search
'House of the Dragon' cast deze 4 nieuwe acteurs voor 2e seizoen
Series / Nieuws

'House of the Dragon' cast deze 4 nieuwe acteurs voor 2e seizoen

Het nieuwe hoofdstuk belooft veel goeds met een behoorlijke uitbreiding van personages.

Het tweede seizoen van House of the Dragon zal hoogstwaarschijnlijk gelijk gewelddadig losbarsten in de burgeroorlog van de 'Dans der Draken'. HBO toont nu welke vier nieuwe personages zich in dit avontuur gaan storten.

De Schotse actrice Gayle Rankin zal de rol van Alys Rivers spelen. In het boek Fire & Blood van schrijver George R.R. Martin waar House of the Dragon op is gebaseerd, is Alys een heks met mystieke visioenen die een krachtig bondgenoot wordt van de Targaryen's groene partij. Acteur Abubakar Salim speelt de rol van Alyn of Hull, een matroos in Velaryon's vloot.

Meer geweld en actie in minder afleveringen


Acteur Simon Russell Beale speelt de rol van Ser Simon Strong, de kasteelheer van Harrenhal en oudoom van Lord Larys Strong, gespeeld door acteur Matthew Needham. Tot slot speelt acteur Freddie Fox de rol van Ser Gwayne Hightower. Hij is de zoon van Otto Hightower (Rhys Ifans) en broer van Queen Alicent Hightower (Olivia Cooke).

In het tweede seizoen barst de opgelopen spanning aan het einde van het eerste seizoen los in een complete burgeroorlog tussen Queen Alicent's partij en die van Rhaenyra Targaryen die zint op wraak na de moord op een van haar zoons. Het zal zich over acht afleveringen afspelen, ten opzichte van de tien afleveringen uit seizoen één.

Kijk alle afleveringen van de Game of Thrones-spinoff House of the Dragon op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen