series / Nieuws

Netflix doet grote aankondiging en investeert maar liefst $ 2,5 miljard in deze zeer goed bekeken content

Netflix gaat weer eens flink extra investeren in Zuid-Koreaanse producties

Netflix heeft wilde plannen in Zuid-Korea. Netflix kondigde maandag namelijk aan dat zij van plan is om de komende vier jaar maar liefst $ 2,5 miljard te gaan investeren in K-drama's, films en realityshows.

Meeting


Dit werd aangekondigd nadat de Zuid-Koreaanse CEO Yoon Suk Yeol en Ted Sarandos, de Amerikaanse CEO, elkaar hadden gesproken.

Groeiende markt


In 2021 gaf Netflix al aan dat zij van plan was om nog eens $ 500 miljoen te investeren in Zuid-Koreaanse series, maar het wordt nu dus nog veel meer. De Zuid-Koreaanse markt is by far de snelst groeiende markt op Netflix.

Populair


De verhalen die in Zuid-Korea worden geproduceerd, vertegenwoordigen "de wereldwijde culturele tijdsgeest", zei Sarandos maandag in een toespraak, daarbij verwijzend naar het succes van shows als Squid Game, The Glory en Physical: 100.

Netflix produceert steeds meer originele internationale inhoud en steunt hierbij steeds meer op groeiende markten, terwijl de groei in Noord-Amerika en Europa juist vertraagd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekende actrice walgt van rol Kim Kardashian in 'American Horror Story'
Series / Nieuws

Bekende actrice walgt van rol Kim Kardashian in 'American Horror Story'

De casting van de televisiepersoonlijkheid zorgt meteen al voor controverse.

Onlangs kwamen de eerste details naar buiten over het nieuwe seizoen van American Horror Story. Zo werd onder andere bekend dat Emma Roberts terugkeert, maar nog opvallender was het nieuws dat Kim Kardashian een rol zal spelen in de serie.

Controverse


De casting bleek meteen al controversieel. Het internet werd overspoeld met meningen van fans en tegenstanders. Nu heeft een nieuwe stem zich aangesloten bij de critici, namelijk die van Patti LuPone.

Patti LuPone


LuPone is een bekende voor fans van American Horror Story. Ze had namelijk in twee seizoenen een rol in de serie. De eerste keer was al wat jaartjes geleden, in het derde seizoen. De tweede keer was recenter, namelijk in het laatste, elfde seizoen.

In een interview met werd de actrice gevraagd of ze blij was met de casting. "Nee, dat ben ik niet", zei ze. LuPone liet weten dat haar woede vooral kwam van het feite dat Kardashian de rol afpakte van een andere, echte actrice. "Wat doe je met je leven, Kim?", vroeg LuPone zich hardop af.

Bekijk het interview hieronder.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Setfoto's 'The Rings of Power' verpesten de cliffhanger van seizoen 1
Series / Foto's

Setfoto's 'The Rings of Power' verpesten de cliffhanger van seizoen 1

Beelden van de opnames verklappen mogelijk wat we in seizoen 2 te zien krijgen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Zoals bekend is het filmen voor The Rings of Power in volle gang. Jammer genoeg kunnen setfoto's de boel ook verknallen. Dit blijkt bijvoorbeeld uit hetgeen momenteel online te zien is.

Op Twitter wordt namelijk verklapt hoe het er met Isildur (Maxim Baldry) voor staat. Isildur raakte in aflevering 7 bedolven onder brandende brokstukken na een uitbarsting van de Doemberg. Isildur is hier echter ongedeerd te zien.

Onbekende metgezel


Je kunt de afbeelding hier bekijken. Tevens wordt hij vergezeld door een vooralsnog onbekend personage (gespeeld door Nia Towle).

Toekomstige koningschap


Towle's personage zou iemand kunnen zijn die Isildur assisteert bij zijn ontsnapping en zijn terugreis naar Númenor. Verder zou het hier kunnen gaan om zijn toekomstige vrouw, waarbij de grondslag wordt gelegd voor zijn toekomstige koningschap. In Tolkien's werk wordt zij niet bij name genoemd, maar het kan zijn dat de makers meer ruimte willen maken voor Isildur's verhaal.

Laatste Alliantie


Aangezien genoeg mensen weten welke rol Isildur speelt in de mythologie van The Lord of the Rings zou je kunnen zeggen dat dit niet zo dramatisch is. Per slot van rekening is hij degene die Sauron verslaat in de Laatste Alliantie van Elfen en Mensen, om nog maar te zwijgen over het feit dat hij de Ene Ring bezat. Wel is het zo dat wellicht wat al te vroeg verklapt wordt welke kant het tweede seizoen van The Rings of Power op gaat.

Kijk The Rings of Power op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De dikke docuserie 'McGregor Forever' van Netflix moet je zien
Series / Trailer

De dikke docuserie 'McGregor Forever' van Netflix moet je zien

De controversiële UFC-kampioen in een nieuwe docuserie die ook de keerzijde van de medaille toont.

Je weet dat je 'het' hebt wanneer ze je buiten je sport kennen. MMA-vechter Conor McGregor is zo iemand. Zijn atletische prestaties zijn aanzienlijk, maar zijn extravagante presentatie weet dit met gemak te evenaren.

De eerste documentaire toonde de opkomst van de Ier, McGregor Forever gooit het over een andere boeg. Hierin gaat het namelijk ook over zijn tegenslagen.

Lichamelijke verwondingen


McGregor's fysieke verwondingen en hoe hij daarmee omging komen in de serie aan bod. MMA is per slot van rekening een brute sport die de nodige risico's met zich meebrengt. McGregor heeft begrijpelijkerwijs genoeg moeten incasseren in zijn carrière.

Met name het gevecht tegen Dustin Poirer in juli 2021 liep slecht af voor de Ier. De kampioen brak zijn been en moest dus een behoorlijke tijd revalideren.

Start serie


Volgens een tweet in 2021 betreft het hier een vierdelige docuserie met afleveringen die elk een uur duren. McGregor kennende zal dit een allesbehalve saaie vier uur worden. Je kunt McGregor Forever vanaf 17 mei streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspeelster van hitserie 'Lost' werd af en toe gillend gek van het bijzondere script
Series / Nieuws

Hoofdrolspeelster van hitserie 'Lost' werd af en toe gillend gek van het bijzondere script

Evangeline Lily had soms een hekel aan haar eigen personage in de hitserie 'Lost'.

De hitserie Lost die tussen 2004 en 2010 werd uitgezonden, is nog altijd veelbesproken. Het was een zeer spannende serie over allerlei bovennatuurlijke gebeurtenissen op een bijzonder eiland met de nodige flashbacks en flashforwards.

Schatplichtig


Veel van de tegenwoordige series zijn in meer of mindere mate schatplichtig aan Lost dat bijvoorbeeld de flashback in een heel nieuw licht wist te zetten. Echter, ook Lost was zeker niet zonder 'plotholes'.

Evangeline Lily


Evangeline Lily, speelde Kate Austen; de vrouw waar iedereen verliefd op werd. Zij gaf recentelijk nog eens aan regelmatig flink geïrriteerd geraakt te zijn door de bijzondere plotwendingen die voor haar karakter werden geschreven. Soms werd ze gillend gek van de vreemde verhaallijnen.

Quote


"Ik gooide scripts door kamers toen ik ze las, omdat ik erg gefrustreerd raakte door de afnemende hoeveelheid autonomie die ze kreeg en dat er steeds minder ruimte was voor haar eigen verhaal".

Het verhaal van Lost was met name gericht op de mannen om haar heen en ze vond het best lastig om daardoor heen het verhaal van de sterke vrouw, Kate, te vertellen.

Wil je Lost bekijken, zie de serie dan hier op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op deze datum start seizoen 3 'The Witcher'!
Series / Trailer

Op deze datum start seizoen 3 'The Witcher'!

We weten eindelijk wanneer seizoen 3 van de populaire fantasyserie te zien is!

Gisteren werd hier op het Twitter-account al op gehint: de terugkeer van The Witcher. Vergezeld van een korte teaser is de premièredatum het Twitterversum in geslingerd.

Tot de vreugde van velen zien we het vervolg van de avonturen van Geralt, Yennefer en Ciri vanaf 29 juni aanstaande. Dit betreft de eerste helft van het seizoen, vanaf 27 juli is de tweede helft van het seizoen te zien.

Onrust bij de fans


Er is veel te doen geweest omtrent The Witcher, wat de nodige onrust bij de fans heeft veroorzaakt. Zo is daar het vervangen van Henry Cavill door Liam Hemsworth (vanaf seizoen 4), ook hebben fans het gevoel dat men het bronmateriaal teveel terzijde schuift.

De clip laat zien dat we de nodige spannende ontwikkelingen tegemoet kunnen zien. Daarnaast zal de ontvangst van seizoen 3 ongetwijfeld ook een rol spelen wat de toekomstige populariteit van de serie betreft. Het zal dus in meerdere opzichten een spannend seizoen worden.

Seizoen 3 van The Witcher start op 29 juni op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw bericht over de populaire Netflix-series 'Big Mouth' en 'Human Resources'
Series / Nieuws

Nieuw bericht over de populaire Netflix-series 'Big Mouth' en 'Human Resources'

Een officiële update over deze twee populaire animatieseries door Netflix.

Big Mouth en de spin-off Human Resources mogen dan animatieseries zijn, maar ze zijn toch echt bedoeld voor volwassenen. De makers Nick Kroll en Andrew Goldberg baseerden Big Mouth op hun eigen puberteit.

Big Mouth gaat over de scholieren Nick en Andrew. Uiteraard zijn ze vergezeld door de hormonenmonsters Maurice, Connie en Mona. De spin-off gaat over de hormonenmonsters zelf, die een mens krijgen toegewezen wanneer deze aan de puberteit begint.

Vestigen record


Netflix bericht officieel dat Big Mouth nog een achtste seizoen krijgt, wat gelijk het laatste seizoen wordt. Aangezien seizoen 7 nog moet starten hebben de fans voorlopig nog genoeg om naar uit te kijken. Human Resources eindigt na het aankomende seizoen 2.

Big Mouth vestigt hiermee tegelijkertijd een record. Het wordt hiermee namelijk de langslopende Netflix-serie voor volwassenen.

Series komen samen


Seizoen 8 zal uiteindelijk beide series afronden, waarbij personages uit Human Resources te zien zullen zijn in Big Mouth. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend wanneer seizoen 7 respectievelijk seizoen 2 van start zullen gaan.

Kijk Big Mouth en Human Resources op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspeler definitief "helemaal klaar" met 'The Flash'
Series / Featured

Hoofdrolspeler definitief "helemaal klaar" met 'The Flash'

'The Flash' heeft 10 mooie jaren gelopen, maar het einde van de serie lijkt nu toch echt in zicht.

Hoofdrolspeler Grant Gustin laat in een nieuwe video weten dat hij al zijn werk voor The Flash heeft afgerond nu het einde van seizoen 9 bijna in zicht is.

The CW is momenteel bezig om hun langstlopende Arrowverse-serie binnen een paar werken af te ronden. Gustin heeft zijn rol als snelste man ter wereld tien jaar lang gespeeld en gaat dit avontuur afsluiten na negen mooie seizoenen. De finale van The Flash wordt op 5 mei uitgezonden op Netflix.

Einde opnames


Gustin heeft voor de laatste keer zijn pak van The Flash aangehad in maart, toen ze de opnames van de laatste aflevering aan het filmen waren.

Er wordt echter nog steeds aan de postproductie gewerkt. Gustin laat nu weten op zijn Instagram dat hij klaar is met zijn laatste ADR-sessie, waarbij hij de stemopnames voor zijn personage als de Scarlet Speedster inspreekt.Afgerond


ADR staat voor automatisch dialoog vervanging en gebeurt meestal pas nadat een film of serie klaar is met alle opnames. Waarschijnlijk zijn alle andere acteurs van The Flash momenteel ook bezig om de ADR af te ronden.

Tot nu toe heeft alleen Gustin op zijn Instagrampagina bevestigd dat hij helemaal klaar is met zijn werk voor de serie.Stream alle seizoenen van The Flash op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De verschijningsdatum van de Netflix hitserie 'Heartstopper' is eindelijk bekend
Series / Nieuws

De verschijningsdatum van de Netflix hitserie 'Heartstopper' is eindelijk bekend

De bekende strips komen binnenkort weer naar Netflix met seizoen 2.

De bekende strips van Alice Oseman werden in één klap enorm populair toen ze voor het eerst verfilmd werden. De hartverwarmende serie was dan ook meteen vernieuwd voor een tweede seizoen. En de verschijningsdatum is nu bekend!

In september vorig jaar was al bekendgemaakt dat seizoen 2 officieel klaar was met filmen. Dit betekende dat de postproductie kon beginnen.

Bekijk op instagram


Dat was al heel goed nieuws voor alle fans, maar nu is eindelijk de verschijningsdatum bekend. Markeer 3 augustus maar met grote letters in je agenda, want dan is Heartstopper eindelijk weer te zien!

Wat kunnen we verwachten van seizoen 2?


Waarschijnlijk zal Heartstopper oppakken waar seizoen 1 is geëindigd. Nick is nu eindelijk uit de kast naar zijn moeder (Olivia Colman) toe en voelt zich helemaal klaar om zichzelf Charlie's vriend te noemen.

Er is helaas nog geen trailer, maar er is wel een foto gedeeld van Nick Nelson (Kit Connor) en Charlie Spring (Joe Locke) in een locatie die eruitziet als Parijs!

Bekijk hieronder de promo video voor seizoen 2 en stream Heartstopper op Netflix.Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na de filmblunder krijgt het iconische 'The Magnificent Seven' nu een tv-serie van Prime Video
Series / Nieuws

Na de filmblunder krijgt het iconische 'The Magnificent Seven' nu een tv-serie van Prime Video

Nic Pizzolatto duikt terug in het verleden voor een verfilming van een oud project.

True Detective-maker Nic Pizzolatto is weer een nieuw project aan het ontwikkelen. Deze keer is het een verfilming van de iconische The Magnificent Seven voor Amazon Prime Video.

The Magnificent Seven was in 2016 al te zien als een reboot van de originele film uit 1960. Er zijn ook drie vervolgen die bijna allemaal in de jaren 60 uitkwamen.

The Magnificent Seven volgt het verhaal van de Magnificent Seven, een groep outlaws in het Wilde Westen. Zij moeten het opnemen tegen een groep bandieten die een Mexicaans dorp treiteren.

Een nieuwe poging


Pizzolatto heeft meegeschreven met de reboot van 2016 en nu krijgt hij dus de kans om weer aan hetzelfde verhaal te werken. De serie zou eerst een originele serie worden, maar het werd later omgedoopt tot een hervertelling van de klassieke western.

De nieuwe serie maakt deel uit van de grotere plannen van Amazon nu dat het overgenomen is door MGM.

Bekijk hieronder de trailer uit 2016 en stream die film op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' cast deze 4 nieuwe acteurs voor 2e seizoen
Series / Nieuws

'House of the Dragon' cast deze 4 nieuwe acteurs voor 2e seizoen

Het nieuwe hoofdstuk belooft veel goeds met een behoorlijke uitbreiding van personages.

Het tweede seizoen van House of the Dragon zal hoogstwaarschijnlijk gelijk gewelddadig losbarsten in de burgeroorlog van de 'Dans der Draken'. HBO toont nu welke vier nieuwe personages zich in dit avontuur gaan storten.

De Schotse actrice Gayle Rankin zal de rol van Alys Rivers spelen. In het boek Fire & Blood van schrijver George R.R. Martin waar House of the Dragon op is gebaseerd, is Alys een heks met mystieke visioenen die een krachtig bondgenoot wordt van de Targaryen's groene partij. Acteur Abubakar Salim speelt de rol van Alyn of Hull, een matroos in Velaryon's vloot.

Meer geweld en actie in minder afleveringen


Acteur Simon Russell Beale speelt de rol van Ser Simon Strong, de kasteelheer van Harrenhal en oudoom van Lord Larys Strong, gespeeld door acteur Matthew Needham. Tot slot speelt acteur Freddie Fox de rol van Ser Gwayne Hightower. Hij is de zoon van Otto Hightower (Rhys Ifans) en broer van Queen Alicent Hightower (Olivia Cooke).

In het tweede seizoen barst de opgelopen spanning aan het einde van het eerste seizoen los in een complete burgeroorlog tussen Queen Alicent's partij en die van Rhaenyra Targaryen die zint op wraak na de moord op een van haar zoons. Het zal zich over acht afleveringen afspelen, ten opzichte van de tien afleveringen uit seizoen één.

Kijk alle afleveringen van de Game of Thrones-spinoff House of the Dragon op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlandstalige diamant vol actie, spanning en drama boort zich gelijk de top 3 van meest bekeken series Netflix in
Series / Nieuws

Nederlandstalige diamant vol actie, spanning en drama boort zich gelijk de top 3 van meest bekeken series Netflix in

De serie 'Rough Diamonds' scoort geweldig goed in haar eerste dagen op Netflix.

De Belgische serie Rough Diamonds doet het uitstekend in haar eerste week op Netflix. De serie is na The Diplomat en The Night Agent de best bekeken serie van het moment.

Plot


De serie speelt zich met name af in de Antwerpse diamanthandel. Een man pleegt onverwacht zelfmoord nadat hij een bericht heeft ontvangen van een diamanthandelaar. Zijn broer, Noah, komt vanuit Londen terug naar Antwerpen om zijn begrafenis bij te wonen en wil op onderzoek uit gaan wat er nu precies is gebeurd.

De familiepatriarch Eli wil dat voorkomen en er ontstaan de nodige tegenstellingen binnen de familie en is de teruggekeerde Noah nu wel de man die hij beweert te zijn?

Antwerpse diamantbuurt


De serie geeft een mooi beeld van de eens zo bruisende Antwerpse diamanthandel en de diamantbuurt die niet meer zo floreert als voorheen. Daarnaast zit er ook de nodige actie in de serie. Voor ieder wat wils dus: familiedrama, actie, spanning en het mooie Antwerpen.

Bekijk op instagram


Kijk de serie op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijk nu de bloedstollende actiefilm 'Plane' waarbij de spanning van het scherm vliegt
Films / Nieuws

Kijk nu de bloedstollende actiefilm 'Plane' waarbij de spanning van het scherm vliegt

Gerard Butler doet waar hij goed in is, een goede rol vertolken in een explosieve actiefilm. Kijk 'Plane' vanaf woensdag 26 april bij Pathé Thuis.

Pathé Thuis scoort hoge ogen door deze bloedstollende actiefilm toe te voegen aan hun aanbod. Vanaf woensdag 26 april kan je je weg laten blazen door deze film.

Noodlanding


Piloot Brodie Torrance redt zijn passagiers van een blikseminslag door een riskante landing te maken op een door oorlog verscheurd eiland. Wanneer de meeste passagiers worden gegijzeld door gevaarlijke rebellen, is de enige persoon waarop Torrance kan rekenen voor hulp Louis Gaspare, een beschuldigde moordenaar die werd vervoerd door de FBI.

In de film


Deze film van dit jaar is geregisseerd door Jean-Francois Richet, hij heeft ook Blood Father en Assault on Precinct 13 op zijn naam staan.

Naast Butler (300), zien we in deze film onder meer Mike Colter (Luke Cage), Tony Goldwyn (Ghost), Yoson An (Mulan) en Paul Ben-Victor (The Wire).

Rotten Tomatoes


Het publiek is erg enthousiast en scoort de film ook dan een gemiddelde van 94%.

"Geweldige verhaallijn! Heel spannend! Geweldige actie in de hele film. Acteurs gaven je echt het gevoel dat ze doodsbang waren. Een van de beste films van Gerard Butler! Dit is weer een film die ik vaak zou willen zien."

De critici scoren de film wat lager met 77% maar zijn over het algemeen goed te spreken over de film.

"'Plane' is een regelrechte, no-nonsense, gruizige actiefilm die voor veel spanning en sensatie zorgt."

Bij Pathé Thuis


Vanaf woensdag 26 april kan je de film gaan kijken bij Pathé Thuis. Sla deze film niet over als je van een goede actiefilm houdt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De grote scifi-serie 'Halo' krijgt dikke domper te verwerken
Series / Featured

De grote scifi-serie 'Halo' krijgt dikke domper te verwerken

Het tweede seizoen van 'Halo' is al een tijdje in productie, maar de releasedatum lijkt nog niet in zicht.

Er is een teleurstellende update over de releasedatum van Halo seizoen 2, het zal namelijk nog een hele tijd duren voordat het nieuwe seizoen verschijnt.

De serie is gebaseerd op de populaire videogames met dezelfde naam. Het verhaal speelt zich af in de 26e eeuw en volgt supersoldaat Master Chief terwijl hij in de oorlog vecht tegen de Covenant om de mensheid te beschermen.

Vertrouwen


Paramount had erg veel vertrouwen in de serie en daardoor werd het tweede seizoen al in maart van 2022 bevestigd, nog voordat de première van het eerste seizoen werd uitgezonden.

Onbekend


De opnames van het tweede seizoen zijn afgelopen jaar begonnen in IJsland, maar TVLine heeft recent laten weten dat ze nog lang niet klaar zijn met filmen.

Er is dus ook nog geen specifieke releasedatum bekend voor het tweede seizoen, maar we kunnen er wel vanuit gaan dat we nog een hele tijd moeten wachten voordat de nieuwe afleveringen van Halo op Paramount+ verschijnen.Bekijk alle afleveringen van het eerste seizoen van Halo op Paramount+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Groot nieuws over het derde seizoen van 'The Witcher'
Series / Nieuws

Groot nieuws over het derde seizoen van 'The Witcher'

Maandag is de poster van 'The Witcher' seizoen 3 gepubliceerd. Later vandaag verwachten we groot nieuws.

Alles wijst erop dat er zeer binnenkort een nieuw seizoen van The Witcher aankomt. Afgelopen maandag is er een poster gepubliceerd met de mededeling dat er later vandaag meer nieuws te verwachten is!

Historie


The Witcher loopt sinds eind 2019. Het tweede seizoen kwam vervolgens eind 2021. Logischerwijs zou het volgende seizoen dus eind 2023 starten. Er gaan echter geruchten dat de serie al deze zomer zou gaan starten. Verder bestaat de mogelijkheid dat het derde seizoen uit twee delen zal bestaan.

Henry Cavill exit


We zijn natuurlijk erg benieuwd hoe Liam Hemsworth zijn rol als Geralt of Rivia weet in te vullen. De acteur vervangt de zeer populaire Henry Cavill en het is dus nog afwachten hoe deze 'move' gaat uitpakken. Echter, dat zal pas in seizoen 4 zijn beslag krijgen, dus we kunnen gewoon nog genieten van Henry Cavill dit seizoen.

Aansluiting bij boeken


Showrunner Lauren Schmidt Hissrich gaf eerder al aan dat men vanaf het derde seizoen dichter bij de originele teksten uit de boeken zal blijven, na de nodige kritiek van fans dat er wel erg vrij werd omgegaan met de originele bron.

Zie bijgaand de poster die Netflix gisteren deelde met de boodschap "Tot morgen". Later vandaag dus meer nieuws hierover!


Kijk de serie op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindigt 'The Mandalorian' met de aangekondigde bioscoopfilm?
Series / Nieuws

Eindigt 'The Mandalorian' met de aangekondigde bioscoopfilm?

Dave Filoni heeft onthuld of The Mandalorian eindigt met de onlangs aangekondigde bioscoopfilm.

Het derde seizoen van The Mandalorian is onlangs afgerond, maar er komt nog meer aan. Veel meer. Een film bijvoorbeeld, als afsluiter van de The Mandalorian-franchise?

The Mandalorian is een populaire Star Wars-serie die sinds het eerste seizoen alleen maar gegroeid is, met andere series die eruit voort vloeien.


The Mandalorian-film


The Book of Boba Fett verscheen vorig jaar op Disney Plus en dit jaar komt Ahsoka uit. Kortom, het Mando-universum groeit. Onlangs werd aangekondigd dat een film in ontwikkeling is die alle series weer bij elkaar moet brengen.

De film behandelt het groeiende conflict tussen de restjes van de Empire, die het uitvechten met de beginselen van de New Republic. Dit conflict hebben we al gezien in de series, en wordt mogelijk afgerond met een grote slag in de overkoepelende film.

Maar betekent de film daarmee ook het einde van The Mandalorian? Een vierde seizoen gaat er gegarandeerd komen, en is grotendeels zelfs al geschreven.

Daarnaast hebben Dave Filoni en Jon Favreau aangegeven nog wel een tijdje door te willen gaan met de serie, en naar alle schijn staat ook acteur Pedro Pascal daarvoor open. Dus het einde van The Mandalorian is waarschijnlijk nog niet in zicht.

Interview met Filoni en Favreau


In een interview met IGN omschrijft Filoni de The Mandalorian-film dan ook niet als het einde van de franchise:

"Ik weet niet of ik het zo zou noemen. Ik denk aan de tijdsperiode nu, de New Republic-tijdsperiode, en het is iets dat al bestond lang voordat we ooit The Mandalorian maakten."

"Het idee dat er na Return of the Jedi een nieuwe republiek was die de helden nog steeds moesten verdedigen tegen het overgebleven imperium, is een heel oud idee dat we in het eerste seizoen van The Mandalorian vertelden, omdat het er altijd al was."

Niets om je druk over te maken dus, als fan van The Mandalorian. Het zal nog wel even duren voordat de avonturen van Mando en Grogu voorgoed ten einde lopen.

The Mandalorian is nu te zien op Disney Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 splinternieuwe films denderen Netflix en Disney+ binnen
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films denderen Netflix en Disney+ binnen

Terug naar de nineties, een onbenullig vriendenproject en een thriller op drift.

Na vele jaren zijn de Mighty Morphin Power Rangers teruggekeerd om een nieuw avontuur te beleven. Dat, en nog vele andere gloednieuwe films zijn nu te vinden op Netflix en Disney+. Hieronder drie tips van de recensenten van SerieTotaal.

Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always | NetflixOp de dertigste verjaardag van de geliefde kinderserie komt Netflix op de proppen met een film die vooral een feest van herkenning is. Acceptabel dialoog of geloofwaardige explosies hoeft de kijker er niet in te verwachten volgens recensent Femke van Kooten.

Ze gaf de film 3 sterren. Ze voegde toe: "Kinderen in de jaren negentig werden natuurlijk niet aangetrokken door diepgaande dialogen, maar door de uitbundige en enthousiaste vechtscènes tussen mensen in bontgekleurd spandex en mensen in grijsgekleurd spandex. Makkelijk om belachelijk te maken maar toch een gouden formule en dat begrijpen de makers van 'Once and Always' ook, aangezien de Putties in al hun grijze glorie terugkeren."

Lees de rest van de recensie.

Quasi | Disney+Volgens Terence Shea is Quasi meer een vriendenprojectje dan een volwaardige komediefilm. De makers hebben voldoende lol in het afvuren van flauwe grappen, maar het is niet te ontkennen dat de film dom vermaak is.

Vandaar dat hij de film 2 sterren gaf. Hij vond: "'Quasi' moet het toch vooral hebben van de grappen, en die zijn grotendeels plat en slecht gejat. Mel Brooks en Mike Myers hebben dit allemaal al eerder en beter gedaan. Het lijkt haast alsof deze film puur is gemaakt zodat de komediegroep Broken Lizard weer kan samenwerken en een leuk zakcentje kan verdienen."

Lees de rest van de recensie.

Boga Boga | NetflixIn deze Turkse thriller probeert een oplichter een nieuw leven te starten, maar dat lukt niet zo best. Terence Shea ziet tevens dat dit gebeurt met het plot, dat geen enkele duidelijke richting heeft. De cinematografie weet dit gebrek gelukkig nog enigszins te verhullen.

De thriller kon rekenen op 2.5 sterren. Shea stelde: "'Boga Boga' wil iets vertellen, maar wat precies blijft onduidelijk. De schuld daarvoor ligt bij het slechte scenario, waarin maar geen tonale keuze wordt gemaakt en dat telkens weer andere gevoelens probeert op te wekken."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere geheimen komen bovendrijven in Netflix-serie 'The Tailor'
Series / Trailer

Duistere geheimen komen bovendrijven in Netflix-serie 'The Tailor'

Een vriendendienst slaat om naar iets veel gevaarlijkers dan dat.

Netflix heeft onlangs de nieuwste trailer uitgebracht van de aankomende Turkse dramaserie The Tailor. Een begaafde kleermaker belooft de trouwjurk voor de verloofde van zijn beste vriend te maken, maar in de aanloop van de bruiloft blijkt het niet enkel over rozengeur en maneschijn te gaan.

De Turkse serie Terzi, of The Tailor, is gemaakt door OGM Pictures en heeft Cem Karci aan boord als regisseur. Çağatay Ulusoy, Salih Bademci, Sifanur Gul en Olgun Simsek spelen de hoofdrollen met Ulusoy in de rol van Peyami.

De opnames van de serie zelf verliepen niet bijzonder soepel. Tijdens het filmen van een actiescène in de auto raakte de camera, die bovenop de auto was gemonteerd, los. Çağatay Ulusoy, die in de auto zat, overleefde het ongeluk maar zou ernstige verwondingen hebben opgelopen.

Plot


De synopsis luidt: "Peyami is een beroemde kleermaker. Na het overlijden van zijn grootvader komt hij samen met zijn geesteszieke vader naar Istanbul. De serie vertelt het verhaal van zijn moeilijke leven waarin hij verliefd wordt op zijn klant, een aanstaande bruid, wiens trouwjurk hij moet naaien."

Vanaf 2 mei zal The Tailor te zien zijn bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is het nu afgelopen voor Ongehoord Nederland op televisie?
Series / Nieuws

Is het nu afgelopen voor Ongehoord Nederland op televisie?

Als het aan de NPO ligt, kan de nieuwe omroep naar zijn vergunning fluiten.

Wederom bonje rondom Ongehoord Nederland: de omroep heeft een derde boete moeten incasseren van de NPO van ditmaal 131.885 euro. Als gevolg daarvan heeft de Nederlandse Publieke Omroep officieel een verzoek ingediend bij de overheid om de vergunning van Ongehoord Nederland in te trekken.

De eerdere boetes van 84.098 euro en 56.065 euro hadden dezelfde oorzaak als de derde boete: de NPO is van mening dat Ongehoord Nederland systematisch de journalistieke code schendt in hun programma's.

Na de derde boete is vanuit de NPO een verzoek ingediend bij staatssecretaris Gunay Uslu om de vergunning van Ongehoord Nederland in te trekken. Ongehoord Nederland ziet de laatste acties van de NPO als een "hernieuwde aanval op de vrijheid van meningsuiting".

Intrekken vergunning


In de wet staat dat na herhaalde overtredingen de publieke omroep een verzoek kan indienen om een omroep niet langer te erkennen. De NPO heeft laten weten dat ze helaas moeten overgaan tot het "uiterste middel dat de wetgever de NPO heeft toegekend".

Arnold Karskens, voorzitter van Ongehoord Nederland, heeft gezegd in reactie op de boetes dat hij ze "tot bij de hoogste rechterlijke instanties zal aanvechten". Deze week wordt een Kamerbrief verwacht vanuit de staatssecretaris aan de Tweede Kamer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze aandoenlijke film moet Netflix in vuur en vlam zetten
Films / Netflix Kijktip

Deze aandoenlijke film moet Netflix in vuur en vlam zetten

Een weddenschap later moet Tomek ook iemand voor zich winnen.

We kennen ze allemaal. Mannelijke of vrouwelijke versierders die denken dat ze iedereen kunnen krijgen. Hierover gaat de film Kiss, Kiss, vanaf morgen te zien op Netflix.

Het zit tegen


Tomek verliest alles. Zijn baan, zijn appartement en zijn auto. Hij moet gaan wonen bij zijn broer, die hier niet echt op zit te wachten.

Maar Tomek kan zijn broer helpen om de liefde van zijn leven voor zich te winnen. Een weddenschap later moet Tomek ook iemand voor zich winnen.

Ze gaat binnenkort trouwen


Tomek kan iedereen versieren die hij wil, maar hij moet nu iemand veroveren die hij niet kan krijgen. Ze is bezet.

Niet alleen dat, ze gaat ook binnen twee weken trouwen met de zoon van de minister van Veiligheid. Gaat het Tomek lukken om haar los te weken van haar verloofde?

Netflix


'Kiss, Kiss' is vanaf morgen 26 april te zien op de streamingdienst Netflix. De Poolse film is ook bekend onder de naam Gorzko, Gorzko! De Poolse trailer is hieronder te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 lekkere miniseries op Netflix kan je in één lui weekend helemaal afkijken
Series / Featured

Deze 4 lekkere miniseries op Netflix kan je in één lui weekend helemaal afkijken

Tijd voor een goede serie om te bingen? Geen zorgen, wij hebben de juiste tips.

Tijd om weer eens een lang weekend op de bank te besteden? Zet dan één van deze miniseries op en kijk alles in een keer af - met of zonder een nachtje slaap.

Maniac | Netflix | 10 afleveringenIn deze scifi-serie komen de twee vreemden Annie en Owen elkaar tegen tijdens een farmaceutisch onderzoek naar een pil die beweert alle pijn uit het leven te wissen. Hun persoonlijke problemen raken verweven met hun hallucinaties als gevolg van de pil, en samen komen ze terecht in bizarre en verbindende werelden.The English Game | Netflix | 6 afleveringenDe oorsprong van voetbal wordt uitgediept in deze historische serie. Het volgt de rivaliteit tussen twee voetbalclubs uit verschillende klassen, en de impact die voetbal had op de maatschappij en de mensen die het speelden.The Serpent | Netflix | 8 afleveringenDe waargebeurde misdaden van de seriemoordenaar Charles Sobhraj komen aan het licht, waaronder de moord op twee Nederlandse toeristen, in deze serie. Door samen te werken moeten een diplomaat en een politieagent hem weten te vinden en arresteren.Godless | Netflix | 7 afleveringenIn het dorpje La Belle zijn alle mannen omgekomen bij een mijnongeval. De vrouwen van het stadje moeten in de westernserie de stad draaiende houden en zichzelf verdedigen tegen een beruchte crimineel en zijn bende.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Plotgat in 'Young Sheldon' verwoest 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

Plotgat in 'Young Sheldon' verwoest 'The Big Bang Theory'

Een poging van Sheldon om zijn zus te helpen heeft gezorgd voor een plotgat in 'The Big Bang Theory'.

Een moment in seizoen 6 van Young Sheldon, aflevering 17, creëert een plotgat in The Big Bang Theory. En dit ruïneert ook gelijk een van de meest hilarische scènes van Sheldon en Amy…

Ondanks dat het een late toevoeging was aan de op nerds gerichte sitcom, won Amy (Mayim Bialik) al snel de harten van het publiek. Gedurende de 12 seizoenen van The Big Bang Theory ontwikkelde CBS geleidelijk de romance van het paar, die behoorlijk wat ups en downs had. De scènes van hen samen bevatten een paar van de grappigste momenten, waaronder een die Young Sheldon onlangs tegensprak.

Behoefte aan afsluiting


In de aflevering "A German Folk Song and An Actual Adult", hebben de schrijvers een manier gevonden om Sheldon en Missy samen te laten werken. Aangezien de enige Cooper-dochter geen tv mag kijken, neemt haar tweelingbroer het op zich om haar te helpen door naar haar favoriete serie 90210 te kijken, in een poging de gebeurtenissen door te geven aan zijn zus. Deze daad van Sheldon is hartverwarmend, maar het resulteert ook in een plotgat in The Big Bang Theory.

In de Young Sheldon-aflevering geeft Sheldon toe dat hij een completist is nadat hij de drang om de aflevering van 90210 af te maken niet kon weerstaan nadat hij de eerste paar seconden ervan had gezien. Dit klinkt misschien als een onbelangrijke zin. Het heeft echter grotere gevolgen voor het canon van The Big Bang Theory, aangezien dit in tegenspraak is met de weergave van Sheldon in de originele serie.

In The Big Bang Theory seizoen 6, aflevering 21, "The Closure Alternative", weigerde Sheldon toe te geven dat hij een probleem heeft met geen afsluiting hebben. Dit motiveerde Amy om niet alleen te bewijzen dat hij ongelijk had met een reeks tests waarbij ze hem niet toestond dingen af te maken om hem te helpen met zijn behoefte aan afsluiting. Omdat Sheldon zegt dat hij een completist is in seizoen 6 van Young Sheldon, is het niet logisch dat hij er een probleem van maakte in The Big Bang Theory.

Young Sheldon is te zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aha, nieuwe details over de 'Harry Potter'-serie op HBO Max. Het lange wachten is begonnen
Series / Nieuws

Aha, nieuwe details over de 'Harry Potter'-serie op HBO Max. Het lange wachten is begonnen

Wat is er op dit moment nu exact bekend met betrekking tot de serie die is aangekondigd over 'Harry Potter'?

Fans van Harry Potter zijn massaal in de gloria nu er een serie op HBO Max is aangekondigd van maar liefst tien seizoenen. Wat is er op dit moment nu precies allemaal bekend?

2026?


Het belangrijkste: we moeten echt nog wel een wachten. De serie zal in 2025 of zelfs 2026 pas voor het eerst worden uitgezonden. Een andere belangrijke vraag: welke verhaal zal er nu precies verteld gaan worden in de serie? CEO Casey Bloys heeft aangegeven dat het gaat om een HBO Max-original serie waarbij getrouw de boeken zullen worden gevolgd.

Seizoen per boek


Idee is dat elk seizoen zich zo ongeveer zal concentreren op één boek. De oplettende lezer zal eerder gelezen hebben dat er tien seizoenen komen, terwijl er maar 7 boeken zijn. Komen er dus toch maar 7 seizoenen, of komen er nog meer boeken?? Even afwachten maar hoe dit precies zal verlopen.

Nieuwe acteurs


Duidelijk is dat het verhaal dus helemaal opnieuw verteld zal worden door allemaal andere acteurs, dat zal best even wennen zijn. Hoewel de fans zeer enthousiast zijn om weer nieuwe Harry Potter te gaan zien, maakt iedereen zich ook wel zorgen om de kwaliteit. Kan de serie de standaard uit de films evenaren of gaat ze die zelfs overtreffen?

Wij blijven het allemaal volgen en houden jullie op de hoogte van het vervolg. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot de serie te zien zal zijn. Tot die tijd de films nog maar eens bekijken? Dat kan hier op HBO Max.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen thriller op paradijselijk eiland scoort overweldigend op Netflix
Series / Nieuws

Nieuw seizoen thriller op paradijselijk eiland scoort overweldigend op Netflix

Het tweede seizoen van de serie 'Bienvenidos a Edén' scoort gelijk weer goed op Netflix.

Afgelopen week heeft Netflix het tweede seizoen van de Spaanse thriller serie Bienvenidos a Edén op de streamingdienst geplaatst. Het tweede seizoen wordt gelijk onmiddellijk goed bekeken en behoort gelijk tot de 10 meest bekeken series van het moment.

Feestje?


De serie gaat over jongeren op een paradijselijk eiland dat niet zo paradijselijk blijkt te zijn. In het eerste seizoen werd influencer Judit (gespeeld door Ana Mena) uitgenodigd voor een exclusief feest op een afgelegen eiland.

Uitnodiging


Judit wordt via sociale media uitgenodigd door een bedrijf dat een nieuw energiedrankje op de markt claimt te brengen.

In het eerste seizoen bleek dat ze door een soort sekte naar het eiland zijn gelokt en nu moeten ze zien daar te overleven en proberen ze zo snel mogelijk uit de handen van de sekte te ontsnappen.

Bekijk op instagram


Kijk de serie hier op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'Fear The Walking Dead'-acteur is verdrietig over het einde van zijn personage
Series / Nieuws

'Fear The Walking Dead'-acteur is verdrietig over het einde van zijn personage

Het is een hartverscheurend einde voor Lennie James, die jarenlang schitterde als Morgan Jones.

De acteur die Morgan Jones speelt, Lennie James, vindt het einde van de spin-off serie hartverscheurend. Het doet hem dan ook pijn om afscheid te nemen van de cast en zijn personage.

Fear The Walking Dead is een spin-off van The Walking Dead. James was als eerst te zien als Morgan in seizoen 1 van The Walking Dead en speelde een grote rol tot aan seizoen 6.

Vervolgens kreeg zijn personage een rol in Fear The Walking Dead, waar hij nu al sinds seizoen 4 bij zit.

Een keer knipperen en er zijn ineens jaren voorbij


James vertelde onlangs aan SFX Magazine dat hij, toen hij voor het eerst verscheen als Morgan, nooit had kunnen bedenken hoe belangrijk zijn personage zou worden in de franchise.

Lees hieronder zijn quote:
"Om nu op dit punt te zijn nu met Morgan had ik nooit durven hopen. Ik ben enthousiast om verder te gaan, maar ik zal hem missen. Ik zal de mensen met wie ik heb gewerkt enorm missen. Ik zal de routine missen en ik zal het dagelijkse leven missen. En elk jaar in november of april zal er een moment zijn waarop Ik zal denken: 'Er is iets dat ik zou moeten doen...'"

Bekijk hieronder enkele afscheids-posts van de cast en stream Fear the Walking Dead op Prime Video.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.